agata1987a 03.08.06, 16:57 hej hej ludzie przyjęci na MISH w Krakowie wpisujcie się!! piszcie skąd jesteście i jakie chcecie studiować kierunki itp. im szybciej się poznamy tym lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pbhal Re: I rok MISH na UJ 03.08.06, 21:43 Lubelskie nie wiem jeszcze co chce studiowac :-) tzn na pewno prawo i MISH a w jego ramach rozwazam histe,psychologie,religioznawstwo,filozofie,orientalistyke... Odpowiedz Link Zgłoś
langoisse Re: I rok MISH na UJ 03.08.06, 23:31 ja co prawda zakwalifikowana, ale czy pójdę to się dopiero okaże... Warszawa. jestem zdecydowanie teatrocentryczna, wiec w ramach ewentualnego mishu wiedza o teatrze + obudowa ogólnohumanistyczna, filozofia, historia sztuki, może jakieś przedmioty na filmoznawstwie, kto wie ;) poza tym co najmniej 3 osoby brane pod uwagę jako tutorzy, ale..brak możliwości zgłębiania tematyki w ramach mish tematyki integracji europejskiej okaże się chyba czynnikiem przeważającym na niekorzyść krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pbhal Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 11:34 alez mozesz zglebiac :-) nikt Ci nie broni wziac drugiego kierunku to raz a dwa z tego co widze to i tak ciezko byloby Ci znalezc czas na jakies kursy z europeistyki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
langoisse Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 13:32 ha, wlasnie jakoś nie zauważylam tej europeistyki, ale wczoraj w nocy zanalizowałam jej program i bardzo mi odpowiada - byłby to więc mój ewentualny drugi kierunek w ramach (o ile się da, właśnie zamierzam to zbadać) mish uj ;) aktualnie na niekorzyść krakowa przemawia głównie to, że jest krakowem i nikogo tam nie znam... no i czekam wciąż na wyniki mish uw. Odpowiedz Link Zgłoś
vilya1 Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 15:29 Ja się tylko na moment wtrącę: europeistykę, tak mi się przynajmniej zdaje, da się jak najbardziej. Znam takich, co kiedyś mieli taki plan, ale później się im wizja zmieniła. Sam jednak zamiar wskazuje na to, że jest to raczej możliwe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
langoisse Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 16:34 to tylko dobrze, zważywszy, że mish uw mną wzgardził. Bycie 4 na liście rezerwowej jest jedną z bardziej przykrych rzeczy, jakie zdarzyły mi sie w życiu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pbhal Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 21:47 a od ilu przyjmowali i ilu przyjeli :-)?? Odpowiedz Link Zgłoś
langoisse Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 23:38 od 88.8, przyjeli 31 osob :) chyba ze pytasz o UW... przyjeli 117 (!), od 653 punktów. W tym chyba 64 olimpijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
pbhal Re: I rok MISH na UJ 05.08.06, 10:32 eeeeeeeeeeeeeeee od razu widac ze na ilosc ida :-) 87% prog; u nas bylo prawie 89% :P a tak powaznie to co tam brali poduwage przy rekrutacji? Odpowiedz Link Zgłoś
langoisse Re: I rok MISH na UJ 05.08.06, 15:25 brali polski (podst x 1.5, rozsz x 3, razem 450 pkt) i drugi przedmiot humanistyczny (nie język) - podst x 1, rozsz x 2, razem 300 pkt. Trochę beznadziejne kryteria :> hm.. oni chyba nie do końca chcą iść w ilość ale byli zmuszeni okolicznościami, chcieli zachować proporcje 50% olimpijczycy, 50% reszta. Niemniej trochę sobie nie wyobrażam takiej ilości mishowców ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pbhal Re: I rok MISH na UJ 05.08.06, 17:44 musza byc bardzo liberalni jesli idzie o uznawane olimpiady :-) a cos podejrzewam ze ta ilosc mishowcow na uw sie jakos tak porozklada sie bo maja tam w koncu w czym przebierac :-) kryteria faktycznie dziwne jakos :-) ale ujotowe byly nie mniej "inne" wiec widac taki urok tych studiow :-) Odpowiedz Link Zgłoś
langoisse Re: I rok MISH na UJ 05.08.06, 19:37 sa liberalni, bo w tym roku wystarczylo byc pojedynczym laureatem z obojętnei ktora lokatą. A to wszystko dlatego, ze nie mogli zrobic rozmow kwalifikacyjnych :/ ujotowe faktycznie tez dziwne, ale o ileż bardziej korzystne, przynajmniej dla mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dirty_pretty_thing Re: I rok MISH na UJ 20.09.06, 07:16 Hm a ile trzeba mieć pkt z nowej matury? Bo ten wynik to chyba dla starych maturzystów? Czy to po prostu średnia procentów z poszczególnych przedmiotów branych pod uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
endrju94 Re: I rok MISH na UJ 04.08.06, 11:58 Jestem z Gorlic, takie zadu... ekhm, taka mala miescina pod Nowym Saczem :] Na pewno biore zajecia z fil. angielskiej, polonistyki (tutaj glownie pod katem historii literatury i komparatystyki) i historii (tu - najwazniejszy XX wiek). Pozdrawiam i - kto wie - do zobaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
laura_kawa Re: I rok MISH na UJ 07.08.06, 01:54 mish.net-design.pl/viewforum.php?f=16 Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: I rok MISH na UJ 11.08.06, 18:26 Gorlice gora! bylismy tam kiedys na obozie badawczym z socjologami. wszystko fajnie, tylko nad polonistyka sie POWAZNIE zastanow...sam(a) zreszta pewnie dojdziesz do takich wnioskow po obowiazkowym kursie literatury staropolskiej na 1 roku :-> No i mam nadzieje, ze poszerzyli oferte kursow z XX wieku, bo jak chcialam robic to byla tylko jedna kobyla (o tej wlasnie nazwie) plus pare seminariow, ale jakos nigdy nie podawali do nich harmonogramu... - albo byly dla wybranych, albo ze wzgledu na mala liczbe osob wcale sie nie odbyly Odpowiedz Link Zgłoś
szymon.filip Re: I rok MISH na UJ 11.08.06, 23:58 >sam(a) zreszta pewnie > dojdziesz do takich wnioskow po obowiazkowym kursie literatury staropolskiej na > 1 roku :-> Witaj(cie Wszyscy)! Też się wybieram na ten kurs. Co jest w nim takiego nieznośnego ? Prawdę powiedziawszy jest to jedyny kurs, który zamierzam zaliczać na I roku na komparatystyce - w końcu o ileż ciekawiej jest czytać Iliady, Odyseje, Reja, Kochanowskiego i tym podobne niż uczęszczać na kurs gramatyki opisowej ;-) Z drugiej strony lista lektur jest rzeczywiście imponująca...ale przecież nikt z nowoprzyjętych MISH-owców chyba nie ma zamiaru się obijać na studiach, przynajmniej w założeniu ;-) Pozdrawiam serdecznie! Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
vilya1 Re: I rok MISH na UJ 12.08.06, 11:31 Nic nie ma szczególnie nieznośnego. Jest wspaniały prof. Borowski jako wykładowca - jedne z w ogóle najciekawszych wykładów, na jakie chodziłam. Ćwiczeniowcy się pozmieniali, nie wiem, kto będzie prowadził w tym roku, ale jeśli będzie taka możliwość, tłum gorąco będzie Ci polecał dr. Niedźwiedzia. A lektury, jak to lektury... Trzeba czytać. O tyle staropolska jest trudniejsza od innych epok, że czasami nie sposób zdać się na intuicję. A że od gramatyki opisowej przyjemniejsza - nawet nie zdajesz sobie sprawy jak słuszne są Twe słowa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra_godyn Re: I rok MISH na UJ 28.08.06, 23:02 kurs gramatyki jest trudny, ale znakomity, kto mowi inaczej - nie bedzie filo-logiem. Szczerze mowiac, nie wiem, skad u studentow taka niechcec do jezykoznawczych przedmiotow - jak sie nie lubi, to potem i gorzej ida. A ze slow i ich historii tyle mozna wyczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra_godyn Re: I rok MISH na UJ 28.08.06, 23:03 eee tam, byly i sie odbyly, chodzilam w swojej karierze na co najmniej cztery rozne z takiej tematyki. poza tym kurs powszechnej. i opcje. marudzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra_godyn Re: I rok MISH na UJ 28.08.06, 23:05 to powyzej to a propos seminariow i zajec z XX w. Odpowiedz Link Zgłoś
yamamoto87 Re: I rok MISH na UJ 09.08.06, 17:29 Pozdrawiam Cię serdecznie , jestem z Białegostoku.Interesować mnie bedzie psychologia,anglistyka i któraś z filologii romańskich,może troche religioznastwa ,jak Bozia na zdrowie!Mój mail: mmu10@poczta.onet.pl.Zapraszam do kontaktu i do zobaczenia w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
szlo_sporo Re: I rok MISH na UJ 21.08.06, 11:29 Joasia, od trzech lat w Krakowie ( a na stałe- Skomielna Czarna,mała miejscowość w Beskidzie Makowskim). Będę studiować teatrologię (głównie), filozofię, trochę filmoznawstwa i komparatystyki. Jeśli to wszytsko da się połączyć, rzecz jasna, w co coraz mniej wierzę. Zobaczymy;) Odpowiedz Link Zgłoś
vilya1 Re: I rok MISH na UJ 21.08.06, 20:21 Eee no, dużo rzeczy da się połączyć. Wiary nam trzeba, wiary. ;) Pozdrawiam z myślami o równie nierealistycznym planie. Odpowiedz Link Zgłoś
dirty_pretty_thing Re: I rok MISH na UJ 22.09.06, 10:34 A ile trzeba było mieć punktów z nowej matury aby dostać się na studia? Odpowiedz Link Zgłoś