Dodaj do ulubionych

kto na lek-den na PAM ?

25.07.06, 19:59
szukam osób które sie dostały na kierunek lekarsko-dentystyczny do Szczecina :)
Obserwuj wątek
    • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 25.07.06, 23:46
      ja się dostałam:) ja:) ja:):D
    • mag_oz Re: kto na lek-den na PAM ? 26.07.06, 00:41
      Ja, ale dalej nie wiem, czy szklanka jest do połowy pełna czy pusta, bo się nie
      dostałem na lekarski :P
    • rozdept Re: kto na lek-den na PAM ? 26.07.06, 07:39
      no to sie spotkamy w październiku :)

jakby ktos chcial pogadac to moje gg to 1382287 ;]
    • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 26.07.06, 21:53
      a czy ktos z lek-dent jedzie na ten kampus w miedzyzdrojach??ja bym chciala
      kogos poznac -ale tylko normalne osoby-pozdrawiam:)
      • rozdept Re: kto na lek-den na PAM ? 26.07.06, 22:25
        ja chyba jade.

ale co to znaczy wg Ciebie "normalne osoby" ? ;P
        • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 26.07.06, 23:46
          "normalne" czyli takie jak ja ;P a tak szczerze to konkretnie chodzi mi o osoby
          które nie zadzieraja nosa, bo ciągle próbuję od takich uciec ale na razie nie
          wychodzi-jest ich pełno:P kolega pozytywnie mnie nastraja że bedą sami świetni
          ludzie na stomie- więc ok-skoro tak:) poznamy sie na kampusie
          • mag_oz Re: kto na lek-den na PAM ? 26.07.06, 23:56
            Ja najprawdopodobniej :) W końcu ze Świnoujście do Międzyzdroii tylko 14 km :)
            • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 27.07.06, 00:03
              no to super-ale czyżby tylko sami panowie na stomie:P zero kobitek na kampus??
              • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 27.07.06, 00:04
                sorki sheenaz:P nie zauważylam
                • rozdept Re: kto na lek-den na PAM ? 27.07.06, 13:12
                  ja tez dziewczyna ;P
                  • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 27.07.06, 14:05
                    heheh czyli jednak same kobitki:D a ja myślałam inaczej
                    • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 27.07.06, 16:16
                      no z tego, co się orientuje, to facetów będziemy miały naprawdę w mniejszości:>
                      ja się zastanawiałam nad tym campusem, ale takie akcje to zazwyczaj po prostu
                      kilka dni wielkiego, ogólnego chlańska:P nie wiem, czy bym to fizycznie i
                      psychicznie wytrzymała:P
                      • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 27.07.06, 23:11
                        heh pewnie tak, najpierw chlańsko, a później ostre rycie od października...W
                        każdym razie takie kampusy dobre są-tylko zastanawiam się jak to będzie
                        wyglądaĆ. Dojazd jest w zakresie własnym, wybiera się hotel jaki się chce-bo
                        tam są 3 do wyboru. I jak póżniej mamy trafić akurat na ludzi z naszego amu?-
                        chyba jakiś podział będzie -sama nie wiem. Została mi ulotka bo na Pamie tam w
                        biurze nikt szczegółów nie zna:P wolałabym podział na amy-bo najbardziej
                        interesuję mnie poznanie ludków ze stomy PAM ,bo w końcu z nimi będę studiować:D
                        • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 01:03
                          www.campusakademicki.com.pl w okresie sierpień-wrzesień do Międzyzdrojów
                          zjeżdża się mnóstwo studentów z przeróżnych uczelni. (sprawdzcie w
                          "organizatorzy"). terminy wprawdzie różnią się po części (np. uam kończy campus
                          w tym samym dniu, co my zaczynamy), ale i tak zdarza się, że medycy mają campus
                          wraz z np. prawnikami (tak było 2 lata temu- pam+us)Nie wiem, czy wśrod takiej
                          chmary łatwo spotkać te 80 osób ze stomy PAMu, zwłaszcza, że pewnie pojadą
                          nieliczni. Nie chcę was, broń Boże, zniechęcać, ale chyba warto się nad tym
                          zastanowic:>
                          • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 13:58
                            a to nie jest tak że wszystkie akademie medyczne będą w jednym czasie w
                            terminie 30.8-5.9?Ja mam tylko ulotkę w której jest napisane że istnieje
                            mozliwość wspólnego wyjazdu-i o szczegóły należy pytac w miejscu zapisów-aale w
                            jakim miejscu? Kobieta w biurze nic nie wiedziała ,żadnych konkretnych
                            informacji, muszę chyba przedzwonić na nr podany na ulotce. W ogóle nie
                            wyobrazam sobie tego jak mam potem znaleźć kogoś ze stomy z PAmu. JAk tak o tym
                            mysle to odechciewa mi się kampusu,bo główny cel to poznać kogoś z roku, i
                            kogoś na mieszkanie.ehhh
    • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 12:43
      sheenaz1987 - pojedz na obóz integacyjny - może zintegrujesz sie w końcu z
      Pawłem W. - kolegą z roku;] Pozdrawiam;]
      • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 14:28
        hahaha <ironia> jak mi 2 lata nie wystarczyły, to 5 dni nic nie zmieni... poza
        tym mieliśmy się nie przyznawać, że go znamy:P (cóż za chamstwo się szerzy na
        tym forum:P)
        • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 14:32
          a skoro sa tu ludzie z PAMu... mam propozycję... gazeta.pl ma opcje wizytówki
          dla zerejestrowanych- po kliknięciu na nick wyświetla się zdjęcie i dane, które
          chcemy udostępnić. Może założymy sobie wszyscy takie, będziemy mieć choć trochę
          znajomych twarzy na roku:)
          • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 15:08
            Sorry sheenaz1987:P:P:P to byl taki żarcik nie na miejscu z mojej strony:P Z
            reszta on ma pewno i tak bedzie szedl do Łodzi (przynajmniej tak sie deklarował
            kiedyś). A z tą wizytówką dobry pomysł - tylko trzeba mieć skaner/aparat
            cyfowy:/ Pozdrawaim;)
            • mag_oz Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 17:00
              Ewentualnie dobrą komórkę :)
    • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 17:21
      ja mam dosyć dobrą komórke (Nokie 3250) - robi zdjecia 2Mpix ale to nie to co
      tradycyjna cyfrówka:P
      • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 18:53
        no to już:) pstrykaj zdjęcie:D tylko tu i tak się mieszczą tylko takie do 50kb,
        mniej wiecej tyle ma skan foto legitymacyjnego. ja zaraz swoje wrzucę;) )
    • casiopea1 szukam lokatorki na mieszkanie z lek/stomy 28.07.06, 19:13
      • rozdept Re: szukam lokatorki na mieszkanie z lek/stomy 30.07.06, 19:30
        no ja też kogoś szukam.
        a jak duże te mieszkanie i w ogole może jakieś szczegóły?
        rozdept@interia.pl
    • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 19:57
      skąd jestes casiopea1???:P
      • casiopea1 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 19:59
        ze stargardu ale mam mieszkanie w szczec blisko PAmu i szukam 1 os.
    • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 19:59
      I gdzie ten skan sheenaz1987???:P
      • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 21:03
        za jakis czas będzie:P wtedy nie wgralam, bo chcialam go troche w photoshopie
        poprawic, ale sie za duzy zrobil:P:P:P a Ty darku swoj daj, bo juz zapomnialam,
        jak wyglądasz:P
        • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 21:13
          mówisz, że juz nie pamiętasz jak wyglądam???:P 2 lata w jednej klasie i już
          mnie apomniałaś?:P Jęśli znajdę jakieś nieszpetne zdjęcie lub takowe uda mi się
          zrobić to je umeszczę:P Mam nadzieję, że inni też się zmobilizują i powklejają
          zdjęcia do swoich wizytówek:D Pozdro:]
          • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 21:40
            nice foto aga (sheenaz 1987) :P
            • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 28.07.06, 21:52
              chiałam dać nielegitymacyjne, ale wszystkie są za duże:( czekam na wasze:)
              • mag_oz Re: kto na lek-den na PAM ? 31.07.06, 23:31
                Skoro Wy sobie zrobiliście wizytówki, to nie będę gorszy :P Tylko coś mi zdjęcie
                nie wyszło, ale stwierdziłem, że lepszego i tak chyba nie złapię :)
                • d-st wizytówki:P 31.07.06, 23:43
                  każdy kto ma swoje zdjęcie w wersji elektronicznej!!! Róbcie wizytóki:P
    • casiopea1 ehh a mi dalej nikt nie napisał w sprawie kampusu 28.07.06, 22:56
      chodzi mi czy coś wiecie jak mamy sie tam póżniej znaleźć . Bo jechac w ciemno
      to nie za bardzo mam ochotę:// no nic bede jeszcze dzwonic w tej sprawie-do 20
      mam czas:P
      • mag_oz Re: ehh a mi dalej nikt nie napisał w sprawie kam 29.07.06, 09:37
        Na stronce campusu mało pisze o tym. Ja tam jadę, bo 14 km to nie wiele - nie
        raz plażą sobie wracałem z międzyzdroii do ś-cia :P

Jeszcze postaram się coś dowiedzieć, jak mają zamiar rozwiązać kwestie róznych
        roków :)
        • casiopea1 Re: ehh a mi dalej nikt nie napisał w sprawie kam 29.07.06, 09:49
          no na stronie mało,na PAMie nic się nie dowiedziałam-tylko tyle że"wszystko" na
          ulotce jest...akurat...eh trzeba przedzwonić.
          • d-st Re: ehh a mi dalej nikt nie napisał w sprawie kam 29.07.06, 21:30
            Moim zdaniem ten wyjazd pozostanie wielka niewiadomoma do 1 dnia pobytu na owym
            obozie;] takie sa już polskie realnia - nikt nic nie wie bo nawet mu się nie
            chce wysilić żeby się dowiedzieć (mam na myśli kobiety z rekrutacji PAMu które
            uważam, że powinny być zorientowane). Pozdrawiam;]
            • casiopea1 Re: ehh a mi dalej nikt nie napisał w sprawie kam 29.07.06, 21:55
              eh ano takie realia:/// dlatego u mnie kampus stoi pod znakiem zapytania.
              Takie coś może zniechęcić. Pożyjemy, zobaczymy...
            • hanwar campus 29.07.06, 22:29
              nie wiem jak teraz,ale pare lat temu przyslali mi wiadomosc o w/w razem z
              potwierdzeniem oficjalnym,ze dostalam sie na studia.pozdrawiam
    • casiopea1 zostałam zawalona już książkami:/// 29.07.06, 22:28
      trochę mnie to wszystko zaczyna przerażać...atlasy ładne, zdjęcia dokładne ale
      ta łacina...ona mnie paraliżuje...najgorsza jest-bo 5 tomów bochenka można
      znieść -nie jest na obrycie tylko na rozczytanie.W każdym razie muszę dobrze
      wykorzystać ten mies wakacji, bo widzę że szykuje się masakra od października.
      • d-st Re: zostałam zawalona już książkami:/// 29.07.06, 23:07
        jakoś przeżyjesz łacine - ja się uczyłem w szkole przez 2 lata i jakoś
        przeżyłem - dzięki temu z tego co wiem bede zwolniony z 1 roku z łaciny:P (5
        deklinacji - w 3 deklinacji jeszcze 3 typy, 4 koniugacje, a potem pisanie
        całych zdań - zgroza:/ - bo wszystko jest w innym przypadku, innej delikacji,
        konigacji, końcówek i wyjątków jest niemiara:/ - ale da się przezyc, gorsze
        rzeczy na medycynie czekają niż ta łacina:P) Poza tym z tego co wiem na
        medycynie korzysta sie głównie z kilku przypaków (na szczęscie) więc chyba da
        się to opanować. Jeśli ogarniesz wszystkie tomy Bochenka to ogarniesz też
        łacine:P
        • sheenaz1987 Re: zostałam zawalona już książkami:/// 30.07.06, 00:27
          hihi, no to będziesz jedna z naprawdę niewielu osob ktore sie na pamie łaciną
          przejmują:D:D (przynajmniej na zajeciach z "babcią";))
          • sheenaz1987 Re: zostałam zawalona już książkami:/// 30.07.06, 00:36
            a właśnie darku, my to zwolnienie musimy sobie jakoś specjalnie załatwiać?
            • mag_oz Re: zostałam zawalona już książkami:/// 30.07.06, 00:54
              Jak dobrze, że łacinę w szkole mniałem :D Wprawdzie nic z niej nie umiem, ale na
              świadectwie mam bdb - trzeba będzie powtórzyć przed sierpniem tą śmieszną
              książeczkę od łaciny z której się w szkole uczyłem :)
              • d-st Re: zostałam zawalona już książkami:/// 30.07.06, 01:12
                Nie wiem Aga ale lepiej się dowiedzieć bo szkoda, żeby nam przepadło zwolnienie
                z tak pasjonujacych zajęć jaką jest łaciny:P A może powiesz mi coś węcej o
                tajemniczej (przynajmniej dala mnie) osoby jaką jest "babcia":P?
              • casiopea1 Re: zostałam zawalona już książkami:/// 30.07.06, 22:01
                no super-chyba będę jedyna os która łaciny nie miała...no nic rozejrzę się za
                jakąś mini książeczką z łaciny-bo jak na razie ona mnie najbardziej przeraża.
                Mogliście mi nie pisać że po 2 lata mieliście łacinę:p tylko mnie
                stresujecie!!:)
                • d-st Re: zostałam zawalona już książkami:/// 31.07.06, 00:38
                  nie bój się tej łaciny - uspokuj sie!!!:P Zobaczysz ze sporo osób nie miało
                  łaciny z szkole. Poza tym to że ktoś ją miał nie znaczy że ją umie:P
    • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 30.07.06, 01:18
      Jak jest naprawdę - komentarze studentów AM:
      www.pulsmedycyny.com.pl/index/archiwum/6966,naprawd%C4%99,komentarze,student%C3%B3w.html
      • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 30.07.06, 12:03
        "babcia" to bardzo miła pani wieku starszego, u której ściąganie jest na
        porządku dziennym (taaak, nawet w pierwszej ławce):P przy odrobinie szczęścia
        można od niej usłyszeć: "Pan jest naprawdę mądrym i dobrze wychowanym
        człowiekiem", mimo że się nawet nie starało sprawiać takiego wrażenia:P na
        wykładach ogólnie wszyscy robia za tzw. "warzywo"
        • mag_oz Re: kto na lek-den na PAM ? 30.07.06, 12:43
          Jak bym słyszał o swojej nauczycielce od matmy :P Nie dość, że dawała na
          sprawdzianach zadania z zeszytu (tylko liczby zmieniała) to była tak zjęta
          sprawdzaniem klasówek innych klas, że dało się pisać klasówki z otwartym
          zeszytem :) Jednak nigdy nie usłyszałem, że jestem mądrym uczniem, bo przez
          rozwiązywanie zadań z fizyki na jej lekcjach od 3klasy wyskakiwała z tekstami,
          że skończę na policealnej uczelni mieszczącej się na szczycie mojej wspaniałej
          szkole :)
        • d-st łacina... 30.07.06, 14:43
          Czyli z tego co mówisz aga to będzie lepiej niż z Szanowną Pani Brączkowską:P
          heh... zamist stadem mandryli bedziemy mądrymi i dobrze wychowanymi ludzmi -
          miła odmiana po słynnych słowach SZ.P. Brączkowkiej jak pomyliłem kolejność
          przypadków na kartkówce z deklinacji "Strzyński ale ty głupi jesteś!!!" (a to
          wszytsko że pomyliłem tylko Genetivus z Dativusem - czy to zbrodnia?:D) No i uż
          nie trzeba będzie mówić "Salve Magistra!" czy to co bardziej lubiłem "Vale
          Magistra!" :D

W końcu jak mówi sentencja podana na pierwszej lkecji "Non tam praeclarum est
          scire Latine, quam turpe nescire" (kto się uczył łaciny lub zna SZ.P
          Brączkowską to wie co to znaczy;])
          • d-st Re: łacina... 30.07.06, 14:46
            miało być "Starzyński" - taka mała literówka:P
            • sheenaz1987 Re: łacina... 30.07.06, 17:41
              ej, ale chyba nie podejrzewacie, że tylko "babcia" wykłada łacine:>:> jest
              jeszcze jeden wykładowca, który to z kolei ma manię prześladowcza:D kiedyś
              uciekł z sali bo znalazł na biurku nie swój długopis:D ciągle mu się wydaje, że
              go ktoś śledzi:> na początku to jest śmieszne, ale później już straszne
              • hanwar Re: łacina...Mamzer:P 30.07.06, 19:56
                ten inny wykładowca łaciny.......w/w
    • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 30.07.06, 20:08
      W takim razie módlmy się żeby trafić na "babcie" a nie tego Pana z manią
      prześladowczą:P A powiedzcie mi jak to jest z grupami? Ile jest osób w grupie?
      chodzi mi głównie o lekarski;) Chciałem sobie sprawdzić z kim będę na liście
      przyjetych:P (p.s Ja już też zrobiłem wizytówke - kto następny?:P)
      • sheenaz1987 Re: kto na lek-den na PAM ? 30.07.06, 21:44
        darku, łacina jest przeciez tylko rok, wiec Ty raczej nie bedziesz mial tej
        (nie)przyjemnosci:D w grupach jest ok 30 osob na wykladach, ale na cwiczeniach
        grupy sie zmieniaja (chyba po 10 ale nie dam sobie glowy za to uciać)
        • d-st Re: kto na lek-den na PAM ? 30.07.06, 21:54
          tylko rok??? O, jak bosko:D Byłem nieświadomy bo myślałem że to się ciągnie
          przez całe studia:P W takim razie życze powodzenia innym na łacinie - tym
          którzy jej nie mieli w LO:P
    • hanwar Łacina.... 31.07.06, 11:04
      ...to naprawdę najmniejszy problem.Po kilku powtórkach samo w głowie
      zostaje.Nie stresujcie się takimi głupotami, bo z "większymi rzeczami" sobie
      nie poradzicie
      • d-st wizytówki:P 31.07.06, 23:45
        każdy kto ma swoje zdjęcie w wersji elektronicznej!!! Róbcie wizytóki:P (mam na
        myśli szczególnie PAMowców:P ale nie tylko...)
        • rozdept Re: wizytówki:P 01.08.06, 08:13
          ja już swoją wizytówke zrobiłam. ale zastanówcie sie czy chcecie to oglądać :P
          • sheenaz1987 Re: wizytówki:P 01.08.06, 10:59
            rozdept czy początek Twojego nicku pochodzi od nazwiska?:> bo jesli tak to
            prawdopodobnie będziemy w jednej grupie:]
            • rozdept Re: wizytówki:P 01.08.06, 11:58
              nie było to zamierzone, ale przypadkiem tak jest. znaczy się tylko 2 pierwsze
              literki, bo moje nazwisko to rogowska ;] ale chyba nie o te Ci chodziło.
    • casiopea1 nudy tutaj 01.08.06, 15:23
      niech ktos cos napisze glupiego:P
      • mag_oz Re: nudy tutaj 01.08.06, 15:24
        coś ;P
        • mag_oz Re: nudy tutaj 01.08.06, 15:28
          Jednak zawsze można napisać coś jeszcze głupszego:

"Do rozpoczęcia roku akademickiego jesze zostało jeszcze 61 dni, 18 godzin i 33
          minuty" <lol2> :)
          • casiopea1 Re: nudy tutaj 01.08.06, 15:30
            abuuu:(((( rzeczywiście było to głupie:P
            • mag_oz Re: nudy tutaj 01.08.06, 16:08
              Dla mnie 2 głupie rzeczy które można mówić to:
              1. Opowiadać zakończenie filmu osobie która owy film pierwszy raz ogląda
              2. Mówić o szkole/uczelni w środku wakacji :)

I ewnetualnie pytać się powodzianina czy mu się w życiu nie przelewa ;P
              • casiopea1 Re: nudy tutaj 01.08.06, 16:41
                heh-no to całe te forum wydaje sie takie być-bo poświęcone jest studiom:P ale
                to wszystko przez tą rekrutację która będzie trwać do końca wakacji. I tak
                głupszy jest pomysł giertycha-dotyczący uznania matury ludkom z zeszłego
                roku...takie to prawo i sprawiedliwość-idę na forum polityczne:P tu nie bedę
                zaśmiecać:)
                • mag_oz Re: nudy tutaj 01.08.06, 19:30
                  Nie wiem tylko po co te matury - chyba na otarcie łez, albo na jakieś prywatne
                  uczelnie. Co ludzie z tymi świadectwami zrobią. Widać jednak że PiaR w LPRze
                  działa dość dobrze - ale forum o AMach więc nie będę dalej śmiecił ;)
                  • sheenaz1987 Re: nudy tutaj 01.08.06, 20:24
                    rozdept, wlasnie o to mi chodzilo:) bo biorac pod uwage, ze grupy są
                    alfabetyczne a ja mam nazwisko na Pmamy duże szanse byc w tej samej gr;)
                    (no wiem, wiem, ze ciagle o tych studiach, ale co zrobic;) )
                    • rozdept Re: nudy tutaj 01.08.06, 22:03
                      aaa to tak to dzielą:) no to miło:)
                      • szkapina2 Re: nudy tutaj 09.08.06, 10:33
                        tak tu sie cicho zrobilo... a ja sie dopisuje bo taz juz jestem studentka
                        stmatologii w Szczecinie:)
                      • szkapina2 Re: nudy tutaj 09.08.06, 10:33
                        tak tu sie cicho zrobilo... a ja sie dopisuje bo tez juz jestem studentka
                        stmatologii w Szczecinie:)
                        • sheenaz1987 Re: nudy tutaj 09.08.06, 11:30
                          przesada, że na 78 osób przyjętych z pierwszej listy, skreśliło się prawie 50...
                          z drugiej skreśli się pewnie przynajmniej 10. Przyjmą kolejnych i z tych
                          kolejnych znów się część skreśli, bo sie obniży próg na leku i od nowa to samo.
                          tak do października to może trwać:/
                          • szkapina2 Re: nudy tutaj 09.08.06, 19:23
                            z tego co sie orientuje to w Bialymstoku (chyba) z I listy przyjetych z 78 osob
                            wykreslilo sie 70!!! wiec w Szczecinie sporo zostalo! a z reszta teraz tez
                            ludzie odpadna bo sa juz na innych AMach ale sami sa sobie winni po co robili
                            ten II nabor! obecny prog i tak jest o wiele wyzszy od zeszlorocznego:)choc
                            mimo wszystkoPAM znowu bedzie mial najnizsze progi wsrod AMow w kraju
                            • mag_oz Re: nudy tutaj 09.08.06, 19:32
                              Tyle tylko, że o ile w zeszłym roku, był to próg który powstał z przyczyn
                              niezleżnych od PAMu to teraz jest to bardziej "na własne życzenie". Dla wielu
                              ludzi zasady rekrutacji na AM w Szczecinie były zaporowe i poszli do innych AMów
                              w kraju. Nie wiem, na ile ten próg spadnie, ale obawiam się, że PAM może
                              namieszać w całej północnej Polsce, bo część ludzi teraz wróci z Poznania,
                              Gdańska czy Bydgoszczy, więc progi będą sie jeszcze ustalały przez trochę :)
                              • d-st Re: nudy tutaj 09.08.06, 20:46
                                Ja wam mówie, jeszcze we wrzesniu bedą kolojene listy - skończy sie dopiero 2
                                pażdziernika na rozpoczęciu roku akademickiego. Wspólczuje troche tym którzy
                                musza sie stresować przez całe wakacje (ciesze sie ze chociaz mi sie udalo za
                                pierwszym razem i mam spokoj:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka