Gość: ekonom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 09:04 Jesli kogos raczej nie pociaga matematyka, to powinien sobie odpuscic ekonomie? Czy na ekonomii trzeba polubic matematyke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: molly Re: Matematyka a ekonomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:25 Mikroekonomii i statystyki raczej nie ominiesz. Chociaż jak przebrniesz pierwsze lata i dotrwasz do wyboru specjalizacji na pewno da się unikać matematycznych przedmiotów. To oczywiście zależy od uczelni, ale możesz wybierać jakieś specjalizacje bardziej humanistyczne. Moim zdaniem warto się pomęczyć. Wiedza z ekonomii przyda Cie się w każdym zawodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Matematyka a ekonomia IP: *.astral.lodz.pl 24.05.06, 10:55 na ekonomii i tak wam ograniczyli ta matme do minimum wiec nie wiem czego tu sie bac.zwlaszcza ze na kazdej uczelni nauke zaczyna sie prawie ze od poczatku.noo dodawac trza umiec i troche dzielic :D Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Matematyka a ekonomia 24.05.06, 11:05 Jeli nie lubisz matmy to nie studiuj ekonomii na SGH. Za to na SGH zapraszam na inne kierunki- też biznesowe, a matmy nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom A jesli nie SGH i AE to lepiej odpuscic? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:13 Czy na innych uczelniach warto studiowac ekonomie. Co powiecie o umcs i kul, tylko te 2 uczelnie biore pod uwage. Moze wypowiecie sie czy ekonomia na uniwersytecie to dobry wybor, moze lepiej na uniwerku administracje zrobic a podyplomowe na AE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly Re: A jesli nie SGH i AE to lepiej odpuscic? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:23 Ja mam dość radykalne zdanie w tej sprawie, więc niekoniecznie musisz się nim sugerować. Ekonomia na uniwerkach to jednak nie to, prędzej już doradzałabym jakichś topowych prywaciarzy. Oni przynajmniej ściągają kadrę z esgiehów i innych AE. No ale to kosztowna przyjemność. Chociaż i tak bardziej się opłaca niżzaoczne na SGH na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś