Dodaj do ulubionych

filologai romańska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:21
Czy myślicie ze filologia romańska to kierunek bardzo oblegany na UJ?
Obserwuj wątek
    • locca1 Re: filologai romańska 26.07.06, 17:34
      niestety raczej tak...ja skladalam na UW na iberystyke i italienistyke i sie
      bardzo obawiam ze duzo os. tam zlozylo...a w sumie to "bardzo oblegany" to
      ileos. na miejscte? 10?15?...trudno ocenic
      • klymenystra Re: filologai romańska 26.07.06, 17:36
        nasza iberystyka tez byla bardzo oblegana. portugalistyka- to samo. na wloska
        bylo tez sporo osob. ale romanska- wlasnie nie...
    • klymenystra Re: filologai romańska 26.07.06, 17:36
      nie :)
      kiedy zdawalam 2 lata temu, bylo nas 3,2 osoby na miejsce, rok temu- 2. teraz, z
      obawy przed coraz mniejsza liczba kandydatow, zniesli wymagana znajomosc
      francuskiego (bzdet totalny, bo mozna bylo po prostu ograniczyc liczbe ludzi na
      roku, a ilosc grup zostawic ta sama- wszystkim by to wyszlo na lepiej- nie
      wyobrazam sobie, jak ludzie beda sie uczyc francuskiego przez rok- a wykladowcy
      sa przerazeni- nagle wszystkie wyklady na pierwszym roku po polsku, barok i
      renesans w jednym semestrze...groza). tak wiec- moze liczba chentych utrzyma sie
      w okolicach 3...
      • Gość: siva Re: filologai romańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 17:42
        bo ja wlasnie zdawałam angielski rozszerzony i francuski podstawowy i sie obawiam a raczej jestem przekonana ze sie nie dostane bo troche zawalilam polski rozszerzony ;/
        • klymenystra Re: filologai romańska 26.07.06, 18:07
          nuuu, nie boj sie :) roznie moze byc. u nas ludzie (co prawda-stara matura)
          dostawali sie majac 56 na 120. co nie swiadczy o poziomie studiow, bo teraz
          wiekszosc z tych, cosie tak dostali zaczela ostro pracowac i maja bardzo dobre
          wyniki. reszta- coz, odpadla, ale to tez bylo do przewidzenia.
          glowa do gory, sluze pomoca w razie czego :)
          • Gość: siva Re: filologai romańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:10
            dzieki :) bo nie wiem jak oni beda to liczyc z tego co czytalam to biora j.polski i jezyk obcy rozszerzony nie weim jak to beda przeliczac pozostaje mi tylko czekac tylko ze to czekanie jest wkurzajace jeszcze raz dzieki ze moga na ciebie liczyc jakbym miala jakies pytania pozdro:)
    • Gość: JA Re: filologai romańska IP: *.i24.pl 26.07.06, 18:58
      A czy ktoś składał z was na filologie romańską, profil hiszpański na
      Uniwrsytecie Wrocławskim? Jakie macie wyniki???
      • Gość: up Re: filologai romańska IP: *.i24.pl 27.07.06, 12:23
        up
      • Gość: peluche Re: filologai romańska IP: *.w83-113.abo.wanadoo.fr 27.07.06, 16:51
        czy w tym roku na Wroclawskim tez jest tak, ze trzeba zdawac matematyke na
        maturze?? bo rok temu wlasnie z tego powodu nie skladalam tam papierow, i z
        tego co wiem, bylo bardzo malo chetnych na tym wlasnie uniwersytecie.

studiuje w Poznniu romanska i jestem zadowolona... ;) moze ktos sie tu
        wybierze? poziom jest dobry ;))
        • Gość: Niki Re: filologai romańska IP: *.i24.pl 27.07.06, 18:35
          Nie trzeba matmy tylko polak, angol (bądż hiszpański) i wybrany przedmiot:
          wszystko rozszerzone. Było mało chętnych to złożyłam, jutro wyniki a ja w
          panice: czy 48, 62 i 62 starczy?????????
          Ktoś wie czemu było rok temu tak mało chętnych?
          3mać za mnie kciuki!!!!
          • Gość: student z ifr uwr Re: filologai romańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:08
            raczej wydaje mi sie ze masz zbyt male szanse na to aby dostac sie bo iberystyka
            jest naprawde oblegana czesto jest wiecej chetnych niz na anglistyke, choc nie
            mowie hop bo moze prog spadnie choc trzeba pamietac ze jest sporo chetnych z
            ubieglych lat lub z innych kierunkow, powodzenia
            • Gość: student z ifr uwr Re: filologai romańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:09
              chodzi mi o liczbe osob na miejsce limit na iberystyce 30
              • Gość: Niki Re: filologai romańska IP: *.i24.pl 27.07.06, 19:44
                ale w statystykach było 2,2 więc o co chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka