Gość: Max IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:51 Czy ktoś się tu orientuje czy studiując 2 kierunki i wylatując z jednego na drugim też zostaje sie skreslonym z listy studentow?Prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: 2 kierunki?? IP: *.chello.pl 05.02.07, 16:46 No skąd, jakim cudem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: 2 kierunki?? IP: *.chello.pl 05.02.07, 17:00 Jeżeli drugi kierunek pojąłeś w ramach studiów równoległych tzn. na podstawie średniej na na pierwszym, to wtedy: -jak wylatujesz z pierwszego wylatujesz też z drugiego -dziekanka na pierwszym = dziekanka na drugim itd. Przynajmniej tak jest u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajmar Re: 2 kierunki?? IP: *.eltronik.net.pl 05.02.07, 19:19 u mnie jest tak samo. bezpieczniej jest zacząć drugi kierunek normalnie, przechodząc rekrutację. pozostaje sprawa IOSa, chcoiaż opinie o nim są skrajne, jednym pomógł, innym wręcz przeciwnie :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ue Re: 2 kierunki?? IP: *.autocom.pl 05.02.07, 20:57 Weźcie mi to wytłumaczcie, najlepiej na przykładzie bom ciemny i nie rozumię. Jak to??? Można wylecieć z dwóch kierunków na raz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: 2 kierunki?? IP: *.chello.pl 05.02.07, 23:54 Jeszcze raz. Jak masz wysoką średnią (>4,5) możesz złożyć podanie o studia równoległe i ew. zostać przyjętym na drugi kierunek na podstawie tejże średniej (nie zawsze jest to możliwe). Wtedy, jeżeli wylatujesz z pierwszego kierunku, wylatujesz z OBU. Jeśli dostajesz z normalnej rekrutacji (matura/egzamy) nie ma takich obostrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrre Re: 2 kierunki?? IP: *.as.kn.pl 06.02.07, 19:15 przeciez jak rzucam jeden kierunek który studiuje dodatkowo to nie wyrzuca mnie z pierwszego. co za bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: 2 kierunki?? IP: *.chello.pl 07.02.07, 00:15 > przeciez jak rzucam jeden kierunek który studiuje dodatkowo to nie wyrzuca mnie > z pierwszego. co za bzdury Czytaj uważnie. Napisałam, że jak wylecisz z kier. nr 1 to też wywalą Cię z kier. nr 2 (zasady powyżej). A NIE NA ODWRÓT. Na odwrót na szczęście to nie działa. PS Nie twierdzę, że tak jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: 2 kierunki?? IP: 82.139.44.* 07.02.07, 14:12 myślę że DOBROWOLNA rezygnacja nigdzie nie powoduje kolizji z innym kierunkim w jakimkolwiek trybie rekrutacji bo było by to sprzeczne z ustawą o szkolnictwie wyzszym Odpowiedz Link Zgłoś