Dodaj do ulubionych

WSPS w Dąbrowie Górniczej

IP: *.i-bud.eu 16.08.11, 14:21
Jakie są wasze opinie nt. tej uczelni?
Obserwuj wątek
    • Gość: Studentka Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 11:50
      Najgorsza uczelnia na jaką mogłam się wybrać...!!!!! Jest masakryczna traktują studentów jak gó... nic się nie nauczysz niczego się nie dowiesz jedynie jak można upokarzać ludzi!!!! pamiętam jak zaczęłam studiować na tej uczelni...jak składałam papiery to mówiono że zajęcia będą co dwa tygodnie okazało się że były co tydzień piątek sobota niedziela! w piątek zaczynały się najczęściej o 15:30 gdzie większość osób było w pracy:/ soboty i niedziele zawsze od 8 do 20 a między no 4 godziny okienka i kiblowałaś na uczelni gdzie nie było gdzie usiąść ani nic! Zajęcia niektóre odbywały się w pobliskiej podstawówce gdzie krzesełka były dla pierwszoklasistów i siedź sobie tam na 2 godzinnym wykladzie! Koło uczelni nie ma gdzie zaparkować więc manaty się sypaly ostro...no cholera jak już czlowiek płaci tyle kasy tym darmozjadom to mogliby zrobić jakiś parking! egzaminy wiele razy odbywały sie w środku tygodnia i niekogo nie obchodziło że w pracy trzeba brać urlop a urlop jednak nie z gumy tymbardziej że potem odbywały się zajęcia kliniczne dwutygodniowe na ktore też trzeba było brać urlop + prawie dwumiesięczne praktyki ale studia zaoczne!:/:/ Egzaminy organizuje się też w taki sposób że np na 45 osób na poprawce dają godzinę na pytanie osoba egzaminująca spóźnia się 20 minut wpuszcza 9 osób nikt nie zdaje i wychodzi mówiąc dziękuję koniec egzaminu i mimo że zapłacilaś za tą poprawkę nie wchodzisz a potem musisz już placić za warunek! Więc odradzam udania się do tej szkoly i mimo że już może tam studiujesz moja opinia będzie przestrogą dla innych!!!!!!!! aaaaa...a z pisaniem pracy licencjackiej też jest super bo promotora widzialam raptem raz i mimo że byl umówiony z nami (bylo nas kilkoro) spóźniał się i zadzwonilismy czy będzie na co opowiedział jestem w domu musze przyjeżdżać...!!!! Na uczelnie przyjechalismy specjalnie dla niego! BEZ KOMENTARZA!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: dodebi---lki Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.i-bud.eu 23.11.11, 10:28
        a jaki kierunek studiowalas?

1. parking,
        2. zajecia co tydzien, praktyki, cwiczenia kliniczne- twierdzisz ze to traktowanie studetow jak gowno?

Ej- chyba cos nie tak- z twoimi wymaganiami- to ze placisz to znaczy ze masz miec zajecia raz w miesiacu, bo co tydzien to za czesto?
      • Gość: *** Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.12, 09:20
        Widzę tutaj sfrustrowaną studentkę, której ewidentnie nie szło na studiach dlatego szkaluje Uczelnię, może przyszła tylko po "papierek." a tu uczyć się kazali. Ba, nawet wiem z jakiego kierunku jest i o jaką sytuację chodzi. Sam ten kierunek kończyłem. Wykładowca cierpliwie czekał na studentów, którzy nie chcieli wejść na egzamin, zapytał czu ktoś jeszcze jest gotowy przystąpić do egzminu - nikt z kilkuosobowej grupy nie nie wszedł na egzamin. Dodam, że to jeden z najważniejszych egzaminów na roku. Ciekawe czy "studentka" chciałaby żeby zajmował się nią w przyszłości niedouczony fizjoterapeuta. Praktyki i ćwiczenia kliniczne są obowiązkowe - mają pomóc w zdobyciu umiejętności praktycznych. Zdecydowana większość studentów jest zadowolona z poziomu studiów, przygotowania merytorycznego i doświadczenia wykładowców - specjalistów z Akademiii Medycznej i AWF. Jeśli ichodzi o częstotliwość zajęć - to niestety taki ogrom godzin, które muszą być w programie wymaga poświęcenia od studentów. Kierunki medyczne nie są dla "niby studentów". Młodzi koledzy i koleżanki - wybierając takie kierunki bierzecie na siebie odpowiedzialnośc - macie w przyszłości pomagać chorym lub ratować ludzkie życie!
        • Gość: Gość Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 10:07
          Szlak mnie trafia z tą uczelnią. Dość że się nie da dodzwonić, na e-mail nie odpisują. Dodzwoniłam się raz na 20 razy ale chciałam dopytać więc dzwonie od tygodnia co pół godziny i nikt nie odbiera. A kobieta która odebrała nic nie wie o rekrutacji!!!! Niekompetentni ludzie tam pracują!!!! Nie złoże już tam papierów! jeśli personel jest taki to uczelnia tym bardziej! A strona internetowa jest naprawdę kiepska. Nawet nie ma dat co do rekrutacji. I skąd mam wiedzieć do kiedy mam się zarejestrować??!!! Tylko podali nr konta na który trzeba aż 100 zł wpłacić SZOK wszędzie jest po 70 a u nich 100!!!
          • Gość: nonieno Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 13:47
            to idź tam gdzie się szybciej dodzwonisz :P
            albo gdzie zaoszczędzisz 30 zł.
            Kurde- kiedyś ludzie mieli inne kryteria co do wyboru uczelni...
            • Gość: XX Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.Netcominternet.pl 18.10.12, 21:15
              UCZELNIA BEZNADZIEJNA !!! ZA REZYGNACJE STUDIÓW NAWET JESLI KTOŚ BYŁ TYLKO JEDEN RAZ NA ZAJĘCIACH POMIMO ZE JEST OSOBĄ NIEPRACUJĄCĄ I MA CIĘŻKĄ SYTUACJE FINANSOWĄ MUSI ZAPŁACIĆ ZA CAŁY MIESIĄC. WIDOCZNIE O TEN RAZ ZA DUŻO...ŻENADA TOTALNA ODRADZAM WSPS W DĄBROWIE GÓRNICZEJ.
              • Gość: absolwentka Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.strong-pc.com 29.01.13, 21:45
                Nie polecam! Totalny brak organizacji, kiepska kadra( w większości) niski poziom nauczania, idąc teraz na mgr oczy mi wychodzą z podstawowych przedmiotów kierunkowych jakie są wymagania,a po tej uczelni tych podstaw niestety brak. Chyba, że komuś chodzi tylko o papierek,to idealne miejsce do zakupu go. Jednak jeśli ktoś ma większe ambicje i ma w planach iść dalej to WSPS jest kiepskim wyborem, bo praktycznie po ukończeniu zaczyna na II stopniu naukę od 0 ! Żenada. Nie warta uwagi.
    • Gość: Yoanna Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 06:05
      Szkolnictwo wyższe to nie gimnazjum!! ogarnijcie się ludzie!! po komentarzach widac Wasz poziom intelektualny i pojęcie o życiu. nikt nie bedzie Cie za raczke prowadzic. Studia - jak nazwa wskazuje studiujesz przedmiot, samodzielnie za wskazówkami prowadzącego, czyli kierujacego na wlasciwy tor lektury i mysli. Tu pani na lekcji nie dyktuje do zeszytu!! Chcecie poczuc się jak zero i zobaczyc totalny brak organizacji?? To zapraszam na państwową uczelnie np UŚ (spędziłam tam 7lat).
      Pani "absolwentka" mogła się przyłożyć do nauki w prywatnej szkole to przy mgr bylo by łatwiej.
      P.s WSPS to NIE UCZELNIA tylko studium....
      • Gość: dfrt Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.vfserver.com 31.01.13, 10:04
        "To zapraszam na państwową uczelnie np UŚ (spędziłam tam 7lat)."
        wszedzie jest burdel tym bardziej tam
        a kto jest włascicielem wsps w dabrowie czy nie czasem jakiś profesor z uś?
        • Gość: żak Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.telpol.net.pl 01.08.13, 00:59
          Hmmmm... Wybierając uczelnię, warto się zastanowić nad tym czego oczekuję - jeśli chcę tylko dyplom, nie mam zamiaru się uczyć, bo pani kanclerz przyjdzie i tak załatwi "wpis" a jak nie to wyleje wykładowcę, jeśli nie zależy mi na jakimkolwiek poziomie wiedzy specjalistycznej i przygotowaniu zawodowemu bo i tak nie ma podstawowego sprzętu i pracowni, wreszcie jeśli chcę zimą siedzieć w klasie (zajęcia w podstawówce) w okryciu wierzchnim, bo nie ma nawet szatni... zapraszam do WSPS!!! Nic się nie nauczysz ale skasują jak za zboże!!! Aj, pracy też nie znajdę - przecież nic nie potrafię a absolwent WSPS w DG zamyka wszelkie drzwi - wstyd się przyznać! Spędziłem w murach tej uczelni kilka semestrów i głowa w dół! MASAKRA! UCIEKAJ!!!
          • Gość: Ewelina Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.232.140.131.rudna-net.pl 01.09.13, 20:04
            Cześć .
            Czy naprawdę na tej uczelni jest tak źle? Pytam bo się tam wybieram.A możesz polecić inną uczelnię tylko dzienne ratownictwo bo w Sosnowcu jest ale tylko zaocznie.

Z góry dzięki za odpowiedź
            • Gość: szczerydg Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.play-internet.pl 25.06.14, 23:35
              Kończac jakikolwiek kierunek na tej właśnie "UCZELNI", to tak jakbys wyrzucił nie małe pieniądze w błoto, a kwalifikacji jak nie miałes tak nie bedziesz miał dalej, a na pracę to w ogóle nie licz. Kadra z roku na rok coraz bardziej sie wykrusza, pracownie to jakas fikcja literacka, ..., jednym słowem jak nie masz co zrobic z kasa to jedno jest pewne, wydaj na cokolwiek ale na pewno nie na pseudo studiowanie na WSPS.
              • Gość: mattrix831 Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.15, 19:45
                NIE ZALICZONO MI ZDANEGO EGZAMINU BO PODCZAS SPRAWDZANIA- PODLICZANIA PUNKTACJI NIE DOLICZONO SIE BRAKUJĄCYCH PUNKTÓW KTÓRE TAN DO JASNEJ CHOLERY BYŁY.
                A TO BYŁ EGZAMIN DOPUSZCZAJĄCY DO OBRONY. STRACIŁEM CAŁY ROK NIE MOGŁEM W TERMINIE PODEJŚĆ DO OBRONY, PRZEZ CO NIE MOGŁEM ZŁOŻYĆ DOKUMENTÓW NA WYMARZONY UJ, TERAZ NIKT NIE CHCE POMÓC KAŻDY UMYWA RĘCE, MUSZĘ PONOWNIE ZDAWAĆ EGZAMIN CZY TO NORMALNE DLA MNIE TO SKANDAAAALL
                SZKOŁA SAMA W SOBIE NIE JEST TAKA ZŁA ALE POWYŻSZY FAKT SPRAWIŁ IŻ NA PEWNO NIE BĘDĘ TU ROBIĆ DRUGIEGO KIERUNKU-MAGISTERKI Z PIELĘGNIARSTWA CO PLANOWAŁEM . NAMÓWIŁEM NA MAGISTERKĘ TU NAWET SPORA GRUPKĘ KOLEŻANEK Z ROKU NA INNEJ UCZELNI ALE SKUTECZNIE JE OSTRZEGŁEM IDZIEMY GDZIE INDZIEJ.
                SZKODA BO BYŁO TU NAWET SYMPATYCZNIE ŚWIETNI FACHOWCY TU PRACUJĄ I NIESAMOWICIE MIŁE I UPRZEJME PANIE W DZIEKANACIE. LECZ SKORO UCZELNIA DOPUSZCZA DO TAKICH RZECZY TO DZIĘKUJĘ BARDZO
    • Gość: anula Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.14, 20:15
      A jak jest na kierunku zdrowie publiczne? Poziom tak samo niski?
    • slimia Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej 04.08.18, 11:44
      Nie wiem jak było kiedyś ale teraz jest to uczelnia na poziomie i nie można narzekać. Zdecydowanie polecam bo sama studiuje już rok a sprzęt który mamy do ćwiczeń był idealny po prostu nówki nie to co na innych gdzie pierwsze roczniki dostają pozostałości jak sitka do nauki. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nauczyłam się technik na pracowni a nie na ludziach!!! Dla mnie w porównaniu z innymi to numer 1
    • Gość: Daniela Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.21, 15:29
      Wyż sza szkoła planowanego skubania z kasy nawet do covidowego po niej nie chcą. Niski poziom kultury uczelni tylko płać jakoś to będzie a warunki do nauki poniżej krytyki małe ciasne sale. Daniela
    • zen.rack Re: WSPS w Dąbrowie Górniczej 25.10.25, 06:05
      Bardzo słaba pseudouczelnia prowadząca studia z kierunków medycznych, np. pielęgniarstwo, ratownictwo medyczne. Studenci często piszą skargi, co wywołuje efekt zastraszający. Zatrudniają nauczycieli na umowy zlecenie. Studenci mają częste absencje na zajęciach, zwykle otrzymują pytania na egzaminy/sprawdziany lub masowo ściągają na testach online. Przypadki wyrzucania studentów z praktyk w szpitalach za brak woli do pracy lub niekompetencję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka