Dodaj do ulubionych

Geografia UJ

IP: *.i24.pl 19.05.06, 23:22
Wie ktoś ile trzeba mieć procent z matury żeby się dostać?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzban Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:10
      myśle ze tak z 98
      • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 20.05.06, 13:58
        Z podstawy? Tylko to biorą, wiesz może?
        • Gość: Eudoksja Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:22
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=413&w=39596310
          sprawdz tu
          • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 20.05.06, 17:06
            Widziałam ten post, ale tam też nikt nie wie. Buuu :(
            • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 20.05.06, 19:48
              biora tylko podstawowy, co do punktów przewiduje ze pow. 90 trzeba miec, ile potencjalna konkurentka ma ?? :)
              • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 20.05.06, 22:22
                Ładnie mnie nazwałeś :) ja właśnie będę mieć w tych okolicach. Liczę na 90-94%.
                Więcej mieć nie będę. A ty?
                • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 20.05.06, 22:44
                  2 pkt straciłem z zamkniętych, więc 96 % a otwarte zależy jak się egzaminatorowi spodobają, ale myśle, że mam dobrze. :]
                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 20.05.06, 22:59
                    No to ja tak samo właśnie! Nie wiem jak z otwartych - oby był fajny
                    egzaminator. A z zamkniętych straciłam 3 pkt (aż 2% za jeden punkt..). Ale na
                    pewno biorą tylko podstawowy? Bo to troche podejrzane, na takiej dobrej
                    uczelni. A te zasady są nieściśle napisane.
                    • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 20.05.06, 23:46
                      tak mi powiedziano na dniach otwartych. ale na szczescie pisałem rownież rozszerzony z niezłym skutkiem.
                      • Gość: Karol Re: Geografia UJ IP: *.veo.pl 20.05.06, 23:51
                        dobra uczelnie... bez komentarza... jezeli sie dostaniecie bedziecie miec
                        mnostwo wolnego czasu, a w czasie sesji i sesji poprawkowej dowiecie sie od
                        swoich prof jakimi smieciami maloznaczacymi jestescie
                        • Gość: Karol Re: Geografia UJ IP: *.veo.pl 20.05.06, 23:52
                          zle to zabrzmialo, nie zebym ja was uwazal za takich bron boze, takich prawd
                          dowiedzialam sie ja i wiele innych osob ...
                          • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 20.05.06, 23:58
                            No trudno się mówi Karolu.
                            No to fajnie, że biorą tylko podstawowy, chodż też pisałam rozszerzony, ale
                            poszedł mi tak średnio. Tylko ciekawe ilu będzie chętnych. Niby pisze że rok
                            temu było tylko 3,5 to mimo wszystko na różnych forach takich jak to szerzy
                            sie wiele dyskusji na temat geografii (dużo osób pyta o nią, choć inni im
                            odradzają).
                            • Gość: Karol Re: Geografia UJ IP: *.veo.pl 21.05.06, 00:01
                              no tak odradzaja ci co tam studiuja albo studiowali
                              • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 00:06
                                No bo nie mogą znaleźć pracy, ale w tym kraju praktycznie po każdym zawodzie ma
                                się problemy ze znalezieniem pracy. Największe bezrobocie jest wśród młodych
                                ludzi po studiach i niestety oni decydują się na wyjazdy z kraju.
                                Ale w takim razie gdzie ma iść na stuida osoba, która ma sprecyzowane
                                zainteresowania (no np. geografia) i ma dobre wyniki w nauce? Czemu ma nie iść
                                na UJ (nie zaprzeczysz że najstarsza i najlepiej znana polska uczelnia
                                zagranicą) na geografię? Jeśli będzie ta osoba dobra w tym co robi to zawsze
                                się wybije...
                                • Gość: Tutu Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 00:18
                                  A ja myśle,że tu chodzi o co immego.Geografia była "hitem" tegorocznej nowej
                                  matury,bo najłatwiej zdać -nie tak ciezka jak matma ,nie tak pamięciowa jak
                                  historia czy biologia.Mnóstwo ludzi składa na geografie awaryjnie i odsiew
                                  chyba bedzie spory
                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 00:23
                                    No zapewne też masz rację. Ale to strasznie chamskie z ich strony. Rozumiem że
                                    zdają bo łatwo (chociaż z rozszerzonym niecałkiem). Ale po co zajmują miejsca
                                    osobom, którzy marzyli o geografii od dziecka? To jest nie wporządku.
                                    • Gość: Tutu Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 00:33
                                      No dokładnie ale co zrobić...tak juz w życiu bywa ...niesprawiedliwie
                                      • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 00:38
                                        No tak. My mieliśmy takiego "super profesorka" w liceum. Był strasznie
                                        niesprawiedliwy, ewidentnie i specjalnie żebyśmy to zauważyli wystawiał oceny
                                        takie jakie tylko mu się podobały, niezależnie od tego kto co umie. A jak mu
                                        zróciliśmy uwagę to z wrednym, cynicznym usmieszkiem powiedział" "a kto wam
                                        powiedział że sprawiedliwość jest na świecie?" No totalny Matrix, sami
                                        przyznajcie. A co będzie na studiach? Już się boję. :)
                                        • Gość: Tutu Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 00:57
                                          na studiach bywa różnie ale to już jest zupelnie inna sytuacja ,tam są dorośli
                                          ludzie ,często nie świeżo po maturze tylko jeszcze cos studiujący i profesorzy
                                          czy doktorzy jednak juztroche inaczej odnoszą sie chociaż jak wiadomo świry są
                                          wszędzie.
                                          • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 01:00
                                            A ty już coś studiujesz czy się wybierasz?
                                            • Gość: Tutu Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 01:11
                                              Studiuję;) niedlugo kończę ale zastanawiałam się czy nie postudiować jescze
                                              geografii albo geodezji,dlatego zaciekawił mnie ten wątek
                                              • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 01:13
                                                To zapraszam do dalszej dyskusji. Jaka interesuje cię specjalność na geografii?
                                                • Gość: Tutu Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 01:32
                                                  Gospodarka przestrzenna,turystyka albo spoleczno-ekonomiczna;)ale te dwie
                                                  najbardziej,a Ciebie?
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 01:36
                                                    Ja właściwie to jeszcze nie wiem. Każda jest fajna :D Zdecyduję się po
                                                    pierwszym roku, zobaczymy co mnie wtedy zainteresuje bardziej. Poza tym nie
                                                    wiem czy gospodarka przestrzenna na UJ jest nawysokim poziomie. Czytałam gdzieś
                                                    że nie.
                                                  • Gość: Tutu Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 01:48
                                                    A ja wlaśnie czytalam,że jest niezla,no i dość przyszłościowa.Lece ,pogadamy
                                                    jutro:)
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 01:53
                                                    No to do juta! I niech wszyscy którzy mają jakieś informacje o tym ile pkt.
                                                    trzeba mieć żeby się dostać niech piszą!
                                                  • Gość: Karol Re: Geografia UJ IP: *.veo.pl 21.05.06, 09:24
                                                    a gospodarka przestrzenna nie jest czasem nowa specjalizacja?
                                                  • Gość: dzban Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:36
                                                    to jest rzeczywiście ciekawe ze w tym roku geografia cieszy sie tak wielka
                                                    popularnościa, a jeszcze ciekawsze jest to że tegoroczni maturzyści zdający
                                                    goegrafie tak optymistycznie szacuja swoje wyniki. Nie widziałemprzyznam
                                                    szczerze tegorocznego arkusza ale podobno był prostrzy niz w tamtym roku, z
                                                    tego co sie dowiedzialem to teraz obowiazywał system zero - jedynkowy czyli
                                                    zas. wszystko albo nic. jeden maly bład i punkty lecą. ja w tamtym roku jak
                                                    liczylem moje punkty z odpowiedziami z jakiejs gazety to wyliczylem sobie 70
                                                    pare % z czego bylem i tak zadowoliny jakiez bylo moje zdziwienie gdy na
                                                    swiadectwie mialem duzo wiecej. a z drugiej strony wielu moich znajomych
                                                    wykazywalo sie mniejsza skromnością w lieczeniu sobie pkt. i duuużo sie
                                                    przeliczyli. wiec co sie okazuje... takie szacowanie jest niezbym miarodaje i
                                                    wiele osob sie napewno niestety rozczaruje. Jakos moj rocznik 86 wiecej mial
                                                    pokory... choc mature mam juz zdana to z niecierpliowścia czekam na btegoroczne
                                                    wyniki :-]
                                                  • Gość: bluestrawberry Re: Geografia UJ IP: *.telkonet.pl 21.05.06, 15:09
                                                    Zgadzam się z Tobą Dzban :) ja tez pisalam mature w tamtym roku ale tak sie
                                                    zdarzylo ze dziwnie wybralam kierunki i sie nie dostalam w tym roku chce
                                                    sprobowac dostac sie m.in. na geografie na uj ale widze ze tu sami prawie 100
                                                    procentowi sie pchaja. a tak w ogole to statystyka na jedno miejsce z tamtego
                                                    roku nie powiem nam nic bo wtedy trzeba bylo miec jeszcze zdana na maturze
                                                    matematyke...
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 15:56
                                                    Więcej pokory mówicie? A co z wiarą w swoje możliwości? Sprawdzałam sobie z
                                                    kluczem i mam tylko 3 błędy. Reszta (zadania otwarte) zależą od egzaminatora,
                                                    choć też wydaje mi się że napisałam dobrze. A wy ile macie pkt.?
                                                  • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 21.05.06, 16:10
                                                    nie ma co się martwić, jeżeli dla kogoś geo jest pasją to sie na pewno dostanie, a osoby z przypadku są zawsze, chociaz sie po pierwszym roku wykruszaja, bo kazdemu sie wydaje ze to takie banalne studia, a niestety ,a może i stety tak nie jest. Ja ide na geografie dla samych studiów, niezaleznie czy potem znajde w tym kierunku prace, o prace się nie martwię bo jestem jednoczesnie fotografikiem (moja druga pasja) i juz teraz pracuję dla roznych gazet itp., chce jeszcze zrobic jakies pomaturalne studium z fotografii zeby miec papier. A co do gegry to moim calem jest miec mgr a nawet jak dobrze pojdzie dr :) takie studiowanie dla studiowania.
                                                  • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 21.05.06, 16:19
                                                    Niki, myślę ze się spotkamy w październiku ;)
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 16:31
                                                    ????? gratuluje pracy i umiejętności fotograficznych - widziałam twoje zdjęcia-
                                                    naprawdę ładne i profesjonalne. Ja jestem jeszcze nieskalaną pracą maturzystką,
                                                    która dopiero co skończyła szkołę i zamierza kontynuować naukę, bo nie lubi
                                                    niewykształconych ludzi :) A geografia bo najbardziej mi się podoba. I tyle. Ja
                                                    jestem młoda i nie zamierzam jak na razie przejmować się pracą bo nie czuję się
                                                    na tyle dorosła.
                                                  • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 21.05.06, 16:38
                                                    hehe to ja taki znany jestem? nie przypominam sobie żebym gdzieś podawał tu linka do mojego www...
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 16:40
                                                    Na tym forum nie. Ale na innym podałeś. Nawet chyba wiem jak wyglądasz także
                                                    łatwo cię rozpoznam jak będziemy razem studiować. :)
                                                  • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 21.05.06, 16:49
                                                    aha, pewnie na forum UJ.... a co do mojego wyglądu, czesto go zmieniam, jak kameleon :) teraz np. pozbylem sie wlosow wiec sie tak szybko nie ciesz, że mnie rozpoznasz :)
                                                  • Gość: ascanias Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 16:53
                                                    zapraszam na forum regionalne Kraków :geografia uj ;),tam tez tocy sie zażarta
                                                    dyskusja na temat geografii-ascanias;)
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 16:54
                                                    Ściąłeś się na łyso? Do października odrosną ci włosy na stówe, a jak jeszcze
                                                    raz obetniesz to i tak cie rozpoznam! Hahaha, powiem ci cześć :)
                                                  • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 21.05.06, 16:57
                                                    na łyso nie ale prawie, i nie odrosna bo narazie nie pozwole im na to :P ale dosc o mnie, jak chcesz pogadac to zapraszam na gg nr na stronce tu nie bede podawal. A co do "czesc" to sobie zapamietam :]
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 16:59
                                                    No to do zobaczenia Łukasz! Być może.. Tymczasem czekajmy na wyniki.
                                                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 21.05.06, 17:01
                                                    A na gg jesteś zwykle na niedostępnym czy się ujawniasz?
                                                  • Gość: luc4s Re: Geografia UJ IP: *.stowplaneta.org / 82.160.77.* 21.05.06, 17:06
                                                    na tym gg sie nie ujawniam prawie nigdy, chyba ze sie straaaasznie nudze, bo to jest gg "publiczne" na potrzeby www, dla przyjaciól mam inny numer, ale teraz jestem jeszcze chwile na niewidocznym.
                                                  • Gość: desi Re: Geografia UJ IP: *.chello.pl 30.05.06, 19:54
                                                    widze ze tu juz sie znajomosci ostre nawiazaly :D ja tez sie na geo wybieram
                                                    wiec moze sie spotkamy:>
    • Gość: hehehe Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:03
      siemano... ja też sie wybieram :-]
      • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 30.05.06, 21:07
        to jest nas spora grupka :))
        • Gość: desi Re: Geografia UJ IP: *.chello.pl 31.05.06, 19:53
          wszyscy jestescie po nowej maturze??:> czy tylko ja taka stara??:P
          • Gość: ascan. Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:04
            jak stara,jaka stara a ja?ascan.
            • Gość: QWERTQEWR Re: Geografia UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:06
              ja jestem po nowej starej z tamtrego roku :-]
              • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 31.05.06, 23:41
                Nowa matura rulez! Hahaha żartuje. Wolałabym starą.
                • Gość: desi Re: Geografia UJ IP: *.chello.pl 01.06.06, 09:24
                  acanias nie przesadzaj:P ciekawe jest zycie wiecznego studenta :D:D
                  to dobrze ze wiekszosc jest po nowej:P
                  • Gość: Niki Re: Geografia UJ IP: *.i24.pl 01.06.06, 11:38
                    Oglądałyście ten film "Wieczny student"? hahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka