Dodaj do ulubionych

Poprawka na studiach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:00
W tym roku wybieram się na studia zaoczne na uniwersytecie gdańskim. Mam
pytanie ile kosztuje u Was na uczelniach poprawka jakiegoś przedmiotu jeżeli
się go nie zaliczyło? A także ile sesji jest za darmo i czy w ogóle takie są?
Nic nie wiem na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Goska Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:04
      Ja jestem na wieczorowych i wszystko mam za darmo...no 3 warunek jest płatny,
      ale na razie nie zanosi sie nawet na 1:)
    • Gość: Kasia Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:05
      Sesje płatne? Poprawki płatne? Sesje są darmowe i do każdego egzaminu masz dwa
      terminu. wykłady i poprawkowy. Za nie nic nie płacić. Jeśli nie zdasz poprawki,
      to juz zależnie od uczelni się płaci za kurs powrótkowy. Pisze zależnie od
      uczelni bo np. na PWr się płaci a na UWr nie...
      • Gość: Rafał Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:12
        Dziekuje bardzo za odpowiedzi :).
      • Gość: histeryczka Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:14
        Pisze zależnie od
        > uczelni bo np. na PWr się płaci a na UWr nie...

na UWr tez sie moze przytrafić płacenie za kurs powtórkowy. ale z języka.

ale za sesję i za poprawki na państwowych chyba w ogóle się nie płaci...
        ewentualnie, poza powtórkami - za warunki. i to nie wszędzie.
        • Gość: Kasia Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:21
          racja, za języki się płaci.
          A warunki. Na matematyce na 4 pierszych semestrach jak masz warunek to spadasz
          na licencjat. coś się płaci za jakieś powtarzanie semestru (ale na pewno nie
          kursu) i za coś tam jeszcze nie pamietam za co...
          • Gość: histeryczka Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 15:24
            coś się płaci za jakieś powtarzanie semestru (ale na pewno nie
            > kursu) i za coś tam jeszcze nie pamietam za co...

a jak to wygląda? tzn. czym się różni od powtarzania kursu z danego przedmiotu?
            jeśli wszystkie przedmioty poza 1 sa zaliczone, to po co powtarzac cały
            semestr? są aż takie zmiany w planie z roku na rok?
            • Gość: Kasia Re: Poprawka na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:38
              w sumie na matmie plan sobie ukłądasz sama. masz np. jeden, dwa obowiązki, a 2-
              3 inne przedmioty sobie wybierasz sama. masz po prostu powiedziane do ktorego
              semestru musisz je zaliczyc i nikogo nie obchodzi czy zrobic to na 3 czy na 5
              czy jeszcze którymś.

a jak to wygląda to nie mam pojęcia ;-)
    • bo_mnie_sie_nalezy Re: Poprawka na studiach 19.07.06, 19:30
      Gość portalu: Rafał napisał(a):
      <A także ile sesji jest za darmo i czy w ogóle takie są?

Rafale nic nie ma za darmo - zawsze za to ktoś płaci...
      • Gość: ania Re: Poprawka na studiach IP: *.laczpol.net.pl 20.07.06, 13:24
        może wiecie jak jest z poprawkami na Akademii Morskiej w Gdynii bo wybieram się tam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka