Gość: malena IP: *.chello.pl 27.07.06, 12:54 :) latwo poszlo. dostalam sie na te kierunki na ktore chcialam. tylko mialam dylemat z wyborem. psychologia czy prawo. ale pragmatyzm zwyciezyl. prawo. ktos jeszcze bedzie studiowac na uksw? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
locca1 Re: UKSW 27.07.06, 12:56 kurcze..to musialas miec b.dobre wyniki z matruy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malena Re: UKSW IP: *.chello.pl 27.07.06, 13:01 nie taki znowu dobre na psychologie zalapalam sie ledwo, ledwo. na ok 90 miejscu. nie spodziewalam sie ze sie dostane szczerze mowiac, ale sie udalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarańcza Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:06 a jakie masz wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 16:02 ja tez sie dostalam na uksw na edukacje medialna i dziennikarstwo;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnoldos Re: UKSW 20.08.06, 21:33 ja dostałem się na politologię na UKSW, ale palec boży sprawił że na UW też się dostałem więc żegnaj kochana UKSW, żegnaj 1,5 godzinny dojeździe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: UKSW IP: *.acn.waw.pl 21.08.06, 10:14 hehe też żegnam dojazd na uskw :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cane Re: UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:58 jak już coś to z centrum wawy jedzie się tramwajem 30 minut na UKSW, więc nie jest to taka tragedia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aty Re: UKSW IP: *.crowley.pl 24.08.06, 12:48 Tak, tak i później jeszcze 10 min. przez las:) No chyba, że masz zajęcia na Wóycickiego, to trzeba się jeszcze przesiąść i 15 minut autobusem się jedzie. Ale co tam ja to przeżyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertas7 Re: UKSW 24.08.06, 21:53 a mógłbys napisać jakie miałes wyniki, bo tez interesuje mnie ten kierunek i te uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estera Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 16:46 Hej Agnes! Ja studiuję TEN kierunek na TYM Uniwersytecie. Niestety, muszę Cię zmartwić, a raczej uświadomić, że to nie jest "edukacja medialna i dziennikarstwo" a "teologia". Jeśli wybrałaś ten kierunek świadomie - to gratuluję. Jeśli przyszłaś tu ot, tak, po prostu - to radzę - uciekaj, bo to jedna wielka ściema. Mnóstwo teorii, zero praktyki, a przecież dziennikarstwo to przede wszystkim praktyka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 19:39 prawda, dziennikarstwo na uksw = teologia. bo to jest na wydziale teologii, a potem ma sie chyba nawet tytul magistra teologii. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estera Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 23:38 Tak, dokładnie, dziennikarstwo na UKSW jest na Wydziale Teologii i potem ma się tytuł mgr teologii w zakresie dziennikarstwa. To jedna wielka ściema. Tak naprawdę dziennikarstwo to tam tylko taki malutki dodatek, chyba po to tylko, żeby więcej było chętnych. Jednym słowem - beznadzieja, więc przestrzegam. Wiem, bo jeszcze 2 miesiące temu to studiowałam. A teraz jestem studentką polonistyki UW i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa :))) Co Wy na to? Dobrze zrobiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:52 > A teraz jestem studentką polonistyki UW i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa :))) > Co Wy na to? Dobrze zrobiłam? Poczekajmy z odpowiedzią do egzaminu z HLP ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
robertas7 Re: UKSW 24.08.06, 21:56 arnoldos: a mógłbys napisac swoje wyniki z matury, gdyż ten kierunek i uczelnie tez mnie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold S. Re: UKSW IP: *.tomaszow.mm.pl 24.08.06, 21:58 polski 75, 62 ang 99, 86 wos 92, 77 historia 71, 66 ale nie pamietam czy historia była brana pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
arnoldos Re: UKSW 24.08.06, 23:06 chyba o mnie chodziło Arnoldzie S. - proszę się nie podszywać. Na UKSW system rekrutacji jest trudny do opisania, ale mniej więcej jest tak, że na politologii i socjologii przedmiotem głównym jest WOS. Ja miałem z niego 88/82. Chyba dlatego dostałem się w pierwszej kolejce bo już z innych przedmiotów tak kolorowo nie było- z anglika miałem 96/81, z polaka 73/50 i z histry 74/44. Tak jak mówiłem na UKSW na politologii byłem 66 w 1. rzucie (było 80 miejsc). Na UW z tymi wynikami (brali pod uwage WOS, histe, i angielski) byłem 375. w 1.kolejce, ale zwolniło się dużo miejsc-ludzie z 500 miejsca nawet wchodzili! Dostałem się tam troche później, ale jest pozytywnie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olduvaii Re: UKSW 16.09.06, 00:08 tez sie dostalam na psychologie i prawo i tez prawo przewazylo cgociaz wciaz do psychologii mnie ciagnie... Odpowiedz Link Zgłoś