Dodaj do ulubionych

wyczytalam gdzies,ze...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:07
legitymacje stud dostaje sie po wykonaniu badan lekarskich...
czy to prawda?
i jakie to badania? na czym polegaja?
jak ktos bedzie chory to nie dostanie?:P
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.cnb.com.pl 26.08.06, 12:19
      Że przepraszam co? :D
    • Gość: Ja Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:07
      Bez przesady, zanim niektorzy rzuca tutaj jakies pytania powinni sie 10 razy
      zastanowic.
    • bw.com Re: wyczytalam gdzies,ze... 26.08.06, 13:50
      Buahahahaha!!!!!!!!! Dobre!!!!!!!! Może testują jaki z Ciebie student... ;-)
      Takie 'kotowe' badania lekarskie.. hehehe... u mnie tego nie ma :-)
    • Gość: Dugo Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 14:44
      Pffffffffffffffffffff................................. Ale ludzie mają pomysły
      • sil86 Re: wyczytalam gdzies,ze... 26.08.06, 15:14
        Zdaje się, że chodzi o badania u lekarza medycyny pracy. Na niektórych
        kierunkach (tych, na których coś może studentowi zagrażać) zlecają ich wykonanie
        przed rozpoczęciem studiów. Co się dzieje, gdy badania wypadną niekorzystnie?
        Szczerze mówiąc nie wiem.
        • Gość: Aga Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.cnb.com.pl 26.08.06, 16:46
          Ale chyba razem z dokumentami na studia się składa? I od razu wiadomo, czy cię
          przyjmą, no bo raczej nie mozna być niesprawnym na AWFie czy coś takiego...
          • sil86 Re: wyczytalam gdzies,ze... 26.08.06, 16:52
            To pewnie zależy od uczelni, ale nie koniecznie razem z dokumentami. Czasem
            uczelnie wysyłają informacje o tych badaniach już przyjętym.
            • Gość: Marek Badanie proktologiczne robią wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:34
              No oczywiście, że robią badania. Obowiązkowa jest proktologia. Bez niej legitki
              nie dostaniesz, nie ma mowy.
              • Gość: erfinder Re: Badanie proktologiczne robią wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:08
                Ale tylko najlepsze uczelnie wymagają zrobienia kolonoskopii. Przeważnie
                wystarczy rektoskopia.
    • Gość: Petunia Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:50
      Myslę, że na takich kierunkach jak: medycyna, czy weterynaria, wymagane są
      badania, ponieważ jakby nie było jest dużo "babraniny" z preparatami na
      pierwszym roku, później dochodzą jeszcze zajęcia praktyczne w szpitalu, farma
      oraz inne przedmioty wymagające braku nosicielstwa czego kolwiek, dlatego
      studenci tych kierunków mają wnikliwe i przesiwewowe badania aczkolwiek ich
      wynik nie świadczy o orzeczeniu cyz ktoś dostanie legitkę, czy też nie. Tak
      szczerze, to nigdy nie spotkałam się z taką procedurą.

Pozdrawiam.
      • Gość: Petunia Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:51
        Sorka, za literówki :))
        • Gość: kasia Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.06, 22:23
          Ja słyszałam, że legitymacje dostaniesz jak zrobisz wymazy. Te na salmonelle
          i inne gady. Bez zrobienia tych badań nawet nie masz prawa wejść na uczelnie.
          Trzeba poważnie sie zastanowić...
          • Gość: ejcz Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:34
            cholera, teraz to juz nawet salmonellki nie mozna sobie spokojnie ponosić :-/
            • Gość: homer Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:45
              masz rację: ginekolog musi przebadać pizdy wszystkich dziewczyn na obecność
              kiły, dopiero wtedy dostają legitki i mogą sunie służyć nam, chłopakom.
    • malinaesz Re: wyczytalam gdzies,ze... 27.08.06, 15:51
      Yyyyyy...
      Ja dostalam legitymacje, gdy okazałam kwitek, że została wniesiona oplata za I
      semestr studiów ;)
    • Gość: lol Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:54
      nie czytaj nic lepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka