Dodaj do ulubionych

Studia na politechnice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 15:50
witam

Chcę się dowiedzieć czy po LO (profil: matematyka, fizyka, informatyka) mogę studiować Inżynierię Budownictwa Lądowego?
Pytam się bo nie wiem czy poradzę sobie z zaległościami (przedmioty techniczne, których w LO nie było).
Obserwuj wątek
    • Gość: Gurnis Re: Studia na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 16:16
      Najlepiej do wszelkich studiów na polibudzie nadaja sie ludzie z mat-fizu, lub
      ogolnie ci ktorzy maja opanowana matme na poziomie rozsz.( no i w mniejszym
      stopniu fizyke).

Bzdetem jest przekonanie,ze klopoty moga sprawic zaleglosci z przedmiotow
      technicznych, te kazdy potrafi bez problemow nadrobic(no chyba,ze sie wybitnie
      nie stara). Politechnika to nie technikum, tu liczy sie przedwszystkim matma,
      smutną prawda jest, ze najgorzej na studiach technicznych radza sobie absolwenci
      szkol srednich-technicznych, wynika to z sporych zaleglosci z matemtyki.

Jezeli czujesz ,ze poradzisz sobie z matma to nie masz sie prawie czego się
      obawiac( no chyba ,ze rysunku technicznego, ale to inna para kaloszy, i z tym
      problem maja i ludzie po LO i technikum)
      • oriflamewroclaw Re: Studia na politechnice 25.12.06, 19:20
        ja jestem na Politechnice Wroclawskiej- konczylam klase o profilu
        dziennikarskim- uwierz mi ze tutaj naprawde nie jest strasznie, fakt projekty z
        rysunku technicznego wymagaja troche czasu ale jest spoko:) polecam ten
        kierunek- fakt co do matmy trzeba ja znac:)
        • Gość: etam Re: Studia na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 20:18
          nie powiedzialbym, ze najslabiej radza sobie ludzie po technikum. w mojej grupie
          na 1 roku bylo 7 ludzi po technikum i 5 po LO, czterech po LO już nie ma z nami,
          jeden typ po technikum odpadl z analizy matematycznej. matmy wcale nie jest tak
          duzo, przynajmniej na elektronice i telekomunikacji. i nie jest ona na jakims
          ultra trudnym poziomie. kazdy kto chce moze to opanowac bez wiekszych problemow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka