napoleon1234 10.05.07, 12:30 ktoś studiuje? mozecie podac orientacyjne progi, czy jest szansa dla bezolimpiadowych, czy byla duza konkurencja w tamtym roku? generalnie interesuje mnie wszelkie info :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiat_paproci Re: MISH KUL I UMCS 10.05.07, 15:27 No tak, ja studiuję na kulu :) Jestem na razie na I roku, ale wydaje mi się, że mam już dużo informacji na jego temat. Co do mishu na umcs, to chyba nie za wiele się dowiesz, bo to pierwszy rok jego funkcjonowania i do tego informacje w sieci są dość enigmatyczne. Tak więc skupię się na moim :D Progów dokładnych Ci nie podam, bo to z nieznanych mi przyczyn informacja owiana tajemnicą. Wiem jednak, że mój kolega miał średnio po 80 i 60 procent z poziomu podst. i rozsz. i się dostał z drugiej listy. Czyli nie są to chyba jakieś kolosalne wymagania. Szansa dla bezolimpiadowych naturalnie jest, na moim roku jest nawet niespecjalnie dużo osób, które były finalistami, zdaje się, że gdzieś ze 4. Wiem też, że startowało 5 osób na jedno miejsce. Na razie tyle, jeśli chcesz wiedzieć coś jeszcze o kulu i naszym mishu, to pytaj śmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 10.05.07, 17:51 dzięki, pytań chyba jest dużo na ten temat :) Zastanawiam się, co jest liczona przy rekrutacji, tzn wiem, że dwa przdmioty rozszerzone, ale czy jest zaliczany do tego powiedzmy polski i angielski, czy muszą to być przedmioty dodatkowe (obowiązkowy+dodatkowy)? Nie jestem też pewna co do realizowanego programu. Nie wiem, czy wybierając prawo, nie lepiej decydować się na normalne, stacjonarne studia zamiast MISHu. Faktem jest, że samo prawo mnie nie satysfakcjonuje, dlatego właśnie kieruję się w stronę MISHu ;) No i najważniejsze: jak jest, jak Ci się (i czy w ogóle) podoba? Czy łączenie różnych kierunków/przedmiotów jest możliwe w realizacji? ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zimnokrwista Re: MISH KUL I UMCS 10.05.07, 19:11 mam pytanko, na ile mniej wiecej oceniasz swoje wyniki z matury? co pisałas? Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 10.05.07, 21:11 naprawdę ciężko powiedzieć, wszystko zależy od wypracować, ale myślę, że min. 80%. pisałam wos i historię (która de facto jeszcze przede mną ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: MISH KUL I UMCS 13.05.07, 12:52 napoleon1234 napisała: > Zastanawiam się, co jest liczona przy rekrutacji, tzn wiem, że dwa przdmioty > rozszerzone, ale czy jest zaliczany do tego powiedzmy polski i angielski, czy > muszą to być przedmioty dodatkowe (obowiązkowy+dodatkowy)? Na kulu można zdawać obojętnie co, byle na poziomie rozszerzonym. Tak więc może to być nawet fizyka i chemia, a i tak przyjmą, jeśli będzie odpowiednio wysoko ;) Trochę to dziwne, ale i tak większość startuje z polskim i językiem obcym, ew. z polskim i historią ;) ja zdawałam polski i łacinę. > Nie jestem też pewna co do realizowanego programu. Nie wiem, czy wybierając > prawo, nie lepiej decydować się na normalne, stacjonarne studia zamiast MISHu. > Faktem jest, że samo prawo mnie nie satysfakcjonuje, dlatego właśnie kieruję się > w stronę MISHu ;) Hmm, ciężko mi coś doradzić, bo ja akurat nie realizuję minimum z prawa. Ale mój kolega np. w ubiegłym roku dostał się na prawo i teraz chce się przenieść na mish, bo mu się nudzi ;) Wiem, że minimum programowe z prawa nie jest zbyt obszerne u nas i spokojnie można pogodzić je z robieniem jakiegoś drugiego kierunku :) Generalnie to sporo osób u nas wybiera prawo i chyba nie są rozczarowane. > No i najważniejsze: jak jest, jak Ci się (i czy w ogóle) podoba? Jak jest ? Suuuper :D Na początku było trochę strasznie, plan zajęć zmieniałam chyba z 10 razy, bo nic nie chciało do siebie pasować, ale w końcu jakoś się udało i miałam kilka zajęć baaaardzo przyjemnych, na które na normalnych kierunkach nie mogłabym liczyć. Na początku miałam też problemy z topografią kulu, gdzie jest jaka sala, gdzie są przejścia do budynków, jak dojechać na wf i nie wysiąść na złym przystanku, jak nie spóźniać się na wszystkie zajęcia z powodu niemożności znalezienie sali, itp. ;) Ale wykładowcy są dość życzliwie nastawieni do mishowców i wszystko wybaczają :D To wszystko trzeba przeżyć po prostu. > Czy łączenie > różnych kierunków/przedmiotów jest możliwe w realizacji? ;) Oj jest, jest, niektórzy ludzie robią naprawdę "dziwaczne" połączenia w stylu psychologia+muzykologia, prawo+filologia klasyczna :D Są jednak pewne połączenia, które są trudne w realizacji, np. dwie filologie, aczkolwiek są i tacy, którym się to udaje. Nie radziłabym jednak upierać się zbytnio przy studiowaniu dwóch kierunków, bo zauważyłam, że na późniejszych rocznikach bardzo dużo osób z tego rezygnuje. Czasem bowiem chyba lepiej skupić się na swoich faktycznych pasjach i je konsekwentnie realizować niż zdawać po 14 egzaminów w sesji, po to tylko aby koniecznie być magistrem x2 :) Ja również pozdrawiam dwóch potencjalnych nowych mishowców :) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 26.05.07, 22:45 Ja w tym roku startuję na MISH na KUL :) już swoje wyniki znam bom zeszłorocznym maturzystą i dane mi było studiowac prawo na KULu przez te pare miesiecy. Czegoś mi ciągle jednak brakuje, stąd decyzja o próbie zaliczenia mej osoby w szlachetny poczet MISHowców. Nie liczę na dostanie się w pierwszym naborze, będę próbował do końca, a czy się uda, okaże się zapewne we wrześniu. Moje wyniki z poziomu rozszerzonego to dokładnie 80% (polski i historia) - jak na MISH to maluczko, ale "nie porzucam nadzieje". Jeśli prawo - lepsze jest na UMCSie. Natomiast nie ma lepszego chóru niż ten na KULu :) Ogólnie KULu to nie polecam (jest wszak tylko 20 miejsc ;P :P ;P) Nie no, żartuję, ale skłamałbym pisząc, że jestem w pełni ustatysfakcjonowany. Tymczasem uciekam do prawa zobowiązań, pozostawiając serdeczne pozdrowienia, zwłaszcza dla koleżanki z Uczelni :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: MISH KUL I UMCS 03.07.07, 11:18 hmm, czy z wynikami z rozszerzonych 96 i 85 jest szansa, by dostac sie na MISH KUL z pierwszej listy? Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 03.07.07, 20:28 a na UMCS nie próbujesz? jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: MISH KUL I UMCS 03.07.07, 20:42 no bo widzisz, sprawa jest taka, ze ja mam rozszerzone matme i geo, wiec UMCS chyba odpada.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: MISH KUL I UMCS 03.07.07, 20:45 z reszta, podobno na KULu i tak kierunki humanistyczne (oprocz prawa) sa lepsze niz na UMCS Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: MISH KUL I UMCS 03.07.07, 22:15 prawo też jest lepsze! :P a tak w ogóle, że z takimi przedmiotami na maturze i z takimi wynikami chce Ci się na mish iść, to podziwiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: MISH KUL I UMCS 04.07.07, 08:53 No właśnie, ja w ogóle dziwny jestem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 04.07.07, 17:19 Hehe, no to jeszcze 19 miejsc... :D Dalej kandydaci na MISH na KUL, wpisujcie wyniki bo biedny student prawa na KULu zaczyna panikować że będzie musiał tam zostać... tylko tam... brrrrr... :P Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 04.07.07, 21:51 a czy dowiadywales/as sie czy w ogole mozesz studiowac na mishu? Wczoraj mialam niezbyt przyjemna batalie w sekretariacie, ja vs, 2 panie z sekretariatu i dyrektor Gutowksi [ktory jako jedyny zachowywal sie po ludzku]. Zaliczylam pomyslnie w pierwszym terminie 1 rok psychologii UMCS i ... nie ma mozliwosci, zebym sobie wziela MISH jako drugi kierunek. Powiedziano mi ze MISHu nie mozna studiowac jako druig kierunek, ze nie przyjma mi odpisu, ze musze koniecznie dac im oryginal swiadectwa. A danie im tegoz oryginalu jest rownoznaczne z rezygnacja z poprzedniego kierunku studiow. Moze skoro jestes z KULu to bedzie latwiej, ale powiedziano mi dodatkowo, ze jesli chce robic rownolegle kierunek, ktory moge wziac na MISHu to to jest bez sensu, powinnam z niego zrezygnowac, postudiowac ten rok dluzej i wyjsc z tym samym, bo "przeciez dla MISHu warto sie poswiecic a to tylko rok". Z tego wlasnie powodu lece jutro na rozmowe na MISH UMCS :D Tam moze sa bardziej przyjaznie nastawione panie w sekretariacie, bo o kulowskich slyszalam wiele historii, a teraz na wlasnej skorze przekonalam sie o tym, jak potrafia byc nieprzyjemne [co jest bardzo delikatnie powiedziane]. Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 04.07.07, 21:54 ekhm a z tym powodzeniem na umcsie to tak bez przesady... zostawcie dwa miejsca dla mnie i mego chłopa :D Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 04.07.07, 22:10 Oczywiście rezygnuję z prawa jak się dostanę na MISH :) Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 05.07.07, 06:54 nie wiem jak to bedzie liczone, czy tylko podstawoe, czy tylko rozszerzone, czy usrednia to jakos na umcs. na kul powiedziano mi,ze bym sie dostala, bo mialam polski 88% i lacine 100% [rozszerzone]. na umcsie bede miala angielski dodatkowo, ktory troche mi srednia spsuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 05.07.07, 19:10 racja, nie ma co iść na KUL ;) Pozdrawiam a wyników gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 05.07.07, 19:45 Jestem juz po rozmowie na UMCSie i jest super :D Moj wynik z romzowy nie byl wynikiem ostatnim, co juz uwazam za sukces ;-) ponadto pani sekretarz powiedziala, ze nie ma zadnych problemow z tym, zebym studiowala sobie te psychologie. juhu! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: MISH KUL I UMCS 06.07.07, 12:50 Szkoda, że nie będzie jocusia na kulu :(((( sekretariat popełnił wielki błąd! ale za to może nawiążemy jakąś współpracę międzyuczelnianą i międzymishową dzięki temu :) A Adrian, Ty się nie bój o wyniki, dobre są :D Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 06.07.07, 16:13 Hehe, w roku ubiegłym - gdy tylko na to KULowskie prawo składałem - na wyniki rekrutacji czekałem zupełnie na luzie, natomiast teraz się zaczynam stresować :P W gruncie rzeczy to jednak przyjemne jest :) Byle do tego 17 lipca... A później walka z odwołaniami... wróć, z podaniami o woli przystąpienia do postępowania uzupełniającego... I będę na zwolnione miejsce czekał do końca, do września! :) Musi się znaleźć, bo zejdę rychło studiując tylko na tym prawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 07.07.07, 14:01 Jesli chodzi o nas to trudno bedzie o brak wspolpracy dzieląc segment w akademiku :D -- Imperare sibi maximum est imperium Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowic Re: MISH KUL I UMCS 02.10.08, 22:22 Hej, mam kilka pytań. Za rok pewnie trafię na MISH. Chciałbym uzyskać magistra z teologii i prawa. Oba kierunki są w trybie jednolitym. Warunek więc jest taki, że muszę wcześniej uzyskać licencjata z dowolnego kierunku, myślę o filologii klasycznej. Jak wygląda łączenie kierunków, tj. czy bezkolizyjnie uda mi się zrealizować minima z prawa, teologii i filologii? Jak pogodzić to, że zajęcia z różnych kierunków są w tym samym czasie? Czy wf jest obowiązkowy? I jeszcze jedno, trzeba zdać 2 egzaminy z języków, czy chodzi o 2 z jednego jęz. czy o 2 z 2? Jak w ogóle wygląda grafik nauki języka, jest dużo godzin? Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 02.11.08, 11:53 Języki dwa. Z tego co wiem, to lektorat trwa 45h w semestrze przez 2 lata. W-f jest obowiązkowy, ale podobno większość mishowców z KULu udaje życiowe kaleki i są z niego zwalniani :P (sorry Kwiatek, wiem, że Ty dzielnie chodziłaś na zajęcia :D ). A to, że zajęcia się pokrywają... cóż, musisz kombinować ;-) Chodzić na takie grupy, żeby Ci jakoś wszystko podpasowało. Zresztą na KULu nie macie chyba dużego problemu z tym, bo musicie po prostu pozaliczać przedmioty z minimum w ciągu całych studiów, a nie tak jak na UMCSie - iść ściśle zgodnie z programem i realizować wszystkie przedmioty z danego semestru akurat na tym semestrze. Po prostu jak Ci jakiś przedmiot nie pasuje w tym roku, odrobisz go sobie w następnym i już ;-) A po co Ci w ogóle takie połączenie teologii i prawa? Przyznam, że jestem zaskoczona. Jak chcesz trzeci kierunek wziąć sobie na tzw. odwal, byle coś mieć, to weź sobie coś łatwiejszego. Łaciny i tak możesz się poduczyć w ramach przedmiotów mishowych. A filologia klasyczna to łacina i greka, dwa języki, więc ciężki kawałek chleba. Socjologie, kulturoznawstwa czy inne dziennikarstwa wydaja się być łatwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 09.07.07, 12:34 MISH UMCS 22 kandydatów MISH KUL 80 kandydatów - aj... w sumie nie tak dużo... teraz zobaczymy kto na KUL się wybiera :) 17.07... Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 09.07.07, 16:12 wiesz, o MISHu na UMSC tak naprawde malo kto wiedzial i stad tak niewiele osob. Poza tym to nowy MISH i nikt nie chce byc chyba krolikiem doswiadczalny :) Jest 15 miejsc, 1,5 osoby na miejsce ;-) na szczescie sa osoby ktore wola isc na KUL - czego im oczywiscie zyczymy :D Ale dziwi mnie, ze na KULu tylko 80 osob, slyszalam ze mialo byc tka duzo kandydatow, a na 20 miejsc to jest ... srednio po prostu. Na MISH UW w zeszlym roku bylo prawie 20... Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 09.07.07, 16:41 A czy ja wytykam że na UMCS tak mało kandydatów? :P po prostu napisałem liczby, prosze wybaczyć :P oczywiste, że skoro 1wszy rok to i niska popularność :) Bardzo mile mnie zaskoczyła niska liczba kandydatów na MISH KULowski w tym roku - mijemy nadzieję, że większość dostanie się jeszcze na MISH UJ/UW i gdzie tam sobie każdy wymarzył, a na KULu ostatecznie zostanie 19 osob, no i ja :P Denerwuje mnie to czekanie na wyniki nieziemsko długie (po co im tyle czasu?!) - łącznie z wynikami "odwołań" wszystko przeciągnie się do września pewnie :/ wrrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 09.07.07, 18:19 alez ja nie wytykam Ci, ze wytykasz :D A powiedz Ty mi - 22 osoby, trzy przedmioty, przeciez ja moglabym im za darmo w ciagu jednego dnia stworzyc liste rankingowa :P jak mozna sie z tym grzebac tyle czasu?? ale nie, oni opublikuja wszystko dopiero jutro o 23:59 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 09.07.07, 21:35 Hehe, nic nie mów - wyniki na KULu 17.07 :/ a rekrutacja trwała tylko 2 dni dłużej... i rozmowy nie było :/ wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 10.07.07, 20:35 Było to raczej do przewidzenia :) Gratuluję!!! :) mam nadzieje ze nikt nie zrezygnuje z MISHu na UMCSie na rzecz KULowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 11.07.07, 11:42 wiem, ze jest conajmniej jedna osoba, ktora wolalaby mish uw [kto by nei wolal :D ] lub mish kul, miala u nas 7 wynik, wiec mozliwe ze bedzie o jedno miejsce mniej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty12 Re: MISH KUL I UMCS 12.07.07, 11:51 Witam wszystkich i pozdrawiam. Jocelyne gratuluije przjecia na studia. Sam 10 lipca dowiedzialem sie ze zostalem przjety na MISH na UMCS, teraz tylko musze zlozyc papiery i szukac stancji. Do zobaczenia w pazdzierniku :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: MISH KUL I UMCS 14.07.07, 01:06 bleee, a ja dostalem sie wlasnie na mismap uw. jak przyjma mnie na mish kul to nie wiem co zrobie. w koncu czuje sie bardziej humanista... Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 14.07.07, 12:01 A jakie kierunki chciałbyś studiować w ramach MISHu KULowskiego? Myśląc pragmatycznie, wybór MISMaPu na UW jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, ale czy pragmatykiem jesteś? Jesteś humanistą, więc przemyśl. A na MISH na KUL przyjmą Cię bez wątpienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:06 chyba jednak wybiorę mismap, zakrapiany poetyką i historią literatury polskiej:) a na 3. roku spróbuję równolegle studiować filozofię. Jak wszystko się uda, będzie to kompromisowe rozwiązanie: matematyka + filozofia + trochę filologii polskiej i psychologii:) Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:16 no i mnie się nie udało :-) ale kombinujemy dalej, nie odpuścimy tak łatwo ;-) na chwilę obecną prawo wita... Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:28 Gdzie się nie udało??? ??? Ja jeszcze nie mam żadnego nowego komunikatu :/ chyba że UMCS... Do kolegi od MISMaPu - dzięki za zwolnienie 1 miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:32 w kierunkach-> wybrane -> więcej. w prawie mam, że kandydat przyjęty, a MISHu, że szczegóły wysyłane są listownie, a skoro prawo to mój 2 w skali priorytetu kierunek, czyli na 1 jestem own3d ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:41 Prawo na KULu zawsze pierwsze ogłasza wyniki :) tak było rok temu :) a cały system jest tak skonstruowany, że te priorytety nie mają żadnego znaczenia. jeśli się dostajesz na oba, to masz 2 komunikaty o przyjęciu - tak miałem w roku ubiegłym. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:46 o, walnęłam hoaxa? Oo hehe oooo 44, pocieszyłeś mnie, ale nie za bardzo ;-) i tak się raczej nie dostanę... a prawo jak prawo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:50 A jakie miałeś wyniki z tych 2 najlepiej zdanych przedmiotów z podst i rozsz? Ja chce zrezygnować ze studiowania prawa wyłącznie i pójść na MISH, tam sobie dobiorę kilka interesujących rzeczy. Ogólnie prawo na KULu tragiczne nie jest... Ile miałeś pkt wg tego przelicznika na prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 16.07.07, 19:53 miałAŚ, napoleonek to ona :-) wiesz, że nie mam pojęcia ile tych pktów miałam? tyle, że się dostałam :-P masz gg? wyślij na prv. Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: MISH KUL I UMCS 17.07.07, 08:39 No gdzie te wyniki!? Wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Dostałem się na MISH na KUL!!! :D :D :D 17.07.07, 11:10 Na KULu wywieszono listy przyjętych :) :) :) Ale się cieszę! :D Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: Dostałem się na MISH na KUL!!! :D :D :D 17.07.07, 12:35 napoleon też się dostał!!!! juhuu mam wakacje :-)) taką info mam na koncie :-D 44 -> mówiłam, że się musi udać :-D Odpowiedz Link Zgłoś
vierundvierzig Re: Dostałem się na MISH na KUL!!! :D :D :D 17.07.07, 13:26 Hehe, chyba będziemy razem męczyć się z upychaniem zajęć z prawa i f. angielskiej :) Gratuluję, do zobaczenia w październiku, a nawet wcześniej - bo MISHowcy startują pod koniec września :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlajszczak Re: Dostałem się na MISH na KUL!!! :D :D :D 17.07.07, 13:49 no popatrz, ja tez sie dostalem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: Dostałem się na MISH na KUL!!! :D :D :D 17.07.07, 14:13 och i achhh :-) mlajszczak -> jaka radość hehe ;-) może czas się przenieść do wątku pt.:'MISH KUL rok 1'? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
scobin Re: MISH KUL I UMCS 13.09.07, 21:32 Witajcie! Jestem studentem UAM-u. Tak się jednak złożyło, że w ramach studiów międzyuczelnianych (AAL, coś innego niż MOST) raz w tygodniu będę na KUL-u. Prawdopodobnie od wtorku wieczorem do czwartku rano. Stąd też moja trochę prośba, a trochę oferta: jeżeli bylibyście chętni (Wy i ludzie, których znacie) do spotkania i rozmowy, może do pochodzenia po Lublinie (preferowany czas: środa od 18 wzwyż), to byłoby mi bardzo miło. I może z takich kontaktów narodziłoby się coś ciekawego? Innymi słowy, składam niemoralną propozycję integracyjną. ;-) Kontakt ze mną: krawczykstanislaw@gmail.com (najlepiej pisać właśnie tutaj) GG 2967635 nr tel. chętnie podam mailem Pozdrawiam serdecznie! Staszek Krawczyk PS. Dwa słowa o mnie: jestem po II roku psychologii i I roku MISH-u (z polonistyką jako kierunkiem głównym). Różne inne dane: http;//mish.amu.edu.pl/forum/viewtopic.php?t=61 Odpowiedz Link Zgłoś
kartonowy Re: MISH KUL I UMCS 02.03.08, 14:46 Witam ! Ktoś w z forumowiczów w tym roku ma zamiar zdawać na UMCS bądź KUL na MISH ?? Pytanie do aktualnych studentów, może ktoś będzie znał odpowiedź na tę zagadkę, jak to jest ze starymi maturzystami podczas rekrutacji ?? Czy odbywają się jakieś drzwi otwarte tego kierunku tudzież gdzie można zasięgnąć opinii na ten temat ? Pomożecie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 02.04.08, 22:15 umcs.lublin.pl/mish - zapraszam tutaj, szczegóły rekrutacji i takie tam pierdoły... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kartonowy Re: MISH KUL I UMCS 06.04.08, 11:51 Dzięki wielkie za pomoc. Przeglądałem te strony już kilka razy i tego co szukałem nie znalazłem. Będę musiał się chyba u źródła wypytać. Jako studenci MISH spotykacie się gdzieś, widujecie na uczelni, zajęciach ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
napoleon1234 Re: MISH KUL I UMCS 16.05.08, 12:38 Jasne, że się widujemy, m.in. na wspólnych modułowych zajęciach, często kilka osób studiuje te same kierunki bądź uczęszcza na te same ćwicz/wykłady. Generalnie integracja poza-uni różnie wychodzi. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
renenutet Re: MISH KUL I UMCS 07.12.08, 21:06 Witam:) w tym roku będę pisać maturę i planuję wybrać się na kulowski MISH. Chciałabym bardzo prosić was o kilka informacji... Po pierwsze, czy liczba osób przyjmowanych jest stała? tzn. jest tylko 20 miejsc? i jaka była liczba chętnych na ten rok? Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: MISH KUL I UMCS 02.09.09, 20:08 Odświeżam, bo to już nowy rok zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
brabra1 Re: MISH KUL I UMCS 23.09.09, 17:49 powiedzcie mi prosze jak zdam polski i geografie na poziomie rozszerzonym to czy dostane sie na mish na kul i czy połączę w jakis sposob takie kierunki: teologia, pedagogika, europeistyka:) prosze o pomoc:) i na ile % powinnam zdac te przedmioty by sie dostac:> Odpowiedz Link Zgłoś
m.kwiatek91 Re: MISH KUL I UMCS 02.01.10, 23:45 Witam! Chciałabym w tym roku rozpocząć studia na KULu na MISHu. Jest to dla mnie dość ciekawa opcja ponieważ mam dość rozbieżne zainteresowania i wydaje mi się że studia w normalnym trybie nie satysfakcjonowałyby mnie do końca. Zanim jednak złożę podanie miałabym kilka pytań do osób studiujących na MISHu, ewentualnie prosiłabym o kontakt gg żebym miała okazje zorientować się dokładniej i poznać wasze subiektywne opinie :) Tak więc chciałabym wybrać dziennikarstwo, filologię polską i psychologię. Nie do końca rozumiem co oznacza że np. psychologię mogę studiować po uzyskaniu innego licencjatu. Czy to znaczy ze muszę najpierw skończyć np. dziennikarstwo żeby móc rozpocząć także psychologię? Czy od razu mogę startować z trzema kierunkami? Poza tym czy oprócz "konkursu świadectw" z dwóch przedmiotów obowiązuje mnie także rozmowa kwalifikacyjna, czy przy nowej maturze już tego nie ma? No i oczywiście chciałbym wiedzieć czy MISH jest rzeczywiście taką męczarnią jak słyszałam, czy jest dużo trudniejszy od studiów w zwykłym trybie, czy ciężko jest pogodzić plany zajęć? Czy porywając się na 3 kierunki mam szanse na normalny rozwój życia towarzyskiego ?:) no i oczywiście jak wasze subiektywne odczucia po MISHu na KULu i UMCSie, jakoś specjalnie różni się poziom na tych dwóch uczelniach? czy ktoś z was zmieniłby teraz uczelnie? Przepraszam za ogrom pytań ale nigdzie nie znalazłam satysfakcjonujących informacji :) Odpowiedz Link Zgłoś