Dodaj do ulubionych

Teczka na dokumenty

04.08.06, 10:24
Co wpisujecie w polu nr albumu? Oni sami to wypelnia? A czy na karcie w tej teczce "zyciorys" tez cos wpisujecie? Co tam piszecie?

Z odpisem metryki chrztu trzeba isc do notariusza, bo ksero nie przyjma:/
Obserwuj wątek
    • c00l Re: Teczka na dokumenty 04.08.06, 10:38
      Juz wiem, wszystko jest w pomocy na stronie;)
    • mika9944 Re: Teczka na dokumenty 04.08.06, 10:40
      nr.albumu zostawiam pusty, a życiorys chyba trzeba napisać tylko nie wiem
      jeszcze jak się do tego zabrać, ja byłam wczoraj u proboszcza i on sam mi coś
      tam przepisał i poświadczyłi przy okazji zarobił 30 zł!!!(ale zdzierstwo)i
      takie coś się nie nadaje ?Jak myslisz czy jeżeli zostawiłam puste miejsce przy
      niepełnosprawności i z tym wojskiem dla kobiet to stanie się coś ?bo ja juz
      wydrukowałam ten formularz
      • madlon Re: Teczka na dokumenty 04.08.06, 11:08
        dzisiaj mi przyszło wszystko pocztą:) myslałam, że to trzeba odpis notarialny
        dowodu, ale kobitka mi powiedziała że ksero wystarczy. Jestem trochę zdziwona,
        że trzeba notarialny metryki... Ale to na pewno pewne jest? ;)

A i jeszcze mam question - nalezy zrobic te testy jezykowe na stornce do
        formularza, a na kartce z KULu piszę że w zalezności od zdanej matury ma sie
        inny poziom i mniejszą liczbę lektoratów, ktoś wie o co c'man?
        • kwiat_paproci Re: Teczka na dokumenty 04.08.06, 11:53
          ja zaniosłam taki zwyczajny odpis metryki ode mnie z parafii, 10 złotych zdarli,
          ale cóż ;) co do życiorysu, to nie bardzo wiedziałam, co też tam wpisać,
          pomyślałam więc, że pani kobieta z mishu poratuje. Powiedziała, że mam napisać
          gdzie się urodziłam, gdzie się uczyłam, czy ukończyłam jakieś kursy, czy mam
          jakieś osiągnięcia i jakie są moje plany. No więc napisałam, co wiedziałam i
          teraz pewnie pani kobieta ma z tego niezły ubaw ;) a co do tych testów, matur,
          itp. to na początku października i tak nam chyba zrobią jeszcze jeden test językowy.
          • c00l ksero dowodu osobistego 04.08.06, 12:46
            Ja mam ksero dowodu osobistego potwierdzone urzedowe, bylem w urzedzie miasta i za pieczatke i podpis trzebabylo 8 zl zaplacic :P Dalbym samo ksero, ale na stronie jest napisane, ze chca potwierdzone urzedowo.

A ta metryka to musi byc aktualna? Ja mam, ale z przed 5 lat, wiec chyba sie udam do kancelarii parafialnej i wypisza mi nowa. To chyba nie trzeba isc do notariusza, tylko do parafii. Tylko po co im aktualna, skoro chrztu nie odkrecisz.
            • kwiat_paproci Re: ksero dowodu osobistego 04.08.06, 13:42
              podobno chcą aktualny odpis metryki :/
              A 8 złotych to niestety, ale wyrzuciłeś w błoto. Bo mi pani kobieta podbiła
              ksero na kulu za darmo po uprzednim obejrzeniu mojego dowodu i stwierdzeniu
              zgodności z oryginałem ;)
              • c00l Re: ksero dowodu osobistego 04.08.06, 15:52
                Czyli po metryke trzeba isc do proboszcza?
                • kwiat_paproci Re: ksero dowodu osobistego 04.08.06, 16:12
                  chyba tak, ja wzięłam z kancelarii parafialnej.
                • marad11 Re: ksero dowodu osobistego 04.08.06, 16:19
                  Jako i kwiat_paproci rzekla - innej mozliwosci nie ma jak w kancelarii
                  parafialnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka