Gość: ela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:12 Witam! Mam pytanko: jak wyglada sprawa dostania akademka w krakowie (UJ lub AGH)? Czy są z tym problemy? Czy jest dużo odmów? Jak warunki w akademiku? i ogólnie napiszcie coś o tym;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: akademik Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:27 Nie jest tak zle z dostaniem akademika na AGH bo na Uj sie nie orientuje.Zalzy oczywiscie gdzie jeszcze studiujesz ale mam znajomych ktorzy choc nie studiuja na AGH to mieszkaja na miasteczku.Co do warunkow to oczywiscie zalezy od akademika.Sa akademiki naprawde odwalone a sa tez obskurne ale nie jest tak zle.Napewno nie bedziesz zalowala no chyba ze jestes osoba ktora naprawde drazni halas i zachowanie innych.Ale naprawde mozna sie przyzwyczaic do kazdych warunkow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: akademik Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:40 a na co głównie patrzą przy przyjmowaniu do akademika? dochód na osobe? punkty za rekrutacje? odległość? co do AGH to chodziło mi o wydział matmy stosowanej, a UJ matematyki..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasisko Re: akademik Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:09 to w końcu gdzie się dostałaś na UJ czy AGH? przy przyznawaniu akademika biorą pod uwagę dochód i odległość o punktach nie słyszałam,ale nie ma większego problemu z dostaniem akademika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: akademik Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:51 dostalam sie na oba kierunki, jeszcze nie wiem ktory wybiore wiec pytam o oba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia Re: akademik Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:54 No wlasnie co wybrac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: akademik Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:04 Generalnie na uj jest tak ze akademiki raczej przydzielaja kazdemu kto ma dochod nizszy niz 700zl i nie mieszka pod krakowem. W podaniu jest miejsce gdzie wpisujesz ktory akademik chcesz ale patrzac z perspektywy lat to jesli dostaniesz ten ktory wpisalas to pewnie z przypadku bo i tak laduja ludzi gdzie jest miejsce (zwlaszcza na I roku bo dla starszych rocznikow juz rozdzielono miejsca). Odpowiedz Link Zgłoś
lid95 Re: akademik Kraków 24.06.16, 11:17 Zdecydowanie odradzam Nawojkę. Spędziłam rok w Nawojce i dziwię się, że tyle wytrzymałam - warunki w "gorszym" skrzydle są fatalne, wszystko się psuje i śmierdzi (w "lepszym" skrzydle warunki spoko, ale ciężko się tam dostać bez znajomości/zaświadczeń itp.). Dyrekcja i portierzy bywają naprawdę chamscy i robią często absurdalne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś