tocqueville 09.06.06, 14:42 Co sądzicie o kierunku: Stosunki międzynarodowe - specjalność turystyka międzynarodowa? Ciekawe połączenie jak myśle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z. Re: stosunki - turystyka międzynarodowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:43 hm hm na krakowskiej KSW jest taki kierunek.......... Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: stosunki - turystyka międzynarodowa 09.06.06, 14:56 zobaczylem, że u mnie (DSWE Wrocław) właśnie rusza i dlatego jestem ciekawy opinii Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: stosunki - turystyka międzynarodowa 09.06.06, 15:31 specjalność na siłę, sto razy lepsza jest taka specjalność na zarządzaniu czy ekonomii, zwłaszcza, że jeśli to stosunki gospodarcze, to każdy jeden ekonomista jest wyżej ceniony niż mgr SM. Gdyby ewentualnie były to stosunki kulturowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville a etnologia? :) 09.06.06, 16:58 a co Richelieu powie o kierunku Etnologia, specjalność: antropologia wizualna - realizacja filmu dokumentalnego? www.etnologia.dswe.pl/index.php?id=1033 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: a etnologia? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:06 Lipa! zresztą jak cała DSWE! Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: a etnologia? :) 09.06.06, 17:23 Równie dziwaczny co SM o specjalności turystyka. Takie 2 w jednym, z którego nie ma ani jednego ani drugiego, zwłaszcza drugiego. Sprytne utworzyć taką specjalność w mieście z filmówką. Gdy się nie zda, co jest łatwe przy tylu chętnych, to ten i ów pewnie się skusi na modną nazwę specjalności na niemodnym kierunku. Bo etnologia, przy moim zachwycie nad nią i stosunkowo bliskim "pokrewieństwie", jest nieperspektywiczna", a więc wymagająca dużo większego przebicia na rynku pracy niż ekonomie i finanse. Druga sprawa, Tocq, część forum śmieje się ze złego, a wcześniej z innych, że tak nachalnie promują swoją szkołę. Ty też promujesz ;) I tu nie chodzi o stawanie po różnych stronach barykady dzielącej na państwowe i prywatne, a o barykadę dzielącą na dobre i złe. Jeśli Twoja szkoła jest dobra, to obroni się sama. Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: a etnologia? :) 09.06.06, 17:28 > Druga sprawa, Tocq, część forum śmieje się ze złego, a wcześniej z innych, że > tak nachalnie promują swoją szkołę. Ty też promujesz ;) Ja promuję, ale myślałem, że nie nachalnie :) Jeśli komuś to przeszkadza przestanę Nachalnie, to by było gdybym w każdym wpisie wklejał jej nazwę :) > Jeśli Twoja szkoła jest dobra, to obroni się sama. Szkoła będzie tym lepsza im więcej sie zgłosi dobrych studentów :) Odpowiedz Link Zgłoś