Gość: maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 08:43 W liceum miałam matematykę na poziomie podstawowym. Czy dam radę, czy ewentualnie powinnam w czasie wakacji uzupelnic material? Dodam, ze nie miałam nigdy problemow z matmą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: politechnik Re: studia na politechnice IP: *.resetnet.pl 28.05.07, 08:53 powiem ci z autopsji (3 rok MiBM PW) ze matme zaliczyc na polibudzie to pikus w porownaniu z tym co jest pozniej , uwierz sa gorsze i sporo trudniejsze przedmioty niz matma a jak ktos ci bedzie mowil ze 1 rok na politechnice jest najgorszy tzn ze albo studiowal tam tylko rok:P albo poprosu nie jest w temacie, bo co roku poziom trudnosci wzrasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: studia na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 08:54 Ja chciałabym studiować inż. srod. lub techn. chem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: studia na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:15 spokojnie. sam nie mialem problemow w liceum z matematyka, na studiach jest (albo bylo, bo matma dawno za mna) podobnie. jedyna roznica w tym, ze na klasowke w liceum mozna bylo przejsc bez przygotowania i tak sie ja zaliczalo, tutaj trzeba bedzie troche sie pouczyc. poziom trudnosci przedmiotow podstawowych jak matematyka i fizyka w porownaniu do innych ocenilbym jako "sredni", czyli ano łatwo, ani przesadnie trudno;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: studia na politechnice IP: *.broker.com.pl 29.05.07, 21:02 nie ma sensu nadrabiać przez wakacje, po pierwszym semestrze matmy będziesz jak po rozszerzonej matmie w LO, dodatkowo każdy prowadzący przedmiot wprowadza swoje przyzwyczajenia. Po prostu musisz od pierwszego semestru uczyć się sumiennie i na bieżąco nadrabiać to z czym będą problemy. Tak jak mówił kolega - zaliczenie kursu matematyki to nie koniec zmagań z matmą, bo pojawia się ona później na znacznej części przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: studia na politechnice 29.05.07, 11:26 zgadzam sei. U mnie tez z roku na rok gorzej;) pierwszy rok moze byc dla kogos najtrudniejszy tylko ze wzgledu na to ze nei zna jeszcze wymagan uczelni wyzszych, z e ciezko mu sie przestwaic na inne czasem abstrakcyjne myslenie. Poza tym u nas wykladowcy dazyli do tego zebysmy sami podjeli decyzje o rezygnacji ze studiow. I faktuycznie trzy osoby zrezygnowaly. Nikt nie wylecial:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: studia na politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:04 Tak, ale później się okazuje, że ten pierwszy rok jednak był najłatwiejszy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś