Dodaj do ulubionych

AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe

06.05.07, 14:00
Witam Wszystkich!
W następnym roku zdaję maturę, a myslałam, żeby swoje studia zacząć na AWF-ie
w Krakowie(na kierunku Turystyka i Rekreacja)
Niestety nie mam pojęcia na jakim poziomie mam zdawać wymagane przedmioty!!
Na stronie AWF tej informacji nie ma:( Dlatego bardzo proszę Wszystkich o
jakie kolwiek informacje dotyczące tej uczeli i tego kierunku:)
Z góry Wam bardzo Dziekuję, za każda odpowiedź:)
Piszcie tez, czy dobrze sie czujecie na tym kierunku, jaka jest atmosfera i
czy warto wybrać te studia:)
Obserwuj wątek
    • Gość: juka Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 17:13
      www.awf.krakow.pl/studia/index.php?id=rekrut/tir1.html
      to znalazłam po wguglowaniu awf kraków i 2 kliknięciach, więc nie pisz, że nie
      ma, tylko że szukać się nie chce ;p
      • dzidzi18 Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe 06.05.07, 18:09
        Juka moja droga jakbys nie tylko "wgoglowala" ale tez nauczyla sie czytac to
        bys zobaczyla ze nie ma tam informacji o tym jaki poziom jest wymagany....
        Chcesz sie pochwalić wiedzą, to sie wykaż ale napewno nie w ten sposob...!!!:P
        • Gość: juka Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 18:53
          Na tej stronie, którą zalinkowałam, w rozdziale "Zasady rekrutacji i
          kwalifikacji na studia" masz podane poziomy! Pomogłam, a obrażasz mnie, nie
          wiem dlaczego.
          P.S.

Nieśmiało zwracam uwagę, że w 2008 mogą zmienić się zasady, bo nie będzie
          tabelki Giertycha, warto poczekać, uczelnie do końca maja tego roku mają
          obowiązek podać nowe zasady.
          • dzidzi18 Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe 07.05.07, 10:40
            Tylko,że widzisz sama, iz NIE MA napisane: z geografi np. podtawowy, albo z
            angielskiego rozszerzony, tylko "z georrafi i języków rozszerzony lub
            podstawowy". a wcale nie jest tak, że mozna sobie wybrać, bo ja słyszalam, że
            ktoryś ma byc rozszerzony, tylko nie wiem który...
            I w tym jest problem;/
    • Gość: byla studentkaAWF Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 14:15
      napisze cos o rekrutacji:po pierwsze najlepiej zdawac geografie lub biologie
      oraz angielski na poziomie rozszerzonym.nastepnie czeka Cie egzam z plywania,
      ktory nie jest trudno zdac.gorzej, gdy ma sie z tego zaliczenie semestralne :P
      plusy AWF to polozenie kolo parku, co daje przyjemne dla oka widoki gdy sie
      siedzi na wykladach,prowadzenie lektoratow z jez ang,niem,ros,fra czyli co kto
      lubi oraz pan od "gier i zabaw", ktory z przymruzeniem oka potraktuje
      nieobecnosci na jego zajeciach ;)
      minusy AWF to zajecia na plywalni, ktore zdac moga chyba tylko osoby trenujace
      plywanie, pan od przepisow BHP terroryzujacy niezdaniem roku, ekonomia ktora
      najbardziej daje w kosc pierwszoroczniakom,zajecia z I pomocy przedlekarskiej z
      niesmacznymi zartami prowadzacego i geografia turystyczna-studenci TiR wiedza o
      co chodzi ;)
      Jesli ktos juz dawno upatrzyl sobie akurat ta uczelnie to nie bede zniechecac,
      natomiast tym niezdecydowanym polecam AWF w Katowicach, gdzie studiowanie bedzie
      krotsze i przyjemniejsze :D
      pzdr
      • Gość: k&k Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe IP: 149.156.222.* 13.05.07, 00:32
        hmmm Tir na AWFie krakow...naprawde jest suuuper, faktycznie egzamin z plywania
        nie jest az tak trudny, ale jesli ktos wczesniej sie uczyl plywac to z
        zaliczeniem tez nie jest zle:) ekonomie-egz kwestia szczescia, geografie-
        przynajmniej jest sie z czego potem posmiac (R.-wtajemniczeni wiedza:))gdybym
        drugi raz miala wybierac to tez bym poszla na ta uczelnie, i mysle ze z tymi
        minusami troche przesadzasz:P
    • Gość: to ja Re: AWF Kraków?!!?Pomóżcie!!PrOsZe IP: *.is.net.pl 13.05.07, 19:25
      Ja mam jeszcze jedno pytanie, banalne ale dla mnie istotne, czy punktacja za
      testy spranosciowe na TiR w Krakowie jest przeliczana na podstawie tej tabelki
      na ich stronie, czy poprostu wystarczy tylko zaliczyc i nie ma za plywanie
      zadnych punktow, byle by sie zmiescic w limicie czasowym?! Fajnie by bylo gdyby
      jednak przeliczali punkty wg. tabelki i wg. czasow to chyba jest sprawiedliwsze,
      ale jak jest, wie ktos? Prosze o pomoc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka