Dodaj do ulubionych

Gliwice- *Technologia chemiczna*

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:13
Czy może mi ktoś nieco przyblizyc informacji na temat kierunku. Czy trudno i
wogole jakie przedmioty. Proszę o to głownie studentow 2 roku. z gory
dziekuje za info. pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Dagmarka Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:19
      Hej) Ja juz bede na 2 roku niestety. Napisalam niestety bo tylko tam "zimuję"
      na tej technologii, juz 2 rok probuje na AWF ale niestety sie nie udaje. Wiec
      technologia chemiczna to wg wielu osob bardzo trudny kierunke, ale praca
      poplaca, bo jesli skonczysz te studia, to nie ma pozniej wiekszego problemu ze
      znalezieniem pracy. Głowne przedmioty to chemia ogolna, organiczna,
      nieorganiczna itp, fiza, mata. Najwiecej jest fizy, ktora niestety przysparza
      studentom duzo klopotow, ale jak ktos sie uczy to da radę. Jesli jeszcze cos
      chcesz(chcecie) wiedziec na temat tego kierunku to zadawaj(zadawajcie) pytanka,
      na pewno odpowiem.
      • Gość: kaska Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.dwtele.pl 07.08.06, 21:36
        to ja sie zapytam jak to jest z przenoszeniem sie do innej grupy jeszcze przed
        rozpoczeciem roku akademickiego. nie ma z tym wiekszych problemow??
        i kiedy poznamy plan zajec i podzial na grupy?
        • gloomy2 Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* 07.08.06, 21:41
          praca poplatna???
          pierwsze slysze...mi znajomi mowia ze w ogole z praca po tym ciezko
          a co dopiero z dobrym wynagrodzeniem.
          Wybieram sie na tech chem i wlasnie tak mnie ludzie "pocieszaja" :/
          • Gość: kaska Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.dwtele.pl 07.08.06, 21:53
            i dlatego ja pozniej bede chciala robic tez drugi kierunek na ktory teraz mi
            zabraklo punktow zeby sie dostac/ od 4 roku bo wczesniej ponoc nie da rady
            • Gość: Dagmarka do kaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:00
              Z przenoszeniem nie ma problemow, jak sie z kims zamienisz. A co do rozkladu to
              juz w pierwszym tyg mowia wszystko
              • Gość: gocha Re: do kaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:26
                a na czym polegaja zajecia wf-u???(na silke sie chodzi, basen czy jak?)
                • Gość: Dagmarka Re: do kaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:51
                  Nie ma basenu, niestety, zajecia polegaja na tym ze w dowolnym terminie musisz
                  zaliczyc wf, czyli chodzisz np na silownie i tam sie podpisujesz ze bylas. i
                  tyle, sama przyjemność
                  • Gość: ela Re: do kaska IP: *.dwtele.pl 08.08.06, 11:48
                    a aerobik czy lodowisko sa tez do wyboru czy tylko silka??
                    • Gość: Dagmarka Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:06
                      O lodowisku to nic nie wiem, ale aerobik tak jest, wlasnie zapomnialam o tym
                      napisac.
                      • Gość: smerfetka Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:07
                        Kto ma nazwisko na poczatku???
                        • Gość: wiolka Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:10
                          hej) Ja mam na B, to moze bedziemy w jednej grupie!
                          • Gość: Jola Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:30
                            ja znow bede na koncu , bo mam na W
                            • Gość: Maryla Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:02
                              A kto idzie na uroczyste rozpoczęcie roku?? I jak to wogóle wyglada? Jak ktos
                              cos wie to niech pisze. pozdrawiam))
                              • Gość: goska Re: Technologia chemiczna IP: *.dwtele.pl 09.08.06, 13:57
                                na rozpoczecie roku akademickiego chyba wszyscy przyjda dostalismy w liscie od
                                polibudy ze mamy przyjsc i wtedy ma tez byc jakies spotkanie organizacyjne
                                a polega ono na tym ze podczas rozpoczecia jest uroczyste wreczanie indeksow;)
                                • Gość: m3lm4k Re: Technologia chemiczna IP: *.opticom.pl 09.08.06, 15:13
                                  i szkolenie BHP, ktore lepiej odhaczyc od razu bo pozniej sa same problemy.

A co do sportow jakie miala technologia w tym roku do wyboru to jak dobrze
                                  kojarze: koszykkowka, siatkowka damska, siatkowka meska, judo dla Kobiet ;-),
                                  ping-pong... to chyba tyle :)
                                  • Gość: goska Re: Technologia chemiczna IP: *.dwtele.pl 09.08.06, 15:34
                                    m3lm4k a aerobiku nie bylo?
                                    • Gość: m3lm4k Re: Technologia chemiczna IP: *.opticom.pl 09.08.06, 16:06
                                      Hmmm... jakos wydaje mi sie, ze nie bylo, ale moge sie mylic. Trzebaby Kobiet
                                      zapytac, bo ja niespecjalnie bylem zainteresowany ;-)
                                      • Gość: jolla Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:20
                                        aerobik byl
                                        • Gość: wiolka Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:38
                                          a gdzie?
                                          • Gość: up Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:05
                                            up
                                            • Gość: up Re: Technologia chemiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:44
                                              up
    • Gość: nana Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.matmed.pl / 213.17.237.* 11.08.06, 18:15
      Ja mam pytanko......chociaz jestem na kierunku Chemia.....chciałabym wiedzieć
      jak wygląda sprawa książek... jest możliwośc wypożyczenia?? jeżeli tak to kiedy
      najlepiej iść do biblioteki, zeby po prostu załapac sie an dane pozycje/...
      • Gość: gung_ho Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 18:45
        Wypożyczenie książki z biblioteki uczelnianej jest możliwe tylko wtedy, kiedy
        masz legitymację studencką. W zeszłym roku pierwszaki otrzymały ją na początku
        października, więc widzisz,że prędzej się nie da.
        Warto poszperać u siebie - w miejskiej i w Śląskiej już we wrześniu i potrzymać
        je do końca sesji.
        • Gość: nana Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.matmed.pl / 213.17.237.* 11.08.06, 20:10
          ale to przecież kilka miesięcy.... można tak ciągle przedłużać???:/
          Nie ma z tym jakiś kłopotów??:/// Bo kurczę kupowac to chyba szkoda, kilkaset
          złotych spokojnie wteyd pójdzie...
          • Gość: gung_ho Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:03
            Można przedłużać.Podręczniki akademickie to nie powieści, które można w miesiąc
            przeczytać. Na własnej skórze sprawdziłam, że przetrzymywanie Resnicka czy Śliwy
            jest bezbolesne:).
            • Gość: elka Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.dwtele.pl 12.08.06, 09:25
              to ja sie zapytam,
              kiedy bedzie podany podzial na grupy??
              • Gość: gung_ho Re: Gliwice- *Technologia chemiczna* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:36
                Co wy z tymi grupami?
                Dowiesz się do której grupy należysz w pierwszy dzień roku akademickiego.
                Odpowiednie listy będą najpewniej wywieszone w holu Czerwonej Chemii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka