Dodaj do ulubionych

Studia a... studia

IP: *.chello.pl 17.08.06, 11:19
Kurcze, dostalem sie na UKSW na matematyke. Ciesze sie - bede studiowal, i
co... Czytam wszedzie ze licza sie tylko UW, PW itd (uczelnie z pierwszych
miejc rankingowych). Zaczynam sie powoli zalamywac, po co takie studia, skoro
wszyscy mowia ze sa do d... Czyli co, jak nie pojde do dobrej uczelni to
zmarnuje tylko czas ??? Najpierw ludzie staraja sie o przyjecie na studia, a
potem maja sie tego wstydzic :( :( :(
Obserwuj wątek
    • Gość: filo Re: Studia a... studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:12
      Wcale nie masz się czego wstydzić. Będziesz studiować na uniwerku, a to też się liczy. Sam musisz wiedzieć jak to właściwie wykorzystać. W końcu nie każdy musi iść na UW. Ja też się tam nie wybieram:)
      • Gość: gosc Re: Studia a... studia IP: *.bumc.bu.edu 17.08.06, 13:48
        Spoko, lepiej studiowac mate na mniej znanej uczelini niz pedagogike na UW!

• nancy08 Wyluzuj :) 18.08.06, 16:03
        Dzisiaj mało który pracodawca patrzy na to, jaką szkołę skończyłeś, ważne, że
        masz WYŻSZE. Każda poważna firma przed przyjęciem Cie do pracy sprawdzi Twoje
        umiejętności (a nie to, na jakiej uczelni je zdobyłeś). Wiadomo,że są ludzie,
        którym udaje się prześliznąć przez Politechnikę, mimo, że nie dorastają do pięt
        niektórym studentom z tzw. "gorszych" uczelni - i na odwrót. Pozdrawiam:)
    • Gość: kasiek Re: Studia a... studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:53
      weź nie panikuj,też zacznę studiować matmę nie w Warszawie,tu nawet nie
      składałam papierów,wcale nie czuję się gorsza od ludzi z UW
    • Gość: Martyna Re: Studia a... studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:56
      Olej słowa tych zazdrośników, ktorzy się nie dostali i co im pozostało to
      plucie na dane uczelnie i wygłaszanie swoich głupio-mądrych opinii.
      UKSW to uczelnia państwowa, możesz być z siebie dumny, że się dostałeś.
      Ja drugi rok z rzędu się tam nie dostałam.
      Powodzenia!
      • Gość: Zdziwiony Re: Studia a... studia IP: *.chello.pl 17.08.06, 18:23
        Heh, dzieki wielkie. Teraz tylko utrzymac sie, jak dam sobie rade to bede
        wniebowziety :)
    • plecionka Re: Studia a... studia 17.08.06, 15:04
      NAjwazniejsza jest nie nazwa uczelni, ale to co z niej wyniesiesz. A jesli juz Ci zle na Twoim Uniwersytecie, to zapewne po pierwszym roku studiow bedziesz sie mogla przeniesc gdzies indziej (oczywiscie jesli wszystkie przedmioty bedziesz miala zaliczone).
      • Gość: gosc Re: Studia a... studia IP: *.bumc.bu.edu 17.08.06, 15:39
        dawno temu skonczylam UW i nie zaluje, ale tez nie zauwazylam aby ludzie po
        innych uczelniech odstawali poziomem. Wszedzie mozesz znalezc idiotow i bardzo
        madrych ludzi. Jak ktos przy mnie wywyzsza sie, ze skonczyl UW i dogaduje komus
        po innej uczelni jest mi zwyczajnie glupio tego sluchac!!!!!
    • wyssana.z.palca Re: Studia a... studia 18.08.06, 08:17
      wcale nie jest tak jednoznacznie powiedziane ze uw jest z peirwszych miejsc
      rankingowych :P zalezy jakich ;)
      • Gość: Zdziwiony Re: Studia a... studia IP: *.chello.pl 18.08.06, 10:42
        Tak, ale niestety duzo osob uwaza, ze po UW bedzie mialo sie lepsza przyszlosc
        niz np. po takim UKSW ;(
        • Gość: terence Re: Studia a... studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:55
          Tak samo wytyka się palcami ludzi z prywatnych. To po prostu taki polski zwyczaj
          chyba. Inne musi oznaczać gorsze. ech
        • wyssana.z.palca Re: Studia a... studia 18.08.06, 11:14
          duzo zalezy od czlowieka i osobowosci. bo ja jest jakis tluk, niezaradny
          zyciowo, to nie wiem co by skonczyl a i tak do rpacy go nie beda chcieli.. badz
          dobrej mysli, plej innych i studiuj to co lubisz, tam gdzie chcesz :) to nie
          jest powod do zadnych kompleksow! :)
          • Gość: Zdziwiony Re: Studia a... studia IP: *.chello.pl 18.08.06, 13:54
            Dzieki :) Dobrze ze sa ludzie ktorzy potrafia podtrzymac na duchu :D A od
            Pazdziernika dam z siebie wszystko =]
            • Gość: rysiu Re: Studia a... studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 16:10
              nie wiem czy ci księża są tacy zajebiści z tej maty aby cię zcegoś nauczyć :(
              • Gość: Zdziwiony Re: Studia a... studia IP: *.chello.pl 18.08.06, 16:36
                Skoro uwazasz ze tam sami ksieza nauczaja... Tacy sami profesorowie sa na UKSW
                jak gdzie indziej. Ksieza wykladaja glownie przedmioty teologiczne. A nawet,
                jezeli umie matme to ksiadz czy nie - wazne zeby uczyl. Jak dobrze to robi to
                moze byc nawet kosmita :PP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka