Dodaj do ulubionych

Bardzo dobre wyniki na studiach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:09
Ostatnio przeglądałem oferty praktyk i spotkałem się z wymogiem "bardzo
dobrych wyników na studiach". Jakie to wyniki? przecież studia to nie LO.
Mało jest osób z samymi 5tkami.Poza tym sa studia na których średnia 4,0 jest
uważana za bardzo wysoka jak i takie gdzie 4,7.

Jakie macie doświadczenia z praktykami? Jakie firmy polecacie dla kogoś, kto
chce związać swą przyszłość z logistyką lub finansami? Jakie wrażenia. Dodam,
że właśnie rozpoczynam 3 rok. Czy kogoś z Was przyjęto na stałe po praktykach?

Słyszałem, że praktyki można załatwić sobie wszędzie, pod warunkiem, że firma
zgodzi się nas przyjąć. Czyli powiedzmy idę sobie do najbliższego biura
rachunkowego i mówię, że chciałbym odbyć u nich praktyki? Tak po prostu.
Jakie macie doświadczenia z załatwianiem w ten sposób praktyk - jakie szanse,
że Cię przyjmą (z jednej strony możesz odciążyć ich, z drugiej musza
poświęcić Tobie swój cenny czas)

Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: Bardzo dobre wyniki na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 00:22
      Na każdym kierunku i uczelni "bardzo dobre wyniki" to coś innego. Ogólnie:
      pewnie coś między 4,0 a 4,5. Jeśli pracodawca szuka absolwenta, dajmy na to,
      dziennikarstwa, to wie, że 4,0 jest średnią przeciętną. Co innego, jeśli szuka
      absolwenta anglistyki czy trudnego kierunku ścisłego. Jeśli łapiesz się lub
      prawie łapiesz na stypendium naukowe, na pewno są to owe "bardzo dobre wyniki".
      • Gość: Tośka Re: Bardzo dobre wyniki na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 11:17
        Myślę, że zdobycie stypendium naukowego (nie socjalnego) podpada pod dobre
        wyniki i nie powinno być problemu :) Studiuję finanse i bankowość, praktyki
        pomogła mi załatwić szkoła (prywatna, nie wiem, jak jest w tym temacie na
        państwowych). Faktycznie zaproponowli mi po tym 1/2 etatu, ale nie na podstawie
        mojej średniej, tylko jakości pracy, jaką dla nich wykonywałam. To już ostatni
        rok studiów, po mgr szykuję się na cały etat w moim banku :)
        • Gość: Falcon Re: Bardzo dobre wyniki na studiach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 12:10
          to bierz tego tak do siebie bo kazdy kto przyjmuje na takie praktyki mówi ze to
          bardzo względne-te bdb wyniki
    • Gość: QQWQ Re: Bardzo dobre wyniki na studiach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:37
      ja mialam praktyki w banku juz po I roku i nawet nie musialam skladac podan czy
      cv zeby mnie przyjeli. poprostu chcialam zdobyc jakies doswiadczenie i nie
      marnowac czasu wiec poszlam do banku a tam pani ktora akurat sie zajmuje takimi
      sprawami powiedziala ze bez problemu moge miec u nich praktyki. przynioslam ze
      soba tylko zaswiadczenie z uczelni. poza tym mysle ze jednak tacy praktykanci
      nie sa udrenka lecz pomoca i wykonuja mnostwo roboty za innych pracownikow
      ktorzy dzieki temu popijaja kawke zamiast pracowac wiec chetnie przyjmuja na
      praktyki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka