Dodaj do ulubionych

Stypendium socjalne

20.08.06, 14:06
Składa ktoś podanie o stypendium socjalne, jak tak to jaki mniejwiecej
wychodzi wam dochód na jednego członka rodziny?Nie orjętuje się ktoś jak to
było w zeszłym roku czy jeżeli nie przekroczy się kwoty 569 zł. to otrzma się
stypendium?Z góry dzieki za informacje!!!
Obserwuj wątek
    • kulowski_student Re: Stypendium socjalne 20.08.06, 17:59
      otrzyma się. Są dwa progi wiec jak masz wysoka to powinenes zalapac sie do
      najnizszego progu! bodajże 100 zł. Dodatek na wyzywienie i mieszkaniowy taki sam
      dla wszystkich. Mozesz najwiecej za wszytko uzbierac z 330 zł a najmniej chyba 260
      • mika9944 Re: Stypendium socjalne 20.08.06, 21:26
        aha dzięki za info a jeszcze jedno z tego co mówisz to mogę się starać o
        socjalne i na dożywienie razem i wystarcz tylko żebym na tym podaniu zaznaczyła
        że jeszcze chce na wyżywienie czy trzeba drugie podanie?
        • sc0tty Re: Stypendium socjalne 20.08.06, 21:40
          Ja skladam podanie o stypendium. Na tym podaniu zaznaczam, ze ubiegam sie o stypendium socjalne, na wyzywienie i mieszkaniowe. Sporo tych wszystkich zaswiadczen potrzeba, zeby to udokumentowac :D

Ja od razu wysylam w jednej kopercie podanie o stypendium i akademik. I jak myslicie, co wpisac w podaniu o stypendium mieszkaniowe w polu adres, gdzie mieszkam. Wpisac adres tego akademika, aczkolwiek dopiero sie bede ubiegal o akademik, na razie tam nie mieszkam. Dochod mam odpowiedni, tzn. mieszcze sie w tej granicy.
          • mika9944 Re: Stypendium socjalne 20.08.06, 21:52
            no ja też się na szczęście mieszcze uff...a to można sie starać o dopłate do
            akademika?masz jeden komplet dokumentów chodzi mi o te zaświadczenia z gminy
            itp.myslę że jeżeli mozna to wpisz adres akademika o który cgcesz się starać
          • mika9944 Re: Stypendium socjalne 20.08.06, 21:53
            a i jeszcze jedno co wpisujesz w polu nr. albumu ja zostawiam chyba puste a rok
            studiów to pierwszy?
            • sc0tty Re: Stypendium socjalne 21.08.06, 15:29
              Nr albumu nie wpisuje, bo na razie nie wiadomo jaki mamy :) Oczywiscie, ze mozna styp. mieszkaniowe jak sie mieszka w akademiku, czy tez na stancji. Wysylam 1 komplet dokumentow, bo tak jest napisane na stronie, po co wiecej ;)
              • mika9944 Re: Stypendium socjalne 21.08.06, 15:50
                no dzięki za info.byłam dziś zawieźć papiery i wszystko co mówisz to
                prawda.teraz tylko czekać na decyzje oby pozytywną...
                • sc0tty Re: Stypendium socjalne 21.08.06, 19:44
                  Ja wysylam poczta, bo kawal drogi mam do Lublina i nie oplaca sie jechac 6 h mynkolem, zeby dostarczyc tylko te papiery ;) Czyli Ty tez od razu skladalas podanie o akademik i na podaniu o stypendium zaznaczylas na jednej kartce, ze chcesz socjalne, mieszkaniowe i na wyzywienie? A orientujesz sie kiedy przysla decyzje o przyznaniu badz nie akademika? Pojawilo Ci sie cos na Twoim koncie, ze dostarczylas dokumenty potrzebne do przyznania stypendium?
                  • mika9944 Re: Stypendium socjalne 21.08.06, 19:54
                    Jak narazie na moim koncie nic nie ma nowego,tak , na tym podaniu o pomoc
                    materialna zaznaczyłam socjalne ,wyzywienie i mieszkaniowe i babka nie kazała
                    mi pisać adresu akademika, a decyzja nie wiem kiedy przyjdzie zapomniałam się
                    zapytać ale mam nadzieje że niedługo bo jakby cos to poszukam co
                    innego .pozdro!!
                    • sc0tty Re: Stypendium socjalne 21.08.06, 21:17
                      A to ja wpisalem adres akademika. Nie bede kreslil, mysle, ze problemu z tym nie powinno byc, ze wpisalem;)
                      • mika9944 Re: Stypendium socjalne 22.08.06, 09:09
                        Też mi się wydaje że powinno być ok jak wpisałeś ten adres zresztą akademik
                        żeński jest jeden a męskich jest trochę więc może oni muszą wiedzieć który
    • kasiarzynka87 Re: Stypendium socjalne 22.08.06, 09:34
      mam pytanie: czy oprocz tego wniosku o stypendium musze napisac jeszcze podanie?
      z gory dzieki za odp.
      • sc0tty Re: Stypendium socjalne 22.08.06, 09:40
        Wystarczy tylko ten wniosek i oczywiscie potrzebne dokumenty. Nic nie trzeba samemu pisac.
        • kasiarzynka87 Re: Stypendium socjalne 23.08.06, 10:09
          i jeszcze jedna sprawa... jesli nie mam wlasnego konta to coz wpisac w to pole?
          nie wie ktoś?
          • mika9944 Re: Stypendium socjalne 23.08.06, 11:00
            Wiesz ja poszłam do banku i założyłam sobie konto tak na wszelki wypadek to nic
            nie kosztuje, albo może można wpisać konto rodzica ale to lepiej zadzwoń i się
            upewnij

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka