dr.lloyd 20.02.06, 19:57 Hej! Nie wiecie czy CM UJ organizuje w tym roku coś takiego jak dni otwarte?? Chciałbym poznać 'od kuchni' moją przyszłą Palma Mater :D Na stronie uczelni nie mogłem niczego znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
psychidae Re: Dni otwarte 20.02.06, 21:35 jeszcze sie nie dostales ... tez jestem ciekawa kiedy sa Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 20.02.06, 23:07 A właśnie, że się dostałem :D Trzeba było brać udział w olimpiadach :D Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 20.02.06, 23:43 gratuluje :) a to nie jest taz, że dostajesz 100% z przedmiotu z ktorego jestes laureatem?? no i kiedy są te dni otwarte Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 20.02.06, 23:45 PS myslalam ze jestes taki pewny siebie bez olimpiad a to zmiienia wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 21.02.06, 00:17 Dzięki. Powiem jedno: głupi to ma zawsze szczęście, chociaż z drugiej strony, podobno szczęście sprzyja najlepszym... ;P Finaliści mają 100 % z matury z danego przedmiotu i automatycznie 100 punktów 'rekrutacyjnych', natomiast laureaci (miejsca od 1. do 5.) wygrywają indeks. Trochę może rzeczywiście się przedwcześnie pochwaliłem: mogę jeszcze nie zdać matury z polskiego, a dodam, że jestem na najlepszej ku temu drodze :D:D i wtedy idę na rok w kamaszki :D A co do terminów - jeszcze się niczego nie dowiedziałem, do jakichś tam dziekanatów wolę nie dzwonić - tyle się nasłuchałem o tych paniach, że nie chcę od razu na wstepie zadzierać z IV władzą... Poza tym jestem pewien, że niezastąpiona MMROZEK będzie coś wiedziała na ten temat :D Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 21.02.06, 00:20 no ... ahhh ten polski :/ z czego pisales olimpiade?? ja chce najbardziej zdawać do katowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 21.02.06, 14:51 <brawo> to słuchaj miśku jak będziesz cos wiedział to pisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
marwena Re: Dni otwarte 21.02.06, 15:00 Ja nie słyszałam o żadnych dniach otwartych jak się dostawałam, zresztą znając to środowisko od środka w życiu nie pozwoliliby wędrować byle komu po katedrach i przeszkadzać w ich pracy więc zapomnijcie o dniach otwartych, moglibyscie jeszcze tylko wcześniej już komuś podpaść. Można chyba tylko odwiedzić muzeum anatomii bo wiem że mój kolega zabrał tam swoją dziewczynę więc musi być czasami dostępne nie tylko studentom. I powiem tylko że używajcie narazie życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmrozek Re: Dni otwarte 21.02.06, 18:22 Marwena po raz kolejny histeryzujesz- bez obrazy, ale tak to odbieram. Niestety nie wiem nic o dniach otwartych, ale wiem, ze byly w zeszlym roku, bo wisialy jakies plakaty, a ze zdawala moja znajoma, to zwrocialm uwage. Gdybym cos zauwazyla to dam znac. Zreszta rzeczywiscie warto zapytac w dziekanacie, ewentualnie zadzwonic. Na sniadanie zjadaja tylko studentow :) Zreszta warto sie wprawiac ;). Poza tym w tym roku pisalismy ankiety odnosnie dzialania dziekanatu- kto wie, moze po tym jak wiekszosc osob zaznaczyla krzyzyk przy "panie z dziekanatu traktuja studentow jak zlo konieczne" to moze sie zmienily :D Na pytania odpowiadaja- gorzej z prosbami ;) Zreszta watpie zeby udalo Ci sie poznac uczelnie od kuchni. Od kuchni mozna ja tylko poznac od studentow, a nie wiem czy tacy biora udzial w dniach otwartych. Zawsze za to mozesz zwiedzic budynki ;) Anatomia na Kopernika 12 (nie da sie przegapic) i sporo innych katedr na przeciwko- chocby biochemia. Kazdy moze sobie wejsc i pochodzic. Anatomie proponuje zwlaszcza wieczorem- stare budownictwo i mnostwo zakamarkow. Co prawda odnowili ostatnio, ale i tak klimat jest niepowtarzalny ;) Jeszcze ewentualnie Grzegorzecka 16- siedziba wielu katedr w tym fizjologii. Ale tam nie ma specjalnie wiele do zobaczenia, co najwyzej preparaty patologicznych narzadow w formalnie tuz przed drzwiami do sali wykladowej na przeciwko glownego wejscia. Muzeum anatomii jest otwarte raz lub dwa razy do roku i to chyba wlasnie w czasie dni otwartych. Serdeczne pozdrowienia dla nowego kolegi! Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 22.02.06, 10:18 > Collegium Medicum UMK 12 marca - godz. 12 > Akademia Medyczna w Gdańsku 20 - 21 marca > Collegium Medicum UJ 1 kwietnia - godz. 10 > Akademia Medyczna w Lublinie 15 marca - godz. 10 - 15 > Akademia Medyczna w Poznaniu • Wydział Lekarski I 18 marca - godz. 11 • Wydział Lekarski II 25 marca - godz. 11 • Wydział Farmaceutyczny 1 kwietnia - godz. 11 • Wydział Nauki o Zdrowiu 8 kwietnia - godz. 11 > Akademia Medyczna w Warszawie • kierunek lekarski i lekarsko-dentystyczny 8 kwietnia - godz. 10 • kierunek farmacja oraz analityka medyczna - 8 kwietnia - godz. 12 Kierunki/specjalności: • fizjoterapia, • pielęgniarstwo, • położnictwo, • zdrowie publiczne, • dietetyka, • audiofonologia, • elektroradiologia, • higiena stomatologiczna, • ratownictwo medyczne, • techniki dentystyczne 8 kwietnia - godz. 13.30 > Akademia Medyczna we Wrocławiu • Wydział Lekarski 11 marca - godz. 10 • Wydział Lekarsko-Stomatologiczny 18 marca Odpowiedz Link Zgłoś
grubasek555 Re: Dni otwarte 22.02.06, 13:00 do dr.lloyd ...ej chlopaczku a wiesz ze profesorowie takich pewniaczkow jak Ty to uwielbiaja gnebic..wiec ja bym sie za bardzo nie chwalil tym, ze dostalem sie na AM dzieki olimpiadom... a tytul doktora to dostaniesz jak zrobisz doktorat, na razie przez 6 latek --> student,a dopiero potem lekmed. Dostać sie jest łatwo a utrzymac sie to dopiero cos, ale zycze Ci przede wszystkim duzo szczescia!! i troche pokory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 22.02.06, 19:31 Drogi Grubasku555, zastanawiam się skąd w Twoim poscie tyle złośliwości... Jakim prawem Ty mnie w ogóle oceniasz? Przecież mnie nawet nie znasz! Dziękuję bardzo za serdeczne rady. Teraz ja Ci coś powiem: znajdź sobie innego „chłopaczka” do rozładowywania frustracji, a nie mnie. A tak w ogóle to dostałem się na AM tylko i wyłącznie dzięki swojej nauce i systematycznej pracy. I jestem z tego dumny, co nie oznacza, że mam zamiar się od razu tym chwalić. A olimpiady były tylko kluczem do spełnienia marzeń. Poza tym nie uważam, żeby to, co musiałem przygotować na konkurs, przydało się w czasie studiów (i tak niewiele już z tego pamiętam). A co do mojego nicka, to dla Twojego zdrowia psychicznego go zmienię. Od dzisiaj mów mi „prof.lloyd”. Dziękuję również za życzenia. Szczęście mnie do tej pory nie opuszczało, ale zawsze się przyda. Tobie życzę za to dużo empatii i życzliwości, bo z takim podejściem do drugiego człowieka na pewno nie zostaniesz Lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
grubasek555 Re: Dni otwarte 22.02.06, 23:22 do prof.lloyd...a nie nauczylo Cie jeszcze zycie, ze najpierw trzeba byc malym, aby moc pozniej wspiac sie na wyzyny...? Moze z tym "chlopaczkiem" to przesadzilem i bardzo Cie za to przepraszam, ale niestety musialem ostudzic Twoje zapaly. Sluchaj starszych kolegow, jak nie chesz...sam sie wkrotce przekonasz...hmmm... praca lekarza nie polega tylko na sympatii i zyczliwosci jak napisales pokrotce,a na czym? to muisisz juz sam sobie odpowiedziec!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 24.02.06, 22:28 > a nie nauczylo Cie jeszcze zycie, ze najpierw trzeba byc malym, > aby moc pozniej wspiac sie na wyzyny...? Wiem o życiu więcej niż to sobie wyobrażasz... niestety... Ale masz rację - ciągle sie uczę. > Moze z tym "chlopaczkiem" to > przesadzilem i bardzo Cie za to przepraszam, ale niestety musialem ostudzic > Twoje zapaly. Podziwiam Ciebie za poczucie życiowej misji: jak piszesz, Twój wewnętrzny imperatyw KAZAŁ Ci oświecić niczego nieświadomego "pewniaczka", wskazać, gdzie jest jego miejsce w szeregu. Dziekuję Wujku-Dobra-Rada! Szkoda tylko, że pouczasz ludzi, których w ogóle nie znasz. Zgadza się: złośliwy, ironiczny i kłótliwy to ja jestem, ale na pewno nie wyniosły i na pewno się nie wywyższam. Tylko odpowiadałem na pytania i odrobinę niesympatyczne uwagi (bardzo sympatycznej jak się okazało) koleżanki Psychidae. Poza tym zdecyduj się: najpierw mnie mieszasz z błotem i publicznie ze mnie drwisz, a później przepraszasz, mimo że, jak piszesz na koniec, nie masz poczucia winy ?! Trąca hipokryzją... > Sluchaj starszych kolegow, jak nie chesz...sam sie wkrotce > przekonasz...hmmm... Dobrze. Obiecuję, że nie będę latał po uczelni z transparentem: "WYGRAŁEM OLIMPIADĘ BIOLOGICZNĄ". > praca lekarza nie polega tylko na sympatii i zyczliwosci > jak napisales pokrotce,a na czym? to muisisz juz sam sobie odpowiedziec!! Istotnie, nie napisałem, że praca lekarza polega TYLKO na sympatii i życzliwości. Kłania się czytanie ze zrozumieniem. Jedno jest pewne: mamy zupełnie inne poglądy na temat zawodu lekarza. Ale przecież ja się nie znam... Pozdrawiam serdecznie (szczerze :D) dr.lloyd PS Ten nick wymyślili moi znajomi; i to zanim jeszcze wpadło mi do główki, żeby zdawać na medycynę. Poza tym to "dr" nie oznaczało bynajmniej zwyczajowego tytułu lekarza. Ale to jush inna sprawa. Swoją drogą to dłuuga i nudna historia, więc Ci oszczędzę... :p Odpowiedz Link Zgłoś
niewielki.ptak Re: Dni otwarte 24.02.06, 22:34 No i po co się kłócicie....???? przyznam że na początku odebrałem Twój post prawie tak jak Grubasek, ale do głowy by mi nie przyszło żeby tak na kogoś naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 24.02.06, 22:40 Taka już chyba moja natura, niestety. Ale walczę z tym jak mogę... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko fizjologiczną burzę hormonów. A tak w ogóle, to zgadzam sie z Tobą, że trochę niefajnie to zabrzmiało. Gdybym mógł edytować ten post, to bym zmienił ze dwa wyrazy i byłoby git. Odpowiedz Link Zgłoś
niewielki.ptak Re: Dni otwarte 24.02.06, 22:43 Wiesz, ja jestem za tym że jak ktoś ma się czym pchwalić i z czego być dumnym to jak najbardziej powinien to czynić;)) czasem może to wyjść mniej zręcznie, ale to nie jest powód żeby aż tak się cietrzewić;)) gratuluję olimpiady i indeksu oczywiście;))) jeśli mozna to jak się do niej przygotowywałeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 24.02.06, 22:49 heh ... ja na początku odebrałam cię jako osobe zbyt pewną siebie, która nie dopuszcza do siebie myśli, że może być inaczej niż sobie wymyśliła ... no cóż każdy się myli ... a więc dozobaczenia na dniach otwartych o ile pamietam chyba masz dredy Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 24.02.06, 23:07 "Zabawne, ale jeżeli w życiu żądasz wszystkiego, co najlepsze, to zawsze to dostajesz" Albert Camus :D Lubię gościa :D Dredy mam, tylko troche je podciąłem :( - taki mały kompromis, a pierwszego mnie niestety nie będzie. Mam ważną uroczystość rodzinną i będę na drugim końcu Polski. Chyba że uda mi się wymigać :p W każdym razie wypatruj mnie, może uda mi się urwać. Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 24.02.06, 23:16 "należy spodziewać się tego co najlepsze; zło przyjdzie samo" no coż ... napewno bym cię nie poznała (ostatnio się tak jakoś zawieszam za bardzo )... znając życie to będzie troche ludzi ... na ślam chyba nie ma dni otwartych ;( Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 24.02.06, 23:17 jak bedziesz to ty wypatruj blondynki :D cecha charakterystyczna: gotycki motyl na łopatce :) Odpowiedz Link Zgłoś
niewielki.ptak Re: Dni otwarte 24.02.06, 23:18 O matko, to Ty taka rozbrana pójdziesz????;) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 24.02.06, 23:34 "Kto traci okazję do osiągnięcia szczęścia jest jak człowiek wypuszczający z ręki PTAKA, gdyż ona już nigdy nie powróci" św. Jan od Krzyża :D:D:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
niewielki.ptak Re: Dni otwarte 24.02.06, 23:39 może mu chodziło o niewielkiego.ptaka??;))) wiesz, tak sobie myślę że Ty i polski zaliczysz na 100%;))) Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 25.02.06, 08:17 wiesz w sumie nie mam sie co przejmowac jesli tam trafie to tylko na wieczorowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 25.02.06, 08:17 no i tak dla jaj sobie napisalam pojde w habicie wszystko zakryje :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 02.03.06, 00:39 w habicie, powiadasz... img96.imageshack.us/my.php?image=sistars8dy.jpg :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 02.03.06, 06:58 no dokładnie <hahaha> masakra ... a ja wam powiem dziś ... 19 lat miała a cziki cziki ta :) <czy jakoś tak> :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.lloyd Re: Dni otwarte 06.03.06, 13:51 Ojej! Spóźniłem się z życzeniami... W każdym razie życzę: Fortuna dies natalis! Vsechno nejlepsi k Tvym narozeninam!! Happy Birthday! Joyeux Anniversaire! Alles Gute zum Geburtstag! Feliz Aniversario! Pazdravliayu s dniom razhdjenia! Vsetko najlepsie k narodeninam! Feliz Cumpleańos! Qu ni sheng er kuai le! Otanjou-bi Omedetou Gozaimasu! Eid milaad saeed! Buon Compleanno! I spełnienia marzeń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psychidae Re: Dni otwarte 06.03.06, 16:25 dziekuje bardzo mega buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzior :* Odpowiedz Link Zgłoś
ana7777 Re: Dni otwarte 03.03.06, 11:46 a ja ważam że pewnosć siebie to dobra cecha. A chwalic się trzeba. Gratuluje olimpiady. TO naprawde duze osiagniecie. Widząc złość co niektórych nienapisze jaki indeks ja mam zapewne w kieszeni. Może dzięki temu zapewne mnie oszczędzicie..... Odpowiedz Link Zgłoś