Dodaj do ulubionych

NKJO UJ Kraków

07.07.07, 12:25
w zeszłym roku przez miesiąc studiowałam filologię angielską na uj i
(częściowo z powodu natłoku zajęć, gdyż był to mój drugi kierunek)
postanowiłam, że dam sobie z tym spokój. Jednak uznałam, że nie mogę
zaprzepaścić szansy studiowania języków, zwłaszcza,że od dawna było to moje
marzenie. Muszę przyznać, że bardziej zależy mi na praktyce i w związku z tym
zastanawiam sie nad collegem, mimo ze przygotowuje on stricte do zawodu
nauczyciela. Poza tym zależy mi jeszcze na drugim języku, którym w tym
wypadku byłby niemiecki. mam więc ogromną prosbe do wszystkich, ktorzy w
jakims stopniu zetkneli sie z nkjo uj o podzielenie sie opiniami odnosnie.
jestem ciekawa jak sie sprawy mają z poziomem zawansowania, gdyz slyszalam ze
zaczyna sie niewinnie od fce. licze ze po collegu mozna kontynuowac studia,
przykladowo w ramach tlumaczenia specjalistycznego..
Obserwuj wątek
    • Gość: monika Re: NKJO UJ Kraków IP: *.compower.pl 07.07.07, 23:13
      Witaj! Złozylam w tym roku podanie na NKJO ale na sekcje nimieckiego z
      angilskim. Byłabym Ci wdzieczna o udzielenie jakichkolwiek informacji jak tam
      jest. Nie wiem co jeszcze zrobie ale zawod nauczyciela mi sie nie usmiecha, ale
      biorac pod uwage moje wyniki matury na filologie bedzie ciezko.
      Pozdrawiam
    • Gość: kuba Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 00:01
      ja tez zlozylem. ma ktos jakies dalsze informacje na ten temat?
      • Gość: monika Re: NKJO UJ Kraków IP: *.compower.pl 13.07.07, 15:41
        Czesc Kuba! Dostałęs sie moze? Bo ja na razie jestem na liscie rezerwowej
        • Gość: majster Re: NKJO UJ Kraków IP: *.g-net.pl 14.07.07, 13:04
          a to sa juz wyniki??
        • Gość: majster Re: NKJO UJ Kraków IP: *.g-net.pl 14.07.07, 13:05
          a to sa juz wyniki??
          • Gość: dadaismee Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:12
            tak, sa. ja sie dostalam:) z kim bede dzielic kolejne 3 lata?:)
          • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:29
            Tak, ja też już się zapoznałam z wynikiem. Niestety, lista rezerwowa...;/;/;/.
            Składałam podanie na angielski z niemieckim i przypuszczałam, że mogę się nie
            dostać, bo na maturze powinęła mi się noga (miałam 68% z angielskiego PR, mimo,
            że na próbnej wynik był o wiele wyższy, a od tej pory się dużo uczyłam). Wiem,
            że to torchę zawstydzające z takim wynikiem startować na anglistykę, ale
            postanowiłam chociaż spróbować.
            Mam jeszcze nikłą nadzieję, związaną z tym, że może niektórzy poskładali
            papiery także na anglistykę UJ lub AP i zrezygnują, ale szczerze w to wątpię...
            A jak Wy myślicie?? Mam jakieś szanse, jest tu ktoś, kto też nie dostał się z
            pierwszego naboru?? No i może to głupie pytanie, ale czy UJ wywiesza gdzieś
            pełną listę przyjętych i listę rezerwową czy publikuje tylko informacje w
            sieci??
            • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:38
              NO ja też się dostałam na ang+niem. Ale jeszcze nie jestem w pełni zdecydowana,
              więc może zwolnie miejsce ;-).
              • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 18:50
                A ile miałas punktów z angielskiego i polskiego??

I moje przesłanie do Ciebie:
                REZYGNUJ!!! Taki żarcik ;)
                • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 19:04
                  ang. 90, niem. 94, oba rozszerzone. Wiem, wiem, że niektórym marzy się moje
                  miejsce ;-)).
                  • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 19:08
                    Bo jako drugi przedmiot podałam niemiecki, nie polski.
                    • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 19:11
                      Aha, no to rispekt!, jak mawiają starzy Angole ;). A nie składałaś papierów na
                      UJ lub AP?? Z takimi wynikami dostałabyś się bez problemów, a kolegium to chyba
                      jednak niższa półka (wiem, że ja się nawet na nią nie wdrapałam, ale to tylko
                      przez mój brak inteligencji, a przerost optymizmu :))
                      • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 19:24
                        Of kors że składałam. Jednak tam są czyste filologie, a mnie interesuje
                        bardziej ang+niem. No ale zobaczymy, zobaczymy..
                        • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:15
                          To idź na dwa kierunki - filologię angielską i germańską :). Trochę żartuję,
                          ale inteligencji Ci raczej nie brakuje, więc może poradziłabyś sobie...?
                          • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 01:18
                            Jeszcze nie dostałam się na żadną.. Ale myślę, że miejsce na NKJO i tak się
                            zwolni, bo wolę lingwistykę. Mimo wszystko, dzięki za troskę.. ;PPP
                            • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 05:46
                              Nie ma sprawy - zawsze do usług :D:D:D Na razie chyba po prostu pojadę jutro na
                              Kanoniczą (mam nadzieję, że będzie wisiała tam normalna lista przyjęć) i się,
                              jeśli dobrze pójdzie, dowiem, która jestem i czy jakieś szanse mam. Teraz to
                              szczerze mówiąc zastanawiam się, czy nie powinnam była zdawać na anglistykę na
                              AP - może by starczyło, a miejsc więcej... No i być może niektórych, tak jak
                              Ciebie, interesuje bardziej właśnie angielski z niemieckim, a nie sam
                              angielski. Mnie niekoniecznie....
                              • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:57
                                Jeżeli będzie lista to przepisz tutaj ;D. A tak serio to w sumie mogłabyś
                                zapamiętać liczbę punktów ostatniej przyjętej osoby? ;> A co do AP, to majster
                                is right. Egzamin ustny miał duże znaczenie, z tym, że nikt do końca nie
                                wiedział, jak będzie on wyglądał. Ale to już chyba normalne na AP ;-).
          • Gość: monika Re: NKJO UJ Kraków IP: *.compower.pl 14.07.07, 19:17
            jestem na rezerwowej ale zobaczymy czy sie uda dostać..Składał ktos jeszcze na
            sekcje niem + ang?
            • Gość: majster Re: NKJO UJ Kraków IP: *.g-net.pl 15.07.07, 10:02
              ja tez jestem na rezerwowoej a mam 92 pol i 84 ang, łudze sie ze sie dostane z
              rezerwowej ale to nic nie wiadomo. jak by ktos byl na kanonicznej i byla tam
              lista to napiszcie na tym forum. przejade sie i dowiem ktory jestem pod kreska.
              a teraz do ciebie Ewa. ja skaldalem na ap i sie nei dostalem. duza role odgrywal
              egzamin ustny, nawet byl wazniejszy od matury. gratuluje tym ktorzy sie dostali.
              pozdro :)
    • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 12:21
      Jeśli będzie lista, to z cała pewnością się jej przyjrzę :). Skoro majster ze
      swoimi wynikami się nie dostał, to ja się chyba wygłupiłam, składając papiery
      (zdawałeś oba przedmioty rozszerzone, prawda??). Z tą AP to egzaminu ustnego
      też się przestraszyłam. Ja gadam raczej bez problemu in english, ale mam spore
      problemy z nerwami i pewnie bym się spaliła. W każdym razie sprawa "koledżu"
      się chyba rozwiązała sama, teraz czekam na werdykt na pozostałych dwóch
      kierunkach...
      • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 16:09
        A więc moje miejsce na NKJO UJ przed chwilką zostało zwolnione. Duże piwo za
        to ;>.
        • Gość: Ewa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:56
          Nie ode mnie :). Idę na polonistykę AP :D. A na Kanoniczej byłam, w całym
          budynku żywej duszy, listy na żadnej ścianie nie uświadczyłam, sekretariat
          zamknięty, nawet w portierni pusto (a była 15.00, czyli nie tak znów późno -
          widać, że wakacje w pełni :)). Następnego dnia próbowałam się tam dodzwonić,
          ale bez skutku. Zresztą już mi na tym nie zależy, bo jestem świadoma tego, że
          jestem bardzo daleko, miejsc malutko, a chętnych sporo...
          • Gość: monika NKJO UJ Kraków IP: *.compower.pl 19.07.07, 23:39
            Zwalnia ktoś może miejsce na sekcji niem + angielski?
            • Gość: dadaismee Re: NKJO UJ Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:19
              wczoraj dzwonila do mnie przemila kobieta zajmujaca sie rekrutacja na NKJO UJ,
              oto dialog:

kobieta: czy zamierza pani jeszcze doniesc dokumenty?
              ja: nie, ja rezygnuje

i tak wlasnie zwolnilo sie kolejne miejsce w sekcji niem-ang

powodzenia na studiach!
              • Gość: gosk_aa Re: NKJO UJ Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:27
                Do mnie zadzwonił pan.. Też miły ;PP
                • Gość: majster Re: NKJO UJ Kraków IP: *.g-net.pl 20.07.07, 12:29
                  a ja dalej czekam na zwolnienie sie miejsca na sekcji ang-niem:)
                  • Gość: monika Re: NKJO UJ Kraków IP: *.compower.pl 20.07.07, 20:33
                    Niestety race nadzieję że dostane się z listy rezerwowej..jestem dopiero 15 a
                    miejsc zostalo około 10..Nie wiem czy składac na wieczorowe czy nadal czekac..Co
                    radzicie?
                    • Gość: Rurka Re: NKJO UJ Kraków IP: *.metronet.pl 22.07.07, 11:07
                      Nie rezygnuj.Ja Ci zwalniam miejsce.Juz wyslalam e-maila.
                      • Gość: monika Re: NKJO UJ Kraków IP: *.compower.pl 22.07.07, 11:41
                        Dzięki,ale nie wiem czy mam jeszcze szanse skoro jestem 17 na rezerwie a juz 15
                        osob potwierdzilo chec studiowania. Zostało tylko 10 miejsc..;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka