Dodaj do ulubionych

pisanie pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 16:36
ile czasu zajmuje napisanie pracy licencjackiej na jakieś 70 stron?został mi
1 miesiąc,nawet już nie chodzi o to,że tak mało czasu tylko,że ja jej nie
umiem napisać,promotorke mam do duszy..a ja nie wiem jak mam to wszystko
ogarnąć,jak pisać,cytować,czy to polega na ciągłym cytowaniu książek,czy jak?
w ogóle nemo,zaczełam sie zastanawiac,czy ja za głupia na to nie jestem:
(((jak wyglądały wasze doświadczenia z pisaniem pracy?poradźcie coś..
Obserwuj wątek
    • olkacool Re: pisanie pracy 01.05.07, 17:13
      Co prawda, ja już mam 100 stron, ale u mnie ludzie mają dopiero po kilka. Moim
      zdaniem można się wyrobić. Napisanie pracy to kwestia kilku dni bardzo
      intensywnego klikania w klawiaturę. Taka praca licencjacka czy magisterska jest
      odtwórcza, piszesz tylko to, co ktoś już opisał. Ja, najwięcej czasu poświęciłam
      na zdobycie książek. Najlepiej zapytaj promotora co i jak, czy chce przypisy czy
      tylko spis lit. cytowanej itp. Do końca maja dużo czasu. Dasz radę, głowa do góry!

U mnie, jeżeli chodzi o cytowanie, to po każdym akapicie mam napisać źródło z
      którego korzystałam i tyle. Na końcu wykaz literatury. Powodzenia.
      • Gość: ech Re: pisanie pracy IP: *.chello.pl 01.05.07, 17:23
        > Najlepiej zapytaj promotora co i jak, czy chce przypisy czy
        > tylko spis lit. cytowanej itp.

Przepraszam, a jak Ty sobie wyobrażasz poważną pracę bez przypisów????
      • Gość: Water Proof Re: pisanie pracy IP: *.icpnet.pl 03.05.07, 22:10
        Taka praca licencjacka czy magisterska jest
        > odtwórcza, piszesz tylko to, co ktoś już opisał.

Zależy gdzie, licencjat to jeszcze, ale magisterka powinna (na niektórych
        kierunkach musi) być oparta na własnych badaniach.
    • Gość: Aga Re: pisanie pracy IP: *.cnb.com.pl 01.05.07, 17:13
      Po co taka długa praca? Licencjaty maja raczej 30-40 stron. W miesiąc, jeśli
      masz pojęcie o temacie i się sprężysz, to zdążysz. Jak pisać? A pisałaś dotąd
      jakieś prace roczne? To tak samo, tylko dłużej. Cytowanie książek też, ale z
      uwzględnieniem własnego stosunku do zawartych w nich tez, no i własne wnioski,
      obserwacje, przemyślenia. Nawet nie podałaś, jaki kierunek studiujesz, więc
      trudno napisać coś więcej.
      • princessofbabylon Re: pisanie pracy 03.05.07, 12:49
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Po co taka długa praca? Licencjaty maja raczej 30-40 stron

kochana na jakiej uczelni???
        • Gość: Aga Re: pisanie pracy IP: *.cnb.com.pl 03.05.07, 12:52
          Na filologii polskiej na UW.
          • princessofbabylon Re: pisanie pracy 03.05.07, 13:31
            w szoku jestem...
            • Gość: Iwona Re: pisanie pracy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.05.07, 19:43
              Ja rowniez w szoku. Ja studiuje na nedznej uczelni prywatnej. Prace pisze juz
              od roku - tzn. przez wakacje i gdzies do grudnia czytalam literature - okolo 40
              pozycji plus artykuly prasowe (okolo 100-120). W styczniu ogolny zarys pracy i
              plan. Luty - I rozdzial, tj. wstep i II. Marzec - rodział III. Kwiecien -
              rozdzial IV.
              Przyszedl maj, a ja mam jeszcze ogrom do pisania. Zostaly mi dwa duze rozdzialy
              i zakonczenie.
              Nie rozumiem, jak mozna pisac prace bez przypisow, zalacznikow i bogatej
              bibliografii.
    • Gość: lola Re: pisanie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 19:03
      omg - to powinien byc caly moj komentarz.
      tez pisze wlasnie prace lic.
      jeden rozdzial - 2 tyg prawie codzienego sleczenia nad klawiatura
      a sa 3 rozdzialy...

a jak nie umiesz i nie lubisz pisac to wspolczuje.
      sorki, ale twoja promotorka chyba nie spelnia swej roli... nie wiesz jak napisac
      prace? jak cytowac? jezuś, ja już w pazdzirniku dostalam od promotora
      harmonogram pisania racy, do kiedy mamy przeczytac literature, kiedy oddac
      pierwszy rozdz itd...........................................
    • Gość: pola Re: pisanie pracy IP: *.cnb.com.pl 01.05.07, 19:10
      Nie załamuj się.

Ja swoją pracę napisałam w 4 dni po angielsku! Także bierz się do pracy zamiast
      się denerwować.

Licencjat to "spisywanie" z ksiażek i od czasu do czasu musisz wstawić swój
      komentarz.

Poszukaj w google tam jest pełno pomocy jak pisać prace, także przykłady jak
      się cytuje.

Powodzenia.

Ps. Ja się teraz męcze z magisterką;/ Licencjat to pryszcz przy tym ;p
      • Gość: kas Re: pisanie pracy IP: *.piekary.net 01.05.07, 21:05
        dokładnie :) nie załamuj się tylko siadaj do kompa i pisz. powiedz najlepiej
        jaki kierunek i temat. wtedy łatwiej będzie coś podpowiedzieć. miesiąc to dużo,
        pod warunkiem, że możesz większość tego czasu poświęcić na pisanie. 70 stron
        będzie ok :)
        • Gość: załamana Re: pisanie pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 10:31
          Dzięki za posty,troche podnieśliście mnie na duchu:)studiuje zaocznie na AE w
          Krakowie,rachunkowość a temat pracy mam:"Analiza wyniku finansowego na
          przykładzie przedsiębiorstwa X".Promotorka kazała napisać 2 rozdziały
          teoretyczne i 1 praktyczny(ten to juz w ogóle mogiła) na 70-80 stron,ja
          oczywiście,żeby tylko sie zmieścić w granicy czyli na 70:)nie
          wiem,spróbuje,będe walczyć do końca,żeby to skończyć ale jak mi to pójdzie to
          nie wiem..echhh
          • Gość: kas Re: pisanie pracy IP: *.piekary.net 03.05.07, 11:46
            no to kazala ci napisać taki standard, podobnie jak u mnie. 3 rozdział może być
            naprawde łatwy, jeśli dostaniesz z firmy X porządne materiały. śmigaj szybko to
            biblioteki, kseruj i przepisuj. jak siadziesz do tego to zobaczysz ze naprawde
            szybko idzie :) ja teraz przez 2 dni napisałam swoj 3 rozdzial (zostal mi
            jeszcze 1)
    • Gość: emm. Re: pisanie pracy IP: *.softlab.gda.pl 03.05.07, 21:42
      wiem, że nie ma sie czym chwalić, ale ja napisałam mgr'ke w 2 miesiące- przy
      czym ok 5tyg. to samo pisanie, reszta przygotowanie. bronie sie za tydzień, i
      choc promotor ocenił moją prace po przeczytaniu jako b.dobrą- to ja sama czuje,
      że mogło być lepiej. teraz widzę, że mogłam napisać jeszcze wiele wartościowych
      rzeczy- choć sama moja praca nie była krótka(105str), i nie wiem jak sie
      wyrobiłam, to nie jestem z niej zadowolona. na szczęscie- jesli piszesz na
      interesujący Ci temat (ja tak miałam) to te 70str klepniesz w miesiąc. ale to
      bedzie tylko klepnięcie;-) Powodzenia! ps. juz sie nie moge doczekac nast.
      piątku- jak dobrze pojdzie bede p. magister:)
    • grzegorznosiadek Re: pisanie pracy 17.09.26, 17:31
      Uwaga STUDENCIE ❗
      Chciałbym wam przekazać coś istotnego bo otrzymuję pełno wiadomości " A coś taniej" "Termin 3 dni ale chciałabym 30 zł/stronę bo przecież inni, tak się ogłaszają."
      Nie, nie będzie dobrze napisanej pracy za 20 czy 30zł za stronę. Zwróć uwagę proszę, że kilka lat temu, gdy było tutaj mniej redaktorów stawki wynosiły 35/40 zł. Skoro wszystko drożeje to przecież stawki nie byłby mniejsze prawda? Co roku tutaj pseudo redaktorów przybywa, jest tego cała masa, a większość z nich jest tutaj na chwilę. Osoba, która jest na chwilę będzie miała to w czterech literach czy zdasz czy nie. Tak, może ona policzy 30 zł/strona ale czy ta praca będzie jakościowa? No nie i na 50% będzie kopiuj/wklej. Czasem może to Tobie dać więcej złego, niż dobrego. Redaktor, który jest na rynku długo, przykłada się do pracy a często zarywa noce to nigdy nie policzy takiej stawki. Ważne jest, aby zachować równowagę i chłodną głowę. Uczciwe stawki obecnie to 70-90 zł/strona w zależności od tematu, terminu, stron itd.
      Ja nie biorę zaliczek, jako pierwszy wysyałam napisany tekst. A rozliczenie odbywa się etapami.
      Jeżeli chcesz uczciwej i rzetelnej pracy napisz: grzegorz.nosiadek@gmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka