Dodaj do ulubionych

Matematyka a ekonomia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:04
Jesli kogos raczej nie pociaga matematyka, to powinien sobie odpuscic ekonomie? Czy na ekonomii trzeba polubic matematyke?
Obserwuj wątek
    • Gość: molly Re: Matematyka a ekonomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:25
      Mikroekonomii i statystyki raczej nie ominiesz. Chociaż jak przebrniesz pierwsze
      lata i dotrwasz do wyboru specjalizacji na pewno da się unikać matematycznych
      przedmiotów. To oczywiście zależy od uczelni, ale możesz wybierać jakieś
      specjalizacje bardziej humanistyczne. Moim zdaniem warto się pomęczyć. Wiedza z
      ekonomii przyda Cie się w każdym zawodzie :)
      • Gość: gienio Re: Matematyka a ekonomia IP: *.astral.lodz.pl 24.05.06, 10:55
        na ekonomii i tak wam ograniczyli ta matme do minimum wiec nie wiem czego tu sie
        bac.zwlaszcza ze na kazdej uczelni nauke zaczyna sie prawie ze od poczatku.noo
        dodawac trza umiec i troche dzielic :D
    • beatrycze123 Re: Matematyka a ekonomia 24.05.06, 11:05
      Jeli nie lubisz matmy to nie studiuj ekonomii na SGH. Za to na SGH zapraszam na
      inne kierunki- też biznesowe, a matmy nie ma :)
    • Gość: ekonom A jesli nie SGH i AE to lepiej odpuscic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:13
      Czy na innych uczelniach warto studiowac ekonomie. Co powiecie o umcs i kul,
      tylko te 2 uczelnie biore pod uwage. Moze wypowiecie sie czy ekonomia na
      uniwersytecie to dobry wybor, moze lepiej na uniwerku administracje zrobic a
      podyplomowe na AE?
      • Gość: molly Re: A jesli nie SGH i AE to lepiej odpuscic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:23
        Ja mam dość radykalne zdanie w tej sprawie, więc niekoniecznie musisz się nim
        sugerować. Ekonomia na uniwerkach to jednak nie to, prędzej już doradzałabym
        jakichś topowych prywaciarzy. Oni przynajmniej ściągają kadrę z esgiehów i
        innych AE. No ale to kosztowna przyjemność. Chociaż i tak bardziej się opłaca
        niżzaoczne na SGH na przykład.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka