Dodaj do ulubionych

WSNHID w Poznaniu

IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 13:26
Czy po tej uczelni mozna znalezc prace? Jacys absolwenci albo znajomi wiedza
cos moze na ten temat? Interesuje mnie infpormatyka.
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 29.01.07, 20:02
      up...
    • Gość: rox Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 00:22
      Uczelnia na której nic nie robisz i zdajesz, a informatyka to istny kurs dla
      sekretarek, studenci WSNHID na ogół nie przyznaja sie gdzie studiuja :-D
      • Gość: gosc Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 11:21
        a studiujesz tam????? ze tak wszytko wiesz o tej uczelni???
        • Gość: rox Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:56
          Na szczęście nie, choć niegdyś to rozważałem. Mam kilku dobrych znajomych z tej
          uczelni (z jednym nawet mieszkam) i widze ile oni sie ucza, a ile my sie
          uczymy. Można powiedziec, ze robia 1/10 tego co my... Mało tego, przy
          ich "wielkim" nakładzie pracy zdaja wszystko bez problemu, nie kryjąc nawet, że
          na egzaminy czesto chodza nieprzygotowani :-) Ale niech nie bedzie, ze tylko
          narzekam - WSNHID ma ładny budynek, trzeba przyznać.
          • princessofbabylon Re: WSNHID w Poznaniu 30.01.07, 21:03
            Gość portalu: rox napisał(a):

> Ale niech nie bedzie, ze tylko
            > narzekam - WSNHID ma ładny budynek, trzeba przyznać.

heh, no i chyba tylko to. też słyszałam mało przychylne wypowiedzi na temat tej
            szkoły.
    • Gość: Marcin Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.kablowka.waw.pl 30.01.07, 12:13
      A kogo znasz? Czasami wystarczy szkoła zawodowa (Lepper) kilkutygodniowy kursik
      w USA (nowy Prezes NBP), specjalność fizyka (Premier Marcinkieiwcz), nieważne
      jaki dyplom, ważne kogo znasz.
    • upsolvent Re: WSNHID w Poznaniu 30.01.07, 13:36
      Gość portalu: lol napisał(a):
      > Czy po tej uczelni mozna znalezc prace?

Za granicą jako fizol? Na pewno.
    • Gość: gosc Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 14:25
      ja koncze wlasnie ta uczelnie i ucze sie czasami nawet wiecej niz niejeden
      student UAM (wiem bo mam tam znajomych)a nie naleze do "kujonów" ani to
      studentów mało kumatych, ze sie tak wyraze. Wykladowcy wszyscy bez wyjatku sa z
      UAMu, Instytutu Zachodniego itd. Czasami jest trudno czasami łatwo pewnie jak
      wszędzie. Co do pracy to większość moich znajomych(po WSNHID) mysli raczej nad
      otworzeniem swojej działalności i ma swietne pomysły, aby to osiagnac.Ja
      równiez mam zamiar miec swoja firme, a nie dusisc sie gdzies na etacie. Na V
      roku większość z mojego kierunku juz pracuje i to nawet na nieźle płatnych
      stanowiskach. A w dzisiejszych czasach to i tak zależy wszystko od Ciebie. Nie
      warto słuchać intelektualnych snobów, którzy wmawiaja sobie w swoich
      hermetycznych grupkach, że złapali PAna Boga za nogi(buhahaha).
      • Gość: iron Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 14:59
        Po WSNHID nie znajdziesz pracy. Jedynie to otworzyc firme, ale wowczas po co sie
        uczylo tyle lat. Na prywatnych uczelniach to czas stracony. Zaden praodawca nie
        mysli powaznie o takim absolwencie.
        Cala Polska sie z was smieje, bezrobotni absolwenci!
        • Gość: Michał Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 18:00
          Jedynie otworzyć firmę???? po co się w takim razie uczyć???? żal mi ciebie
          człowieku!!!! z takim podejsciem do życia to ty jedynie możesz zostać kiepskim
          nauczycielem, albo przeciętnym, sfrustrowanym urzędasem utrudniającym życie
          NORMALNYM obywatelom!!!!! buhahahahahahahaha na pewno po twojej uczelni kolejka
          pracodawców po ciebie się już ustawia!!!!!!!! buhahahahahaha POWODZENIA PO
          STUDIACH :D
          • princessofbabylon Re: WSNHID w Poznaniu 30.01.07, 21:05
            strasznie mnie iron zirytował, rozśmieszył też...
      • dygnitarz Re: WSNHID w Poznaniu 30.01.07, 22:09
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ja
        > równiez mam zamiar miec swoja firme, a nie dusisc sie gdzies na etacie.

Zamiar to Ty możesz mieć. Często 5-cio letni chłopcy mają też zamiar zostać
        astronautami. Czy masz człowieku chociaż blade pojęcie jak ciężko jest się przebić ?
        • Gość: gosc Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 23:43
          mam pojęcie i to nie tylko blade o tym jak trudno sie przebic, ale nie mam
          zamiaru sie poddawac!!!! i tobie radze to samo!!!:)
          • Gość: aa Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.acn.waw.pl 09.02.07, 07:51
            Wsnhid- logujesz sie na swoje konto i widzisz - I termin egzaminu, II termin
            egzaminu, III termin egzaminu, I poprawka, II poprawka, III poprawka, I warunek,
            II warunek - i jak tu k...a nie zdac?:)
            • negativeburn Re: WSNHID w Poznaniu 09.02.07, 18:00
              to jest baaaardzo słaba szkoła poziomem jest gorsza od nie jednego liceum :D
              • Gość: aa Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.acn.waw.pl 09.02.07, 18:42
                dokladnie, co z tego ze sa wykladowcy z UAM czy z czego tam, przeciez poziom
                zalezy od poziomu "zdolnosci" studentow, przeciez nie narzuca ci wykladowcy
                wysokiego poziomu bo nikt by nie zdal i uczelnia by kasy nie miala. nie to co na
                dziennych na panstwowych uczelniach gdzie jest (a przynajmniej byl) taki
                przesiew kandydatow ze nawet przy wysokim poziomie trudnosci egzamowo wiekszosc
                studentow dochodzila do 4-5 roku i w koncu konczyla te studia
                • Gość: En person Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.chello.pl 10.02.07, 14:52
                  Dokładnie, nie chodzi o to skąd są wykładowcy, ale ile wymagają od studentów.
                  Jaki pożytek będą mieli studenci z wykładowcy z najlepszej uczelni, jeśli ten
                  przyjdzie do ich prywatnej szkółki, ponudzi się, pokiwa palcem w bucie i
                  pójdzie. Wiedzą nie można zarazić się od wykładowcy, ją trzeba zdobyć. A do
                  tego potrzebne wymagania jakie stawia się studentom. A z tym na prywatnych
                  uczelniach kiepsko. Ale przyznaję, niektóre budynki mają ładne :)
                  • Gość: jadzia Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.acn.waw.pl 10.02.07, 16:47
                    wlasnioe:)
                    • Gość: ellam Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 21:57
                      WSNHiD nastawiona jest na branie pieniędzy. Zanim zdecydujecie się na tę
                      uczelnię dobrze się zastanówcie. W sierpniu okłamują kandydatów, że jest
                      jeszcze tylko kilka wolnych miejsc, żeby tylko wpłacić wpisowe i pierwszą ratę
                      za naukę, których -w razie dostania się na inne studia np. z odwołania - już
                      Wam nie oddadzą. Nawet wtedy jeżeli zgłosicie rezygnację z nauki na WSNHiD
                      przed rozpoczęciem I semestru. Odradzam tę szkółkę także ze względu na niski
                      poziom nauczania.
                      • Gość: adam Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.acn.waw.pl 25.02.07, 19:11
                        tez slyszalem ze jest tam niski poziom
                • tocqueville Re: WSNHID w Poznaniu 25.02.07, 19:42
                  Zgodzę się z jednym.
                  To, że w danej uczelni X wykładają na drugim etacie np. profesorowie z
                  renomowanej uczelni Y (na zlecenie lub na drugi etat) nie jest przekonujące. Dla
                  nich praca w uczeni X jest tylko dodatkowym zajęciem.
                  Ważne jest, żeby uczelnia miała dobrą i jednocześnie WŁASNĄ kadrę (pierwszy
                  etat). Takim wykładowcom ZALEŻY na rozwoju uczelni, na wysokim poziomie,
                  angażują się mocniej bo wiedzą, że zależy od tego ich własny rozwój i pozycja w
                  środowisku naukowym.
    • Gość: Ania Re: WSNHID w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 25.02.07, 21:09
      Mój chłopak tam studiuje politologię. Przestraszył się na UAM-ie innego kierunku
      i zrezygnował. Nie jest jakimś orłem, a egzaminy zdaje bez problemu. Jak tu nie
      zdać jak na egzaminie z historii zadania są łatwiejsze niż na sprawdzianie w
      szkole średniej (i mojej i jego - a Miły chodził do technikum, gdzie nacisk jest
      na przedmioty zawodowe)... Jak jakiś trudniejszy egzamin, to rzeczywiście się
      uczy dużo, ale raczej dlatego że cały semestr nic nie robi i potem wolno wchodzi.
      Obejrzałam jego znajomych. Są różni. Jedni chcą się uczyć, inni nie. Ci, którzy
      chcą, zwykle to robią. Ale są też tacy, którzy nie wiedzą po co te studia. I są
      tacy (i jest ich wielu), którzy kompletnie nic nie umiejąc, znaleźli się na IV roku.
      Co do informatyki to stanowczo odradzam. Znam jednego zadowolonego, ale jemu
      właśnie o to chodziło, żeby nic nie robić. To jest taki rozbudowany kurs
      komputerowy, zresztą zobacz, jakie przedmioty tam są. Tu dużo zależy od tego, co
      chcesz robić. Na informatyka pilnującego, żeby panie w biurze nie zrobiły czegoś
      głupiego i do rozwiązywania prostych problemów ze stronami internetowymi i
      różnymi programami powinno wystarczyć. Pytanie czy tego chcesz, bo raczej się na
      tych studiach nie rozwiniesz.
      I jeszcze jedno. Słyszałam od jednej ze studentek tej uczelni, że w zeszłym roku
      Komisja Akredytacjna miała jakieś "ale" do tego kierunku (chyba poważne -
      grożące likwidacją), tylko że nie wiem jakie i o co, i czy to prawda.
      • marcin060482 Re: WSNHID w Poznaniu 01.04.07, 12:20
        hm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka