Dodaj do ulubionych

Lewa matura a studia...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 22:38
Zastanawia mnie jedna rzecz: w tym roku pisze mature, notabene za tydzien.
Jesli nie zdalabym i kupila lewa mature, to czy na studiach polapaliby sie,
ze nie zdalam jej? Czy w ogole na studiach sprawdzaja "pochodzenie" matury?
Dodam, iz interesuja mnie wylacznie studia platne, na ktore uczelni zalezy,
by dostalo sie jak najwiecej osob.
Obserwuj wątek
    • Gość: eM Re: Lewa matura a studia... IP: *.markom.krakow.pl 03.05.04, 23:01
      a po co studiowac, skoro juz teraz nie chce sie Pani uczyc - czyz nie bedzie
      efektywniej juz teraz kupic dyplom? - moze sie pracodawca nie polapie....
      • Gość: magda Re: Lewa matura a studia... IP: *.wist.com.pl 03.05.04, 23:09
        a ja moze jestem nie uswiadomiona i zacofana ale na czym polega kupienie
        matury? ciekawość mnie zzera bo swoja zdawałam rok temu i wspominam jako bardzo
        sympatyczny egzamin z ogromną ilością bardzo miłych nauczycieli...
        połamania piór uczciwym i "normalnym" maturzystom zycze!
      • Gość: Ja Drogi eM, i tu sie mylisz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:15
        Ja nie twierdze, ze juz lece kupowac mature. To jest jedynie ewentualnosc,
        gdybym nie zdala. A mnie wlasnie chodzi o to, zeby isc na studia. Cztery lata
        liceum uwazam za zmarnowany czas, nauke czegos, cos kompletnie mnie nie
        interesuje. Nic na to nie poradze, ze moja pasja jest architektura wnetrz.A
        licemu ogolnoksztalcace nie przewiduje rozwoju nauki w tym kierunku.
        • Gość: magda Re: Drogi eM, i tu sie mylisz... IP: *.wist.com.pl 03.05.04, 23:23
          a co z wiedzą ogólną, nie przesadzajmy ze w LO nei da sie znalezc niczego
          ciekawego polski jezyk obcy i przedmiot do wyboru --tu nie ma zadnej filozofii--
          matura jest prosta w zyciu bedziesz musiałą zdac przynajmniej kilkanascie
          trudniejszych egzaminów--coz chyba ze je sobie kupisz - pasja pasją ale matura
          to minimum pozdrawiam
          • Gość: Ja Widzisz Magda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:53
            Jezyk obcy, owszem, zawsze sie przyda, ale moj ojciec jest Niemcem i po
            niemiecku mowie rownie dobrze jak po polsku. Tak wiec na tej plaszczyznie
            liceum mi nic nie dalo. Wybor przedmiotu w moim przypadku byl kierowany jedynie
            kompetencjami nauczyciela (zdaje biologie). Mialas duzo szczescia trafiajac na
            milych nauczyciel. Mnie nie bylo to dane. Niestety. A wracajac do meritum nikt
            nie odpowiedzial na moje pytanie, czy na studiach sprawdzaja "pochodzenie"
            matury.
            • Gość: eM Re: Widzisz Magda... IP: *.markom.krakow.pl 04.05.04, 00:12
              nie oszukuj sie, ze na studiach "architektura wnetrz" bedziesz sie przez bite 5
              lat uczyla rzeczy, ktore Cie zainteresuja - nigdzie tak nie ma i pod tym
              wzgledem nic sie nie zmieni w stosunku do liceum...

a co od pytania - nie, na poczatku nikt nie sprawdza, czy chodzilas do szkoly,
              z ktorej pochodzi Twoje swiadectwo - nikt nie dzwoni, zeby sie zapytac, czy
              mialas taka, a nie inna ocene...

ale - w pewnym momencie - przy ubieganiu sie o stypendium... albo o cos innego -
              ktos zadzwoni... ktos poprosi o potwierdzenie i wtedy - nie bedziesz miala
              dyplomu ani z architektury, ani z niczego innego...

jesli cos bazuje na oszustwie, to jest nic nie warte -
              dlaczego w Polsce tak trudno to pojac?...

• j_u Re: Drogi eM, i tu sie mylisz... 04.05.04, 08:52
          Ja bym nie chciala, zeby moje wnetrza byly projektowane przez kogos, kto nie ma
          zadnej wiedzy ogolnej. Wiedza o historii czy znajomosc literatury ksztaltuja
          gust i wyobraznie.
          • Gość: emo ja - ty glupia cipo IP: *.devs.futuro.pl 04.05.04, 15:49
            nie pierdol takich glupot - ucz sie, a na marginesie nikt tego nie sprawdza
            niezaleznie czy chodzi o stypendium czy nie
            • j_u ty glupi...u ;P 05.05.04, 09:10
              Ucze sie, co jest sprawdzane, dostaje wysokie stypendium po to, zeby potem moc
              przebierac sposrod hydraulikow takich jak ty, ktory najlepiej naprawi rure w
              zlewie.
    • Gość: Richelieu* Re: Lewa matura a studia... IP: 217.98.107.* 04.05.04, 18:13
      najpierw zdaj maturę albo przynajmneij poczekaj do 11 V. Przed maturą każdy się
      boi i wymyśla cuda niewidy. Kupić maturę.. po co, jak spojrzałabyś w lustro
      jadąc na kłamstwie. Nikt nie sprawdza ważności matur, ale sprawdza się wiedzę.
      Jeśli będąc w lipnej szkole z okropnymi nauczycielami, współczuję, top czy
      przynajmniej sama dla siebie się uczyłaś by wnętrze dostosowywać. J_u dobrze
      powiedziała, że wrażliwość, że to i tamto. Widząc jednak lekcje polskiego gdzie
      nikt lektury nie przeczytał więc jak oamwiać zawiłości dwóch wersów trudno
      mówić o budowaniu wrażliwości. To Ty sama powinnaś czuć na ile. Nie mając
      podstaw historycznych, filozoficznych, krajobrazowych będziesz zwykłą babą od
      urządzania wnętrz, taką jakich wiele bo tych kursików się namnożyło mnóstwo.
      Chcąc bć architektem wnętrz trzeba być artystą

noo, ale przecież Ty się po prostu tylko boisz, aż się boisz, wszyscy
      maturzyści się boją i wtedy przychodzą do głowy najgłupsze rzeczy pod słońcem.
      Zdasz i będzuesz hepi, zapomnisz, że taki idiotyczny wątek założyłaś. A jeśli
      mimo wszystko nie zdasz, choć pewnie zdasz ;), no, ale jeśli, to wkońcu 2004
      nie jest ostatnim rokiem istnienia świata. Można zdawać za rok. A w ciągu roku
      ile to rzeczy można ciekawych zrobić, że hoho
      • Gość: Richelieu* Re: Lewa matura a studia... IP: 217.98.107.* 04.05.04, 18:18
        i jeszcze jedno. Co prawad przyjmuje się często na zaoczne nawet bez egzaminu,
        najczęściej na podstawie konkursu świadectw, czasem egzam, i chodzi o to by jak
        najwięcej przyjąć.
        pierwsza sesja w porządnej szkoel weryfikuje wyniki rekrutacji, a druga to już
        na pewno. Potem te Twoje 2 tys za semestr wcale nie będzie takie atrakcyjne
        gdyż upadek prestiżu drożej będzie kosztował niż te marne 2 tys razy 100
        • Gość: Ja do Richelieu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 18:26
          A kto powiedzial ze ide na zaoczne studia? Moje akurat sa dzienne
          • Gość: Richelieu* Re: do Richelieu IP: 217.98.107.* 04.05.04, 19:59
            zasugerowałam się tym: "Dodam, iz interesuja mnie wylacznie studia platne, na
            ktore uczelni zalezy,
            by dostalo sie jak najwiecej osob."

ale

"> A kto powiedzial ze ide na zaoczne studia? Moje akurat sa dzienne"

noo, i to jest piękne. Twoje studia i już, a co. Nie tylko maturę, aale i na
            studia. Odmawiaj mantrę "moej studia, moje studia, moje studia" to zdasz raz
            dwa;)
    • Gość: Ja emo-idioto, zrozum chociaz co czytasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 18:23
      Czy wy jestescie niedorozwinieci? Czy macie problemy z czytaniem ze
      zrozumieniem? Ja nie mowie, ze nie zdam matury i ze od razu chce ja kupic,
      tylko pytam czy ktokolwiek sprawdza na studiach czy ja zdlam. Z reszta co was
      to obchodzi czy kupie mature czy nie. Nie o to was pytalam.
      • mycha79 Re: emo-idioto, zrozum chociaz co czytasz 04.05.04, 21:43
        Przepraszam, pomijam juz fakt kompletnego idiotyzmu kupowania matury, ale
        dlaczego poruszasz ten wątek teraz?? Może poczekaj do wyników. I zamiast
        siedziec na forum weź do rączki ciekawą książkę albo obejrzyj dobry film. Nigdy
        nie wiadomo jaki dostaniesz temat. Powodzenia Ci życzę i nie zaczynaj wyższej
        edukacji od kłamstwa bo potem to juz bardzo szybciutko poleci.
        Ale i tak wiem, że zdasz.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki:)))
        • r_ewolucja Re: emo-idioto, zrozum chociaz co czytasz 04.05.04, 22:33
          boszzz...

a czy po prostu nie mozna byc ciekawym??? mnie np tez interesuje czy ktos
          sprawdza pochodzenie matur itd... poniewaz ostatnio spotkalam sie z kilkoma
          sytuacjami ze chyba nie za bardzo sie interesuja czy matura jest prawdziwa czy
          lewa...

dziewczyna pisze hipotetycznie, pewnie z czystej ciekawosci...

ja tam kce zdac mature jak najlepiej... zeby miec pasek na swiadectwie ale
          intersuje mnie czysto teoretycznie poruszany problem
          • Gość: Ja r_ewolucja- jadyna, ktora zrozumiała... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:23
            Na szczescie jeszcze sa osoby, ktore potrafia czytac ze zrozumieniem. A swoja
            droga, ileż to my mamy "prawych i uczciwych" Polakow, brzydzacych sie
            oszustwami. Tak dalej koledzy, w was przyszlosc narodu. Buhahaha...
            • Gość: Richelieu* Re: r_ewolucja- jadyna, ktora zrozumiała... IP: 217.98.107.* 04.05.04, 23:56
              nie wiem czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem, no zbulwersowałam się, ja Cię
              tu bronię a Ty co?
              idę się wypłakać w poduszkę z żalu

ps. buu
      • Gość: eM Re: emo-idioto, zrozum chociaz co czytasz IP: *.markom.krakow.pl 04.05.04, 23:21
        a Ty?
        • Gość: Ja Re: emo-idioto, zrozum chociaz co czytasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 23:26
          Co ja? Ja rozumiem co czytam, poza tym w temacie jest "emo" a nie "eM". Tak dla
          precyzji.
          • Gość: eM Re: emo-idioto, zrozum chociaz co czytasz IP: *.markom.krakow.pl 05.05.04, 21:52
            ale w tekscie jest odwolanie "wy" - chyba ze uzywasz tej staropolkiej formy
            grzecznosciowej...

a zatem - moze rozumiesz, co czytasz - ale juz nie potrafisz tego
            zanalizowac...
    • Gość: Zowix Re: Lewa matura a studia... IP: *.NET / *.stella.net.pl 05.05.04, 03:04
      Ma się swoje lata, a glupota pod kopula :(
      Zero jakiejkolwiek odpowiedzialnosci :(
      Ale żeby Zowix nie robil tylko i wylacznie za etyka to bedzie robil takze za
      prawnika. Dla przypomniena:
      JEST TO PRZESTĘPSTWO!!
    • misiania Re: Lewa matura a studia... 05.05.04, 09:43
      hyhy, czy mi się wydaje, czy braki w szlifie tzn. brak klasy, wyłazi z Ja już
      teraz? tak tak, wiem droga Ja, Twoim zdaniem jestem niedorozwinięta, bo nie
      odpowiadam po żołniersku na baczność na zadane pytanie, tylko tak sobie myślę
      na głos...
      • misiania Re: Lewa matura a studia... 05.05.04, 09:51
        hyhy, ale się teraz wyedukowani inaczej rzucą na bazary...

info.onet.pl/913472,11,item.html
        • Gość: Ja Opuszczam Was, moi drodzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 12:49
          Tak, opuszczam Was. Z Waszego słowotoku dowiedzialam sie, iz jednak nie
          sprawdzaja autentycznosci matury. Mature pewnie i tak zdam, moje hipotetyczne
          załozenia nie znajda odzwierciedlenia w rzeczywistosci, zaoszczedze 2 tys zł,
          bedzie na 2 opony do samochodu. Taaaa... A swoja droga nie wiedzialam, ze tylu
          mamy "uczciwych" i przestrzegajacych prawa obywateli. No brawo.
          Tak wiec odchodze z tego jakże prawego forum. Żegnajcie!

PS. Richelieu- nie bulwersuj sie, nie placz, i pamietaj: ład panuje we
          wszechświecie.
          • misiania Re: Opuszczam Was, moi drodzy 05.05.04, 17:08
            hehe, ciekawe, w jakim środowisku obraca się nieszczęsna Ja...
          • Gość: Richelieu* Re: Opuszczam Was, moi drodzy IP: 217.98.107.* 05.05.04, 17:28
            PS. Richelieu- nie bulwersuj sie, nie placz, i pamietaj: ład panuje we
            > wszechświecie.

za późno, powiesiłam się już na gałęzi i utopiłam we własnych łzach ;)
          • Gość: eM Re: Opuszczam Was, moi drodzy IP: *.markom.krakow.pl 05.05.04, 21:58
            jakiez patetyczne pozegnanie - brakuje tylko - "a oni - wstrzasnieci wlasna
            niedoskonaloscia - stali, wpatrzeni w jej odchodzaca sylwetke..." - ach!

jak Ty sie odnajdziesz w tym uczciwym swiecie....
            • misiania Re: Opuszczam Was, moi drodzy 06.05.04, 15:51
              No przecież się właśnie nie odnalazła i poszła do swoich :) O czym zawiadamia
              pogrążona w nieutulonym smutku

Misiania
    • Gość: student chytrus Re: Lewa matura a studia... IP: *.localdomain / 212.244.168.* 10.05.04, 16:32
      nikt nie sprawdza. ja tak zrobilem. kupilem niestety mature i w tym roku koncze
      licencjat. dokladnie w lipcu. poszedlem do szkoly ktora istiala od 2 lat i
      zalezalo jeje na kazdym studencie (czytaj groszu) takze nie pekaj. a jak juz
      bede mial lic to bedzie on legalny no nie!!
      • Gość: Ja Do studenta chytrusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 18:58
        Jak możesz, napisz do mnie na adres Dirrty@poczta.fm
        Mam pare pytań.
      • Gość: eM Re: Lewa matura a studia... IP: *.markom.krakow.pl 10.05.04, 19:56
        nie -
      • misiania Re: Lewa matura a studia... 11.05.04, 11:17
        hyhy, oj złotko, chyba nie będzie legalny ten licencjat, nie będzie. jak ci
        ktoś nieżyczliwy kiedyś wydłubie tę kupioną maturę, to się raczej okaże, że nie
        miałeś prawa studiować, nieprawdaż? bo czy jednym z dokumentów, wymaganych
        przez uczelnię, nie było świadectwo maturalne? a złożony przez ciebie dokument
        ma wagę kwitu z pralni. ty po prostu taki sobie miałeś kaprys posłuchać
        wykładowców na swojej uczelni i za to zapłaciłeś trochę forsy. a że liczy się
        przecież wykształcenie, nie papierek, to może nikt cię jednak w przyszłym
        miejscu pracy nie wyśmieje, jak się rzecz wyda.
      • Gość: Ciekawa Re: Lewa matura a studia... IP: *.play-internet.pl 25.06.18, 15:53
        A gdzie kupiłeś?
      • marajka10 Re: Lewa matura a studia... 12.05.19, 11:24
        Mozna kontakt jakis na priv. na emaila?
      • marajka10 Re: Lewa matura a studia... 12.05.19, 11:24
        Mozesz podac swoj email?
    • Gość: externista Re: Lewa matura a studia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 22:20
      typowy polak-> cwaniak, kretacz i glupol
      • wojtasovy67 Re: Lewa matura a studia... 04.07.18, 13:50
        Dzięki elektronicznym systemom dzisiaj takie oszustwa są już niemożliwe.
    • Gość: Monika Re: Lewa matura a studia... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.26, 17:44
      I jak poszła matura ?
      Czy jednak kupiłaś ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka