Dodaj do ulubionych

Czy dam radę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:25
Witam wszystkich, będę teraz na drugim roku fizjoterapii, za rok chciałabym
zacząć kierunek lekarsko-dentystyczny. Czy myślicie, że zdołam na raz
skończyć licencjata i zacząć stomatologię? Czy może lepiej jak poczekam
jeszcze 2 lata i skończę fizjoterapię?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomek Re: Czy dam radę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:30
      zależy czy jesteś wystarczająco zdolny i pracowity ;P
      • Gość: Pigment Re: Czy dam radę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:37
        Myślę, że jestem ;) W tym roku na ten cel poprawiłam maturę z biologii na
        bardzo wysoki wynik. Napisałam dodatkowo, pierwszy raz z chemii i fizyki. Nie
        poszły mi najlepiej, ale do większości uczelni dostałabym się w tym roku z
        moimi wynikami. Chciałabym bardzo skońćzyć tą fizjoterapię, dlatego zastanawiam
        się, czy lepiej nie poczekać jeszcze tych 2 lat.
        Czy godzinowo da się te kierunki jakoś pogodzić. Bo osobiście nie znam nikogo,
        kto studiuje stomatologię i jeszcze coś.
        • Gość: asiek Re: Czy dam radę? IP: *.devs.futuro.pl 01.09.06, 16:54
          Sadze ze nie pogodzisz!Mam kolezanke jest naprawde super zdolna chemie i biole
          ma w 1 paluszku udziela korepetycji!Będąc na 2 roku biotechnologii dostała sie
          także na 1 rok stomatologii mysląc że oba pogodzi bo ambitna inteligentna itp
          ale po pierwszych dniach na stomie stwierdziła ze jednak nie ma szans ze
          zawaliłaby oba!Na stomie jest w huk nauki i nawet bedac tak dobra z chemii
          ledwo dawała rade!Wzieła dziekanke na biotechnologii i studiuje to co marzyła:)
          masz moze inny przypadek bo bedziesz koczyla licencjat a nie mgr wiec moze
          warto poczekac te 2 lata:)ja również jestem na 2 roku fizjoterapii i zaczynam w
          tym roku drugi kierunek ale o wiele wiele łatwiejszy wiec mysle ze pogodze:)
          pozdrawiam
    • Gość: ewrtyj Re: Czy dam radę? IP: *.res.pl 01.09.06, 17:04
      kolejny szczurzyk na forum..i po co ci to, weź się zdecyduj na jeden kierunek i
      rób go porządnie bo potem będziesz niby mgr z dwóch a tak naprawdę w żadnym się
      nie będziesz orientowała
      • Gość: Pigment Re: Czy dam radę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:25
        Po to mi to... Bardzo mi się podoba fizjoterapia, w przyszłości chciałabym
        pracować jako fizjoterapeutka dla własnej satysfakcji. Stomatologia to dlatego,
        że chciałabym mieć stabilną pracę.
        Chyba poczekam do zakończenia licencjatu, ale jeszcze zastanowię się jak
        przyjdzie czas na następną rekrutację, a w tym roku postaram poprawić jeszcze
        trochę lepiej chemię.
        • Gość: gregg Re: Czy dam radę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:06
          >poprawić jeszcze
          > trochę lepiej chemię.

może lepiej język polski poćwiczyć?
        • Gość: toffi Re: Czy dam radę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:40
          Myślę, że powinnaś zapytać na wybranej uczelni medycznej, czy nie zaliczą Ci
          przedmiotów, które pokrywają się na fizjoterapii i na stomatologii. U nas w
          Poznaniu tak robią, więc automatycznie kilku godzin tygodniowo można się
          pozbyć. Uważam, że jest to do zrobienia, jeśli uczelnia medyczna nie będzie Ci
          rzucać kłód pod nogi. Osobiści mam koleżankę, która studiuje na lekarskim i
          jednocześnie w tym roku skończyła biologię. Zrobiła w ten sposób, że zaczęła
          biologię 2 lata wcześniej (tak jak Ty fizjoterapię) po czym poszła na 1 rok
          lekarskiego i na biologii wzięła dziekankę. Po 1 roku lekarskiego musiała
          wrócić na biologię, więc 3 rok biologii i 2 na leku ciągnęła razem (na każdych
          zajęciach była w innej grupie, bo uczelnie jest wyrozumiała i cierpliwa dla
          takich studentów jak ona - pozwalano jej rozwiązywać plan tak, jak chciała).
          Niepotrzebnie tylko brała ten urlop, bo teraz trochę się męczy. Jak się okazało
          pierwszy rok był znacznie łatwiejszy niż drugi. Jak widzisz wszystko przed
          Tobą. Pytaj i tup nogami, jeśli wiesz, że możesz dać radę. Pozdrawiam i życzę
          słusznych decyzji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka