Dodaj do ulubionych

format zdjecia i ile

19.04.06, 15:31
Jaki format zdjec trzeba miec jesli chce sie skladac na kul? Kiedy zdjecia nalezy doniesc? Juz po tym jak sie dostaniemy?
Obserwuj wątek
    • palulina18 Re: format zdjecia i ile 20.04.06, 14:34
      Po pomyślnym przejściu rekrutacji dostaniesz list poloceony, z zawiadomieniem,
      o przyjęciu na pierwszy rok studiow. Będzie tam też dołączony spis wynaganych
      dokumenów (podadzą też ile i jakiego formatu zdjęcia trzeba przynieść)
      • norris6 Re: format zdjecia i ile 20.04.06, 15:36
        Dzieki :)

Musze im wyslac jedynie ksiero swiadectwa dojrzalosci (wyniki z matury)? W tamtym roku tez nie chcieli oryginalu ani odpisu?
        • palulina18 Re: format zdjecia i ile 21.04.06, 11:07
          Nie ma za co:P. Tak, wysyłasz xero z wynikami z matury potwierdzone w
          sekretatariacie szkoły (pieczątka i podpis dyr). Orginałów, odpisów i odpisów
          notarialnych nie przyjmują:P
        • palulina18 Re: format zdjecia i ile 21.04.06, 11:11
          Terminy rejestracji kandydatów na studia:

Rejestracja kandydatów na studia jednolite magisterskie i studia I stopnia
          (stacjonarne i niestacjonarne):

- kandydaci z "nową maturą": 12 - 20 lipca 2006 r.

Dokumenty, które należy złożyć podczas rejestracji:

Podczas rejestracji na studia jednolite magisterskie i studia I stopnia
          kandydat powinien złożyć następujące dokumenty:
          -kwestionariusz wydrukowany ze strony internetowej rekrut.kul.lublin.pl
          (kwestionariusz jest dostępny po zalogowaniu i zatwierdzeniu wyboru kierunków);

-kserokopię świadectwa dojrzałości;

-należy okazać dowód wpłaty opłaty rekrutacyjnej (numer konta jest indywidyalny
          dla każdego kandydata i dostępny po zalogowaniu i zatwierdzeniu wyboru
          kierunków; w przypadku przesyłania dokumentów pocztą należy dołączyć czytelną
          kserokopię dowodu wpłaty);

na podstawie : rekrut.kul.lublin.pl/info.html
          • norris6 Re: format zdjecia i ile 21.04.06, 14:37
            Dzieki jeszcze raz. Dobrze, ze napisalas, ze na ksero swiadectwa dojrzalosci musi byc pieczatka szkolt i podpis dyra (tego na stronie nie ma). A Ty juz studiujesz na kulu? Jesli tak, to co i jak Ci sie podoba?
            • palulina18 Re: format zdjecia i ile 24.04.06, 12:44
              Jestem na I roku administracji, wlasnie siedze sobie na informatyce. Studia są
              bardzo fajne, atmosfera na kulu jest naprawde bardzo fajna. Mam nadzieje, że
              spotakmy się na kulowskim korytarzu w pażdzierniku:P
              • norris6 Re: format zdjecia i ile 24.04.06, 21:26
                Tez mam taka nadzieje :) Rowniez skladam na administracje oraz na ekonomie i ZiM. Nie wiesz jak ekonomiczne stoja na kulu? Jak tam z matma?

A jak jest z akademikami? Na jakiej podstawie przydzielaja? I kiedy, co trzeba przeslac zeby dostac akademik? Bezpiecznie czujesz sie w Lublinie?
                • palulina18 Re: format zdjecia i ile 28.04.06, 10:03
                  Zacznę od końca:p. Mieszkam tu od 20 lat już i czuje się raczej bezpiecznie.
                  Wiadomo, że nie spaceruje samotnie w nocy po lubartowskiej, ale sądze że nikt o
                  zdrowym rozsądku tak nie robi. Wydaje mi się, że Lublin jest raczej bezpiecznym
                  miastem.

Co do akademików: www.kul.lublin.pl/1206.html tu można pobrać wniosek

bip.kul.lublin.pl/?id=399 to jest regulamin przyznawania pomocy
                  materialnej, jest też rozdzial o akademikach.
                  Jeśli jednak nie masz bardzo trudnej sytuacji finansowej może lepiej jest
                  pomyśleć o stancji??.Dostajesz także stupendium mieszkaniowe.

No i ostatnie: niestety nie orientucje nie na temat poziomu ekonomii na kulu,
                  wiec nie mogę na ten temat nic powiedzieć. Natomiast jest tu na forum stident z
                  ZIM-u, może się kiedyś pokaże i wyjaśni ci parę kwestii.

Pozdrawiam
                  • norris6 Re: format zdjecia i ile 29.04.06, 08:55
                    Wnioski nalezy wyslac jak juz bede wiedzial, ze mnie przyjeli? Czy gdzies bedzie podany termin?
                    • palulina18 Re: format zdjecia i ile 01.05.06, 14:12
                      Tak, wnioski wysyłasz po otrzymaniu potwierdzenia przyjęcia. Obawiam się, że
                      mimi wszystko,będzeiesz musiał choć raz przyjechać do lublina żeby wszystko
                      pozałatwiać. Z tego co wiem, to wnioski na socjalne przyjmowane są do 31.
                      sierpnia (wiec akademiki chyba też)- jeśli sie myle niech mnie ktoś sprostuje.

Aha...chłopaki płacą w tym momencie za akademik 260zł.(fakt, ze maja komutery z
                      dostepem do internetu, silownie it.), a za te cenę mozna już znależć pokoj na
                      stancji

Pozdrawiam i życze "miłej" nauki do matury:P:P:P:P
                      • norris6 Re: format zdjecia i ile 01.05.06, 17:23
                        To w akademikach kulu jest silownia? Komputerow tez nie trzeba miec swoich, sa tam? 260 za 2 osobowy pokoj?
                      • norris6 Re: format zdjecia i ile 01.05.06, 17:25
                        Jeszcze jedno. KUL ma 2 meskie akademiki na ul. Niecalej i Konstantynów. Mozna sobie wybrac? Od czego to zalezy? Wybierasz sobie tez ile osobowy chcesz pokoj? Na ktorej ul. sa lepsze?
                        • palulina18 Re: format zdjecia i ile 03.05.06, 15:48
                          Hmmmm...o ile mnie pamięc nie myli to męski akademin jest tylko na Niecałej. Na
                          konstantynowie są tylko dziewczyny.Więc wybierać raczej nie można. Nie mam
                          pladego pojęcia ilu osobowe są męskie pokoje. U dziewczyn jest to 3 na pokoj
                          czyli razem 6 na segment.

Moja wiedza o akademikach jest bardzo skąpa. Więc jeśli chcesz sie dowiedzieć
                          więcej to proponuje zadzwonić po prostu. Na stronie kulu na pewno jest telefon
                          do działu spraw socjalnych.

Pozdro!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka