Dodaj do ulubionych

rankingi uniwersytetów ://///////////// :(

IP: *.euro-net.pl 12.08.06, 16:09
dostalam sie na socjologie na uw. ze wzgledów czysto finansowych MUSZE zostac
na soc w bialymstoku. czy naprawde nie mam zadnej perspektywy pracy po tym
kierunku i po tym uniwersytecie? Przed chila czytalam rankingi... az slabo mi
sie zrobilo :(
Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.06, 16:14
      wolałbym studiować na prywatnej uczelni niż na un. w Białymstku

U. Biał. ma pewnie wszystkie wady typowe dla państwowych uczelni, a nie ma
      jednocześnie typowych dla nich atutów
      • Gość: elka Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 16:21
        no właśnie "pewnie" .ludzie przestańcie sie wypowiadacie na temat uczelni na
        ktorych nie studiujecie ,kierunków i zawodow o których nie macie pojecia,to
        naprawde przynosi wiecej szkody niż pozytku.
        Nie studiuje tam ( żeby nie było)
    • Gość: Aga Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.cnb.com.pl 12.08.06, 16:28
      Uszy do góry. Inwestuj w siebie: języki, staże, wyjazd na erasmusa - i po
      studiach zmykaj do Warszawy. I będzie OK.
      • Gość: Marcin Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.satfilm.net.pl 12.08.06, 16:41
        Uniwerek w Białymstoku ... cóż ... przykro mi :(
      • Gość: Rysio Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 16:44
        no tak co Warsawka to Warsawka ;D,wyjatkowo paskudne miasto
    • arnoldos Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( 12.08.06, 16:45
      Spróbuj może wziąć kredyt studencki? Słyszalas o tym? podobno to bardzo
      atrakcyjna oferta dla studentów. Szczegółów nie znam, ale sprawdź.
      Szkoda że właśnie przez czynnik finansowy nie możesz studiować tam gdzie chcesz.
      Gdybym miał tyle kasy co Kulczyk, Krauze czy Gudzowaty, na pewno wsparłbym Cię
      finansowo.
      • Gość: Aga Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.cnb.com.pl 12.08.06, 16:53
        Kredyt to tylko 600 zł, na Wawę nie starczy.
        PS. Warszafka piękne miasto - mówię to jako osoba, która właśnie z Białegostoku
        do Wawy wyjechała.
    • Gość: paulinala Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.euro-net.pl 12.08.06, 16:55
      ja naprawde nie mam możliwości manewru:(
      Co do kredytów to boje sie ryzykowac, przeciez nie mam zadnej gwarancji, ze
      znajde robote i bede mogla go spłacic. I jeszcze jedno, ja naprawde z wielką
      przyjemnoscia zarobiłabtym sobie na te studia tylko, ze mam ta pieprzona astme.
      W bialymstoku opiekuje sie dzieckiem, ale to tylko 800 zl (a pracowac moge w
      wakacje). o wyjezdzie zagranice nie mam nawet co marzyc. jak ludzie widza na co
      jestem chora to sie poprostu boja. nie wazne, ze prawie perfekt znam angielski
      i mam duze doswiadczenie. lekarza nie da sie wyblagac, zeby nie wpsywal
      choroby, bo ryzykuje swoja "kariere", a ludziom nie da sie wytlumaczyc, ze jak
      biore leki to normalnie funkcjonuje. o zadnym sprzataniu i zbieraniu owoców
      zagranica na czarno nie mam mowy (uczulenie na kurz i pylki).

żalosne te moje wywody, ale prawdziwe.
      • Gość: art Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 17:17
        Na UW jest porzadny socjal, jakies 600 zl miesiecnzie bys miala.
    • Gość: Dymo Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.netblok.pl 12.08.06, 17:25
      Socjal+doplaty do akademika i jedzenia+mieszkanie w akademiku i nie dasz rady? Znajomy, ktory ma naprawde maly dochod na osobe w rodzinie (cos kolo 700zl na 3osoby czyli jakies 233zl/os) idzie studiowac do Krk i obliczyl, ze lajtowo mu sie uda. Z tego co tu ludzie mowia to UW ma kilka razy lepszy socjal niz UJ. Mozesz jeszcze pomyslec o dawaniu korkow z czegos (chociazby jezyk).

Policz, pomysl i wtedy sie martw:) Z reszta nie chce nikogo martwic ale po socjologi nawet na UW jest ciezko o prace :P
    • felicyty1 Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( 12.08.06, 17:49
      Droga Paulino!
      Nie załamuj się, te wszystkie rankingi to czysto subiektywne opinie! Skoro
      dostałaś się i tu i tu to świadczy o tym, że jesteś bardzo zdolną dziewczyną!
      Popatrz na to pozytywnie, choć pewnie sprawia Ci to problem...Wszędzie można
      się uczyć, wszędzie są wymagania, wszędzie można do czegość dojść i się wybić!
      Głowa do góry!
      • Gość: arczi_86 Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.compnet.com.pl 12.08.06, 18:02
        ZGADZAM SIĘ Z PRZEDMÓWCĄ :)
        Idz tam gdzie możesz kurde no nie masz kasy szkoda niby WAWA ale po tym UB też
        mozesz być kimś kuj dużo i bedzie dobrze nie jednego z UW bedziesz mogła z
        pracy wywalić ;) Zrobisz potem Doktorat i bedziesz ganz cool ;)
    • nfa05 rankingi uczelni 12.08.06, 18:19
      rankingi uczelni
      www.nfa.pl/articles.php?topic=43
    • Gość: TZW Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.aster.pl 12.08.06, 18:57
      Pomyśl spokojnie. Być może jednak udałoby Ci się jakoś to pogodzić? Popytaj
      ludzi, którzy studiują w Warszawie, np. na forum IS UW do którego, jak rozumiem,
      się dostałaś:

www.is.polis.pcp.pl/
      Socjologia w Białymstoku na pewno stoi niżej, ale z tego co akurat słyszałem o
      tym kierunku, nie jest tam tragicznie.
      • Gość: kasia Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 19:07
        Gdyby było tragicznie to by kierunek nie dostał akredytacji i musieliby go
        zlikwidowac. skoro ma tą akredytacje to nie jest aż tak źle.
        Z reszta jak czlowiek mądry to i na słabszym uniwerku się dużo nauczy, a jak
        głupek to nawet najlepszy uniwerek nie zrobi z niego czlowieka...
        • Gość: TZW Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.aster.pl 12.08.06, 19:20
          Niekoniecznie, są kierunki studiów, w których sytuacja wygląda naprawdę kiepsko,
          ale akredytację mają. Ja o socjologii w Białymstoku wiem od jednego z profesorów
          UW który tam swego czasu wizytował i wyniósł całkiem dobre wrażenie. Czyli
          ujmując w skrócie - Białystok to gorsza opcja, ale na pewno nie powiem, że zła.
    • Gość: paulinala Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.euro-net.pl 13.08.06, 12:01
      zaczełam się oswajać z tym, ze jako absolwentka białostockiej uczelni bede
      uważana za "zawodnika" III ligi.

:(
      • Gość: wyssana.z.palca Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.stk-net.pl 13.08.06, 22:04
        jeszcze nie zaczelas a juz myslisz o sobie jako "absolwentka".. niezle
        • Gość: polishJew Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.nat.student.pw.edu.pl 14.08.06, 00:15
          Wyssana to ty jestes... ale z ***** chyba. Tylko kretyn nie zastanawia sie jak
          bedzie wygladala jego sytuacja po kilku (czasami ciezkich) spedzaonych na
          uczelni latach.

paul k. (California Institute of Technology)
          • Gość: wyssana.z.palca Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.stk-net.pl 14.08.06, 10:40
            z ***** ... nie zrozumialam? no.. jestem, jestem :)
    • Gość: ally Re: rankingi uniwersytetów ://///////////// :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 09:40
      1. patrz na ranking wydziałów/kieruków, nie całego uniwersytetu!
      2. wawa zbiera punkty w rankingach np. za świetnych wykładowców, ze znanymi i
      cenionymi nazwiskami, którzy dużo publikuja etc., ale bardzo często stundet nie
      ma praktycznie dostepu do tych osób, bo nie mają czasu
      3. nie zmienia to faktu, że uw ma nieporównywalnie wieksza renomę
      4. z 2. strony, po socjologii nie masz wielkich szans na pracę w zawodzie, więc
      będzie się liczyło Twoje doświadczenie i atuty inne niż dyplom ukonczenia
      uczelni...
      5. w białymstoku, zamiast się zarzynać w celu przeżycia od 1. do 1., możesz
      zainwestować w siebie (kursy języków etc.)

współczuje Ci. białystok to straszna dziura niestety :(

• Gość: gosc Re: rankingi uniwersytetów : :)))))) IP: *.bumc.bu.edu 14.08.06, 15:44
        Bialystok calkiem nie taka straszna dziura. Zrobil na mnie bardzo fajne wrazenie
        no do Wierszalina blisko!!!!
        Jesli nie widzisz szans na studia na UW ze wzgledow finansowych, polecam ciezka
        prace na licencjacie i potem magisterium na UW! Na pewno daje sie to zrobic.
        Sledz caly czas porogram na obydwu uczelniach. W ten sposob i wilk moze byc syty
        (na koniec bedziesz miec dyplom robiacy lepsze wrazenie, co nie znaczy bardziej
        wartosciowy) i owca cala (nie zarzniesz sie finansowo)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka