Dodaj do ulubionych

Ważne pytanie do studentów PW

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:35
Zwracam się z następującym problemem : Podczas rejestracji na PW jako pierwszy kierunek wybrałem
informatykę, a drugi makrokierunek, oba na Wydziale EiTI. Obecnie jednak jestem bardziej
zdecydowany na makrokierunek niż informatykę, w związku z czym mam wątpliwości. Czy w przypadku dostania
się na pierwszy preferowany kierunek (w moim przypadku informatyka-tak wybrałem podczas
rejestracji), automatycznie moje szanse na makrokierunek spadają ? Zaznaczam, że mam ponad 185 pkt.
rekrutacyjnych, a więc mam duże szanse na "dostanie się" na oba kierunki...

Moje pytanie brzmi : Czy będę miał możliwość wyboru, a może jestem "skazany" na
informatykę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: alek Re: Ważne pytanie do studentów PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:21
      Masz bardzo dobry wynik. Na pewno dostalbys sie i na makro i na infe.
      Niestety, jezeli wskazales jako pierwszy kierunek informatyke, to nie bedziesz
      mial mozliwosci zmiany infy na makro.

A tak z ciekawosi, dlaczego chcesz zmienic ?

• Gość: jay Re: Ważne pytanie do studentów PW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:15
        Szkoda :( Jesteś pewien ? Najgorsze jest to, że po rejestracji elektronicznej nie mogę zmienić preferowanych kierunków...

Chciałem zmienić informatykę na telekomunikację, głównie z racji na prestiż, ciekawy kierunek i bardzo dobre perspektywy zawodowe, nawet w porównaniu z informatyką (?).

No ale teraz to nie ma znaczenia :(
        • Gość: Anka Re: Ważne pytanie do studentów PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 23:07
          mam kolege, ktory zmienil po 1 semestrze,tyle, ze on jest starej dany obecnie V
          rok od tego czasu byly zmiany na wydziale(zmienil informe na telekomunikacje).
          Zawsze mozesz probowac sie odwolac, moze sie uda:-)
        • franek31 Re: Ważne pytanie do studentów PW 17.07.06, 12:11
          Musisz się zgłosić do uczelnianej komisji rekrutacyjnej - oni mogą dokonać
          korekt w bazie i z tego co wiem, przy takich zmianach nie robią specjalnych
          przeszkód.
          A gdyby nie wyszło, to już po przyjęciu na wydział rozmawiaj z komisją wydziałową.
        • franek31 Re: Ważne pytanie do studentów PW 17.07.06, 12:13
          Gość portalu: jay napisał(a):

> Szkoda :( Jesteś pewien ? Najgorsze jest to, że po rejestracji elektronicznej n
          > ie mogę zmienić preferowanych kierunków...

oczywiście zgłoś się do UKR-u już teraz, nie czekaj na decyzje o przyjęciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka