Dodaj do ulubionych

Akademia morska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:59
Witam! mam spory problem z interpretacja kryteriów rekrutacyjnych n akademi
morskiej w gdyni : www.wsm.gdynia.pl/wm/index.html .
Wytłumczy mi ktos o co chodzi z ta "średnia wszystkich ocen wystepujacych na
świadectwie"? chodzi o pkt. maturalne , czy jakie???? a co jak z 2 jezka
obcego nie posiada sie matury (co jest dosc naturalne) ??? :/ nie rozumiem
tego zapisu.pomoże mi ktos?

Aha, czy ktos może mi jeszcze powiedziec czy trudno jest sie dostać na wydział
mechaniczny, gdy pisze się mature jedynie z matematyki(rozszerzoną
oczywiście). Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kopytko Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:35
      Na mechanike akurat latwo, poniewaz jest mniej chetnych niz miejsc.
      • Gość: Sagi Re: Akademia morska IP: 87.207.138.* 21.02.06, 22:45
        To oznacza, że nie biorą ci matury do rekrutacji tylko świadectwo ukończenia
        szkoły średniej. Tylko, że to chyba już nie jest aktualne, teraz o ile sie nie
        myle na wszystkie kierunki brana jest nowa matura (dla nowomaturzystów, dla
        starszych są egzaminy), przeczytaj o rekrutacji na głównej stronie AM. Mogę się
        mylić co do mechanicznego, pisze jak jest na nawigacyjnym. Jestem na pierwszym
        roku i w 2005 ostatni raz była rekrutacja na podstawie świadectwa.
        • Gość: łukasz Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:06
          Mają na mysli nową maturę, i tego właśnie nie rozumiem :) może chcą połaczyc
          wyniki maturalne z ocenami na świadectwie ,ale wowczas to by było dość
          niesprawiedliwie, no chyba ,gdyby zastosowano rozsądne wagi co do ocen , ale nic
          o tym nie piszą. Orientujesz sie może , jak było z ubiegloroczna rekrutacją na
          Twój wydział(nawigacyjny)? mam na mysli wyniki, i ogólnie to co niektórzy
          nazywaja "progiem" :)
          • Gość: BJ Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:37
            Nie chodze tam, ale mam tam znajomych. Z tego co wiem na AM na rozne kierunki
            jest odmienna metoda rekruacji. Czasami biora oceny z ukonczenia LO (np.
            nawigacja) a czasami nowa mature (np. towaroznawstwo)
          • Gość: Sagi Re: Akademia morska IP: *.chello.pl 22.02.06, 19:39
            Na nawigacyjnym w zeszłym roku brane były oceny tylko pod koniec szkoły
            średniej. Ja miałem średnią 4,3 i sie dostałem bez problemów, ale
            prawdopodobnie dlatego ze bylo bardzo malo chetnych. W tym roku brana jest nowa
            matura. Dwa języki (lub jeden jeśli ktos nie zdawał dwoch) matma i fiza,
            wszystkie szczegóły są na głównej stronce
            • Gość: łukasz Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:55
              dzięki za odpowiedzi :) troche zastanawia mnie ta niewielka ilość chętnych , ale
              mi to na rekę. co sądzicie o specjalności TRUiP na mech. i eksploatacji portów
              na nawigacyjnym? na te najprawdopodobniej bede składał papiery.
              • Gość: Sagi Re: Akademia morska IP: *.chello.pl 22.02.06, 20:50
                Jestem dopiero na drugim semestrze :D Nie moge jeszcze ci powiedziec jak
                jest :) Na pierwszym semestrze jest przesiew to wiadomo, odpada połowa :D
                • Gość: łukasz Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:25
                  na jakiej specjalności jestes na nawigacji? Rozumiem ,że na tym wydziale , w
                  przeciwieństwie do mech., kandydatów było wiecej niz miejsc , a tak około ilu ?
                  • Gość: Sagi Re: Akademia morska IP: *.chello.pl 23.02.06, 07:00
                    Jestem na transporcie morskim. W roku 05 chętnych było ok 180 a było nas na
                    roku bodajze 156 wraz ze sluchaczami i spadochroniarzami. Wydaje mi sie ze
                    teraz bedzie jeszcze mniej bo wszyscy sie zrazaja fizyką którą trzeba miec na
                    obu poziomach zdaną.
                    • Gość: rer Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:56
                      fizyki chyba nie trzeba mieć zdanej , ale można, tak mi sie wydaje, poprawcie
                      mnie jeśli się myle. wydaje mi sie ,że poprostu jak ktoś nie ma zdanego któregos
                      przedmiotu to wpisuje sie w jego miejsce zero.
                      • Gość: Sagi Re: Akademia morska IP: 87.207.138.* 23.02.06, 20:44
                        Tak to prawda :)
                        • Gość: łukasz Re: Akademia morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:27
                          dzieki chłopaki za zainteresowanie :) jak macie jakeś przydatne info. o szkole
                          to piszcie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka