Dodaj do ulubionych

technologia drewna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 01:35
Hej! Co sądzicie o tym kierunku? Słyszeliście o nim w ogóle? Czy ktoś z was to
studiuje? Jak sobie radzi?
Dzięki za odpowiedzi! :-)
Obserwuj wątek
    • spin_spin_sugar Re: technologia drewna 17.02.06, 18:15
      nie sądziłam, że taki kierunek może istnieć, coś związanego z leśnictwem -
      owszem, ale "technologia drewna"??? ;-} hehhehe
      swoją drogą też jestem ciekawa co inni powiedzą:) Ci co wiedzą coś o tym;)))

pzdr
    • r.richelieu Re: technologia drewna 17.02.06, 18:24
      Mam kolegę po sggw, pracuje od dobrych paru lat w Norwegii w zawodzie, a nie
      jako zbieracz borówek. Ale mimo tego, że specjaliści tej branży są w skali
      Polski unikatowi, to dość trudno o pracę, jak to zwykle bywa w zawodach
      kojarzących się dla postronnych z tylko jednym, w tym wypadku z obróbką drewna
      • Gość: gigi Re: technologia drewna IP: *.olsztyn.mm.pl 17.02.06, 22:10
        ja studiuje na sggw, ale na innym kierunku. mam na min 2 znajomych. Im się podoba, chociaż jest ciężko. Na tym kierunku są największe stypendia, a możliwości pracy we wszelakich przemysłach meblawskich. Wejdz na stronkw
        www.sggw.waw.pl - tam na pewno cos więcej znajdziesz o samym kierunku.
    • n_nicky Re: technologia drewna 17.02.06, 22:30
      Mam znajomego na technologii drewna AR w Poznaniu-ale z pracą nie będzie miał
      żadnych problemów, bo jego ojciec jest właścicielem firmy robiącej okna drewniane.
      Kierunek ogólnie ciekawy.
    • Gość: Ewa Re: technologia drewna IP: *.acn.waw.pl 17.02.06, 23:10
      moj brat pare lat temu rozpoczal studia na AR w Poznaniu na technologii drewna
      (zaoczne). Wyslala go jego firma, bo pilnie potzrebowali specjalistow w tym
      kierunku. Studiowal tam tylko rok, bo niestety nie dal rady. Z jego opowiesci,
      wielu jego kolegow i nawet profesorow AR wynikalo, ze kierunek jest cholernie
      trudny (podobno tam najciezszy). Razem z nim rozpoczelo te studia ok. 300 osób,
      podczas gdy rownolegle na drugim bylo osob 60, a na ostatnim piatym tylko 8
      (słownie: osiem).
      To sa jego opowiesci, moze troche przesadzone (wiadomo, kazdy chce jakos
      usprawiedliwic swoje niepowodzenie), niemniej jednak liczba studentow, ktorzy
      zostali na ostatnim roku mowi chyba sama za siebie...
      • Gość: konhiz Re: technologia drewna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 18:00
        Wiesz, jego opowieści wcale nie są takie przesadzone. Ja też tam studiuję :-) Na
        drugim roku i , uwierzcie wszyscy, jest cholernie ciężko. Ludziom sie wydaje, że
        to lajcikowy kierunek, a wcale tak nie jest. Sama chemia, fizyka, przedmioty
        ścisłe. Sześć kolokwiów w tygodniu to norma. Wiele osób zaczyna, jednak,
        niestety, niewiele kończy.
        A w czasie semestru brak czasu na coś innego, niż nauka. Niestety, tak jest. Ale
        na szczęście po tym kierunku jest praca i pracodawcy sami szukają pracowników
        jeszcze wśród studentów.
        Ale trzeba przez to wszystko przejść, a im dalej, tym gorzej...
        • Gość: wtd Re: technologia drewna IP: *.zeork.com.pl 20.02.06, 18:55
          Zgadzam się z przedmówcą. Łatwo sie dostać ale ukończyc już znacznie trudniej.
          To kierunek stricte techniczny( a więc króluja na nim przedmioty ścisłe).
          Dodatkowo wcale nie łatwiejsze przedmioty specjalistyczne dotyczące obróbki
          drewna no i ukachany rysunek techniczny...
          Reasumując-to kierunek dla zapaleńców a nie przypadkowiczów.
          • Gość: wtd wawa Re: technologia drewna IP: *.sggw.waw.pl 19.05.06, 17:54
            jestem na drugim roku tego kierunku. Nie jest bardzo trudno (coprawda 2-3
            kartkówki tygodniowo , po kilka kolokwiów w z każdego przedmiotu , projekty,
            spawozdania, na pierwszym roku rysunki co tydzień) a podobno praca czeka(
            zobaczymy) nie polecam ludziom bez zmysłu techniczego... ZAMĘCZYCIE SIĘ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka