Dodaj do ulubionych

The Polish Open University

IP: *.wsz-pou.edu.pl 09.01.03, 13:24
Cześć.
Od niedawna studiuję na tej uczelni, jestem na I poziomie. Szkoła jest na
europejskim poziomie, wspaniała i wspaniali wykładowcy.

Chciałabym jednak dowiedzieć się "co tu jest grane" czyli jacy są
poszczególni wykładowcy, jak jest na egzaminach, na co zwracać uwagę etc.

Więc jeśli ktoś z was tu się uczy to proszę o jakieś porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zdzichu Re: The Polish Open University IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 17:53
      Nie to zebym byl jakims tam purysta jezykowym, ale o ile wiem to ta szkola
      nazywa sie Warszawska Szkola Zarzadzania. Ale ja nie o tym... Bylbym wdzieczny
      za pare slow o tej szkole, ktora jest reklamowana jako najlepsza szkola
      biznesu w Polsce.
      Pzdr
    • Gość: Incognito Re: POU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 21:05
      Chodziło mi o Wyższą Szkołę Zarządzania The Polish Open University. Wg
      posiadanych przeze mnie informacji jest to jedyny otwarty uniwersytet (Open
      Uni) w Polsce.

Nie wiem czy jest na pierwszym miejscu w rankingu, na pewno jest w czołówce
      wyższych uczelni. Poza tym posiada akredytację Oxford Brookes University co
      oznacza, że otrzymamy po ukończeniu tej uczelni dyplom polski i brytyjski. Ten
      drugi jest oczywiście dla mnie ważny, bo gdy będziemy w Europie nikt na polski
      dyplom uwagi zwracać nie będzie…

Pozdr
      • Gość: MM Re: POU IP: *.ny5030.east.verizon.net 11.01.03, 17:21
        > jest to jedyny otwarty uniwersytet (Open Uni) w Polsce.

to reszte szkol zamkneli w Polsce???
        :)))))))))))))))
        • Gość: Incognito Re: POU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 20:27
          Gość portalu: MM napisał(a):

> > jest to jedyny otwarty uniwersytet (Open Uni) w Polsce.
          >
          > to reszte szkol zamkneli w Polsce???
          > :)))))))))))))))

Człowieku, nie wiesz w ogóle co to znaczy open university! Żenada...

Najpierw zasięgnij informacji, a później publicznie wyrażaj swoje myśli.
          • Gość: ugh Re: POU IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 13.01.03, 03:45
            Gość portalu: Incognito napisał(a):

> Najpierw zasięgnij informacji, a później publicznie wyrażaj swoje myśli.
            sorry, nie chcę cię dołować (bo ostatecznie twoje zadowolenie jest miarą
            jakości), ale jeśli sądzić po informacjach zawartych na stronie www, ta szkoła
            jest klasycznym przykładem wyciskacza pieniędzy. co to za uniwersytet, co
            zatrudnia wszystkiego 15 profesorów na wszystkich poziomach studiów w trzech
            oddzialach regionalnych, a zajęcia prowadzą głównie magistrowie ? oxford
            brookes ma też tyle wspólnego z oxfordem, że jest w tym samym mieście...
            • Gość: MM Re: POU IP: *.ny5030.east.verizon.net 13.01.03, 19:08
              i widac ze stresowani ci studenci tez sa bo za grosz pczucia humoru tez nie maja
              :))))))))))))))))
          • Gość: pm Re: POU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 19:55
            Gość portalu: Incognito napisał(a):

> Gość portalu: MM napisał(a):
            >
            > > > jest to jedyny otwarty uniwersytet (Open Uni) w Polsce.
            > >
            > > to reszte szkol zamkneli w Polsce???
            > > :)))))))))))))))
            >
            > Człowieku, nie wiesz w ogóle co to znaczy open university! Żenada...
            >
            > Najpierw zasięgnij informacji, a później publicznie wyrażaj swoje myśli

Aż wstyd się przyznać... ale ja również nie wiem co to takiego -Otwarty
            Uniwersytet. Jedyne skojarzenie to szkoła prywatna do której przyjmują
            każdego: w tym drecha , smerfetke itp.
            Prosze oświeć mnie Panie Incognito. I jak bys mógł to podaj kilka innych
            przykładów tzw. otwartych uniwersytetów
      • Gość: Zdzichu Re: POU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.03, 19:49
        Nie chcialbym cie martwic ale ta uczelnia nie ma zadnych powaznych
        akredytacji. I to na dyplom tej szkoly nikt nie bedzie patrzyl po wejsciu do
        UE. Myslisz ze jak przy tym "baraku" na domaniewskiej wisza dwie flagi to
        znaczy ze warto tam studiowac. Podaj sensowne argumenty, to moze mnie
        przekonasz.
        Co to znaczy open universuty: otwarty dla kazdego kto gotowy jest placic nasze
        czesne?
        Pzdr
        • jk Re: POU 14.01.03, 16:39
          Gość portalu: Zdzichu napisał(a):

> Co to znaczy open universuty: otwarty dla kazdego kto gotowy jest placic
          nasze
          > czesne?
          > Pzdr

chyba chodzi o te poziomy, prawda? ze mozesz jakos 'przeskakiwac' przedmioty
          czy zjaecia, czy 'przestawiac' je :) zgadza sie?
          :-)
          • Gość: pm Re: POU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 17:32
            Nie obierajcie chłopakowi radości ze studiowania w najlepszym polskim otwartym
            uniwersytecie. Toć to szkoła wielkich tradycji ,mająca ogromne znaczenie w
            środowisku akademickim. Ponadto ma umowe z oksfordem. Można przypuszczać ,że
            są jakieś wymiany międzyuczelniane,wiec Tacy 'kiepscy' studenci Oksfordu moga
            sobie przyjechać do Polski , nauczyć sie nowych trendów w gospodarce ,nowej
            ekonomii. Nie trzeba dodawać że większym beneficjentem jest oczywiście strona
            angielska. Poza tym szkoła słynie z wysokiej selekcyjności kandydatów i nikt
            kiepski nie ma sznas przekroczyć jej progów, egzaminy sa wyjątkowo trudne -
            nie ma sznas zdac wszystkiego w pierwszym terminie.Oczywiście niewielki
            procent dociera do 5 roku -poziom abstrakcji jest niewyobrażalny. Wniosek :
            Maturzyści zadne uniwersytety,polibudy,sgh-y tylko POLISH OPEN UNIVERSITY.
            Czego Wam i swoim dzieciom życzę

Pozdrowienia , pm
            • Gość: MM :)))))))))))) IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.01.03, 19:18
            • Gość: xXx Re: POU IP: *.chello.pl 14.01.03, 23:22
              znam osobe ktora poszla po licencjacie wlasnie po zaocznych na tej uczelni na
              uzupelniajace magisterskie zaoczne na UW na szturmowa, profesorowie z UW sie
              dziwili bo ta osoba jechala na piatkach i czworkach, a co wazniejsze myslala, a
              nie miala tylko wspaniale opanowana teorie, wiec poziom na tej uczelni
              niekoniecznie musi byc taki smieszny :-P
              • Gość: telemasca Re: POU IP: *.acn.waw.pl 15.01.03, 02:00
                Ta szkola to podobno totalna zenada
              • Gość: pm Re: POU IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 02:11
                To niekoniecznie musi świadczyć o wysokim poziomie nauczania w tej szkole, ale
                raczej o pracowitości i ponadprzeciętnych zdolnościach ów osobnika. Często
                jest tak ,że gdy chodzimy do słabej szkoły z niskim poziomem nauczania to
                mamy wewnetrzną potrzebe pokazania innym ze coś potrafimy, staramy sie bo
                wiemy że papier nic nam nie da. Z drugiej strony zagrożeniem dla studentów
                renomowanych uczelni jest własnie ów renoma która moze uśpic ich czujnośc na
                poszerzanie horyzątów,zdobywanie wiedzy , cięzką pracę itp bo przeciez są i
                tak wilecy i wspaniali.Wniosek- żeby porównac uczelnie należy patrzeć nie na
                skrajne przypadki , lecz na średniaków.
                PS. Miałem kiedyś ćwiczenia z wietnamczykiem,niewyaznie mówił po
                polsku ,przedmiot informatyczny. Wziął on jednego kolesia do tablicy
                i dyktuje mu co ma pisać : If koniec=true then(zapis poprawny)
                A koleś pisze If koniec=fruu den .... ale były jaja. Aha zapomniałem dodac że
                poza tym nieszczęsnym przypadkiem to na wydziale jest coś kolo 50 olimijczyków
                na roku,wielu studentów równoległych.
                Pozdrawiam ,pm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka