Dodaj do ulubionych

Studia a wiek

IP: 85.219.165.* 19.07.06, 13:23
Cześc Wam.
Mam 27 lat i mysle czy nie zabrać się (ponownie) za studia. Poprzednim razem -
w normalnym trybie po ukończeniu sredniej szkoły, przerwałem studia i
poszedłem do pracy. Teraz myśle nad studiami on-line w szkole biznesu w
warszawie. Tylko jak pomysle że studia skończe mając lat 32 to sam już nie
wiem...
Obecnie pracuje, zabieram się za swój biznes i mam 4 dzieci.. więc obowiącków
sporo. Ale jednak korci mnie perspektywa wiedzy nt. biznesu i e-biznesu.
Może znajdzie się jakiś student w moim wieku badź starszy? Chętnie poczytam
coś budującego :)
Obserwuj wątek
    • r.richelieu Re: Studia a wiek 19.07.06, 14:29
      Było na ten temat milion razy, użyj wyszukiwarki.

ps. Czwórka dzieci? Ależ tempo ;)
      • Gość: Tatuś Re: Studia a wiek IP: 85.219.165.* 19.07.06, 14:57
        ano tak wyszło ze już 4ka biega po domu :)
    • Gość: osa Re: Studia a wiek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:01
      Ja mam troje dzieci, 40 lat i w tym roku zaczynam studia, o których zawsze
      marzyłam. Problemem oczywiście jest opłata za studia (zaoczne), ale jestem
      nastawiona optymistycznie i mam nadzieję, że dam sobie radę, czego i Tobie
      życzę. Lepiej spróbować i ewentualnie przerwać studia, niż żałować, że się w
      ogóle nie spróbowało.
      • Gość: Tatuś Re: Studia a wiek IP: 85.219.165.* 19.07.06, 15:11
        No to super, powodzenia. Tylko wiesz, u mnie to nie jest tylko kwestia ambicji,
        ale również kfalifikacji zawodowych - czy warto poświęcać 4-5lat na sdudia, czy
        lepiej zaangażować się na 100% w prace. Mając lat 32 (kiedy skończe ew. studia)
        nie będę pierwszej swieżości, a ludzi między 20-30 najchętniej teraz widzą w
        firmach, korporacjach. Taka smutna prawda. Inna rzecz że własny biznes chcę
        ciągnąć, więc wiedza by się przydała - a może praktyka ważniejsza? I bądź tu
        święta krowa.

A jeśli chodzi o kase to jeśli zainwestuje taką fure pieniędzy i przerwe
        studia, to mnie żona zabije :)
    • Gość: histeryczka Re: Studia a wiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:09
      idź na studia, raz dwa! dzieci to argument na tak zamiast na nie - bo i
      przykłąd dobry im dajesz i starasz się, żeby było im lepiej. póki nic nie
      zaniedbasz, to studiuj. nie rozumiem tylko tych obiekcji co do wieku - nie
      jestes posunięty w latach, a studia on-line wykluczają chyba kontakt z 19-
      letnimi kolegami/kolezankami, wśród których czułbyś się niezręcznie czy się
      mylę? choć gdybys studiował zwyczajnie, to wiek i tak nie odgrywałby większej
      roli-przeczytaj kilka watków ponizej.

a 4 - ładna cyferka ;) hmmm, też bym chciała. tylko kto by to za mnie rodził.
      nie mówiąc o znalezieniu kandydata, który się zgodzi na takie poczwórne
      szczęscie ;)
      • Gość: tatuś Re: Studia a wiek IP: 85.219.165.* 19.07.06, 15:14
        Akurat kontakt z 19-latkami by mi nie przeszkadzał. Chodzi raczej o mój wiek
        kiedy skończyłbym studia (32) Zawsze to już po 30-stce

Co do dzieći:) No widzisz tak wyszło, moja żonka sama rodziła :) Piątego już
        lekarz zabronił :)
        • Gość: histeryczka Re: Studia a wiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:21
          Chodzi raczej o mój wiek
          > kiedy skończyłbym studia (32) Zawsze to już po 30-stce

ee tam. toż życie dopiero zaczyna się po 30!!
          jeśli obawiasz się zobowiązań na 5 lat, to może poszukaj dwustopniowych?
          napisałbyś licencjat i zastanowiłbyś się, czy chcesz ciagnać do mgra, czy nie.

> Co do dzieći:) No widzisz tak wyszło, moja żonka sama rodziła :)

usciskaj ją, bo wzbudziła mój podziw i sympatię ;) Ty własciwie też ;)
    • r.richelieu Re: Studia a wiek 19.07.06, 15:28
      Trzydziestka, a raczej 35-tka, to górny pułap dla stanowisk niskich. Jeśli już
      teraz masz bitych kilka lat w prowadzeniu działalności, to po studiach nie
      będziesz startował jak 24-letni absolwent.

Rany, czworo dzieci, rok młodszy i czwórka.. Trzeba się będzie wziąć na rodzenie
      • Gość: tatuś Re: Studia a wiek IP: 85.219.165.* 19.07.06, 15:52
        No własnie dlatego przerwałem studia dzienne - zaczeły nam się rodzić dzieci i
        trzebabyło pracować. No ale teraz to już czas na jakieś konkrety. Mysle właśnie
        o studiach 2-stopniowych. no cóż, laby były a teraz człowiek się zastanawia czy
        na trumne nie zbierać, zamiast o studiach myśleć...
        • Gość: xx Re: Studia a wiek IP: *.autocom.pl 19.07.06, 16:08
          O jeju to poczekaj jeszcze rok wtedy jak pójdziesz to nie będziesz po 30...A
          tak serio to pewnie że idź na studia raz dwa! Jak co to może wybierz się na
          studia zawodowe 3 - 4 letnie przeważnie.
          • Gość: z. Re: Studia a wiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 17:55
            jezu przestań ,jaka trumna,moja siostra skonczyła drugie studia w wieku 30 lat
            i teraz pracuje wlaśnie w tym zawodzie ,wiec nie przesadzaj
        • Gość: xxx Re: Studia a wiek IP: *.chello.pl 19.07.06, 21:19
          Ja na wydziale miałem studena, który wyglądał na starszego niż 60.
    • b1999 Re: Studia a wiek 19.07.06, 20:56
      Byłam 2 lata starsza, kiedy zaczynałam studia i w grupie znalazłam się w tzw.
      średnim przedziale wiekowym.
      Zachecam, polecam, trzymam kciuki za powodzenie...
      Nie zastanawiaj sie nawet 5 minut!
      A dzieciaki w przyszłości wezma przykład z Ciebie. Na pewno bedą pamietać tatę
      z książką przygotowującego sie do sesji - wiem to z autopsji. Pozdrawiam.
      • Gość: aga Re: Studia a wiek IP: *.kolornet.pl 20.07.06, 13:18
        Moja mama niedawno zaczela studia. Bardzo ja to odmlodzilo psychicznie. Po
        prostu mam teraz super wyluzowana matke. Bierz sie do nauki, wiek to zaden
        problem:)
    • ggrazyna44 Re: Studia a wiek 24.07.06, 19:28
      Czym ty sie przejmujesz. Ja zaczęłam studia gdy miałam 43 lata. Teraz dyplom
      magistra mam w kieszeni. Najgorszy jest pierwszy rok kiedy już zapomina się jak
      wygląda nauka. ale później idzie jak po maśle. Pozdrawiam
    • Gość: anka Re: Studia a wiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:21
      Mam 28 lat . Jestem na 2 roku dziennej stomy i jestem szczęśliwa, że
      wykorzystałam swoją ostatnią szansę i będę lekarzem. Poziomem wiedzy nie
      odbiegam od młodzieży wszystko w 1 terminie anatomia itp.. coprawda wiek mnie
      dołuje, bo właściwie nie mówiłam ile mam lat dopóki nie zajrzeli do mojego
      indeksu i teraz jestem sensacją no cóż mam to w d... żnalazłam swoję powołanie
      jestemn zafascynowan medycyną. Oczywiście okupiłam to ciężką pracą ale za x
      lat będąc juz doświadczonym stomatologiem nie będzie mieć znaczenia ,że
      obudziłam się w ostatniej chwili .. pzdr
      • Gość: z. Re: Studia a wiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:41
        i tak trzymaj ,marzenia trzeba spełniać;)
    • Gość: Dym Re: Studia a wiek IP: *.netblok.pl 27.07.06, 21:27
      Moj brat ma 31lat i wlasnie konczy... filozofie :P Proponowalbym jednak jakies studia zaoczne, te online sa o dupe roztrzas ;/
    • Gość: Gradzik 17 lat IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.06, 08:25
      8 grudnia 1988 data urodzenia.
      startuje na łódzki
      • Gość: jadzia161@op.pl Re: 17 lat IP: *.giganet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:26
        Mam 39 lat i zaczynam w tym roku Pedagogike.marzyłam o psychologi ale to 5lat.Po
        pedag.licencjat +magistra.nie słucham osób którzy mówią że jestem "za stara.Mam
        dwoje dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka