jotka89 06.02.07, 14:59 Sluchajcie mam pytanie dotyczące rekrutecji na psychologię.Czy nalezy dawac rozszerzony polski i angielski??A moze wystarczy podstawowy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolamix Re: Psychologia na Kulu 08.02.07, 21:05 Psychologia (stacjonarne i niestacjonarne- wieczorowe jednolite magisterskie) Warunkiem ubiegania się o przyjęcie jest zaliczenie na egzaminie maturalnym dwóch z wymienionych przedmiotów: biologia, chemia, fizyka, historia, matematyka. Konkurs świadectw dojrzałości – punktowane wyniki z następujących przedmiotów: a) język polski (40% wyniku końcowego); b) język obcy nowożytny (20% wyniku końcowego); c) dwa wymagane przedmioty (40% wyniku końcowego – po 20 za każdy przedmiot); jeżeli kandydat zaliczył na egzaminie maturalnym więcej niż dwa spośród wymienionych przedmiotów do wyboru, punktuje się te, z których uzyskał najlepsze wyniki. Rozszerzony daje większe sznase, że się dostaniesz, ale od tego raoku inaczej maturę zdajecie, więc trudno jest powiedzieć, to zależy jak zdadzą inni... Odpowiedz Link Zgłoś
molka_m Re: Psychologia na Kulu 15.05.07, 13:46 widze że coś tu małe zainteresowanie psychologią;) są tu jacyś ludzie, co się tam wybierają?? myślicie, że zdając tylko jeden z dwóch przedmiotów do wyboru ma się jakieś szanse żeby się dostać:/?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolamix Re: Psychologia na Kulu 18.05.07, 09:25 najlepiej spytaj się może w dziale toku studiów :), aha ok. 2 lata temu było tak, że trzeba było zdawać matmę ale nie wszyscy ją zdawali i duża część osób się dostała nie zdając tego przedmiotu :) więc szanse zawsze jakieś są :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
molka_m Re: Psychologia na Kulu 19.05.07, 19:22 dzięki:) i jeszcze jedno pytanko, bo zdaje się Ty studiujesz psychologię właśnie;) nie orientujesz się może jaka jest wysokość czesnego za psychologię wieczorową, bo na stronce nie znalazłam takich informacji:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kolamix Re: Psychologia na Kulu 20.05.07, 14:41 wieczorowe chyba ok. 2000-2200 max 2500 Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: Psychologia na Kulu 20.05.07, 23:38 molka_m napisała: > widze że coś tu małe zainteresowanie psychologią;) > są tu jacyś ludzie, co się tam wybierają?? myślicie, że zdając tylko jeden z dw > óch przedmiotów do wyboru ma się jakieś szanse żeby się dostać:/?? Wykorzystując daną nam zdolnosc czytania ze zrozumieniem (niektórzy zostali obdarzeni nią bardziej, inni skąpiej) śmiem twierdzic, że zdając tylko jeden przedmiot z dwóch do wyboru, nie masz szans najmniejszych dostac się na psychologię. Wywnioskowałem to ze zdania: "...Warunkiem ubiegania się o przyjęcie jest zaliczenie na egzaminie maturalnym > dwóch z wymienionych przedmiotów:..." - skoro zatem nie zostaniesz wciągnięta w postępowanie rekrutacyjne, po prostu nie możesz dostac się na ten kierunek studiów. Z KULawymi pozdrowieniami, 40i4. Odpowiedz Link Zgłoś
matriks86 Re: Psychologia na Kulu 11.07.07, 15:41 Może mi ktoś podać dokładny przelicznik na psychologie? Bo nie wiem co z poziomami podst i rozsz. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka29 Re: Psychologia na Kulu 21.05.07, 22:58 Sama bardzo chciałabym studiować na KUL-u i mam takie pytanko do kolamix. Czy jak Ty chcialaś się dostać na ten kierunek, to czy było Ci bardzo trudno?? Jeśli moglabyś zdradzić jakie tez przedmioty zdawalaś, to bylabym baaaaaardzo wdzięczna:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolamix Re: Psychologia na Kulu 22.05.07, 18:16 hej :) no nie było w sumie aż tak trudno, wiem, że dużo osób dostało się z odwołania (przynajmniej mam parę osób takich w grupie) zdawałam polski, angielski, historię i matmę :) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka29 Re: Psychologia na Kulu 23.05.07, 13:11 Wielkie dzięki za odpowiedż:) ale pewnie Ty wszystko na rozszerzonym zdawalaś? Serdecznie pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolamix Re: Psychologia na Kulu 27.05.07, 13:43 u nas można było zdawać albo tylko poziom podst albo i podst i rozszerzony więc zdawałam wszystkie przedmioty na dwóch poziomach zwłaszcza że dodatkowe punkty były za poziom rozszerzony Wiem, że teraz wy mieliście jakoś inaczej albo ten albo ten, ale wydaje mi się, że nie ma co się martwić, bo mało osób zdawało poziom rozszerzony (tzn tak słyszałam w mediach) głowa do góry będzie dobrze :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka29 Re: Psychologia na Kulu 27.05.07, 18:44 Wielkie dzięki kolamix:) pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś