juska69 30.08.06, 23:56 ciekawa jestem kiedy nam podadza plan...czy będziemy miec duże okienka , nom konkretnie chodzi mi o socjologie.Ale ciekawe jak jest z tym na KUL-u ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 31.08.06, 11:08 ostatni tydzien wrzesnia sie cos powinno juz w Necie pojawiac,a le te plany sa niekompletne i nie wiesz do ktorej grupy nalezysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
krevek Re: PLAN ZAJĘĆ 31.08.06, 11:53 A mnie to wszystko na razie zwisa. Nie chcę o tym na razie myśleć, bo sobie od razu przypominam, że to już niedługo. A jestem BARDZO przywiązany do mojego miasta i będzie mi naprawdę ciężko go opuścić dla Lublina, zwłaszcza, że Lublin tak średnio mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ankaop Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 19:12 zmiescili juz plan w necie i powiem szczerze zastanowilam sie czy przypadkiem nie weszlam w plan na wieczorowa socjologie (ale nieee;) nawet malutko zajec i w jakich godzinach... ale przynajmniej bedzie mozna sobie pospac. Odpowiedz Link Zgłoś
madlon Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 19:39 hey! czy ktoś może mi wytłumaczyć plan zajęć prawa? chyba jest nie kompletny, jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 20:29 jest bardzo niekompletny. To jest taki malutki szkic, wiec szykujcie sie ze jeszcze sporo dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:14 mowicie o tym zeszlorocznym? czy jest jakis nowy na stronie?? Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:38 ech, nie mogę znależć :] podrzućcie linka , będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:39 hiram.kul.lublin.pl/?p=p czy to to??? faktycznie troszke mało... pewnie niedługo się to zmieni ;] Odpowiedz Link Zgłoś
juska69 Re: PLAN ZAJĘĆ 04.09.06, 00:11 ankaop ja tez wybralam socjologię;)porownywałam program studiow z planem zajec i brakuje mi zajęc z elementow ekonomi, bo jakos mi się mało zajęc wydawało ale ciekawia jestem jak nas na te grupy podzielą, na innych uczelniach narzucają z gory a jak ktos chce sie zamienić to ewentualnie z osoba z danej grupy.Ale ja mam opory z rannym wstawaniem wiec godziny zajec to z jednej strony plus ale poźno sie kończą Odpowiedz Link Zgłoś
sc0tty Re: PLAN ZAJĘĆ 04.09.06, 08:27 To chyba na kazdym kierunku czegos brakuje w tym planie. Na administracji tez nie wychodzi duzo tych zajec. Mam nadzieje, ze cos doloza, zeby sie nie nudzilo :P Odpowiedz Link Zgłoś
anetka_zbrwska Re: PLAN ZAJĘĆ 04.09.06, 21:31 Do tego dojdzie wf i lektoraty. Może część zajęć dojdzie dopiero w drugim semestrze Odpowiedz Link Zgłoś
ankaop Re: PLAN ZAJĘĆ 05.09.06, 23:16 po odliczeniu wykladów (Biblia i logika, a może i pozostałe) nawet dodając lektoraty dalej jest duuuzo wolnego czasu:) a to wazne bo nie samym kulem człowiek żyje, czasem (no moze nawet trochę cześciej niż czasem)trzeba zajrzec na umcs, na miasto wyjść, z rokiem się "integrować", no i jeszce spać kiedyś trzeba...ehh te studia Odpowiedz Link Zgłoś
madlon Re: PLAN ZAJĘĆ 05.09.06, 23:45 Kamilu, mam pytanko, czy wiesz ile dokładnie tygodniowo jest godzin na 1 roku prawa? Z góry dzieki za opd. :* Odpowiedz Link Zgłoś
juska69 Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 00:43 hmm ciekawa jestem jak to wyjdzie...sadzilam ze zajecia będą wczesniej ale jeszcze wszystko może sie zmienić:) Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 11:18 hmmm jakby tak na upartego sie uprzec i chodzic tylko na to gdzie ejst obecnosc sprawdzana to jest to tylko 6 godzin (mowie o pierwszym semestrze). Ale na niektore wyklady warto chodzic wiec razem z wykladami 18,5 godzin tygodniowo. Na pierwszym roku jest naprawde mało zajec. Hardcore zacznie sie na 2. Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 11:20 to są moje wyliczenia, wiec dopuszczalna granica błedu to 1 godzina hehe. Ups sorka zapomnialem jeszcze o WFie. Czyli razem obowiazkowych wyjdzie z 7,5 czyli ogolnie 20 Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 12:22 a czy ktoś ze starszych mógłby podać jakieś tytuly książek, które trzeba mieć? Takie żelazne pozycje :) Wolałabym teraz psozukać w antykwariatach niż później biegać po wszystkich bibliotekach :D Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 16:37 napewno: "Historia ustojów państw" Górski, Salmonowicz i "Wstęp do nauki o państwie i prawie" Józef Krukowski. Niestety tylko tyle pamietam. Do kilku przedmiotow nie ma ksiazek, trzeba sie uczyc z notatek z wykładów, lub ze skryptów które robi sam pan profesor(hehe) P.S. Aga jak bedziesz chciala kupowac ta pierwsza ksiazke i beda chcieli wiecej niż 50zł to sie nie opłaca. Osoby od nas bedą sprzedawały i zapewnie taniej :) wiec radze zaczekac troszeczke Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 16:40 jak zwykle czegoś zapomne:) jesli bedziesz brała Wstęp to bierz książkę z bordowa okladka, nie niebieską. Wygladaja niby z pozoru tak samo, ale ta niebieska to starsze wydanie i niekompletne. Ehh to chyba wszytsko :) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny85 Re: PLAN ZAJĘĆ 07.09.06, 19:49 Jeśli chodzi o plan na prawie to nie ma jakichś większych problemów.Nawet na II roku takiego znowu hardcoru nie było.Ja odliczając wykłady miałem zajęcia od środy po południu do piątku.Nie wspominając o letnim semestrze I roku,kiedy miałem zajęcia tylko we wtorek i środe:)bo w piątki góralowi sie jakoś na wykłady nie chciało przyjeżdżać.Na razie wg tego co jest na necie mam poniedziałki i piątki wolne,a jeśli coś dowalą można sie przepisywać gdzie się chce.Zauważyłem jeszcze,że część zajęć jest co roku w tych samych porach,a zwłaszcza wykłady czemu sie nie dziwię bo ciężko taki planm ułóżyć.A co do książek na I rok wppkia oprócz tychktóre podał kulowski student jest jeszcze:"Rzymskie prawo prywatne"Dębińskiego,"Pogadanki z etyki"Szostka i logika formalna bodajże Ziembiśkiego.Na I roku współczuje Górala,bo reszta to jakoś pójdzie jak się nauczysz,a u niego to jednak trochę loteria,ale to też jest do przeżycia.Przynajmniej jest potem co wspominać:) Odpowiedz Link Zgłoś
madlon Re: PLAN ZAJĘĆ 07.09.06, 20:19 Góral? - Górski ? A od czego on jest i naprawde taki ostry?:( Odpowiedz Link Zgłoś
kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 08.09.06, 17:11 Historia ustroju panstw w 1 sem, historia prawa w 2 sem. Ostry to jest rzeczywiscie i to zwlaszcza jesli chodzi o ten 1 przedmiot Odpowiedz Link Zgłoś