Gość: Shock IP: *.kwidzyn.mm.pl 05.08.06, 14:21 Dostałem sie na prawo na UG i UMK i zastanawiam sie co wybrać. Mam czas do wtorku a ze jestem czlowiek niezdecydowany to chcialbym zasiegnac Waszej rady. Co polecacie? Pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativeburn Re: Prawo - UG czy UMK? 05.08.06, 18:56 UMK albo UG sam nie wiem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:05 Gdansk ladniejszy ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żiżka Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 05.08.06, 19:58 Toruń ładniejszy i ładne dziewczyny tam idą, np. ja :P Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_roz Re: Prawo - UG czy UMK? 05.08.06, 20:25 W rankingu UMK jest wyżej od UG (ranking opracowany na podstawie wyników z ost. 5 lat, konkretnie brane pod uwagę prawo) Link może będzie pmocniejszy: www.polityka.pl/_gAllery/27/35/27357.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 09:43 OCZYWIŚCIE ŻE NA UMK, JAK CHCESZ STUDIOWA PRAWO DO DO TORUNIA,A SAME MIASTO TEŻ JEST BARDZO ŁADNE I NIEDROGIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 09:50 tak tak piekne, jego "piekno" juz widać na dworcu pkp wysiadajac z autokaru.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyssana.z.palca Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.stk-net.pl 06.08.06, 20:12 na pkp to sie z pociagu wysiada jak juz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Prawo - UG czy UMK? IP: 80.54.5.* 06.08.06, 12:23 W rankingach oba uniwerki wypadają podobnie, więc pomyśl tylko, które miasto bardziej Ci się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:32 Jak ja Ci zazdroszcze... Zawsze marzyłam o prawie w Toruniu. Ja bym się nie wachała ani sekundy... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasika Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 17:41 Polecam Gdańsk. Sama tak wybrałam i nie żałuję. Miasto piękne, ludzie w porządku, WPiA też niczego sobie. Jednak nikt tej decyzji za Ciebie nie podejmie. U mnie zadecydowała m. in. odległość - do Gdańska mam znacznie bliżej niż do Torunia. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m86 Re: Prawo - UG czy UMK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 00:29 Prawo na UMK stoi bardzo podobnie jak na UG szkoly.wprost.pl/?c=16&e=39 Raptem dzieli je jeden punkt, więc różnicy wielkiej nie ma, jeżeli chodzi o poziom kształcenia :) Wiem tylko, że łatwiej o pracę po UG, o czym świadczy chociażby ranking Newsweek'a z 2005, a tak na zdrowy rozsądek, to lepiej studiować w większym mieście, gdzie są większe perspektywy po ukończeniu studiów. newsweek.redakcja.pl/artykuly/dodatek.asp?Artykul=500000008 Odpowiedz Link Zgłoś