Gość: prometeusz IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.07, 21:22 start.Dla mnie wszelkie zarządzanie czymśatm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarenka46 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 15.02.07, 21:23 nauki typu religia. Odpowiedz Link Zgłoś
annna84 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 15.02.07, 21:27 Nie rozumiem czemu jakikolwiek kierunek ma być obciachowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjb Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.euro-net.pl 15.02.07, 21:35 bibliotekoznawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 15.02.07, 21:38 marketing i zarządzanie w Wyższej Szkole Gotowania na Gazie Handel zagraniczny z kilkugodzinnym programem języka obcego na poziomie przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
ona860 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 20.02.07, 07:33 najbardziej obciachowa to jestes ty ze swoim zalosnym tematem,nie masz co robic?? Odpowiedz Link Zgłoś
madzior84 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 20.02.07, 18:02 Obciachowe, a nawet poprawnej nazwy kierunku nie znasz?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:42 Niech zgadne Prometeusz twoj...? dziecko ,rozumiem ,ze dostajesz orgazmu na sama mysl o byciu studentem pierwszego roku ale troszke sie pohamuj;/,naprawde ,mniej gimnazjalnych czy jak to sie teraz nazywa odruchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżina Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:44 moim zdaniem i zdaniem moich freinds to pedagogika:D:D:Dkierunek na ktorym przytrzymywani sa sami imbecyle!!nic nie robia!!jak potem takie oslice moga byc nauczycielkami??ale to tylko tak w Polsce moze byc;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en.de Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.ds.po.opole.pl 15.02.07, 22:42 pedagigiki nie studiuję, ale chcialabym zauwazyc, ze po nauczycielka sie nie zostaje. i kto tu jest oslica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:21 ty bo oczywistej prowokacji nie zauwazylas Odpowiedz Link Zgłoś
natixb Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 17.02.07, 22:00 chyba jakis niedoinformowany jestes!pierwsze slysze ze po pedagogice mozna zostac nauczycielem Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 18.02.07, 22:47 Sorki za dyletanctwo-ale czym zajmuje się absolwent pedagogiki? Szczerze mówiąc to takze sądziłam, ze osoby po tych studiach w duzej mierze zasilają szeregi nauczycieli? natixb napisała: > chyba jakis niedoinformowany jestes!pierwsze slysze ze po pedagogice mozna > zostac nauczycielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentin Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:00 > to takze sądziłam, ze osoby po tych studiach w duzej mierze zasilają szeregi > nauczycieli? a gdyby tak było, to nauczycieli czego?? to nie rząd, nie można być "nauczycielem bez teki" jakieś wykształcenie kierunkowe trzeba mieć, żeby tego nauczać. a absolwenci pedagogiki są - uwaga - pedagogami! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.tktelekom.pl 05.03.07, 09:31 po pedagogice mozna zostac kuratorem sadowym pracowac wroznego typu placowkach opiekunczych n.p:domy dziecka poprawczaki wiezienia itd mozna pracowac w urzedach pomocy spolecznej i w urzedach pracy zeby zostac nauczycielem trzeba miec wyksztalcenie kierukowe a nie ze skonczy sie biologie a uczy sie polskiego a wogole tp nie rozumiem jak moze byc kirunek obciachowy dla mnie obciachowy jest ten kto zadal to pytanie tacy z was studenci wielcy a nie wiecie kim mozna zostac po danym kierunku a tu po 5 latach studiowania ups...moglam isc na tamten kierunek gdybym tylko wiedziala ze taki istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 06.03.07, 21:40 Po pedagogice wczesnoszkolnej naucza sie klasy 1-3. Pzdr, Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.ARMnet.Torun.pl 07.03.07, 02:14 nie ma obciachowych kazdy robi to co lubi jezeli ktos uwaza kozminskiego za uczelnie typu placisz masz to powodzenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prometeusz Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.07, 21:48 no orgazmu jako tako nie dostaję.Pierwszy rok już mam za sobą dość dawno. Ale poskromię Twoją ciekawość skończyłem biotechnologię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:17 A czemu zarządzanie to obciachowy kierunek?? Moim zdaniem wszytskie kierunki w szkółkach prywatnych są obciachowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Agnieszki Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.autocom.pl 16.02.07, 13:24 A dla mnie to ty jesteś obciachowa i te twoje państwówki. Żal ci dupcię sciska że my na prywatnych przynajmniej mamy czyste sale i w zimie ciepło jest na wydziale. Jak mamy jakieś pytania to w uczelnianym systemie komputerowym możemy wszystko sprawdzić. Do systemu komputerowego możemy wchodzić z każdego komputera na świecie, a także z każdego komputera na uczelni, które są dostępne także na korytarzach uczelnianych, po kilka na każdym piętrze. Żal ci dupcię sciska, że na państwowych uczelniach prawie nie szanuje się studenta i jego czasu, zajęcia są porozwalane na cały boży dzień. Za to u nas zajęcia mamy do 16 maksymalnie i nie mamy 5cio godzinnych dziur w grafiku. Wykładowcy są mili. Tak, tak, my za to płacimy i w życiu nie będzie mi za to wstyd. Nie chcę za bardzo generalizować, bo wiadomo, na pasńtwowych też czasem są warunki do nauki, a i na prywatnych znajdzie się dziadostwo. W większości przypadków, jednak jest jak piszę, czyli na prywatnych są warunki do nauki(bo za to się płaci, a nie za to że nas przepychają na kolejny semestr, jak to niektórzy sugerują - nie wiem czemu w ogole mnieli by tak robić?), a na państowych siedzisz sobie w sali, gdzie grzyb rośnie sobie miło w na suficie... Gdzie tu obciach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:46 wole studiować na obskurnej, brudnej, uczelnii państwowej niż grzać d... na wsiowej prywatnej. I jestem dumny z tego że mogę studiować na państwowej, gdzie sie od studenta wymaga a nie płacisz- masz:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do studenta Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.autocom.pl 16.02.07, 20:17 No to śmieszny jesteś nieźle! A czemu twierdzisz że u nas się nie wymaga??? Na prywatnych, owszem, płacisz i masz, ale nie płacisz za stopnie i zaliczenia, tylko za warunki do nauki. A warunki do nauki na prywatnych przeważnie są lepsze niż na państwowych. Powiem ci jeszcze, że na prywatnych jest wielu zdolnych ludzi, którzy otrzymują stypendium w wyniki czego studiują za free, a nawet są na plusie jeśli chodzi o kase. Np. na jednej państowej dużej uczelni w krakowie średnio co 15 student ma przyznane stypendium naukowe, a na innej prywatnej co 5. Nawet jeśli kasa na stypendia w pewnej części pochodzi od państwa, to wiedz że tylko w pewnej części, reszta idzie z uczelni. Na tym chyba prywatnym nie zależy bo tracą, więc o stypendium na prywatnej może być nawet ciężej niż na państwowej. Prawda jest taka, ze pozimy nauczania są bardzo podobne, bo na prywatnych i państwowych wykładają ci sami ludzie. Rożnica jest taka, że prywatne uczelnie to małe ośrodki w przeciwieństwie do państwowych, ale za to oferują, w zamian za kasę, lepsze warunki do nauki. Jak jesteś student to powieneś wkońcu to pojąć!! To, że przeważnie państwowe mają lepszą renomę to już inna sprawa, a i tak to się zmienia. Zresztą co to jest renoma?? Obiegowa opinia ludzi takich jak ty??? Ja mogłem studiować państwowo, ale wybrałem uczelnie prywatną. Dodam jeszcze ze znam ludzi co żałują ze nie są na dobrej prywatnej uczelni tylko na państwówce. A na zachodzie by cię wyśmili i nazwali głupkiem bo tam większość renomowanych i wielkich uczelni to prywatne i wszyscy tam chcą się dostać, nie na państwówki. W polsce tak będzie za 100 lat... ;P więc może się ciesz, ze jesteś na państwowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:24 Wiesz mi tam nie zależy żeby mi pachniało kwiatkami w każdej sali, żeby było ciepełko i w ogóle cacy, bo nie po to idę na studia. A tak w ogóle to u mnie na Uczelni nie śmierdzi, wiec nie wiem skąd masz takie doświadczenia. Czyżby obiegowa opinia? Na studia idę po to by czegoś sie nauczyć, rozwijać zainteresowania i zdobyć kwalifikacje do podjęcia pracy. Z tymi poziomami to chyba przesada, bo wciąż Uczelnie państwowe biją prywatne na łeb na szyję (oczywiście są wyjątki w postaci b. dobrych prywatnych). Nie jesteśmy na zachodzie tylko w Polsce, tutaj wciąż to państwowe Uczelnie stanowią o sile wyższej edukacji:], więc tego typy "argumenty" nie przemawiają do mnie;) Bardzo się cieszę że jestem na państwowej, pozdrowienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do studenta Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.autocom.pl 17.02.07, 13:32 No i brawo! Ja też nie twierdze że wszystkie uczelnie państwowe to syf! Musisz przyznać że na prywatne uczelnie mają lekką przewagę jeśli chodzi o waruki do studiowania bo na nich się za to płaci. To jest normalne i logiczne. Z kolei w polsce, państwowe mają większy prestiż w porównaniu z prywatnymi, co też jest zrozumiałe. Tobie może nie zależy na ładnych salach itp, to tak samo jak mi nie zależy na tym czy uczelnia ma renome. No i dobrze! Ważne żeby dobrze czegoś nauczyli. Powoli możemy chyba dojść do porozumienia. Podsumowując, na prywatnych płacisz za wygodę nauki, czyli to coś co nie zawsze jest na państwowych. To nie jest najważniejsze oczywiście na uczelniach, bo najważniejsze jest nauczanie. A z tym to bywa już różnie, zarówno na prywatnych jak i zaocznych. Więc nie ma sensu mówić i uogólniać, tak jak wyżej podpisana koleżanka Agnieszka, że wszystkie prywatne uczelnie to obciach. Niby dlaczego? Równie dobrze można tak powiedzieć o wszystkich państwowych. Tylko, że w obu przypadkach to nie jest prawda. Jak już coś to można wyszczególnić, które konkretnie uczelnie z prywatnych i państwowych, są "obciachowe", ale nie można generalizować. Ja studiuję na prywatnej, ale absolutnie nie mam nic do państwówek, tylko denerwują mnie ludzie co to stawiają bezsensowne sądy podparte argumentami typu "bo tak". Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do studenta Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.autocom.pl 17.02.07, 13:36 "A z tym to bywa już różnie, zarówno na prywatnych jak i zaocznych". Poplątało mi się. Chodizło mi nie o zaoczne tylko, oczywiście o państwowe... Odpowiedz Link Zgłoś
milila Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 12.06.07, 16:02 Qrcze, skąd u ciebie taka agresja? Wygląda na to, że jeśli już dostałeś się na uczelnię państwową to na kiepski kierunek na na kiepskim uniwerku, bo inaczej nie reagowałbyś tak gwałtownie... wszak wiadomo, że atakujemy kiedy nie jesteśmy pewni swego. Co do warunków to zgadzam się. I tylko co do tego. Z tego co mówisz o stypendiach wynika że na prywatnych studiach uczy się tzw. złota polska młodzież, bo przecież skoro tyle stypendystów to na pewno tacy zdolni, natomiast państwowe mogą poszczycić się mniejszą liczbą stypendystów znaczy się na pewno barany, ciemna masa itp... Obawiam się że trochę przesadziłeś. Każda uczelnia ma inny system rozdzielania stypendiów i na tej podstawie nie ma sensu wyciągać JAKICHKOLWIEK wniosków. A że prywatnym zależy żeby dać jak najmniej kasy to jakaś wierutna bzdura... musi dawać stypendia, żeby student miał poczucie że jak się postara to przynajmniej część wniesionych nakładów zostanie mu zwrócona i tyle. To, że nauczyciele ci sami nie znaczy że poziomy nauczania podobne. Studiuję farmację na Akademii Medycznej, moja siostra cioteczna jest na prywatnej kosmetologii i ma część wykładowców z mojej uczelni... i co z tego? Wydaje ci się, że dziewczyna będzie znała chemię na takim poziomie jak ja? Nie, mój drogi, tam nauczanie chemii polega na (cytuję) stwierdzeniu, że "w chemii organicznej atom węgla ma cztery rączki i zawsze musi trzymać za każdą rączkę inny atom, inaczej nie będzie mógł istnieć..." Czy z takim tekstem można w ogóle mówić o poziomie? Co do renomy, to jest określana nie przez opinię ludzi ale na podstawie rankingów, które biorą pod uwagę obiektywne dane. Sądzę, że celowo pominąłeś ten fakt, bo twoja uczelnia nie plasuje się wysoko w rankingach (inaczej pewnie byś się pochwalił, skoro taki jesteś z niej dumny). I ostatnia uwaga: nie podpieraj się szeroko rozumianym Zachodem, bo nijak ma się do naszych realiów. Może poprawia ci się nastrój kiedy myślisz, że w dalekich Stanach Zjednoczonych za najlepsze studia się płaci, ale nie ma co się podniecać... skoro tu nie udało ci się dostać na dobry kierunek na dobrej państwojej uczelni, na Harvard też byś się nie dostał. Nawet jakbyś miał z czego zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:07 apropo sporu o panstwowe uczelnie i prywatne. nie chodzi o warunki tylko o poziom i prestiz uczelni...a tego nie ocenia sie w kryteriach materialnych. Ja w zyciu bym nie chciala isc na platne studia. Dla mnie byloby w pewnym sensie byloby to osobista porazka choc nie twierdze, ze nie istnieja prywatne uczelnie, ktore reprezentuja przyzwoity poziom.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałosne Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 16:20 "Wykładowcy są mili. > Tak, tak, my za to płacimy i w życiu nie będzie mi za to wstyd" no tak tak...są mili bo płacicie, szczególnie za egzaminy...hmmm..to znaczy za wyniki egzaminu.to tobie "żal dupe ściska" (cokolwiek to znaczy, to chyba jakis slang osób zdobywających wiedzę i dyplomy za kasę) że nie dostałaś/eś się na studia dzienne a teraz wymyślasz takie brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon- Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:53 Skad te wnioski, ze na panstwowce sie nie placi? Przeciez kazde studia zaoczne sa platne! Zgodze sie z jednym - prywatne nie maja szans z uniwerkami, akademiami, polibudami, politechnikami itd... ale przedstawie Wam inny punkt widzenia, z zycia wziety. Studiuje na dobrej prywatnej Uczelni. Moj znajomy na PWSZ. Jak wygladaja zaliczenia? U mnie, na prywatnej: nie umiesz, nie zdajesz, idziesz na warunek, i musisz to w koncu zdac. OK, nie wylatujesz ze szkoly, ale dają Ci kolejna szanse, zebys sie w koncu tego nauczyl i zdal. Wykladowcow nie interesuje, kiedy to zdasz, czy na I, czy na V semestrze - masz umiec dany material i zaliczyc. Na PWSZ, kumpel studiuje zaocznie, tak jak ja, czyli tez placi czesne. Jak u niego wygladaja zaliczenia? - "Ok, masz Pan te trójkę, ale nie przyznawaj się Pan, ze ja Pana tego uczylem" - "Nie stresujcie sie, ja i tak nikogo nie oblewam" - "Na egzaminie bedzie test wyboru..." Itd., czyli nie ma tak przetrudno jak wynika z Waszych relacji. Ponadto PWSZ-om zalezy na Studentach, bo to mlode szkoly i niezbyt zamozne, dlatego wszystko robia, zeby bylo jak najwiecej studencikow. Kolezanka mowila, ze u niej na PWSZ tylko dwie osoby odpadly w ciagu studiow licencjackich, i to jeszcze z wlasnej winy... I jeszcze jedno. U mnie sami wykladowcy, to profesorowie i doktorzy habilitowani, bo Uczelnie stac na zatrudnienie najlepszych fachowcow. A na PWSZ? Niestety Pan mgr... Pani mgr, paru doktorow i profesorow. Jaki z tego wniosek? Nie dzielmy szkol na prywatne/panstwowe. Dzielmy na dobre / slabe. A moim skromnym zdaniem, najwazniejszy jest kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:20 i w druga stronę bo bardzo dobrze znam jeden PWSZ( i to ten najlepszy w kraju)i nie spotkałem sie z taką sytuacja jaką opisałeś. Masa nauki, ciężka praca bo te szkoły pracuja na swoją markę, niektóre starają sie o przekwalifikowanie. Więc takie dyskusje nie mają sensu:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.autocom.pl 17.02.07, 22:46 Więc nie dzielmy uczelni na prywatne, państwowe, i jeszcze może kościelne, tylko na dobre i złe bo to naprawdę jest jedyny sensowny podział. A w ogóle cieszmy się że jesteśmy studentami, a nie wieczne podziały na lepszych, gorszych, bogatszych i biedniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.ists.pl 15.06.07, 00:37 pewnie chodzi Ci o PWSZ w tarnowie- studiowalam tam i to nieprawda, że nie ma takich sytuacji. Moja przyjaciółka tez ma sporo testów wyboru własnie, zresztą sama zdawałam egzamin z pewnego przedmiotu i mialam test wyboru. tak czy siak te testy wcale nie musza byc takie proste i czasem po prostu taka forma jest wręcz wskazana. I autentyczna sytuacja, profesor nam mowil - piszcie spokojnie, cokolwiek zeby bylo na kartce wszytskcih przepuszcze bo nie chce mi sie robic poprawki... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Popieram Szymona! IP: *.autocom.pl 17.02.07, 22:42 Zgadzam się. Dokładnie, prywatne uczelnie przegrywają z państwowymi, głównie akademiami lub uniwersytetami, ale o wiele rzadziej ze zwykłymi państwowymi szkołami wyższymi o ile ich nie przewyższają. Bez sensu jest porównywanie uczelni które poprostu z założenia prezentują inny poziom. Wiadomo, najlepsze są uniwersytety, poźniej akademie no i dopiero szkoły wyższe(na zachodzie często zwane colleg'ami). Poczekajmy jak z prywatnych będą się wyłaniać akademie, to wtedy porównamy. Narazie mało jest chyba prywatnych akademii. Ja słyszałem że kilka miesięcy temu jakaś szkoła Wyższa stała się Akademią Finansów, o innych jeszcze nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_powolny1 Re: Popieram Szymona! 19.02.07, 15:46 Nie tylko. Prawo do używania w nazwie Akademia otrzymały: Wyższa Szkoła Ubezpieczeń i Bankowości (W-wa Modlińska) -Akademia Finansów, Wyższa Szkoła Humanistyczna im.A.Gieysztora (Pułtusk-Ciechanów)-Akademia Humnanistyczna im. A.Gieysztora. Innych grzechów nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: Popieram Szymona! IP: *.aster.pl 19.02.07, 18:04 Art. 3. 1. Wyraz "uniwersytet" może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w dwunastu dyscyplinach, w tym przynajmniej po dwa uprawnienia w dziedzinach nauk humanistycznych, społecznych lub teologicznych, matematycznych, fizycznych lub technicznych, przyrodniczych oraz prawnych lub ekonomicznych. 2. Wyrazy "uniwersytet techniczny" mogą być używane w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w dwunastu dyscyplinach, w tym co najmniej osiem uprawnień w zakresie nauk technicznych. 3. Wyraz "uniwersytet" uzupełniony innym przymiotnikiem lub przymiotnikami w celu określenia profilu uczelni może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają co najmniej sześć uprawnień do nadawania stopnia naukowego doktora, w tym co najmniej cztery w zakresie nauk objętych profilem uczelni. 4. Wyraz "politechnika" może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora co najmniej w sześciu dyscyplinach, w tym co najmniej cztery w zakresie nauk technicznych. 5. Wyraz "akademia" może być używany w nazwie uczelni, której jednostki organizacyjne posiadają co najmniej dwa uprawnienia do nadawania stopnia naukowego doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.tktelekom.pl 05.03.07, 09:37 a o co ci chodzi ze w prywatnych sie niby placi za zdanie?a w panstwowkach niby nie to jeszcze malo wiesz o zyciu mala a jak ktos sie nie dostanie do panstwowej to co ma sie poplakac i czekac rok ? puknij sie w czolko a wogole to to czy sie jest na prywatnej czy nie to i tak nic nie znaczy bo jak skonczysz to i tak liczy sie kto wiecej w glowie ma a panstowka nie daje gwarancji ze to akurat ty bo oplat miesiecznych na studiach nie mialas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:18 to jestesmy pewnie w podobnym wieku ,dziwie sie ,ze doroslemu facetowi chce sie zakladac tego typu watki ,a zreszta biotechnologia bo ja wiem czy taki powod do zachwytu...gdybys skonczyl astrofizyke ,jakis MIT to moze .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prometeusz Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.07, 22:39 a jaki to ma związek z dyskusją na forum? to że skończyłem bio nie oznacza chyba blokady na rozmowy forumowe. Fizyki na biochemii jest dość sporo, więc nie powaliło mnie na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: se Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:00 dla mnie obciach to bibliotekoznawstwo i ogrodnictwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs Zdecydowanie biotechnologia IP: *.chello.pl 15.02.07, 23:11 Nie dosc ze dla idiotow, to jeszczce dla ciot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:04 nie tylko nie rozumiem zwiazku z twoim zawodem a zakladaniem watku o tzw.obciachowych kierunkach studiow? co to znaczy obciachowy? dla kogos to bedzie zarzadzanie ,dla kogos historia sztuki ,a za iks lat biotechnologia czy informatyka -bo tylu ludzi pcha sie na to drzwiami i oknami.Kiedy wypozyczam ksiazke w bibliotece ,nie wysmiewam sie z pracujacej tam osoby ,ani kierunku jej studiow,,podobnie jak nie traktuje z wyzszoscia sprzataczki czy kierowcy autobusu-tak im sie ułożylo zycie i są na swoj sposob ,a nawet bardzo potrzebni w spoleczenstwie.Nie musze leczyc swojego rozbuchanego ego zakladajac watki na forach internetowych....ale widocznie do tego trzeba dojrzec.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimphwdpgansta69 prawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:58 prawo to obciach po maksie bo studenci prawa muszą harować za pięciu i wydaje im się że będą prawdziwymi graczami a 99% nie dostanie się nawet na aplikację. poza tym wszystko na akademiach rolniczych,uczelniach katolickich,szkolach prywatnych,biblitekoznawsto,kulturoznawstwo,administracja,filozofia,,,kierunki nauczycielskie'' typu geografia,historia,chemia,fizyka,matma,biologia, i jeszcze dziennikarstwo,socjologia,politologia ,stosunki miedzynarodowe,wszelkie filologie,informatyka na uniwerkach,pielegniarstwo,archeologia,wszelkie kierunki artystyczne i humanistyczne,psychologia,pedagogika,komunikacja społeczna.poza tym wszystkie inne kierunki-studia są dla frajerów,prawdziwi gracze rozkręcają swoj biznes narkotykowo-sutenerski.sława i cześć wszystkim czarnuchom,alfonsom i dealerom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prawo IP: *.bumc.bu.edu 16.02.07, 00:21 czlowieku wyluzuj sie z tym obciachowym kierunkiem studiow. Nawet sie nie zdziwilam, ze ktos studiujacy biotechnologie cos takiego wymyslil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Najbardziej obciachowe jest.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:45 zakłądanie takich bezsensownych wątków :) Z tego wniosek że na biotechniologii produkują półmózgi, to więc musi być strasznie obciachowy kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toi-toi Re: Najbardziej obciachowe jest.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:52 TEOLOGIA i OCHRONA ŚRODOWISKA :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh politologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:00 socjologia,filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stud Re: politologia IP: *.lodz.mm.pl 16.02.07, 12:49 obciachowy to jest ten watek, az przykro patrzeć ze student wymyśla takie głupi watek, upadek obyczajów- ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an SPORT 16.02.07, 17:47 ja tu siedze nad ksiazkami i ryje calymi dniami i nocami a ktos sobie w tym czasie kopie pilke i tez dostanie dyplom. Porazka Odpowiedz Link Zgłoś
madzior84 Re: SPORT 20.02.07, 18:11 Studenci AWF też muszą ryć - m.in. anatomię i fizjoterapię. Idąc Twoim tokiem myślenia porażką powinny być też wszelakie 'studia artystyczne' (AM i ASP), bo tam sobie tylko malują albo grają... Trochę pomyślunku dziewczę drogie, studiowanie to nie tylko kucie, to przede wszystkim rozwijanie swoich pasji. Gdybyś miała talent, to nie musiałabyś teraz tyle ryć. Odpowiedz Link Zgłoś
fikcjonalizator Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 16.02.07, 18:06 ja tez jestem na biotechnologii ito nawet wyobraz sobie ze na UJ i jezeli cos tu jest obciachowe to wlasnie ty ze swoim buractwem tak wiec prosze cie nie rob mi jak i pozostaym biotechnologom wiochy Odpowiedz Link Zgłoś
tofir Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 16.02.07, 18:15 no to mnie zaskoczyliscie... jak mozna twierdzic, ze ktorys kierunek studiow jest mniej lub bardziej "obciachowy"? przeciez kazdy powinien studiowac to, co go interesuje i nie mozna mu w zadnym wypadku zarzucic, ze jest z tego powodu "obciachowy". takie dyskusje sa spododowane tym, ze studia sa teraz powszechne, a Wy zamiast szanowac to, ze mozecie zdobywac wyzsze wyksztalcenie w kierunku, ktory Was interesuje, zastanawiacie sie, czy to, co studiuja Wasi koledzy jest "obciachowe". bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loreai autor postu jest obciachowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:24 skorotaki topic zakłada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urban Re: najbardziej obciachowa jest informatyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:46 niedogolone ciołki w szarych wyciągniętych sweterkach, najczęściej okularnicy i wieśki z zapadłych dziur. Wstyd przyznać się do studiowania takiego czegoś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to sem ja:] Łapy opadają....... IP: *.centertel.pl 17.02.07, 15:32 Przerażające jest to, że w ogóle można myśleć, że jakiś kierunek jest obciachowy....Zbyt często zamiast dostrzec w drugiej osobie człowieka patrzymy na niego przez pryzmat studiów, które skończył. Wykształcenie nie czyni z nikogo bardziej inteligentnym. Wśród ludzi, którzy skończyli kilka fakultetów można znaleźć prawdziwych buraków. Ludzie dajcie sobie i innym odetchnąć. Studiujcie "obciachowe" kierunki jeśli to kochacie i nie przejmujcie się nieszczęśnikami, którzy lubią się wyładowywać na innych. Studia to tylko niewielka część naszego życia ważna, ale na pewno nie najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellhax Re: najbardziej obciachowa jest informatyka IP: *.autocom.pl 19.02.07, 21:36 LoL Odpowiedz Link Zgłoś
madzior84 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 20.02.07, 18:06 Najbardziej obciachowe są kierunki, których studenci krytykują inne kierunki i zakładają durne wątki na forum. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajmar Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.tvk.torun.pl 20.02.07, 18:11 technologia drzewna, bo można sobie palce ob(od)ciachać <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:00 NA FORUM OBURZENIE! jakiś cham ośmielił się nazwać studia obciachowymi. niemożliwość. horror! Od razu banda "humanistów" rzuca sie z wyswiskami i obelgami jakby przeczuwając że może zostać podany ich "przyszłościowy kierunek" ale spójrzcie prawdę w oczy, SĄ OBCIACHOWE KIERUNKI. studiują je panienki i chłopaczki którym wszystko jedno co studiują i gdzie. są to: 1. Nauki o rodzinie (sic!) 2. Teologia, janopawłodrugologia i pochodne 3. Politologia (0 pracy...) 4. Kulturoznawstwo (j.w) 5. Pedagogika 6. Socjologia i inne "wszechstronnie rozwijające studia humanistyczne" po których do podbicia są tylko Irlandia i Wlk. Brytania, wiecie w jakim charakterze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.bumc.bu.edu 21.02.07, 18:00 watek jest zalozony przez biotechnologa. Myslisz, ze przyszlosc calego tlumu biotechnologow wyglada tak rozowo? Czekaja na nich nie wiadomo jakie perspektywy? Bedac na biologii a potem robiac doktorat, widzialam jak ten kierunek sie tworzyl. Myslisz, ze specjalizacja biotechnologia na rolnictwie na SGGW dawala mniejsze mozliwosci niz skonczenie kierunku biotechnologia. Oj nie tylko wtedy ten kierunek konczylo 10 osob na rok. No i rolnictwo na SGGW czy biologia na UW nie bylo tak cool. Teraz pcha sie tam znacznie wiecej osob bo ta takie modne i przyszlosciowe, a potem jest problem. Calkiem tak latwo nie jest. A jakie musi ktos przezyc rozczarwoanie jak absolwent zarzadzania zarobi wiecej niz absolwent biotewchnologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janex Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.autocom.pl 21.02.07, 18:49 Ale nawet jeśli to przecież obciach to dla każdego coś innego i inne sa powody dla których coś uważane jest za obciach. Każdy studiuję to co lubi. Jak kogoś jara Kulturoznawstwo to czemu ma tego nie studiować. Żaden obciach dla mnie. Zresztą to, że wykształciłeś sie w jakimś kierunku to nie znaczy, że musisz w nim pracować. Ja znam filozofa, który ma dużą firmę robiącą oprogramowanie przemysłowe. Wbrew pozorom do biznesu mogły mu się przydać studia filozoficzne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.tvk.torun.pl 21.02.07, 21:20 a jak się mierzy współczynnik obciachowości? czy obciachowe są studia b. popularne i modne (np ZiM, politologia - są na każdej wyższej szkole czegokolwiek)? bo jak tak, to można przyjąć, ze np (teoretycznie) za 30 lat będzie maaaaasa informatyków, to wtedy informatyka będzie obciachowa, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpmyjob Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 05.03.07, 13:19 Nie ma obciachowych studiów, są tylko obciachowi studeńci. Odpowiedz Link Zgłoś
majka4321 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 10.03.07, 16:34 dla mnie obciachowwe jest albo opierdzielanie sie i nie studiowanie niczego, albo studia na platnych uczelniach, gdzie wiekszosc ludzi konczy je z gdyz je utrzymuje , a nie dlatego ze ma wiedze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO NAME Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.centertel.pl 23.03.07, 05:00 Słuchaj studiuję historię i doskonale zdaję sobie sprawę, że nie znajdę dobrej pracy po niej. Ale zuważ jedno gdyby nie te wymienione przez Ciebie nauki nie zbyt wiele wiedzielibyśmy np. o kulturze, sztuce itp. Nie samą techniką i prawem człowiek żyje. I nie obrażaj ludzi, a właściwie nie przyklejaj im łatek. Nie wiesz dlaczego ktoś poszedł na ten kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no czekam Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: 149.156.222.* 08.06.07, 00:59 a ja sobie studiuje turystyke, jest latwo lekko i przyjemnie, jestem zachwycona wyborem:):) zajmuje sie tym co lubie, nauka mnie nie przerasta :D:D, kto mnie teraz zbeszta za obciachowy kierunek ? chcialam jeszcze dodac ze pedagogika, historia, ogrodnictwo, religioznawstwo, informatyka, odlewnictwo, i co tam jeszcze macie to najlepsze kierunki dla tych, ktorzy je wybrali, widocznie tak chcieli i chwala im za to, bo robia w zyciu cos co im sie podoba, a nie mecza sie na sile na super modnych i przyszlosciowych kierunkach! To i tak zycie zweryfikuje czy beda w tym dobrzy czy nie. I nawet jezeli ktos ma smykalke do zarzadzania to dlaczego nie mialby sie sprawdzac na tym polu? Wiadomo ze ludzie sa rozni i maja rozne zainteresowania. Dobra, moze obciachem tego nie nazwe, ale duzym bledem jest pojscie na studia zupelnie niezgodne z naszymi zainteresowaniami, tylko dlatego ze sa modne lub przyszlosciowe, jak i duzym bledem jest rezygnacja ze studiowania ulubionej dziedziny tylko dlatego ze dany kierunek jest uwazany za obciachowy...toz to meczarnia przez nastepne 5 lat, a moze byc i wiecej..;) Tyle mam do powiedzenia na dzis, przepraszam za brak polskich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 01:30 dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 01:33 Prawo, anglistyka, iberystyka, stosunki międzynarowe, medycyna, ekonomia. wszystko to obciach wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
larry4 Re: najbardziej obciachowy kierunek to....? 11.06.07, 21:14 ad vocem watku, że jakoby na uczelnich państwowych jest brudno i śmierdzi, a na tych prywatnych to tak czysto i przytulnie... potwierdzam na panstwowych "smierdzi" przynajmniej na moim wydziale... tyle tylko, że był to wydział chemii uj... ten zapach odczynników pomieszany z zapachami baru w podziemiach... jedne z piekniejszych chwil w zyciu... a poza tym gratuluje tematu watku..., i jedno pytanie czy dla biotechnologów jest jakas swietlana przyszłość w naszym kraju? nie wydaje mi sie...dzis jestem juz tym, który zatrudnia, pracuję w branży, moja firma szukala ostatnio chemika, a raczej biochemika i co?...cała masa podac od abs biotechnologii... potem rozmowa i oczekiwania finansowe... niespodzianka na zenujaco niskim poziomie, zeby chociaz staz doświadczenieitp. taklie tam tłumaczenia... poza tym czy zarzadzanie jest obciachowe? jako drugi kierunek nie, absolutnie nie! właśnie brakuje mi wiedzy z zarzadzania, więc jade zarzadzanie jako drugi kier. ,ale nie jakies tam podyplomowki od początku, od licencjatu... i jeszcze jedno jezyk... to jest przede wszystkim zmora wielu absolwentów... Odpowiedz Link Zgłoś