Dodaj do ulubionych

Analityka biznesowa - podyplomowe

IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.14, 10:29
Cześć,
czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie (osobiste lub znajomych) z podyplomówką z analityki biznesowej? Jest coś takiego na Politechnice Warszawskiej i na SGH. Z tego, co widziałem w opisach, chodzi głównie o zastosowania statystyki, analizy danych itp. do wspomagania decyzji biznesowych. Chciałbym dowiedzieć się czegoś wiecej niż jest na stronach.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Anatol Re: Analityka biznesowa - podyplomowe IP: *.static.ip.netia.com.pl 16.07.14, 14:00
      Dla ścisłości, mam na myśli te studia na Wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych Politechniki Warszawskiej:

www.ii.pw.edu.pl/pd_pol
      Na SGH też jest podobny kierunek - Analizy statystyczne i Data Mining w biznesie:

oferta.sgh.waw.pl/pl/SitePages/OfertaDydaktyczna.aspx?PID=83&ST=podyplomowe
      Może ktoś się z tym zetknął?
      • Gość: tak_jakby Re: Analityka biznesowa - podyplomowe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.14, 22:51
        Jestem Analitykiem w dziale IT i zastanawiam się nad tymi studiami:
        Analityka Biznesowa na PW
        lub
        Inżynieria Danych - Big Data na SGH

Analityka Biznesowa ruszyła w zeszłym roku, Inżynieria Danych rusza po raz pierwszy.
        Wobec powyższego, nie ma żadnych opinii o obu kierunkach studiów.
        Te, które wymieniłeś/aś jako drugie, już trochę trwają i opinie są bardzo podzielone.

Jakbyś znalazł/a jakieś informację, to proszę prześlij tutaj.
    • heleniz Re: Analityka biznesowa - podyplomowe 27.03.26, 12:17
      Wg mnie ważne są też twarde umiejętności, których nauczymy się dopiero w data science. Moim zdaniem ciekawym rozwiązaniem jest połączenie kierunku data science oraz analityki biznesowej. Te umiejętności się ze sobą łączą i są mocno poszukiwane w korporacji, no a ja właśnie szukałam studiów które pozwolą mi realnie znaleźć pracę w przyszłości. Znalazłam taki kierunek na WSKZ i wydaje się spoko, plusem jest to, że wykładają tutaj praktycy. Na razie jestem zadowolona. 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka