Dodaj do ulubionych

Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.07.06, 23:44
Może ktoś się orientuje, czy UAM ogłasza listy przyjętych w internecie jakoś
tak 'globalnie' czy może zaistnieć sytuacja, że ktoś kandydujący np. na
politologię będzie wiedział wcześniej od kogoś kto składał papiery np. na
geografię?

Dlaczego data ogłoszenia wyników jest tajemnicą na stronie uam'u? nigdzie nic
nie znalazłem na ten temat :/

pozdrawiam i dzięki za wszelkie info
Obserwuj wątek
    • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:52
      ja składałam na geologię,prawo, historię i archeologię...no i ponformowano
      mnie,że wyniki będą pod koniec lipca.A na forum dowiedziałam się,ze wyniki maga
      być nawet 18 sierpnia! (tak przynajmniej jest podobno na WNS). Wiec sama już
      zgłupiałam...ale moze to zależy od kierunku.

pozdro i powodzenia
      • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 00:06
        Dzięki Miśka:)

No to świetnie :/. Ja dziękuje za takie wakacje...niby najdłuższe, ale tyle, co
        sobie stresu użyjemy, to nasze ;)

Składałem na geoinformację na Wydziale Nauk Geograficznych i Geologicznych, i
        ciekawe do czego będę zmuszony pod koniec lipca, heh. Jeśli się dostane na AE we
        Wrocławiu, to do końca lipca trzeba tam złożyć deklaracje podjęcia studiów, ale
        geoinformacja ma u mnie priorytet :) Byle bym na lodzie nie został ;/

Minister szkolnictwa wyższego powinien ujednolicić terminy przyjęć moim zdaniem,
        tak byłoby sprawiedliwiej a przede wszystkim łatwiej

Dobranoc
        • Gość: zeszłoroczna Wszystko jest wzgledne =) IP: *.icpnet.pl 21.07.06, 00:17
          Nie ma ujednoliconego terminu. Nawet na danych kierunkach nie umieja podac daty
          (tak tez bylo w zeszlym roku), po prostu zrobia liste, potem wedruje ona do
          podpisu do rektora i wywieszaja. Czy w necie bedzie? To tez zalezy od wydziału.
          Niektore podaja, inne nie. Czesto mozna sie dowiedziec telefonicznie czy sie
          dostalo.

>
          > Składałem na geoinformację na Wydziale Nauk Geograficznych i Geologicznych, i
          > ciekawe do czego będę zmuszony pod koniec lipca, heh. Jeśli się dostane na AE w
          > e
          > Wrocławiu, to do końca lipca trzeba tam złożyć deklaracje podjęcia studiów, ale
          > geoinformacja ma u mnie priorytet :) Byle bym na lodzie nie został ;/

Nie panikuj. Najwyzej zlozysz deklaracje,a potem ja wycofasz, masz prawo.
          • Gość: slovatzky Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 00:27
            A tyle się nasłuchałem o tym poznańskim porządku :D ;p Tymczasem jest delikatnie
            mówiąc..nieporządek ;)

Wiem, że mi głowy nie urwią, jeśli będę chciał wycofać deklarację, ale jeździć
            spod Łodzi do Wrocka, zawozić deklaracje i oryginał świadectwa, wrócić, czekać,
            czy łaskawie UAM raczył mnie przyjąć, jechać spowrotem do Wrocka i w długą na
            Poznań mi się nie uśmiecha :D ;/

Pozdro
            • Gość: zeszłoroczna Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.icpnet.pl 21.07.06, 00:31
              No coz, pozostaje miec nadzieje, ze wyniki beda predzej niz pozniej. U mnie w
              zeszlym byly wczesniej niz nieoficjalnie informowano w dziekanacie. Zreszta za
              kazdym razem podawali inna date, wiec trzeba ich meczyc telefonami ;D Ja
              obstawiam pierwszy tydzien sierpnia na wiekszosci kierunkow, na mniej obleganych
              moze juz koniec nastepnego, na bardzo obleganych polowa sierpnia.
              Pozdrówka
              • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:35
                Ja rowniez obstawiam (jesli chodzi o bardziej oblegane kierunki ), ze wyniki
                beda w połowie sierpnia. W tym roku jednak jest straszny tłum, bo mozecie
                składac na ile chcecie uczelni. Niektorzy składaja na 1 wymarzony , a niektorzy
                na 10 w razie nie dostania sie na jeden maja inny;). Ja osobiscie uwazam to za
                głupote. No i w konsekwencji na wyniki trzeba czekac!
                • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:42
                  hehe,10 to rzeczywiście głupota:)
                • Gość: slovatzky Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 00:44
                  Hmm, wcale nie trzeba czekać. Na AE w Poznaniu np. całkowicie elektroniczna
                  rekrutacja załatwiła sprawę szybko i elegancko :)
                  Skoro na UAM jest częściowo elektroniczna, czyli rejestrujemy się przez neta i
                  drukujemy podanie, a potem możemy sobie sprawdzić stan rekrutacji, to dlaczego
                  do jasnej ..... mamy czekać?? Jeśli system wyświetla 'kandydat dopuszczony do
                  postępowania rekrutacyjnego' to na logikę powinno to oznaczać, że jego punkty są
                  wpisane do systemu, podanie sie zgadza i takie tam;), a więc GDZIE tkwi problem
                  w zrobieniu listy przyjętych, czyli defacto uszeregowaniu ich wg ilości punktów??
                  dla mnie wymuszanie czekania jest jakimś nieporozumieniem, albo nieudolnością
                  sekretarzy komisji, sorry

uff, wzburzyłem sie ;p - ale juz naprawde zaraz ide spać :)
                  • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:46
                    Problem tkwi w tym, ze sa jeszcze staromaturzysci, ktorzy zdaja egzaminy
                    wstepne!Dlatego wyniki rekrutacji sie przedłuzaja!
                    • Gość: slovatzky Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 00:52
                      ech, no tak, oczywiście egzaminy na geoinformacje były 19.07 :///.
                      Odechciewa mi się UAMu, chociaż btw. Poznań to całkiem sympatyczne miasto
                      • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:54
                        Czyli wczoraj był ten egzamin, jeszcze jakies sa 24.07 i chyba nawet 28.07. W
                        sumie nie wnikam juz w to. Fakt, fakten troche bałaganu nawprowadzaliscie, a
                        wlasciwie nie wy a ten głupi system, ze mozna składac na ile sie chce uczelni!
                        A skor tak juz jest to trzeba czekac!
                  • przerach Re: Wszystko jest wzgledne =) 21.07.06, 09:41
                    > do jasnej ..... mamy czekać?? Jeśli system wyświetla 'kandydat dopuszczony do
                    > postępowania rekrutacyjnego' to na logikę powinno to oznaczać, że jego punkty
                    > są wpisane do systemu, podanie sie zgadza i takie tam;), a więc GDZIE tkwi
                    > problem w zrobieniu listy przyjętych, czyli defacto uszeregowaniu ich wg
                    > ilości punktów??

Przeczytaj sobie mój poprzedni dzisiejszy list - znajdziesz w nim odpowiedzi na swoje pytania.

> dla mnie wymuszanie czekania jest jakimś nieporozumieniem, albo nieudolnością
                    > sekretarzy komisji, sorry

Nie jestem sekretarzem komisji, ale z rekrutacja mam bardzo ścisły związek - byłbym bardzo ostrożny w ferowaniu takich opinii.
              • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:38
                No to ja już sama nic nie wiem...:/
                i oni na tym UAM-ie mają chyba taki bałagan,że sami juz nie wiedzą co mówić...
                dzisiaj dostałam list,ze zostalam dopuszczona do rekrutacji...moim skromnym
                daniem powinni zajac sie lista,a nie takimi glupotami (czyt. wysyłanie listów z
                oczywistą informacja,która w dodatku podana jest w necie).
                Kurcze,mam nadzieję,że się streszczą z tymi wynikami,bo chciałabym już miec
                spokojne wakacje
                :)))
                • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:41
                  Niestety na UAM, to roznie bywa. Trzeba sie z tym pogodzic, ze nie zawsze
                  wszystko jest w terminie:)
                  • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:42
                    już sie boje tam iść
                  • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:43
                    a ty też tam składasz?
                    • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:44
                      JA juz tam jestem i wiem jak to wyglada od srodka;)
                      Trzeba byc stanowczym po prostu!Nie mozna odpuszczac az w koncu ulegna!
                      • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:48
                        a co studiujesz?
                        • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:49
                          Tajemnica zawodowa;)
                          • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:51
                            Aaaa to nie wnikam:)
                            • Gość: slovatzky Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 00:54
                              Agniiieszkaaa pewnie jest Panią z Dziekanatu ;) ;)
                              • Gość: Agniieszkaaaa Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:55
                                Nie ja mam ciocie w Dziekanacie;)))))) jak wiekszosc na forum;)
                              • Gość: miśka Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:55
                                A,to bardzo przepraszam panią z dziekanatu:))
                • przerach Re: Wszystko jest wzgledne =) 21.07.06, 09:36
                  > i oni na tym UAM-ie mają chyba taki bałagan,że sami juz nie wiedzą co mówić...
                  > dzisiaj dostałam list,ze zostalam dopuszczona do rekrutacji...moim skromnym
                  > daniem powinni zajac sie lista,a nie takimi glupotami (czyt. wysyłanie listów > z oczywistą informacja,która w dodatku podana jest w necie).

Informacja podana w sieci nie jest oficjalnym zawiadomieniem. Poza tym tylko poprzez zawiadomienie można poinformować kandydata, że w jego podaniu czegoś brakuje. Obowiązek wysłania zawiadomienia tak naprawdę wynika z faktu, że na wszstkich etapach postępowania rekrutacyjnego podejmowane są decyzje administracyjne, a wobec nich obowiązują zasady KPA - łącznie z uprawnieniami do wnoszenia odwołań i zaskarżania.

Zapewne zauważyłaś, że termin składania podań mijał przedwczoraj (19 lipca, a więc zaledwie 7-8 dni po wręczeniu Wam świadectw dojrzałości). To wcale nie oznacza, że natychmiast można tworzyć listy osób przyjętych - wieloletnie doświadczenie uczy, że jeszcze nawet przez tydzień napływają podania wysłane pocztą w przepisowym terminie. I do tego czasu żadna Komisja nie może ani publikować wyników, ani podejmować decyzji o przyjęciu. Jeżeli na dodatek egzaminy dla starych maturzystów odbywają się po 19 lipca, to wynik ich procedury rekrutacyjnej jest jednym z czynników, które muszą być brane pod uwagę przy tworzeniu listy osób przyjętych na studia.

Czegokolwiek by nie powiedzieć o Waszej niecierpliwości, niepoważnym jest oczekiwanie, by następnego dnia po terminie składania wniosków pojawiły się listy przyjętych. Nadesłanie przez Was świadectw dojrzałości to dopiero pewien etap, drugim jest wprowadzenie danych do bazy - niestety KREM nie jest marodajnym i wystarczającym źródłem: jedynie ok. 70% maturzystów wyraziło zgodę na przetwarzanie i udostępnianie danych. Po drugie: nawet dane z KREM'u (jako udostępniane obecnie bez opłat, a więc i bez odpowiedzialności za ew. błędy) powinny być przez Komisje weryfikowane, a to niestety trwa.

Każdy z Wydziałów odrębnie publikuje wyniki egzaminów, tak więc nalezy śledzić informacje pojawiające się w ich serwisach. Poza tym każdy z Was zostanie poinformowany imienną decyzją o wynikach postępowania rekrutacyjnego oraz o dalszych etapach rekrutacji (przede wszystkim o konieczności nadesłania pozostałych - dotąd nie wymaganych - dokumentów (o ile ich wcześniej nie dostarczyliście).
                  • Gość: ? Re: Wszystko jest wzgledne =) IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.06, 01:00
                    przerach napisał:

> niestety KREM nie jest marodajnym i wystarczającym źródłem: jedynie ok. 70%
                    maturzystów wyraziło zgodę na przetwarzanie i udostępnianie danych.

Ze strony krem.uw.edu.pl/

> Ważne jest również, że w systemie znajdą się wyniki tylko tych maturzystów,
                    > którzy wyrazili zgodę (w oświadczeniu o wyborze przedmiotów) na ich
                    > przekazanie uczelniom. W roku 2006 zgodę wyraziło tylu zgłoszonych
                    > maturzystów:
                    >OKE Gdańsk 90,9%
                    >OKE Jaworzno 95,5%
                    >OKE Poznań 75%
                    >OKE Warszawa 91,53%
                    >OKE Wrocław 90,7%

Gdzie jest 70% ?

> Po drugie: nawet dane z KREM'u (jako udostępniane obecnie bez opłat, a więc i
                    >bez odpowiedzialności za ew. błędy) powinny być przez Komisje weryfikowane, a
                    >to niestety trwa.

W Poznaniu: bez opłat = bez odpowiedzialności, więc niewiarygodne? To
                    przelejcie coś na konto UW i OKE, zamiast płacić swoim za gapienie się w
                    papierowe świadectwa i monitory, żeby uwiarygodnić. Czy może dane z poznańskiej
                    OKE są niewirygodne?
      • Gość: nelkaa Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.07.06, 11:14
        ja tez zlozylam na archeologie i prawo...a mozna wiedziec jak predstawiaja sie
        twoje wyniki (chodzi bardziej o archeologie).
        • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:33
          geografia 86/73
          historia 89/80

• Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:55
      kurcze,strasznie chciałabym się dostać na tą geologię(zresztą na pozostałe
      też,ale realnie na to patrząc,szczerze wątpię),tylko dlaczego to jest na takim
      zadupiu!!!przecieżtam już jest chyba koniec swiata>
      Aha...a jak to jet z tym basenem uniwersyteckim?tzn. ile kosztuje karnet?czy
      mozna sobie wziąc basen w ramach zajęć?
      • Gość: Agniieszkaaaa Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:56
        Fakt, ze Wydział Geografii, Biologii, Fizyki sa na zadupiu.Ale jakie
        wyposazenie tam jest:). Poza tym nie tak ciezko tam dojechac.
        W ogole Poznan jest cudowny:)))
        • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:00
          no fakt,wyposażenie jest boskie i w ogóle otoczenie(nie tak jak np. na prawie:))
          Nie tak cięzko?to chyba zalezy skad.ode mnie to bym musiała z przesiadkami
          jeździc.Ba,no wiadomo,ze poznan jest cudowny:))
          • Gość: Agniieszkaaaa Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:01
            A w jakiej dzielnicy Poznania mieszkasz lub masz zamiar?
            • Gość: miśka do Agniieszkaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:44
              łe,sorry,ale jakoś mi umknał ten post. Mieszkam na Ogrodach
      • Gość: Agniieszkaaaa Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:59
        A basen mozesz sobie wziac w ramach zajec:)

Myslisz, ze Pani z Dziekanatu posługiwała by sie takim jezykiem jak ja? No co
        Ty, one sa zawsze takie cholernie oficjalne!
        • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:01
          tą oficjalnoś odczułam niedawno na własnej skórze:/
        • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 01:07
          Kto wie, może Pani z Dziekanatu też człowiek i musi sobie odreagować wieczorem
          na forum ujawniając swoje drugie oblicze ;) ;p :D
      • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 01:01
        hehhe, i co to w ogóle za ulica jest: Dzięgielowa ??? :D:D:D jakiś radziecki
        uczony Dzięgielow był??:) ;p ;p
        • Gość: Agniieszkaaaa Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:02
          Tam jest taka ulica? Cholerka, a ja nawet nie wiedziałam;)
          • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:19
            a geologia jest na maków polnych:)
            a dzięgiel to jakaś roślinka:)
            • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 01:26
              Ja tam sie nie znam, jeśli już to słyszałem o jakiejś dzięcielinie z Pana
              Tadeusza ;) :D
              • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:30
                <hehe> dobre:)
                a ty na co składasz?
                no chyba,ze to tajemnica zawodowa <heheheh>
                • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 01:37
                  Na pewno nie na botanikę ;) :D
                  Na geoinformację :)tzn. to jest specjalność od pierwszego roku na kierunku
                  goegrafia :), ale nabór odrębny od 'czystej' geografii
                  • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:40
                    No prosze, może będziemy na jednym wydziale:)
                    chciałam iśc na turystyke,ale jakos w ostatniej chwili zmieniłam
                    • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 01:43
                      Pewnie zobaczyłaś tą 30-metrową kolejkę do stolika z karteczką 'turystyka i
                      rekreacja' czy jakoś tak ;)
                      Jak składałem w czwartek 13.07 to na geoinformację nie było kolejki i musiałem
                      czekać ani chwilki :) jest nadzieja :)

Na jednym wydziale, ok. Ten sam kierunek :)?
                      • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:47
                        ja geologię,więc tylko ten sam wydział:)
                        jak ja byłam 18.07 (we wtorek) to nie było tam nikogo:))a facet powiedział,ze
                        mam spore szanse,bo akurat na geologię niewiele osób sie rzuciło:)
                        A turystyka? jak zobaczyłam ile osób było w zeszłym roku na miejsce to
                        podziekowałam:) (prawie 9!)
                        • Gość: slovatzky Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.07.06, 01:52
                          Najciekawszy przekręt na UAMie to i tak jest ich system przeliczania procentów
                          na punkty, którego nikt nigdy chyba nie widział;p

Może przynajmniej łatwiej się odwołać:)
                          Ja uciekam, bo burza idzie, jeszcze prąd wyłączą w tym moim Lesie Driudów ;)
                          cya miśka //jak coś to gg: 3596617 :D
                          • Gość: miśka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:56
                            hehe to pa:)
                            i powodzenia
                          • Gość: przekręt Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: 150.254.120.* 21.07.06, 09:44
                            > Najciekawszy przekręt na UAMie to i tak jest ich system przeliczania procentów
                            > na punkty, którego nikt nigdy chyba nie widział;p

Przekrętem jest jedynie to, co ostatnio robi Największy Polski Minister, a co firmuje Najmniejszy Polski Premier!!!
              • Gość: MAGDA Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 11:35
                Dostałam list z UAM-u!i nie wiem za bardzo o co w nim chodzi!

treśc:Ninejszym zawiadamiamy ze dostała pani dopuszczona do postepowania
                rekrutacyjnego ..............
                Moze ktos wie.....................?
                • Gość: Dinka Re: Kiedy lista przyjętych na UAM w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:06
                  Dopuscili Cie do rekrutacji. Co w tym trudnego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka