Gość: ala IP: 62.69.212.* 11.07.06, 08:36 Zdjecia i oświadczenie lekarskie wysyla sie na UAM gdy juz dostaniemy sie na dany kierunek? Bo juz mi sie to pomieszalo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:31 a ja mam pytanko.Trezba sie najpierw rejestrowac? I podanie wypełniac przez internet???bo słyszałam o takim czyms.i juz sama nie wiem co robic.Chca tylko swiadectwo maturalne czy ukonczenia szkoły tez? a zdjatka i lekarskie to poznije jak sie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.icpnet.pl 11.07.06, 15:25 Rejestrujesz się na rejestracja.amu.edu.pl/ i drukujesz podanie, ktore w ten sposob wygenerujsz, podpisujesz je i dostarczasz ze swiadectwem maturalnym (ukonczenia szkoly niepotrzebne, chyba, ze jakis wydzial sobie tak zazyczyl, ale nie slyszlalam) do odpowiedniego dziekanatu osobiscie lub listownie. Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 11.07.06, 17:38 > Rejestrujesz się na rejestracja.amu.edu.pl/ i drukujesz podanie, ktore w > ten sposob wygenerujsz, podpisujesz je i dostarczasz ze swiadectwem maturalnym > (ukonczenia szkoly niepotrzebne, chyba, ze jakis wydzial sobie tak zazyczyl, > ale nie slyszlalam) do odpowiedniego dziekanatu osobiscie lub listownie. Podanie należy przesłać nie do Dziekanatu, a do Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej. Wraz z nim należy przesłać dowód wpłaty oraz ... niekoniecznie świadectwo maturalne lub jego odpis - to może być kopia. Do przesłania: - oryginału (odpisu) świadectwa maturalnego, - 4 zdjęć kolorowych, - jednego zdjęcia cyfrowego na nośniku optycznym lub magnetycznym, - orzeczenia o zdolności do studiowania kierunku, - kserokopii dowodu osobistego, - deklaracji podjęcia studiów, osoba zakwalifikowana do przyjęcia zostanie wezwana pismem przekazanym razem z decyzją o przyjęciu. Na dostarczenie tych dokumentów (na wskazany adres - to w tym momencie będzie już zapewne Dziekanat) osoba przyjęta na studia ma 14 dni od daty odebrania decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:39 nie potrafie sie zarejestrowac na UAM= jakies problemy techniczne, przeladowanie badz cos w tym stylu.... u Was tez?? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: z innej beczki 11.07.06, 20:50 Gość portalu: bluebaloo napisał(a): > nie potrafie sie zarejestrowac na UAM= jakies problemy techniczne, > przeladowanie badz cos w tym stylu.... u Was tez?? Tak - coś się dzieje na serwerze, bo nie ma też wejścia dla Komisji Rekrutacyjnych. W poprzednich latach system działał bardzo sprawnie - widocznie dzisiaj szczęśliwi maturzysci rzucili się do klawiatur. Dziwne to, bo serwer jest bardzo duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:54 coz w takim razie pozostaje nam czekac na 'rozluznienie' :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:55 apropos przerach na co skladasz papiery na uam? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: z innej beczki 11.07.06, 20:59 Gość portalu: bluebaloo napisał(a): > apropos przerach na co skladasz papiery na uam? Ja papierów nie składam, ja Was na jednym z wydziałów przyjmuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:03 ups. :) Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: z innej beczki 11.07.06, 21:06 Nie trzeba - na Uczelni pełnię jeszcze jedną funkcję związaną ze studentami, więc na forum jestem często - raz jako czytelnik, raz jak teraz, a raz bardzo oficjalnie. Życzę wszystkim powodzenia - niezależnie od uczelni, na które chcecie się dostać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap serwer UAM-u IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 15:26 W zeszlym roku dzialalo wszystko rzeczywiscie b. sprawnie, ale to zapewne dlatego, ze wiekszosc osob sie NIE rejestrowala internetowo. Wszedzie byla mowa o podaniach, ktore nalezy wypelnic, na Drzwiach Otwartych itd. rozdawano druki podan etc. W tym roku na kazdym kroku uprasza sie o internetowa rejestracje podania (zapewne dobrze, bo to ulatwia i przyspiesza prace w dziekanatach , komisjach itd.), no, ale wiaze sie z wiekszym obciazeniem serwera... Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: serwer UAM-u 12.07.06, 18:02 Rzecz w tym, że w zeszłym roku wydawanie świadectw było rozłożone w czasie - wbrew pozorom internetowych rejestracji było bardzo dużo. Ale w tym roku wydanie świadectw odbyło się wszędzie w tym samym czasie i w efekcie w dniu wczorajszym zarejestrowało się prawie 12 tys. osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Re: serwer UAM-u IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 20:54 Zapewne, nie "siedze" w tym, az tak sie nie orientuje. Choc w zeszlym roku mam wraznie standardowych rekrutacji bylo raczej zdecydowanie wiecej (widzialam to chocby po znajomych, ktorzy niejednokrotnie nawet niw wiedzieli o mozliwosci internetowej). W tym raczej wszyscy - jak widac z roznym skutkiem - ale probuja przez neta. Niektore wydzialy teraz nawet podaja, ze tylko "w wyjątkowych sytuacjach dopuszcza się dostarczenie ręcznie wypełnienie formularza"... Zreszta moja opinia o znikomym zainteresowaniu internetowym rejestrowaniem podan w zeszlym roku nie wziela sie z powietrza. W zeszlym roku czytalam artykul (poruszajacy kwestie dlaczego na wyniki rekrutacji na uniwerek trzeba tak dlugo czekac), w ktorym pracownicy dziekanatu twierdzili, ze to przez to, ze wszystkie dane trzeba wklepywac do kompa, bo malo ktory maturzysta skorzystal z mozliowsci internetowej rekrutacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 11.07.06, 20:58 juz mnie to denerwuje...od godziny probuje wejsc na strone UAMu Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 11.07.06, 21:03 Gość portalu: eli napisał(a): > juz mnie to denerwuje...od godziny probuje wejsc na strone UAMu Dostałem info od admina - szczęśliwi maturzyści rzeczywiście rzucili się do klawiatur - weźcie trochę na wstrzymanie, to nie wyścigi 'kto pierwszy, ten lepszy' - przecież w najgorszym przypadku termin upływa za 6 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:08 po prostu chcemy miec to z glowy. ja juz sie w tych wszystkich formalnosciach kompletnie nie lapie. wiec chce zalatwic to jak najszybciej. swoja droga sadzilam ze takie oblezenie bedzie na stronie UJ uniemozliwiajac nam rejestracje tymczasem rejestracja tam przebiegla bez wiekszych problemow. mam nadzieje ze niedugo bedzie mozliwa rejestracja takze na UAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 11.07.06, 21:13 o co chodzi w tym punkcie??niech mnie ktos oswieci. "- jednego zdjęcia cyfrowego na nośniku optycznym lub magnetycznym" co to za zdjecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 11.07.06, 21:22 Gość portalu: eli napisał(a): > o co chodzi w tym punkcie??niech mnie ktos oswieci. > "- jednego zdjęcia cyfrowego na nośniku optycznym lub magnetycznym" > co to za zdjecie?? Rozmiar legitymacyjny, 300 dpi, dyskietka, CD, JPG z minimum kompresji (zdjęcie do legitymacji elektronicznej). Ale to dopiero po przyjęciu. www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1774 (strona z informacjami działa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:27 przerach-> jesli mozna to mam pytanie. na stonie UAM nie ma informacji o liczbie kandydatow na miejsce na poszczegolnych kierunkach w latach ubieglych czy taka informacje mozna gdzies uzyskac? zalezy mi glownie o taka statystyke jezeli chodzi o kierunki psychologia i kognitywistyka. z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 11.07.06, 21:40 Gość portalu: bluebaloo napisał(a): > przerach-> jesli mozna to mam pytanie. > na stonie UAM nie ma informacji o liczbie kandydatow na miejsce na > poszczegolnych kierunkach w latach ubieglych czy taka informacje mozna gdzies > uzyskac? zalezy mi glownie o taka statystyke jezeli chodzi o kierunki > psychologia i kognitywistyka. Ponieważ nie wiem, jak mam w zwyczaju odpowiem krótko: nie wiem! Zresztą nie myślę, by akurat ten parametr miał być decydującym w podejmowaniu decyzji. Możesz się z tym nie zgodzić, ale uważam, iż stosowanie 'matematyki' podczas dokonywania tak ważnej decyzji jest błędem - pojawiające się w I semestrze (na tym forum) posty w stylu 'źle wybrałam (-łem) kierunek, totalne nieporozumienie, co robić?, radźcie' są niestety tego jaskrawym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:48 chodzilo mi raczej o zorientowanie sie czy mam jakiekolwiek szanse na te kierunki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 11.07.06, 21:16 chyba sie troche rozluznilo na UAMie:) kandydaci ida spac zeby jutro od rana znowu rozpoczac wojne z rekrutacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 11.07.06, 21:19 czy na przekazie pocztowym trzeba pisac :"Bank Zachodni WBK S.A. 6 Oddział w Poznaniu "bo mi sie nie zmiesci na druczku... :/ za dlugi ten adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:22 wydaje mi sie ze nie trzeba tylko nr konta jest niezbedny. Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 11.07.06, 21:30 W numerze konta są wszystkie dane o banku, łącznie z oddziałem. Najistotniejszy jest tytuł wpłaty: kierunek lub kierunek i specjalność, gdy na nią jest odrębny nabór. Np. kandydaci na biologię piszą "biologia", a na bioinformatykę - "biologia, specj. bioinformatyka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eli Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 11.07.06, 22:19 mam jeszcze pytanie ad.tej tabelki www.staff.amu.edu.pl/~inling/gfx/diabig.gif dlaczego przy czesci ustnej jest napisane min.ze wynik nalezy mnozyc przez 3 pkt a w nawiasie jest dodane "lub od razu 4" ?co to oznacza?komu sie nalezy od razu 4 pkt? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 09:03 Gość portalu: eli napisał(a): > jest napisane min.ze wynik nalezy mnozyc przez 3 pkt a w nawiasie jest dodane > "lub od razu 4" ?co to oznacza?komu sie nalezy od razu 4 pkt? Na stronie, z której pochodzi ten GIF znajduje się odpowiedź na Twoje pytanie: "... Jednak gdy procedura maturalna wymagała, aby na maturze ustnej abiturient zdecydował się na zdawanie j. obcego na poziomie podstawowym ALBO rozszerzonym (tj. gdy na poziomie rozszerzonym, to z pominięcie poziomu podstawowego) - wówczas na poziom rozszerzony przydzielaliśmy całość uzyskanych punktów." Odpowiedz Link Zgłoś
mootya Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 11.07.06, 23:23 przerach ale ty jestes mądry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 09:01 W poprzednich latach zdarzały się wpłaty krotności opłaty rekrutacyjnej, a w rubryce 'tytuł wpłaty' - "rekrutacja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:20 Hmm.. jesli chodzi o świadectwo maturalne, to czy ma to być kopia potwierdzona notarialnie, czy np. przez dyrektora czy kopia po prostu??... Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 10:20 www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1949 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunkker Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:26 przerach->co jezeli w tytule wplaty powpisywalem na kazdym druczku moj pesel,albo imie i nazwisko.nie bedzie chyba zadnego problemu z tego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 11:37 Gość portalu: skunkker napisał(a): > przerach->co jezeli w tytule wplaty powpisywalem na kazdym druczku moj > pesel,albo imie i nazwisko.nie bedzie chyba zadnego problemu z tego powodu? Gdy na druku bdzie tylko jedna opłata, a oryginał dowodu wpłaty pozostanie w jednej Komisji, nie powinno być problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skunkker Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:05 ok dzieki. a czy moglbys podac adres na jaki trzeba wyslac dokumenty? bo nie jestem pewien czy wysylac na Wienawksiego 1 czy gdzie indziej.mowiles o Wydzialowej Komisji Rekrutacyjnej-miesci sie ona na Wieniawskiego 1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:39 no własnie- mam dwa pytania 1) składam na prawo- wysyłam podanie na adres dziekanatu prawa czy komisjii rekrutacyjnej?? 2)chodzi mi o ten fragment Podanie Proszę o przyjećie mnie na studia prowadzone w formie: (co tu mam wspisac??) Na kierunek: prawo Jako specjalnosć studiów obieram (tyle że tam nie ma na stronie żadnych specjalnosci, jest po prostu prawo, wiec znów mam je wpisać??) Stopień kształcenia jednolity magisterski?? Proszę o pomoc szczególnie w tym drugim przypadku;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:46 sakrable:/ jutro jade do Poznania a nadal nie potrafie sie zarejestrowac:/:/:/ dlugo to tak jeszcze bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 14:30 to w koncu na jaki adres wysylac podania? wie ktos ile jest chetnych na poszczegolne kierunki na UAM?przerach,moze ty wiesz?pomoz ,pliss:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:53 Z tego co ja wiem to wszelkie dokumenty powinno sie wysyłac do Dziekanatu, a nie do Komisji Rekrutacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 19:02 W tym wątku pisałem już na ten temat w odpowiedzi na pytanie bluebaloo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:03 ALe sie rozpisujesz. Człowiek-wszystkowiedzacy? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 19:07 Gość portalu: Aga napisał(a): > ALe sie rozpisujesz. Człowiek-wszystkowiedzacy? Nie, jednowydziałowo-rekrutujący, a potem ogólno-UAM-owo-studencko-troszczący_się. ;)> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:14 A tak powaznie kim jestes na tym UAM-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 19:31 Pełnomocnikiem Rektora ds. Pomocy Materialnej i takie są moje kompetencje. W tym wątku wypowiadam się z uwagi na moje wieloletnie doąwiadczenie rekrutacyjne (na jednym z wydziałów). Tak więc tutaj wypowiadam się prywatnie, podczas gdy w sprawach dotyczących pomocy materialnej (dla studentów UAM) jako Pełnomocnik. Innymi sprawami nie zajmuję się, a nawet jeśli - na ich temat nie wypowiadam się (przynajmniej z imienia, nazwiska i funkcji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:36 A mozna wiedziec jaki wydział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:55 Alex: Wysyłasz podanie do Dzikanatu Wydziału prawa:) Specjalnosci wybiera sie na ogoł po 3 roku, wiec nic nie wpisuj. Poza tym jesli wypełniasz elektronicznie to wszystko powinno tam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 15:18 Do Alexa: Dokladnie, jak pisalam wyzej - dziekanat. "Prawo: studia stacjonarne 5-letnie jednolite magisterskie (nowa matura) (...) # miejsce składania dokumentów: pok. 05, Coll. Iuridicum, ul. Św. Marcin 90, 61-809 Poznań, poniedziałek-piątek godz. 10.00-17.00, sobota 10.00-14.00" Wymagane dokumenty itd. - patrz: www.prawo.amu.edu.pl/index.php?uid=99&uid2=8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 15:46 jak otrzymuję nr rejestracyjnt kandydata??hmm.. czy ja dobrze rozumiem, że rejestracja polega jedynie na wydrukowaniu formularza? bo po naciśnie ciu ''dalej'' na rejestracja.amu.edu.pl pojawiaja się opcje Wypełnij formularz Wypełnij formularz wykorzystując wprowadzone wcześniej dane Sprawdź status swoich podań Zakończ Pytanie do punktu 2.- gdzie wprowadzałam tam wcześniej swoje dane?? wypełniam je tylko na podaniu? Prosze o pomoc, bo zgłupiałam przy rejestracji;/ najlepiej krok po kroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariolaa Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:01 O qrwa dziewczyno lepiej nie idz na studia! Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 18:50 Gość portalu: alex napisał(a): > jak otrzymuję nr rejestracyjnt kandydata?? Numer jest podany na wyświetlonym na monitorze wypełnionym podaniu. > czy ja dobrze rozumiem, że rejestracja polega jedynie na wydrukowaniu > formularza? Z chwilą, gdy zlecisz wydrukowanie podania, zostanie ono wprowadzone do bazy. Ważne jest jednak, bys Ty mogła to podanie wydrukować, podpisać i przesłać. Jeżeli więc nie masz drukarki, masz dwa wyjścia: a) zainstalować sterownik drukarki, do której masz dostęp i w oknie dialogowym drukowania zaznaczyć 'drukuj do pliku'; na innym komputerze z tą drukarką plik PRN z wiersza poleceń bezpośrednio wyślesz na drukarkę, b) zainstalować wirtualną drukarkę PDF (np. PDF Creator), 'wydrukować' podanie na tej drukarce, a utworzony plik PDF otworzyć na dowolnym komputerze z Adobe AcrobatReader'em i wydrukować (tym razem na papierze). > ciu ''dalej'' na rejestracja.amu.edu.pl pojawiaja się opcje > Wypełnij formularz > Wypełnij formularz wykorzystując wprowadzone wcześniej dane > Sprawdź status swoich podań > Zakończ > > Pytanie do punktu 2.- gdzie wprowadzałam tam wcześniej swoje dane?? wypełniam > je tylko na podaniu? Ta opcja dotyczy wyłącznie osób, które dokonują rejestracji na więcej niż jeden kierunek/specjalność (więcej niż jedno postępowanie rekrutacyjne). Jeżeli więc zakończyłaś rejestrację, wybierasz ... już wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 18:17 Możesz wysłać na adres Dziekanatu, możesz wysłać na adres Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej, możesz wysłać na adres Uniwersytetu, ale zawsze podaj na kopercie 'rekrutacja' - gdziekolwiek byś nie wysłał, zawsze korespondencja przechodzi przez Kancelarię Główną. Dlatego dopisek na kopercie jest przydatny, bo wtedy koperta zamiast 'odwiedzać' kilka miejsc, dotrze do komisji w najkrótszym czasie. Pisałem o Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej, bo to już taki powszechny skrót, a i moje wieloletnie przyzwyczajenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visionary Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:18 A ja mam takie pytanko: nie zamierzam się fatygować do Poznania aby złożyć dokumenty więc będę je słał pocztą. W dokumentach ma się znaleźć orzeczenie lekarskie, które jest do wydrukowania na stronie. Problem w tym, że lekarz zajmujący się podpisywaniem takich papierów ( :) ) stwierdził że przyjmuje tylko oryginały (sic!) a drukowanych nie podpisze :/ Co robić? Nie bardzo mam dostęp i czas na innego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:23 Orzeczenie lekarskie dopiero jak Cie przyjma. Czy Wy ludzie naprawde nie potraficie czytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visionary Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:29 Sorry, znalazłem zaraz po wysłaniu posta. To z nerwów, zostawiłem wszystko na ostatnią porę i teraz muszę się śpieszyć. Na UMCSie mam jeszcze 2 dni. Jutro muszę jechać po orzecznie (nie mam skierowania oryginalnego :/), to pomyślałem że odrazu zrobię sobie na UAM. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 17:37 a nie dostales orzeczenia lekarskiego ze szkoly?pisalam do UAM i mi napisali ze nie musi byc ono wydrukowane z ich strony.wazne zeby bylo z tego roku a nie jakies stare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visionary Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:45 Nie dostałem bo u nich nie byłem, ale skoro jeszcze mam czas to podzwonie i się dowiem. BTW. Może ktoś się orietuje jak wygląda sprawa na UJ? Odpowiedz Link Zgłoś
ola_212 Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 18:47 nienawidzę tej internetowej rejestrcji- gdy po godzinie z tryumfem nacisnęłam drukuj przy zmienionym formularzu- ''brak żądanej strony'' Współczuję tym co przechodzą przez to wiecej niż jeden raz,bo składają np. ma 3 kierunki no ja... zalogował sie kto juz i wydrukował całe podanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yelcynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 18:52 Ja i to bez najmniejszego problemu. Dziwie sie bardzo, ze Wy chcecie studiowac, jesli nawet tak prostej czynnosci nie potraficie wykonac/ Odpowiedz Link Zgłoś
ola_212 Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 18:57 to nie wiem czy z serwerem coś nie tak, czy z moim netem(choć próbowałam na 3 różnych kompach)-loguje sie bez problemu-ale czemu to tak długo trwa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yelcynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:01 Nie wiem, ja skonczyłam po 10 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visionary Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:36 Ja czekałem 3 dni ale w końcu się zarejestrowałem, choć podania jeszcze nie wydrukowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yelcynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:37 No tak, bo drukarka tez ma troche przycisków...troche techniki i sie gubia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 19:40 Wam to podanie drukuje sie na jednej stronie?bo mi na dwoch...moze ja jakies inne wypelnilam :/ z ktorej str. sciagneliscie podanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:44 Ty masz miec wydruk elektroniczny, ktory miesci sie na jednej stronie. Podanie tez mi wychodziło na dwoch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 19:54 to ja juz nie wiem o co chodzi.poddaje sie...wydruk??<tylko ze ja nie mam drukarki chcialam to jakos zapisac i gdzies wydrukowac...) Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 19:58 Przeczytaj mój post z 18:50. Czy na informatyce nie mówiono Wam, co to jest druk do pliku? - bo DOS'a pewnie Wam wprowadzano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 20:06 mi to nic nie mowi.mialam tylko przez rok iformatyke i to bylo AŻ 2 lata temu :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 20:22 jeszcze jedno głupawe pytanie : to podanie co trzeba wydrukowac jest zapisane w Microsoft Word, jest zatytulowane "formularz_podania" i rozpoczyna sie od slow "DO JM REKTORA" czy moze jednak to podanie pojawia sie przy rejestracji internetowej po nacisnieciu opcji "dalej".jezeli poprawna jest pierwsza odpowiedz(ta rozpoczynajaca sie od slow "DO JM REKTORA" ;) to czy po wydrukowaniu tego podania bede musiala sie jeszcze rejestrowac przez neta ,wypelniac to drugie podanie??(wydaje mi sie ze nie, ale chce sie upewnic) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 20:48 To drugie podanie, to ktore zostanie wygenerowane w czasie internetowej rekrutacji, nalezy wydrukowac i podpisac. To jest wszystko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 20:53 dzieki grap:) zastosuje sie do Twoich zalecen. mam nadzieje ze sie do jutra wyrobie;)w koncu juz malo czasu zostalo... Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 12.07.06, 21:32 > To jest wszystko :) Prawie wszystko - ... przesłać lub zanieść na Wydział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 21:34 przerach napisał: > > To jest wszystko :) > > Prawie wszystko - ... przesłać lub zanieść na Wydział. > Oczywiscie, piszac o tym podpisie mialam to naturalnie na mysli. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TenTo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:10 Znaczy się płytkę wysłać czy maila? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:54 no dobre pytanie właśnie- druk pobrany bezpośrednio z ''Dokumenty do pobrania'' zawiera dane kandydata+ druk wypełniany przez komisję rekrutacyjną Rejestracja internetowa daje mi druk z danymi kandydata, a co z ta drugą stroną? Wypełnić dwa razy? Prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Druk do pliku - polecam Pdf995 Printer Driver IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 20:46 Dokladnie, Przerach ma racje - polecam sposob b). Chyba najlatwiejszy. Sciagnij sobie programik z tej strony: www.download.net.pl/4186/Pdf995-Printer-Driver/ (darmowy, mały, łatwy w obsludze etc.). Pomoze Ci stworzyc plik .pdf (druk do tego pliku), ktory potem zapiszesz na jakims nosniku i wydrukujesz bez problemu w prawie kazdym punkcie ksero. To latwe, choc u mnie, nawiasem mowiac, na informie tego tez nie bylo, DOS'a rowniez nie. W klasach nieinformatycznych robi sie "kurs dla sekretarek" - MS Office, Office i tylko Office :/ Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: Druk do pliku - polecam Pdf995 Printer Driver 12.07.06, 21:45 Gość portalu: grap napisał(a): > To latwe, choc u mnie, nawiasem mowiac, na informie tego tez nie bylo, DOS'a > rowniez nie. W klasach nieinformatycznych robi sie "kurs dla sekretarek" - MS > Office, Office i tylko Office :/ Całkiem poza tematem: druk do pliku PRN jest najlepszym sposobem na wydrukowanie na papierze dokumentu MS Word tak, jak go sformatowaliśmy i widzielismy na swoim monitorze. Jeśli ten sam dokument DOC otworzyć na innym komputerze, przepływ tekstu między stronami może być zaskakujący. Dlaczego? Nie pytajcie - na tym forum i w tym wątku na pewno na to pytanie nie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:00 ostatnie pytanie:czemu na ostatecznym podaniu w adresie zamieszkania i siedzibie szkoły wyświetla sie ze dolnośląskie, a ze Polska to juz nie?;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOł Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 22:11 Bo dolnoslaskie juz nie w Polsce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migota Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 13.07.06, 13:14 w koncu wydrukowalam to podania i wszystkie dokumenty wyslalam na UAM!!:)na jutro maja niby dojsc;)zastosowalam sie do tego co pisala grap i wszystko bylo dobrze dopoki nie poszlam z dyskietka wydrukowac to podanie.ta badziewna dyskietka nie chciala sie otworzyc...a moglam to na plycie CD zapisac....pozniej postanowilam odwiedzic moja stara szkole:)dostalam klucz do sali informatycznej i tam w koncu to wydrukowalam.troche mi sie zeszlo z tym wszystkim(ok.1 godz!)bo oczywiscie strony z rekrutacja na UAMie chodza straaaaasszzznie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fffann Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 13.07.06, 14:01 czy u was tez sie nie otwiera strona z rejestracja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:35 qrde! wplacajac na konto UAM - wpislalam tylko tytulem oplata rekrutacyjna, bez nazwy kierunku....skladalam na 3, w tym dwa na jednym wydziale - czy moge miec teraz problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:39 Mozesz, bo skad maja wiedziec na co wpłacałas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:45 ;-(no to rewelacyjnie...moge cos jeszcze zrobic czy tylko kupic pistolec...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:51 Nie wiem czy pistolec, ale pistolet na pewno;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grap Problem zawsze moze byc.... IP: *.icpnet.pl 13.07.06, 23:08 Moze sie rozejdzie po kosciach. Jesli oplate na kazdy kierunek wypisalas na osobnym kwitku, to powinno przejsc. Oryginalne potwierdzenie wplaty skladasz przeciez z innymi papierami. Ale to tylko tak na logike, specem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:08 w sumie to chyba nie kupie tego pistoletu - no w koncu kazdy kierunek dostal oryginal dowodu wplaty oplaty rekrutacyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:48 Na UAM jest taki burdel ze wszystko jest mozliwe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marionetka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.centertel.pl 14.07.06, 17:25 Porządnisia się odezwała! Widząc, co się działo na serwerze w przez pierwsze dwa dni, dałam sobie luz i ... dzisiaj łatwo i przyjemnie zarejestrowałam się na wybrane kierunki. Jeszcze tylko wycieczka na pocztę i święto lasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:21 Nie porzadnisia. Wiem jak jest i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naUAMod2003 Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.centertel.pl 15.07.06, 07:59 Jakieś konkrety? U mnie wszystko bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:04 Niestety ale nie rozumiem o co chodzi osobie powyzej. Moze jasniej by sie ta osoba wyrazała? Odpowiedz Link Zgłoś
columba_livia Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 15.07.06, 16:42 Gość portalu: Pacynka napisał(a): > Niestety ale nie rozumiem o co chodzi osobie powyzej. Moze jasniej by sie ta > osoba wyrazała? Jeśli Pacynka nie zrozumiała, że jej adwersarz poprosił o konkretne zarzuty wobec UAM, to muszę tylko zacytować klasyka: gdyby głupota miała skrzydła, Pacynka latałaby niczym gołębica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:48 Niestety nie zrozumiałam.I mysle, ze nie powinnas mnie obrazac.Mam tylko nadzieje, ze nie bedziesz studiowac nauk społecznych, bo jesli juz tutaj w taki sposb piszesz, to nie nadajesz sie do tego typu zawodow:) Konkretne zarzuty? Mogłabym mnostwo wymieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
columba_livia Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 15.07.06, 17:02 Gość portalu: Pacynka napisał(a): Zostałaś o nie poproszona, ale tchórzliwie (?) ich nie wymieniasz, więc traktować Twoje uwagi można tylko jako niczym nie udokumentowane pomówienia. A jeżeli nie zrozumiałaś prosby o konkrety, to może nie rozumiesz, co to słowo oznacza, więc kto tu nie nadaje się na studia? Pamiętaj, że za takimi pomówieniami powinna stać odpowiedzialność, o którą na anonimowym forum trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 17:09 "Zostałaś o nie poproszona, ale tchórzliwie (?) ich nie wymieniasz, więc traktow > ać Twoje uwagi można tylko jako niczym nie udokumentowane pomówienia." Nie tchorzliwie, po prostu wiem jak jest na UAM jesli chodzi o organizacjwe i nie tylko ja to wiem. Gdy zaczniecie studiowac na tej uczelni to zobaczycie, sami sie przekoncie, ze organizacja jest niezbyt dobra. "Zostałaś o nie poproszona, ale tchórzliwie (?) ich nie wymieniasz, więc traktow > ać Twoje uwagi można tylko jako niczym nie udokumentowane pomówienia." Nie wiedziałam ze to było skierowane do mnie. Zapytałam sie o co chodzi, a Ty na mnie naskakujesz.Jesli ukrywasz sie po roznymi nickami to ok. Nie interesuje mnie to.Ja nadaje sie na studia, bo nikogo nie oceniam, nie krytykuje. Niestety Ty to zrobiłas, oceniłas mnie czytajac jeden moj post(smieszne). "Pamiętaj, że za takimi pomówieniami powinna stać odpowiedzialność, o którą na anonimowym forum trudno." Nie musze pamietac.Internet to Internet, kazdy pisze co chce i czasami tutaj wylewa swoje zale, oskarza, ocenia i nikt mu nie mowi ze za tym powinna stac odpowiedzialnosc. Pamietaj, ze za obrazaniem tez powinna stac odpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
columba_livia Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 15.07.06, 19:26 Gość portalu: Pacynka napisał(a): > Nie wiedziałam ze to było skierowane do mnie. Przepraszam bardzo, ale kręcisz. Sama napisałaś: > Na UAM jest taki burdel ze wszystko jest mozliwe:) Ktoś zapytał się Ciebie o konkrety, ktoś przypomniał pytanie, a Ty raczkiem wycofujesz się, bo "po prostu wiem jak jest na UAM jesli chodzi o organizacjwe i nie tylko ja to wiem. Gdy zaczniecie studiowac na tej uczelni to zobaczycie, sami sie przekoncie, ze organizacja jest niezbyt dobra." Ja studiuję i nie narzekam, ale jeśli tak zniechęcasz kandydatów do naszego Uniwerka, to podaj te konkrety - niech ofiary nie pchają się do badziewnej szkoły! Taka z Ciebie uczynna Internautka, że minusy skrzętnie ukrywasz przed innymi? > Pamietaj, ze za obrazaniem tez powinna stac odpowiedzialnosc. Ty zaś, że za ferowaniem niczym nie popartych wyroków również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:36 Dokładnie wiem co napisałam."Ktoś zapytał się Ciebie o konkrety, ktoś przypomniał pytanie"-ktos poprosił o konkrety, niestety nie sledziłam wszystkiego, wiec nie wiedziałam ze to było skierowane do mnie.A Ty nagle jak z gruchy zaatakowałas. Nie wiem, czy tak zawsze robisz, czy nie, nie interesuje mnie. Nie wycofuje sie, poniewaz wiem co pisze. Wiem jak jest. Nie mam zamiaru podawac konkretów, choc jednym przykładem mogłoby byc niepowazne traktowanie studenta, głownie 3 piierwszych lat studiów. A powiedz mi co to Ci da?Te moje argumenty?Jesli studiujesz i Tobie jest dobrze, to spoko.Po co mam zdejmowac Tobie klapki z oczu? One nic Ci nie dadza, a ludzie mimo tego beda pchac sie na UAM. Odpowiedz Link Zgłoś
columba_livia Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 16.07.06, 11:51 Gość portalu: Pacynka napisał(a): > Dokładnie wiem co napisałam."Ktoś zapytał się Ciebie o konkrety, ktoś > przypomniał pytanie"-ktos poprosił o konkrety, niestety nie sledziłam > wszystkiego, wiec nie wiedziałam ze to było skierowane do mnie. Kpisz, czy o drogę pytasz? Sprawdziłam drzewko wątku - nie było innej możliwości zlokalizowania pytania, jak tylko do Twojej wiadomości. > Nie mam zamiaru podawac konkretów, choc jednym przykładem mogłoby byc > niepowazne traktowanie studenta, głownie 3 piierwszych lat studiów. Od tego macie chyba samorząd, by z Dziekanem wspólnie ustalił źródła takiej sytuacji. Jeśli tego nie robicie, widocznie jest Wam z tym dobrze, ale wtedy nie wylewaj tutaj swoich żali. > i Tobie jest dobrze, to spoko. Po co mam zdejmowac Tobie klapki z oczu? Bo klapek na oczach nie mam. Ale odwrócę pytanie: jesli Tobie było tak źle, czemu nie zmieniłaś uczelni? Masochistka jakaś jesteś, czy co? A że ludzie bedą pchać się na UAM? Bo nie zważają na utyskiwania frustratek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:19 "Kpisz, czy o drogę pytasz? Sprawdziłam drzewko wątku - nie było innej możliwośc i zlokalizowania pytania, jak tylko do Twojej wiadomości" Ja nie kpie, ale Ty wlasnie to robisz:). Jesli cos Tobie nie pasuje w tym co pisze, to najłatwiejsza rzecza jest nieczytanie tego.Logiczne, ale jakie trudne dla Ciebie, nie?Czyzbys uwielbiała sie kłócic? Od tego macie chyba samorząd, by z Dziekanem wspólnie ustalił źródła takiej sytuacji. Jeśli tego nie robicie, widocznie jest Wam z tym dobrze, ale wtedy nie wylewaj tutaj swoich żali." No tak, czasami Dziekan nie pomoze! A zale jak bede chciała wylewac to nikt (a zwłaszcza Ty) tego mi nie zabroni:). Proste jak drut. Niestety Jak widze nie rozumiesz tego.Ale to nie moj problem tylko Twoj. Bo klapek na oczach nie mam. Ale odwrócę pytanie: jesli Tobie było tak źle, czemu nie zmieniłaś uczelni? Masochistka jakaś jesteś, czy co?" Dlaczego? Wlasnie to zrobiłam:) a wiec juz nie musze odpowiadac na pytanie o masochizm.A klapki masz i zapewne nawet nie wiesz o tym, bo lepiej wielu rzeczy nie dostrzegac:) "A że ludzie bedą pchać się na UAM? Bo nie zważają na utyskiwania frustratek." Wiec po co zadajesz tak głupie pytanie skoro sama sobie odpowiadasz? I tu mamy obraz frustratki, czyli Ciebie. Zastanow sie nad tym co piszesz. Jesli juz przemyslisz pare spraw to pozniej pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
columba_livia Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 16.07.06, 13:21 Gość portalu: Pacynka napisał(a): > Wlasnie to zrobiłam:) a wiec juz nie musze odpowiadac na pytanie o > masochizm. Więc to tak! No to brutalnie zadam Ci pytania (nie oczekując odpowiedzi): - po jaką cholerę bez sensu włączasz się w wątek dotyczący UAM? - nie zadałaś sobie czasem pytania, czy nadawałaś się do studiów uniwersyteckich? > A klapki masz i zapewne nawet nie wiesz o tym, bo lepiej wielu rzeczy > nie dostrzegac:) Mylisz się - klapek nie mam, problemy dostrzegam i robię wszystko, by je rozwiązać. > I tu mamy obraz frustratki, czyli Ciebie. Coooo? Frustratką jest ktoś, kto aktywnie bierze udział w znoszeniu przeszkód i problemów? Jak w związku z tym nazwać Ciebie? Kończę, bo uczestników tego wątku po pierwsze (zapewne) bolą boki ze śmiechu, a po drugie (na pewno) - guzik obchodzą Twoje kompleksy. Przyjemnego dokończenia tego, co tak nieprzyjemnie(?) zaczęłaś na UAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacynka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:31 "nie zadałaś sobie czasem pytania, czy nadawałaś się do studiów uniwersyteckich?" Przeciez ja cały czas drogie dziecko jestem na Uniwersytecie tylko nie w Poznaniu. W Warszawie. Skad takie głupie pytanie z Twojej strony, skoro nie wiesz gdzie sie przeniosłam? "po jaką cholerę bez sensu włączasz się w wątek dotyczący UAM?" A po taka cholere, ze jeszcze nie tak dawo studiowałam tutaj, dalej dopisz sobie sama, bo widze ze to robisz najlepiej. "Coooo? Frustratką jest ktoś, kto aktywnie bierze udział w znoszeniu przeszkód i > problemów? Jak w związku z tym nazwać Ciebie?" Frustratka jestes chocby z tego wzgledu, ze jak cos sie napisze nie po twojej mysli, to od razu sie oburzasz i dopisujesz pewne elementy, nieznajac całe historii.To rowniez przejaw bujnej wyobrazni, fantazjowania z twojej strony. "Kończę, bo uczestników tego wątku po pierwsze (zapewne) bolą boki ze śmiechu, a > po drugie (na pewno) - guzik obchodzą Twoje kompleksy." Piszesz chyba o swoich kompleksach, gdyz ja ich nie mam. I to z pewnoscia Cie boli:) "Przyjemnego dokończenia tego, co tak nieprzyjemnie(?) zaczęłaś na UAM!" Studiowanie zaczełam bardzo przyjemnie droga dziecinko. Tutaj odzywa sie Twoja frustracja:)haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:39 aha i jeszcze jedno.Niech mi ktoś napisze gdzie moge dzwonic w sprawie tych papierów,Jutro chciałabym to zaąłtwic i byłabym wdzieczna za jakie informacje.dzwoniłam do tej pory do dziakantu ale ta pani jst bardzo niemiła;/ Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 14.07.06, 17:19 Gość portalu: Kam napisał(a): > w sumie to chyba nie kupie tego pistoletu - no w koncu kazdy kierunek dostal > oryginal dowodu wplaty oplaty rekrutacyjnej... Racja - Komisja zwróciłaby uwagę jedynie w przypadku, gdyby została dostarczona kopia takiego dowodu, nie pozwalająca na przypisanie wpłaty do konkretnej procedury rekrutacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:26 słuchajci, na socjologie jest napisane ze jesli wieksza ilosc osob bedzie miała z postepowania rekrutac taka sama liczbe pkt to bierze sie pod uwage srednia ze swiadectw ukonczenia szkoły.A przeciez nie trezba było wysyłac tego swiadectwa,ja juz wysłalam papiery ale bez swiadectw ukonczenia szkoly;( straszny nieporzadek panuje na uam.ewentualnie mogłabym dowiezc w poniedziałes? moze przerach cos wie:0 Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 14.07.06, 19:16 Gość portalu: butterfly napisał(a): > moze przerach cos wie:0 Jeszcze 5 minut temu nie wiedział ... ale już wie! Motylku - zajrzyj na stronę: www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1949 Znajdziesz tam odpowiedź na swoje wątpliwości. W zasadzie razem z zawiadomieniem o dopuszczeniu do postępowania rekrutacyjnego powinnaś otrzymać wezwanie do przedstawienia tego świadectwa, bowiem w świetle następującego fragmentu przywołanej strony: "oryginał lub odpis świadectwa ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej lub średniej - w przypadku, gdy postępowanie rekrutacyjne na danym kierunku/ specjalności studiów tego wymaga" Twoja dokumentacja jest niekompletna. Proponuję zadzwonić do Komisji i upewnić się oraz przygotować nową przesyłkę - termin składania podań został przedłużony do 19 lipca (www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1788). Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 14.07.06, 19:20 Oczywiście miało być: www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1788 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaloo Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 20:39 przerach a jak to jest skoro ja wczoraj bylam zlozyc dokumenty i kopii swiadectwa ukonczenia szkoly ode mnie nie zabrano? powiedziano mi ze to dopiero po zakwalfikowaniu sie na I rok. Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 14.07.06, 21:47 Gość portalu: bluebaloo napisał(a): > przerach a jak to jest skoro ja wczoraj bylam zlozyc dokumenty i kopii > swiadectwa ukonczenia szkoly ode mnie nie zabrano? powiedziano mi ze to > dopiero po zakwalfikowaniu sie na I rok. Chyba mamy do czynienia z nieporozumieniem. Butterfly pytała o sytuację, gdy dla osób o równej liczbie punktów z przedmiotów kwalifikacyjnych (uzyskanej na nowej maturze) zachodzi potrzeba ustawienia dodatkowego rankingu w celu wyłonienia osób zakwalifikowanych do przyjęcia na mniejszą liczbę miejsc od liczby osób z identyczna liczbą punktów uzyskanych z kwalifikujących przedmiotów. Do tego właśnie jest potrzebne świadectwo ukończenia szkoły, które wcale nie jest świadectwem maturalnym. Bo o nim piszesz Ty - oryginał świadectwa maturalnego dostarczasz po zakwalifikowaniu do przyjęcia. Przyznaję jednak, że w przypadku omawianej procedury rekrutacyjnej możecie się gubić, bowiem w serwisie głównym UAM (na stronach, których adresy przytoczyłem) są informacje o dodatkowych kryteriach (ze świadectw), ale brak ich na stronie Wydziału prowadzącego kierunek. Na wszelki wypadek doradzam (ponownie) wyjaśnienie tej wątpliwości w Komisji Rekrutacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 02:02 bardzo dziękuje, dużo pomagasz na tym forum:) ale jak moge wysłać jeszcze raz dokumanty jeżeli miałam tylko jeden oryginał dowodu wpłaty:(a to co skserowałam jest prawie niewidoczne.Co ja mam teraz zrobic;(moge dowiezc to swiadectwo?? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 15.07.06, 07:22 Gość portalu: butterfly napisał(a): > bardzo dziękuje, dużo pomagasz na tym forum:) ale jak moge wysłać jeszcze raz > dokumanty jeżeli miałam tylko jeden oryginał dowodu wpłaty:(a to co skserowałam > > jest prawie niewidoczne.Co ja mam teraz zrobic;(moge dowiezc to swiadectwo?? Nie wszystkie dokumenty, a samo świadectwo. Ale na wszelki wypadek skontaktuj się jescze z komisją i wyjaśnij sprawę, bo rozbieżność tego, co na stronach UAM i tego, co na stronach Wydziału rzeczywiście jest. Jeżeli rejestrowałaś się via Internet, w korespondencji (i w kontakcie z komisją) powołaj się na otrzymany numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:33 to gdzie mam teraz dzwonic, nie moge po prostu do dziakanatu zadzwonic, bo nie wiem jaki jest nr do kamisji.I wyjaznij mi prosze o jaki nr Tobie chodzi.Rejestrowałam sie ale nie pamietam abym dostała jakis nr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 10:41 i jak wchodzę w rekestrację, wpisuje moj pesel, wyskakuja mi nr moich podan a obok jest "niepotwierdzone" Kurcze denerwuje sie bo ta socjologia jest dla mnie bardzo wazna.Poza tym 85zł to nie jest tak mało. Czy jakby co moge dowiezc ppaiery w pon, Tylko do gdzie mam z tym jechac,.Ja wysłałam na szamarzewskiego do IS. Pomóż! Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 15.07.06, 16:56 Gość portalu: butterfly napisał(a): > i jak wchodzę w rekestrację, wpisuje moj pesel, wyskakuja mi nr moich podan a > obok jest "niepotwierdzone" Kurcze denerwuje sie bo ta socjologia jest dla > mnie bardzo wazna. Status "potwierdzone" pojawia się w chwili potwierdzenia rejestracji przez sekretarza komisji. Tak więc nie denerwuj się - jesteś wstępnie zarejestrowana, ale ostateczna rejestracja zostanie dokonana po dopełnieniu przez komisję ostatniej z czynności, tj. potwierdzenia właśnie. Socjologia (jak i cały WNS) charakteryzują się bardzo dużym zainteresowaniem kandydatów - wszak to największy nasz Wydział, więc spiętrzenie może być spore - zwłaszcza po przebojach z serwerem i rejestracją internetową. Pytałaś o numer. Znajduje on się w prawym górnym rogu podania i składa się z pięciu cyfr. Czasu jeszcze trochę jest, więc radzę zwrócić się z pytaniem do IS. Adresy i kontakty znajdziesz tu: www.socjologia.amu.edu.pl/ i tu: www.amu.edu.pl/index.php?linkid=214 Aha, gdzie byłem: w pracy, w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 11:02 przerach!!gdzie jestes?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:16 Ode mnie także nie zabrano świadectwa ukończenia szkoły średniej (choć mialam je przy sobie). W informatorze odnośnie rekrutacji na socjologię jest napisane że mają je dostarczyć staromaturzyści. Kandydaci z nową maturą nie muszą. Wydaje mi się że będzie ono potrzebne dopiero w sytuacji, kiedy rzeczywiście na kilka ostatnich miejsc będzie więcej osób z taką samą liczbą pkt. Może potem będzie trzeba dostarczyć. Bądź co bądź ja nie dałam świadectwa a rejestrację mam potwierdzoną, czyli na bank nie jest w pierwszej fazie rekrutacji potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 21:18 Nie przejmujcie sie, naprawde, jesli bedzie potrzebne swiadectwo to na pewnoe sie o tym dowiecie.Zycze powodzonka podczas rekrutacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: do nulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:14 a jakie masz wyniki z maturki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydatka Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:02 Przeczytałam stronę (www.amu.edu.pl/index.php?linkid=1852), do której odsyłał przerach - o ocenach na świadectwie ukończenia szkoły jest mowa tak przy starej, jak i przy nowej maturze. > Wydaje mi się że będzie ono potrzebne dopiero w sytuacji, kiedy rzeczywiście na > kilka ostatnich miejsc będzie więcej osób z taką samą liczbą pkt. Może potem > będzie trzeba dostarczyć. To już będzie za późno, bo nie ma żadnej pewności, że osoby znajdujące się w takiej sytuacji będą w stanie w wymaganym terminie dostarczyć dodatkowe świadectwo. Poza tym to przecież wydłuży o ponad tydzień wydanie decyzji o przyjęciu na studia! - wiele osób przyjętych gdzie indziej po prostu machnie reką na niepewny (w gruncie rzecz) wynik. I nie chciałabym znaleźć się w skórze odpowiedzialnych osób, gdy okaże się, że z tego powodu pojawią się protesty osób nie przyjętych (jeśli bedzie to mnie dotyczyć, na pewno tak zrobię!), znajdujących się w problematycznej strefie. A może komisja ma nadzieję, że takich sytuacji równopunktowych nie będzie? Nie chciałabym im jednak przypominać, czyją matką jest nadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosiniak Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.centertel.pl 16.07.06, 13:52 Składając papiery też miałem wątpliwości związane ze świadectwem ukończenia szkoły. Ostatecznie zabrałem papier do domu, ale ... Kuzyn (prawnik), gdy usłyszał, co dzieje się w tej sprawie początkowo zbeształ mnie, ale potem przyznał, że taki sposób załatwienia sprawy może mi wyjść na dobre. Paradoks? Niekoniecznie. Wyjaśnił mi to tak: Dla kandydata oficjalnym źródłem informacji stają się informatory oraz serwis internetowy uczelni (a w nim wyciąg z uchwały Senatu UAM). Jedne i drugie są przygotowane na podstawie uchwały Senatu, która w tym zakresie (z wyjątkiem ustawy) są najwyższym aktem prawnym na uczelni. Wszelkie poczynania administracji muszą być z tymi przepisami zgodne. Jeśli więc na stronach uczelni podaje się w warunkach ogólnych, że składanym dokumentem może być świadectwo ukończenia szkoły, to zastrzeżenie uznania kryteriów z niego wynikających jest jednocześnie określeniem, że to świadectwo jest w rekrutacji na dany kierunek dokumentem obowiązkowym, na podstawie którego (też) podejmowana jest decyzja o przyjęciu lub nieprzyjęciu na studia. I jeżeli od kandydata tego dokumentu komisja nie wymagała, ten (w przypadku decyzji negatywnej) może złożyć odwołanie. A w wyciągu z uchwały Senatu jak wół stoi: "Od decyzji Komisji Rekrutacyjnej w sprawie przyjęcia na studia przysługuje kandydatowi odwołanie (...). Podstawą odwołania może być jedynie wskazanie naruszenia warunków i trybu rekrutacji na studia określonych w niniejszej uchwale." Jak wyjaśnił mi kuzyn, postępowanie niezgodne z uchwałą Senatu (w tym przypadku podejmowanie decyzji na podstawie niekompletnej dokumentacji) jest podstawą do wniesienia odwołania, a nawet do skutecznego zaskarżenia decyzji o nieprzyjęciu na studia (niezależnie od tego, czy sam świadectwo pozostawiłem, czy też odmówiono mi jego przyjęcia). I to właśnie jest ten plus sytuacji kandydatów nie przyjętych na studia. Mam nadzieję, że z tej możliwosci nie będę musiał korzystać. Mosiniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulka do butterfly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:38 Mam 76 pkt. Mam nadzieje ze wystarczy! Matura: Polski 80 i 70, angielski 92 i 71, historia 68 i 62. A ty? PS: Miałam to świadectwo w dokumentach i pan od rekrutacji oddał mi je i powiedział że nie jest potrzebne. W informatorze rozdawanym na drzwiach otwartych wyraźnie pisze że należy dostarczyć świadectwo ukończenia szkoły i w nawiasie: "kandydaci ze starą maturą". Dodatkowo w internecie przy numerze mojego podania wyświetla się "kandydat został dopuszczony do postępowania rekrutacyjnego". Myślę więc że wszystko jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: do nulka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 00:31 kurcze, a ja przy swoim nr w rejestracji mam "niepotwierdzone" a wysłałam dokumenty w czw(bez świadectwa ukończenia szkoły). W sumie to jestem juz po I roku socjologii zaocznej:) ale 85zł nie chcę wyrzucać w błoto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 01:13 na dowodzie wplaty nie dopisałam czy socjologia 5-letnia czy praca socjalna.co teraz? pod jakim nr moge uzyskac informacje na temat dokumentów itp spraw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: do przeracha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 07:23 przerach!! pomocy!co mam robic, cały czas mam przy nr niepotwierdzony, a dawno wysłałam ppaiery Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: do przeracha 17.07.06, 12:01 Gość portalu: butterfly napisał(a): > przerach!! pomocy!co mam robic, cały czas mam przy nr niepotwierdzony, a dawno > wysłałam ppaiery Już pisałem, że finalizowanie rejestracji (potwierdzanie) robione jest przez sekretarza komisji. Jeżeli obecnie ddatkowo przyjmowane są również dokumenty (podania) dostarczone osobiście, sekretarze w pierwszej kolejności zajeci są właśnie tym. Fakt niepotwierdzonego statusu w takim przypadku o niczym nie świadczy. Nie wiem, czy próbowałaś w Dziekanacie, czy w Instytucie, ale z informacji na stronie Wydziału www.wns.amu.edu.pl/instytut.php?v1=8&v2=1 wynika, że o rekrutację można pytać się w Instytucie (tel.: 0-61 829-2259). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:13 a słuchajcie?jezeli przedłuzyli rekrutacje do 19.07, czyli mozna jeszcze w tym dniu dostarczyc dokumenty?? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 17.07.06, 23:46 > a słuchajcie?jezeli przedłuzyli rekrutacje do 19.07, czyli mozna jeszcze w tym > dniu dostarczyc dokumenty?? Oczywiście tak - przecież to nie rekrutację przedłużono, a przesunięto termin składania dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzik Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.intelline.pl / 212.109.149.* 18.07.06, 18:37 Ja mam pytanie kiedy są wyniki rekrutacji bo nigdzie nie kogę tego znaleźć, proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18.08 Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:38 j/w Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 18.07.06, 22:18 Gość portalu: Rudzik napisał(a): > Ja mam pytanie kiedy są wyniki rekrutacji bo nigdzie nie kogę tego znaleźć, > proszę o pomoc! Dopiero jutro upływa termin składania podań. Do tego należałoby uwzględnić czas, jaki jest potrzebny w pzypadku przesyłek pocztowych. Możliwe, że na kierunkach o małej liczbie kandydatów komisje będą gotowe jeszcze w tym tygodniu, ale ogłoszenie wyników moze nastapić dopiero po podpisaniu list przez Rektora. Tak więc mozna przyjąć, że przyszły tydzień jest realnym terminem rozpoczęcia (!) ogłaszania wyników końcowych przez wydziały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 00:37 A egzaminy wstepne dla staromaturzystów? Czy Ty w ogole ich uwzgledniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
przerach Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 19.07.06, 09:38 Gość portalu: do przerach napisał(a): > A egzaminy wstepne dla staromaturzystów? Czy Ty w ogole ich uwzgledniasz? Uwzględniam. Zasada jest taka, że po zakończeniu postępowania rekrutacyjnego dokonuje się podziału limitu przyjęć dla obu trybów postępowania. W sytuacji, gdy tworzy się wspólną listę przyjętych, to liczba miejsc dla kandydatów rekrutowanych w poszczególnych trybach jest określana procentowo w stosunku do ogółu kandydatów. Tak więc nie ma innego wyjścia, jak zaczekać na zakończenie procedury realizowanej w trybie nowej matury. Ale tutaj jest pewien problem. W tym roku liczba kandydatów ze starą maturą jest niewielka (w przeciwieństwie do roku ubiegłego) i może okazać się, że teoetycznie wszyscy, którzy zdali egzamin wstępny zostaliby przyjęci, niezależnie od uzyskanego wyniku (to dotyczy kierunków mało licznych). W przypadku kierunków o dużej liczbie przyjmowanych, udział kandydatów ze starą matura może być z kolei tak nikły, że wypadałoby dla nich (w proporcji) np. 0,5 miejsca. Tak więc dopiero po zakończeniu przyjmowania dokumentów kandydatów z nową maturą możliwe będzie podjęcie decyzji w sprawie kandydatów z maturą starą. Na pewno buntujesz się, czemu tak długo, ale musisz zrozumieć również tych z nową maturą: czy przyjęcie osoby ze starą maturą z wynikiem równoważnym np. 51% byłoby sprawiedliwe, skoro z nowej matury kwalifikowani byliby wyłącznie kandydaci z wynikiem ponad 80%? Nie pozostaje więc nic innego, jak uzbroić się w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
anialobuziara Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty 19.07.06, 11:47 mam pytanko - wysylalam dokumenty pocztą, jak moge sie dowiedziec czy bezpiecznie dotarly;)i czy opłata faktycznie zostala uiszczona? czy informacja że 'kandydat dopuszczony do postepowania rekrutacyjnego'oznacza ze wszystko ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: 62.69.212.* 19.07.06, 18:19 Czy poprzez sprawdzenie aktualnego stanu podania dowiem sie o przyjeciu na studia? Czy zostaje mi tylko czekanie na list? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henia Re: rekrutacja-UAM Poznan -wymagane dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:20 Zalezy gdzie zdajesz, to znaczy zalezy na jaki wydział i kierunek:) Odpowiedz Link Zgłoś