Dodaj do ulubionych

powtórna rekrutacja

IP: 87.101.68.* 22.06.07, 08:28
Jestem na I roku. Teraz mam sesję, ale już wiem, że nie zaliczę wszystkiego w
czerwcu i to, czy zaliczę I rok rozstrzygnie sie we wrześniu (a u nas na I
roku nie ma powtarzania ani warunku . Myślę, że zaliczę, ale chciałbym się
zabezpieczyć biorąc udział w bieżącej rekrutacji (jak zdam, to II rok, jak
nie - to byłbym znów na I roku - strata 1 a nie 2 lat!)
I mam pytanie - mogę się rejestrować jako kandydat, będąc nadal studentem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mały Mietek Re: powtórna rekrutacja IP: *.chello.pl 22.06.07, 09:06
      U mnie na wydziale takiego delikwenta od razu skreślają z listy studentów.
      Smutne, ale prawdziwe. Musisz się wypytać u siebie, może jest inaczej.
    • Gość: Tawananna* Re: powtórna rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:31
      Dowiedz się w Twoim dziekanacie. I napisz chociaż, na jakiej jesteś uczelni.

Moim zdaniem to możliwe. Zresztą rekrutacja jest zwykle robiona centralnie i na
      wydziały przychodzą już jej wyniki.

A jesteś pewien, że chcesz studiować ten kierunek? Bo - to bolesne, ale często
      prawdziwe - "odsiew" na pierwszym roku to często jakby druga część rekrutacji...
      ma pokazać, kto się nadaje.
    • Gość: x54 Re: powtórna rekrutacja IP: *.219.38.84.otvk.pl 22.06.07, 11:31
      a dlaczego niby nie? oczywiście, że to możliwe. Ciekawi mnie gdzie natomiast
      wyrzucają z listy studentów. Co za bzdura.
      • Gość: x54 Re: powtórna rekrutacja IP: *.219.38.84.otvk.pl 22.06.07, 11:32
        Chyba, że czegoś nie zrozumiałem i chodzi o rekrutację na tym samym kierunku.
        Jeżeli tak, to niestety nie wiem.
        • Gość: karnistka:D Re: powtórna rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:07
          Jasne, że nie ma problemów - składasz papiery i jesteś dopuszczony do rekrutacji a to czy już tam studiujesz to nie ma znaczenia, ale ja bym się jeszcze w dziekanacie upewniła, choć znam osoby które brały udział w rekrutacji i studiowały ten sam kierunek i jakoś problemów nie było :>
          • Gość: stypendysta Re: powtórna rekrutacja IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 22.06.07, 19:35
            Ma znaczenie. W praktyc nie można przeciez ponownie przyjąć na studia osoby, która już na nich jest. Obawiam sie, że osoba taka nie zostanie przepuszczona przez procedurę rekrutacyjną.
            • Gość: stypendysta Re: powtórna rekrutacja IP: *.199.50.230.tesatnet.pl 22.06.07, 19:37
              I jeszcze jedno - to dosyć łatwo wyłapać, gdy działa USOS - pojawienie się PESEL'u uniemożliwi nadanie nowego numeru albumu i ... sprawa się rypnie.
              • Gość: art aa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:43
                bierzesz urlop dziekański i wracasz na drugi semestr;]
        • Gość: Mały Mietek Re: powtórna rekrutacja IP: *.chello.pl 22.06.07, 20:37
          Właśnie chodzi o rekrutacje na ten sam kierunek. Ja jestem na UW i na początku
          studiów od razu siędowiadujemy, że jakby ktoś z wieczorowych np. w przyszłym
          roku próbował na dzienne, to albo na dzienne się dostanie i ewentualnie
          przejdzie na 2 rok, albo jak się nie dostanie, to jest skreślony z listy. Nie
          może sobie wrócić, bo sam zrezygnował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka