Gość: gtrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:07 legitymacje stud dostaje sie po wykonaniu badan lekarskich... czy to prawda? i jakie to badania? na czym polegaja? jak ktos bedzie chory to nie dostanie?:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.cnb.com.pl 26.08.06, 12:19 Że przepraszam co? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 13:07 Bez przesady, zanim niektorzy rzuca tutaj jakies pytania powinni sie 10 razy zastanowic. Odpowiedz Link Zgłoś
bw.com Re: wyczytalam gdzies,ze... 26.08.06, 13:50 Buahahahaha!!!!!!!!! Dobre!!!!!!!! Może testują jaki z Ciebie student... ;-) Takie 'kotowe' badania lekarskie.. hehehe... u mnie tego nie ma :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dugo Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 14:44 Pffffffffffffffffffff................................. Ale ludzie mają pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
sil86 Re: wyczytalam gdzies,ze... 26.08.06, 15:14 Zdaje się, że chodzi o badania u lekarza medycyny pracy. Na niektórych kierunkach (tych, na których coś może studentowi zagrażać) zlecają ich wykonanie przed rozpoczęciem studiów. Co się dzieje, gdy badania wypadną niekorzystnie? Szczerze mówiąc nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.cnb.com.pl 26.08.06, 16:46 Ale chyba razem z dokumentami na studia się składa? I od razu wiadomo, czy cię przyjmą, no bo raczej nie mozna być niesprawnym na AWFie czy coś takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
sil86 Re: wyczytalam gdzies,ze... 26.08.06, 16:52 To pewnie zależy od uczelni, ale nie koniecznie razem z dokumentami. Czasem uczelnie wysyłają informacje o tych badaniach już przyjętym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Badanie proktologiczne robią wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 18:34 No oczywiście, że robią badania. Obowiązkowa jest proktologia. Bez niej legitki nie dostaniesz, nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erfinder Re: Badanie proktologiczne robią wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:08 Ale tylko najlepsze uczelnie wymagają zrobienia kolonoskopii. Przeważnie wystarczy rektoskopia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petunia Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:50 Myslę, że na takich kierunkach jak: medycyna, czy weterynaria, wymagane są badania, ponieważ jakby nie było jest dużo "babraniny" z preparatami na pierwszym roku, później dochodzą jeszcze zajęcia praktyczne w szpitalu, farma oraz inne przedmioty wymagające braku nosicielstwa czego kolwiek, dlatego studenci tych kierunków mają wnikliwe i przesiwewowe badania aczkolwiek ich wynik nie świadczy o orzeczeniu cyz ktoś dostanie legitkę, czy też nie. Tak szczerze, to nigdy nie spotkałam się z taką procedurą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petunia Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 19:51 Sorka, za literówki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.06, 22:23 Ja słyszałam, że legitymacje dostaniesz jak zrobisz wymazy. Te na salmonelle i inne gady. Bez zrobienia tych badań nawet nie masz prawa wejść na uczelnie. Trzeba poważnie sie zastanowić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejcz Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:34 cholera, teraz to juz nawet salmonellki nie mozna sobie spokojnie ponosić :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: do agi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 15:45 masz rację: ginekolog musi przebadać pizdy wszystkich dziewczyn na obecność kiły, dopiero wtedy dostają legitki i mogą sunie służyć nam, chłopakom. Odpowiedz Link Zgłoś
malinaesz Re: wyczytalam gdzies,ze... 27.08.06, 15:51 Yyyyyy... Ja dostalam legitymacje, gdy okazałam kwitek, że została wniesiona oplata za I semestr studiów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: wyczytalam gdzies,ze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 09:54 nie czytaj nic lepiej Odpowiedz Link Zgłoś