Dodaj do ulubionych

PLAN ZAJĘĆ

30.08.06, 23:56
ciekawa jestem kiedy nam podadza plan...czy będziemy miec duże okienka , nom konkretnie chodzi mi o socjologie.Ale ciekawe jak jest z tym na KUL-u ;)
Obserwuj wątek
    • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 31.08.06, 11:08
      ostatni tydzien wrzesnia sie cos powinno juz w Necie pojawiac,a le te plany sa
      niekompletne i nie wiesz do ktorej grupy nalezysz :)
      • krevek Re: PLAN ZAJĘĆ 31.08.06, 11:53
        A mnie to wszystko na razie zwisa. Nie chcę o tym na razie myśleć, bo sobie od
        razu przypominam, że to już niedługo. A jestem BARDZO przywiązany do mojego
        miasta i będzie mi naprawdę ciężko go opuścić dla Lublina, zwłaszcza, że Lublin
        tak średnio mi sie podoba.
        • ankaop Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 19:12
          zmiescili juz plan w necie i powiem szczerze zastanowilam sie czy przypadkiem
          nie weszlam w plan na wieczorowa socjologie (ale nieee;) nawet malutko zajec i
          w jakich godzinach... ale przynajmniej bedzie mozna sobie pospac.
    • madlon Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 19:39
      hey! czy ktoś może mi wytłumaczyć plan zajęć prawa? chyba jest nie kompletny,
      jak myslicie?
      • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 20:29
        jest bardzo niekompletny. To jest taki malutki szkic, wiec szykujcie sie ze
        jeszcze sporo dojdzie
        • d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:14
          mowicie o tym zeszlorocznym? czy jest jakis nowy na stronie??
          • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:29
            pojawil sie juz nowy :)))
            • d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:38
              ech, nie mogę znależć :] podrzućcie linka , będę wdzięczna :)
              • d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 03.09.06, 21:39
                hiram.kul.lublin.pl/?p=p czy to to??? faktycznie troszke mało...
                pewnie niedługo się to zmieni ;]
                • juska69 Re: PLAN ZAJĘĆ 04.09.06, 00:11
                  ankaop ja tez wybralam socjologię;)porownywałam program studiow z planem zajec i brakuje mi zajęc z elementow ekonomi, bo jakos mi się mało zajęc wydawało ale ciekawia jestem jak nas na te grupy podzielą, na innych uczelniach narzucają z gory a jak ktos chce sie zamienić to ewentualnie z osoba z danej grupy.Ale ja mam opory z rannym wstawaniem wiec godziny zajec to z jednej strony plus ale poźno sie kończą
                  • sc0tty Re: PLAN ZAJĘĆ 04.09.06, 08:27
                    To chyba na kazdym kierunku czegos brakuje w tym planie. Na administracji tez nie wychodzi duzo tych zajec. Mam nadzieje, ze cos doloza, zeby sie nie nudzilo :P
                    • anetka_zbrwska Re: PLAN ZAJĘĆ 04.09.06, 21:31
                      Do tego dojdzie wf i lektoraty. Może część zajęć dojdzie dopiero w drugim semestrze
                      • ankaop Re: PLAN ZAJĘĆ 05.09.06, 23:16
                        po odliczeniu wykladów (Biblia i logika, a może i pozostałe) nawet dodając
                        lektoraty dalej jest duuuzo wolnego czasu:) a to wazne bo nie samym kulem
                        człowiek żyje, czasem (no moze nawet trochę cześciej niż czasem)trzeba zajrzec
                        na umcs, na miasto wyjść, z rokiem się "integrować", no i jeszce spać kiedyś
                        trzeba...ehh te studia
                        • madlon Re: PLAN ZAJĘĆ 05.09.06, 23:45
                          Kamilu, mam pytanko, czy wiesz ile dokładnie tygodniowo jest godzin na 1 roku
                          prawa? Z góry dzieki za opd. :*
                          • juska69 Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 00:43
                            hmm ciekawa jestem jak to wyjdzie...sadzilam ze zajecia będą wczesniej ale jeszcze wszystko może sie zmienić:)
                            • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 11:18
                              hmmm jakby tak na upartego sie uprzec i chodzic tylko na to gdzie ejst obecnosc
                              sprawdzana to jest to tylko 6 godzin (mowie o pierwszym semestrze). Ale na
                              niektore wyklady warto chodzic wiec razem z wykladami 18,5 godzin tygodniowo. Na
                              pierwszym roku jest naprawde mało zajec. Hardcore zacznie sie na 2.
                          • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 11:20
                            to są moje wyliczenia, wiec dopuszczalna granica błedu to 1 godzina hehe. Ups
                            sorka zapomnialem jeszcze o WFie. Czyli razem obowiazkowych wyjdzie z 7,5 czyli
                            ogolnie 20
                            • d.aga87 Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 12:22
                              a czy ktoś ze starszych mógłby podać jakieś tytuly książek, które trzeba mieć?
                              Takie żelazne pozycje :) Wolałabym teraz psozukać w antykwariatach niż później
                              biegać po wszystkich bibliotekach :D
                              • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 16:37
                                napewno: "Historia ustojów państw" Górski, Salmonowicz i "Wstęp do nauki o
                                państwie i prawie" Józef Krukowski. Niestety tylko tyle pamietam. Do kilku
                                przedmiotow nie ma ksiazek, trzeba sie uczyc z notatek z wykładów, lub ze
                                skryptów które robi sam pan profesor(hehe) P.S. Aga jak bedziesz chciala kupowac
                                ta pierwsza ksiazke i beda chcieli wiecej niż 50zł to sie nie opłaca. Osoby od
                                nas bedą sprzedawały i zapewnie taniej :) wiec radze zaczekac troszeczke
                              • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 06.09.06, 16:40
                                jak zwykle czegoś zapomne:) jesli bedziesz brała Wstęp to bierz książkę z
                                bordowa okladka, nie niebieską. Wygladaja niby z pozoru tak samo, ale ta
                                niebieska to starsze wydanie i niekompletne. Ehh to chyba wszytsko :)
                                • d.aga87 dzięki :) 06.09.06, 23:28
                                  jw.
    • johnny85 Re: PLAN ZAJĘĆ 07.09.06, 19:49
      Jeśli chodzi o plan na prawie to nie ma jakichś większych problemów.Nawet na II
      roku takiego znowu hardcoru nie było.Ja odliczając wykłady miałem zajęcia od
      środy po południu do piątku.Nie wspominając o letnim semestrze I roku,kiedy
      miałem zajęcia tylko we wtorek i środe:)bo w piątki góralowi sie jakoś na
      wykłady nie chciało przyjeżdżać.Na razie wg tego co jest na necie mam
      poniedziałki i piątki wolne,a jeśli coś dowalą można sie przepisywać gdzie się
      chce.Zauważyłem jeszcze,że część zajęć jest co roku w tych samych porach,a
      zwłaszcza wykłady czemu sie nie dziwię bo ciężko taki planm ułóżyć.A co do
      książek na I rok wppkia oprócz tychktóre podał kulowski student jest
      jeszcze:"Rzymskie prawo prywatne"Dębińskiego,"Pogadanki z etyki"Szostka i logika
      formalna bodajże Ziembiśkiego.Na I roku współczuje Górala,bo reszta to jakoś
      pójdzie jak się nauczysz,a u niego to jednak trochę loteria,ale to też jest do
      przeżycia.Przynajmniej jest potem co wspominać:)
      • madlon Re: PLAN ZAJĘĆ 07.09.06, 20:19
        Góral? - Górski ? A od czego on jest i naprawde taki ostry?:(
        • kulowski_student Re: PLAN ZAJĘĆ 08.09.06, 17:11
          Historia ustroju panstw w 1 sem, historia prawa w 2 sem. Ostry to jest
          rzeczywiscie i to zwlaszcza jesli chodzi o ten 1 przedmiot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka