Dodaj do ulubionych

Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ?

IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 15.05.06, 22:22
Niestety na żadnej ze stron nie znalazłem programu studiów na tych uczelniach. Dlatego chciałem zapytać gdzie lepiej iść na informatykę? Proszę o odpowiedzi z argumentami :).

Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • get.up.stand.up Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? 16.05.06, 11:11
      Mogę tylko podsunąc program UŚ:

uranos.cto.us.edu.pl/~infmfc/program_dz.pdf
      • Gość: LifeIsADream Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:42
        Polecam ci bardzo POLSL wydzial AEiI:) co chwile rekrutuja jakies firmy, ponoc
        poziom infy w ostatnich latach tam troche spadl, ale to nawet lepiej, bo tych
        wszystkich nudnych, niepotrzebnych teoretycznych bzdetow nie bedziesz musial sie
        uczyc:) pzdr
        • Gość: maturzysta Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 16.05.06, 22:14
          Co rozumiesz przez:

> wszystkich nudnych, niepotrzebnych teoretycznych bzdetow

? :D
      • Gość: maturzysta Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 16.05.06, 22:13
        Ale to jest chyba tylko licencjat (3 lata) a co dalej? Tam jest pedagogika????
        • get.up.stand.up Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? 16.05.06, 23:47
          A na UŚ są 5-letnie z infy? Moim zdaniem nie ma. Informatyka na US jest na 2
          wydzialach: Informatyki w Sosnowcu i Mat-Fiz-Chem w Katowicach. W obdydwu
          przypadkach to licencjat. A potem, jezeli chcesz, to zdajesz na magisterskie
          uzupelniajace na US w trybie dziennym. Prowadzi je Wydzial Informatyki z Sosnowca.

Plan ktory podalem to plan informatyki z Katowic.

Co do pedagogiki to nie wiem czemu jest. Jest to chyba przedmiot do wyboru -
          gdybys chcial miec uprawinienia do nauczania informatyki w szkolach. Na
          pocieszenie powiem Ci, ze na 1 roku informatyki na AEiI w Gliwicach jest
          filozofia, a na Elektronice i Telekomunkacji jest psychologia. I to obowiazkowo ;-)
          • Gość: m3lm4k Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.opticom.pl 17.05.06, 00:20
            Co do tych przedmiotow to za sama obecnosc ma sie juz 3 czy nawet wiecej....
          • Gość: maturzysta Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 17.05.06, 09:58
            Hmmm... To kiepsko trochę. Np: w Krakowie masz wszędzie na informatyce (AGH, Polibuda, UJ) możesz robić od razu magistra.

A nie wiecie może jak to wygląda na Politechnice Śląskiej? Też jest tylko licencjat?
            • Gość: xXx Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.06, 14:00
              a wiesz ze mozna wejsc na magiczna strone polibudy slaskiej? wiesz tez ze mozna do nich zadzwonic i spytac osobiscie? a co najwazniejsze mozna pojechac? zobaczyc? osobiscie? jak co wyglada? i nie jest licencjat tylko inzynierskie jak pojdziesz na 3-letnie, a jak pojdziesz na 5-letnie to bedziesz mial zaszczytny tytul mgr inz. a ja osobiscie polecam Polibude Wroclawska pieknie miasto swietna uczelnia:D
            • Gość: majster Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: 195.116.35.* 18.05.06, 13:18
              jak ja studiwoalem mozna bylo robic od razu magistra:) nie wiem jak jest tearz
              ale pewnie sie nie zmienilo:)
              www.aei.polsl.pl/
              • Gość: maturzysta Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 18.05.06, 16:49
                Dzięki - w końcu znalazłem informacje których potrzebowałem :).
                • Gość: student Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.org / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:33
                  osobiscie studiowalem na polibudzie teraz studiuje na UŚ w sosnowcu, wszystkim zainteresowanym polecam UŚ. luzna atmosfera a mimo tego poziom wysoki (codo bzdetow o ktorych pisal ktos wczesniej to wiem z doswiadczenia swojego i kolegow ktorzy ciagle studiuja na polibudzie ze tam ucza sie samych bzdetow i teori ktorych juz dawno sie nie uzywa, a unas c++, programowanie mikrokontrolerow (faktycznie je programujemy a nie uczymy sie tego w teori), java, itd. itp ). Polecam wydzial WIINOM w sosnowcu. wiinom.us.edu.pl
                  • Gość: romcio Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 10:20
                    a ktos wie jaka jest ruznica pomiedzy us w katowicach a w sosnowcu (chodzi mi o infe) i czy jak skacze np magisterke na us jest jakis sposub zeby uzyskac tez tytul inz ??
    • Gość: jagoda Re: Informatyka. Politechnika Śląska czy UŚ? IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 11:48
      Jeśli ktoś jeszcze szuka informacji na ten temat, to znalazłam najświeższe opinie tutaj: www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12467597

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka