Dodaj do ulubionych

wywalony ze studiów

IP: *.telsten.com / *.telsten.com 19.02.06, 17:09
niestety nie udało zdać sie tej sesji. to koniec mojej przygody ze studjami.
mam tylko takie pytanie. Czy uczelnia z chwilą wykreslenia (dodam że jest to
uczelnia państwowa- uniwerek) z listy studentów wysyła jakąs informację do
WKU? (dla niezoorientowanych: do woja )
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: wywalony ze studiów 19.02.06, 18:23
      Ej tam od razu koniec. Zdaj, co trzeba, a potem pisz podanie o wznowienie.
      Chyba że już nie chcesz ofkors. A czy do Pana Kaprala dociera to info od razu,
      to nie wiem, bo jestem dziefczynkom:)

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
    • Gość: Anka Re: wywalony ze studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:25
      uczelnia nigdzie niczego nie wysyla, ani do domu, ani do WKU.
      • very_martini Re: wywalony ze studiów 19.02.06, 19:07
        > uczelnia nigdzie niczego nie wysyla, ani do domu, ani do WKU.

Musi wysłać zawiadomienie o skreśleniu.

16%VOL
        22%VAT
        • Gość: Anka Re: wywalony ze studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:33
          Na PW nie wysylaja. Znam osoby ktore wylecialy i nic im nie wyslano do domu.
    • Gość: sf Re: wywalony ze studiów IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.06, 18:33
      to nie sesja miala się zdać, tylko ty sesję.
      Swoją drogą to i lepiej, szkoda żeby na 'studJach' trzymano analfabetów.
      • Gość: HellHax Re: wywalony ze studiów IP: *.ghnet.pl 19.02.06, 18:54
        > to nie sesja miala się zdać, tylko ty sesję.
        > Swoją drogą to i lepiej, szkoda żeby na 'studJach' trzymano analfabetów.

albo to marna prowokacja albo jestes imbecylem

• Gość: YaBasta Re: wywalony ze studiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:08
      z tego co wiem to tak... uczelnia w przypadku skreslenia wysyla zawiadomienie do WKU, aczkolwiek (moge sie mylic) teraz nie ma poboru wiec mozesz spokojnie na przyszly rok sie dostac i dostac nowe zaswiadczenie do WKU. Sprawdz.
      • Gość: mayol1 Re: wywalony ze studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 01:13
        Uczelnia na 100% wysyla informacje do WKU o mezczyznie, ktory zostal skreslony z
        listy studentow, dziewczat ten przywilej nie dotyczy:) Natomiast nie jest
        wysylana zadna informacja do domu:)
        • Gość: Ula Re: wywalony ze studiów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:43
          Powiem Ci tak np. mój znajomy dostał pismo o skreśleniu z listy studentów do
          domku :) i oczywiście niżej było napisane " do wiadomości WKU" :)wiesz zawsze
          można się odwołać i cosik pokombinować... pozdrawiam
        • Gość: agr Re: wywalony ze studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:09
          MUSZĄ Ci wysłać informację do domu, bo inaczej skąd masz wiedzieć, że już nie
          studiujesz? Niekoniecznie poleconym, ale muszą
          • Gość: m Re: wywalony ze studiów IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.06, 10:37
            Mi przysłali wiadomość do domu.
            • Gość: artur do m IP: *.telsten.com / *.telsten.com 21.02.06, 11:01
              a WKU też sieo ciebie upomniało?
          • przerach Re: wywalony ze studiów 26.02.06, 07:56
            Decyzja o skreśleniu z listy studentów jest taką samą, jak każda inna decyzja administracyjna. Oznacza to, że osoba, której ona dotyczy musi zostać z nią zapoznana. Dlatego decyzja wystawiana jest na piśmie i doręczana za potwierdzeniem odbioru: albo osobiście w siedzibie uczelni, albo listownie (za potwierdzeniem odbioru). W decyzji musi znajdować się pouczenie o możliwości wniesienia odwołania (o sposobie, miejscu i terminie, który liczony jest od daty doręczenia, przyjmowanej za datę zapoznania się z treścią decyzji). Dlatego dziwi mnie jeden z postów opisujących możliwość skreślenia bez doręczenia decyzji studentowi.
    • Gość: Irys Re: wywalony ze studiów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:08
      Po rezygnacj ze studiów zabierają indeks, legitymację studencką i książeczkę
      zdrowia?
      • lanka3 Re: wywalony ze studiów 25.02.06, 13:24
        indeks jest wlasnością studenta - nie zabieramy
        • lanka3 Re: wywalony ze studiów 25.02.06, 13:25
          i do domu też wysyłamy informacje - za potwierdzenie odbioru
      • Gość: pijawka Re: wywalony ze studiów IP: *.net.pl 25.02.06, 13:31
        Mnie nic nie zabrali (a swoją drogą nawet nie dałem im szansy). Ale jak ojciec
        odbierał świadectwo ukończenia liceum (bo studiowałem 700 kilometrów od domu),
        to dałem mu na wszelki wypadek indeks (akurat jechał w interesach do tego
        miasta; znanego pod nazwą Kraków), ale go nie chcieli (czyli jednak mieli jakąś
        szansę zabrania czegoś, ale jej nie wykorzystali).
        • przerach Re: wywalony ze studiów 26.02.06, 07:38
          Jak pisała 'lanka3', indeks pozostaje własnością (ex)studenta. Jako 'dokument' nie podlegający archiwizowaniu (w przeciwieństwie do kart egzaminacyjnych i zaliczeniowych oraz protokołów egzaminacyjnych) poza uczelnią właściwie nie powinien mieć żadnej wartości dokumentu i za taki nie powinien być uważany. Tak więc masz w domu pamiątkę po (przerwanych?) studiach. Na pewno jednak zwrotowi (gdy jeszcze nie upłynął okres ich ważności) podlegają (a raczej: powinny podlegać) pozostałe dokumenty, tj. legitymacja (legitymacje) i książeczka zdrowia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka