Dodaj do ulubionych

Ile studentek studiuje na Politechnice

IP: *.piotrkow.net.pl 16.07.07, 07:51
Witam dostałam sie na uniwersytet i na politechnike na ten sam wydział czyli
na Zarządzanie. I zastanawiam się jak wiele dziewczyn decyduje sie na studia
na Politechnike, bo nie chce byc jedyna studentko w gronie bardzo wielu
mezczyzn :) Chodzi mi o opinie juz Studiujacych oraz tych ktorzy dopiero sie
wybieraja na studia. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.chello.pl 16.07.07, 09:09
      Wiesz co? Moja ciocia ponad trzydzieści lat temu poszła na politechnikę, na
      wydział elektryczny i już wtedy ok. 1/3 stanowiły tam dziewczyny. Tym bardziej
      będzie tak na zarządzaniu, które nie jest kierunkiem politechnicznym.
      Stereotypy piękna rzecz. ;)
      • Gość: Dugo Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:30
        U mojego kumpla na mechanice i budowie maszyn jest na 120 osob 3 dziewczyny,
        także nie są to takie stereottypy, 1/3 na elektrycznym? to chyba zbieg
        okoliczności ;)
        • magdusijaa Re: Ile studentek studiuje na Politechnice 16.07.07, 10:08
          na ladowce, architekturze, chemi, srodowisku, zarzadzaniu jest bardzo wiele
          dziewczyn. u mnie na budownictwie bylo tak z 30%. a przynajmniej taka plec mialy
          w dowodach zdeklarowana
      • Gość: student politech Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 00:21
        u mnie na elektrycznym w ogóle nie ma dziewczyn(tylko w dziekanacie):P
    • Gość: kasia Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:04
      nie zdziw się jak na politechnice na zarządzaniu faceci będą wyjątkami. tak jest
      u mojej koleżanki. saaaame baaaby!
      • Gość: ramzes Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.piotrkow.net.pl 16.07.07, 13:10
        Czy tu mowa o Zarządzaniu i Inżynierii Produkcji bo ja sie na ów kierunek
        wybieram i wcale nie miał bym nic przeciw aby zdecydowana większość to by były
        dziewczyny :) Pozdrawiam
        • bkasiab Re: Ile studentek studiuje na Politechnice 16.07.07, 17:14
          Ja jestem na ZiPie na PWr. średnio na 1 dziewczyne przypada dwóch chłopakow (u
          mnie na roku), więc są to takie zdrowe proporcje

a Ty gdzie się wybierasz?
        • Gość: sundry Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 11:07
          Ja słyszałam,że ZIP to "Zabawa i panienki":)
          • Gość: zip Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 13:12
            zabawa i przyjemność ;-)
    • justyn.augustyn Re: Ile studentek studiuje na Politechnice 16.07.07, 14:38
      "jedyna studentko" ? To może jednak uniwerek, zawsze to na język większą uwagę
      zwrócą...
    • Gość: wilf Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: 89.228.2.* 16.07.07, 15:24
      Na stronach politechniki masz listę przyjętych. Przyjemnej lektury.
      • bkasiab Re: Ile studentek studiuje na Politechnice 16.07.07, 17:15
        a to jedna politechnika na świecie?
    • Gość: tak...tak... Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:09
      > Moja ciocia ponad trzydzieści lat temu poszła na politechnikę, na
      > wydział elektryczny i już wtedy ok. 1/3 stanowiły tam dziewczyny.

Lol. 1/3 dziewczyn na eletrycznym????? nie wiem gdzie i jakim cudem, ale studiuje elektrotechnikę i na jedną dziewczynę przypada ok 100 facetów :D
      • Gość: Aga Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.cnb.com.pl 17.07.07, 11:24
        Cuda się jak widać zdarzają. Ale to było dawno temu, może wtedy dziewczyny tak
        się nie szczypały z myślą, czy wypada im studiować na polibudzie.
    • Gość: vanilla_dream Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 22:29
      U mnie na liscie na biotechnologii (na politechnice) są prawie same kobitki :P
    • Gość: ala Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.tkdami.net 17.07.07, 11:10
      kiedyś tak właśnie studiowałam: na 100 chłopaków parę dziwczyn. I co z tego? I
      tak byłyśmy od nich lepsze:-)
      • Gość: mogę być problemem Re: Ile studentek studiuje na Politechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:17
        Gość portalu: ala napisał(a):

> kiedyś tak właśnie studiowałam: na 100 chłopaków parę dziwczyn. I co z tego?
        > I tak byłyśmy od nich lepsze:-)

U mnie też tak było. Na początku 200 chłopaków i kilka dziewczyn (wydz. elektryczny). Dziewczyny zawsze najlepsze w nauce, świetne oceny...
        I co z tego?
        I tak dostały duuużo gorsze stanowiska :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka