norris6 19.04.06, 15:31 Jaki format zdjec trzeba miec jesli chce sie skladac na kul? Kiedy zdjecia nalezy doniesc? Juz po tym jak sie dostaniemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palulina18 Re: format zdjecia i ile 20.04.06, 14:34 Po pomyślnym przejściu rekrutacji dostaniesz list poloceony, z zawiadomieniem, o przyjęciu na pierwszy rok studiow. Będzie tam też dołączony spis wynaganych dokumenów (podadzą też ile i jakiego formatu zdjęcia trzeba przynieść) Odpowiedz Link Zgłoś
norris6 Re: format zdjecia i ile 20.04.06, 15:36 Dzieki :) Musze im wyslac jedynie ksiero swiadectwa dojrzalosci (wyniki z matury)? W tamtym roku tez nie chcieli oryginalu ani odpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: format zdjecia i ile 21.04.06, 11:07 Nie ma za co:P. Tak, wysyłasz xero z wynikami z matury potwierdzone w sekretatariacie szkoły (pieczątka i podpis dyr). Orginałów, odpisów i odpisów notarialnych nie przyjmują:P Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: format zdjecia i ile 21.04.06, 11:11 Terminy rejestracji kandydatów na studia: Rejestracja kandydatów na studia jednolite magisterskie i studia I stopnia (stacjonarne i niestacjonarne): - kandydaci z "nową maturą": 12 - 20 lipca 2006 r. Dokumenty, które należy złożyć podczas rejestracji: Podczas rejestracji na studia jednolite magisterskie i studia I stopnia kandydat powinien złożyć następujące dokumenty: -kwestionariusz wydrukowany ze strony internetowej rekrut.kul.lublin.pl (kwestionariusz jest dostępny po zalogowaniu i zatwierdzeniu wyboru kierunków); -kserokopię świadectwa dojrzałości; -należy okazać dowód wpłaty opłaty rekrutacyjnej (numer konta jest indywidyalny dla każdego kandydata i dostępny po zalogowaniu i zatwierdzeniu wyboru kierunków; w przypadku przesyłania dokumentów pocztą należy dołączyć czytelną kserokopię dowodu wpłaty); na podstawie : rekrut.kul.lublin.pl/info.html Odpowiedz Link Zgłoś
norris6 Re: format zdjecia i ile 21.04.06, 14:37 Dzieki jeszcze raz. Dobrze, ze napisalas, ze na ksero swiadectwa dojrzalosci musi byc pieczatka szkolt i podpis dyra (tego na stronie nie ma). A Ty juz studiujesz na kulu? Jesli tak, to co i jak Ci sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: format zdjecia i ile 24.04.06, 12:44 Jestem na I roku administracji, wlasnie siedze sobie na informatyce. Studia są bardzo fajne, atmosfera na kulu jest naprawde bardzo fajna. Mam nadzieje, że spotakmy się na kulowskim korytarzu w pażdzierniku:P Odpowiedz Link Zgłoś
norris6 Re: format zdjecia i ile 24.04.06, 21:26 Tez mam taka nadzieje :) Rowniez skladam na administracje oraz na ekonomie i ZiM. Nie wiesz jak ekonomiczne stoja na kulu? Jak tam z matma? A jak jest z akademikami? Na jakiej podstawie przydzielaja? I kiedy, co trzeba przeslac zeby dostac akademik? Bezpiecznie czujesz sie w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: format zdjecia i ile 28.04.06, 10:03 Zacznę od końca:p. Mieszkam tu od 20 lat już i czuje się raczej bezpiecznie. Wiadomo, że nie spaceruje samotnie w nocy po lubartowskiej, ale sądze że nikt o zdrowym rozsądku tak nie robi. Wydaje mi się, że Lublin jest raczej bezpiecznym miastem. Co do akademików: www.kul.lublin.pl/1206.html tu można pobrać wniosek bip.kul.lublin.pl/?id=399 to jest regulamin przyznawania pomocy materialnej, jest też rozdzial o akademikach. Jeśli jednak nie masz bardzo trudnej sytuacji finansowej może lepiej jest pomyśleć o stancji??.Dostajesz także stupendium mieszkaniowe. No i ostatnie: niestety nie orientucje nie na temat poziomu ekonomii na kulu, wiec nie mogę na ten temat nic powiedzieć. Natomiast jest tu na forum stident z ZIM-u, może się kiedyś pokaże i wyjaśni ci parę kwestii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
norris6 Re: format zdjecia i ile 29.04.06, 08:55 Wnioski nalezy wyslac jak juz bede wiedzial, ze mnie przyjeli? Czy gdzies bedzie podany termin? Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: format zdjecia i ile 01.05.06, 14:12 Tak, wnioski wysyłasz po otrzymaniu potwierdzenia przyjęcia. Obawiam się, że mimi wszystko,będzeiesz musiał choć raz przyjechać do lublina żeby wszystko pozałatwiać. Z tego co wiem, to wnioski na socjalne przyjmowane są do 31. sierpnia (wiec akademiki chyba też)- jeśli sie myle niech mnie ktoś sprostuje. Aha...chłopaki płacą w tym momencie za akademik 260zł.(fakt, ze maja komutery z dostepem do internetu, silownie it.), a za te cenę mozna już znależć pokoj na stancji Pozdrawiam i życze "miłej" nauki do matury:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
norris6 Re: format zdjecia i ile 01.05.06, 17:23 To w akademikach kulu jest silownia? Komputerow tez nie trzeba miec swoich, sa tam? 260 za 2 osobowy pokoj? Odpowiedz Link Zgłoś
norris6 Re: format zdjecia i ile 01.05.06, 17:25 Jeszcze jedno. KUL ma 2 meskie akademiki na ul. Niecalej i Konstantynów. Mozna sobie wybrac? Od czego to zalezy? Wybierasz sobie tez ile osobowy chcesz pokoj? Na ktorej ul. sa lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
palulina18 Re: format zdjecia i ile 03.05.06, 15:48 Hmmmm...o ile mnie pamięc nie myli to męski akademin jest tylko na Niecałej. Na konstantynowie są tylko dziewczyny.Więc wybierać raczej nie można. Nie mam pladego pojęcia ilu osobowe są męskie pokoje. U dziewczyn jest to 3 na pokoj czyli razem 6 na segment. Moja wiedza o akademikach jest bardzo skąpa. Więc jeśli chcesz sie dowiedzieć więcej to proponuje zadzwonić po prostu. Na stronie kulu na pewno jest telefon do działu spraw socjalnych. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś