Gość: ala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:24 Czy za egazminy na studiach dziennych na UW płaci się podobnie jak na UJ? ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: bezczelne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:57 Odpowiedź za mimuw: NIE Jak sobie to wyobrażasz ?! Na mat-inf to jest nie do pomyślenia już z założenia. A inne wydziały humanistów-darmozjadów ... nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: bezczelne pytanie IP: *.sds.uw.edu.pl 19.11.06, 21:48 tak z ciekawosci: a dlaczego jest nie do pomyslenia? co jest takiego szczegolnego w mat-inf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBasta opowiedz nam o tym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.06, 22:39 nie dostalas sie lub nie zdalas egzaminu a nie lubiana kolezanka zdala/dostala sie i szlag cie trafia bo przeciez jestes taka "zdolna"? A moze naprawde wiesz o czyms ciekawym-niezgodnym z prawem co sie dzieje na uniwersytecie o ktorym piszesz i sie podzielisz zamiast posylac krotkie glupie pytanie? a moze ciezko zrozumiec o co ci chodzi bo wyrazasz sie niezbyt jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol a tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 08:21 Ja też słyszałem że na UJ się płaci za samo przystąpienie do egzaminu. Oczywiście jest to opłata, która ma na celu usprawnienie i ulepszenie sesji... Nie wiem tylko jakiego rzędu jest to kwota... Czyżby tak, jak opłata rekrutacyjna? Heh, a to śmieszne... oto dzienne, "niepłatne" studia... Co do UW to nie wiem, ale mam o nim dość dobre zdanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estudiante Re: a tak IP: *.chello.pl 20.11.06, 15:41 > Ja też słyszałem że na UJ się płaci za samo przystąpienie do egzaminu. > Oczywiście jest to opłata, która ma na celu usprawnienie i ulepszenie sesji... > Nie wiem tylko jakiego rzędu jest to kwota... Czyżby tak, jak opłata > rekrutacyjna? Heh, a to śmieszne... oto dzienne, "niepłatne" studia... > Co do UW to nie wiem, ale mam o nim dość dobre zdanie ;) co za brednie. za nic się nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: a tak IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 16:35 ale ty masz głąbie neostrade = nie masz mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
quille Re: a tak 20.11.06, 17:05 na UJ unormowano postanowienia dotyczące powtarzania roku, powtarzania przedmiotu czy wpisów warunkowych (bo na różnych wydziałach było różnie) i teraz płaci się około 40 złotych za jeden punkt ECTS przedmiotu, którego się nie zdało w trzech podejściach (tj I termin, II termin - poprawkowy, III termin - komisyjny) i który się powtarza będąc na tym samym roku z możliwością zdawania przedmiotów z roku wyżej (bez płacenia za nie) - wtedy zdając to co się amm w plecy i to co powinno się zdać jakby się było na roku wyżej, nie traci się żadnego roku generalnie płaci się tylko za to, co robi się jeszcze raz i moim zdaniem to nie jest złe - nie płaci się tyle za egzaminy, co za zajmowanie miejsca młodszym rocznikom na zajęciach poza tym np na WPiA jest to rozwiązanie korzystniejsze, bo wcześniej nawet gdy się oblało przedmiot za 3 pkt ECTS to i tak trzeba było płacić 2400 zł za powtarzanie roku Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: a tak 20.11.06, 23:02 na uj? to znaczy gdzie? bo wiesz, uj to nie jeden wydzial... Odpowiedz Link Zgłoś
quille Re: a tak 20.11.06, 23:52 na UJ to znaczy na całej uczelni wyższej noszącej nazwę Uniwersytet Jagielloński zapis o powtarzaniu przedmiotu jest w nowym regulaminie www.uj.edu.pl/dydaktyka/dydaktyka.php?id=35 konkretnie par 13 i 14 a tu jest zarfządzenie Rektora dotyczące stawek www.chemia.uj.edu.pl/dziekanat/downloads/Zarzadzenia_nr_62_2006.pdf Odpowiedz Link Zgłoś