iza222 29.09.26, 19:29 Czy fala uderzeniowa pomogła wam na ostrogę piętową? I po ilu zabiegach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 20:46 iberka napisała: > Boli tak, że never ever again Tez mnie straszyli...nawet tu na ematce...do przeżycia...kwestia podejścia rehabilitanta Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 21:31 Niestety, miałam na Achillesa - najniższa moc fali a ja wyłam z bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 20:06 Ostrogi nie miałam, ale w zeszłym roku dorobiłam się zapalenia rozścięgna i fala uderzeniowa pomogła, a nic innego nie działało. Tylko boli jak nie wiem. Miałam chyba 3 serie przepisane, zrobiłam 2 i w związku z tym że pomogło, to 3 odwołałam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 20:48 Miałam chyba 5 zabiegów, do tego miałam rozciągać rozsxiegno i masowałam na piłeczce tenisowe...i jeszcze do tego kupiłam lampę z czerwonym światłem....co pomogło z tego zestawu...nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 20:56 mnie sie odnowila po ponad 20 latach jak na razie nic nie pomaga, jedna sesje fali ledwo przezylam, nad druga sie waham najlepiej jest jak dobrze 'wymroze' porozciagam i nosze tylko jedne łapcie, w ktorych niestety na ulice nie wyjde Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 20:58 Ja robiłam Już po pierwszym zabiegu było dużo lepiej. Mnie nie bolało za mocno. Miałam połączone z krioterapią. W sumie byłam 5 razy. Od tamtego czasu minęło już kilka lat i na szczęście nie wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 21:23 iza222 napisała: > Czy fala uderzeniowa pomogła wam na ostrogę piętową? I po ilu zabiegach? Ja ciągle mialam nadzieję, ze samo przyjdzie i doprowadzilam do tego, ze zemdlalam z bólu. Musiałam miec zastrzyk z kwasem i dodatkowo ze 3 fale i zrobione specjalne wkladki do butow. Ale zastrzyk pomógł, wiec i te fale odpuściłam. Za to po 2- 3 miesiącach wróciło i wtedy juz miałam całą serię ok 8-10 zabiegów - do samego urlopu. Podczas jazdy - ćwiczyłam z piłką, buty - tylko pełne, no bo wkladki, tabletki przeciwbólowe... bylam pewna, ze jestem w tej grupie ludzi na które fala nie działa... jednak po powrocie przeszło i juz nie wróciło. Fala bolała, ale bylam tak zdesperowana, ze zawsze prosilam o wiekszą moc Odpowiedz Link Zgłoś
klementynka1974 Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 21:41 Mi po 5 zabiegach (jeden w tygodniu). Po 3 wydawało mi się, że już jest ok, aż do momentu, kiedy chciałam podbiec do tramwaju i wmurowało mnie dosłownie w chodnik po 2 krokach. Odpowiedz Link Zgłoś
bylam_tu_kiedys Re: Fala uderzeniowa 29.09.26, 21:42 Po 4. Boli jak robią po całej stopie - mój fizjo miał taką metodę. Jak tylko po pięcie to nie boli aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Fala uderzeniowa 30.09.26, 06:41 Pomogła mi fizjo, a konkretnie ćwiczenia rozciągające i automasaż robione samodzielnie w domu + lek przeciwzapalny. I co ważne, po ustąpieniu objawów, pozostal mi nawyk i codziennie ćwiczę, rano się budzę i przed wstaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Fala uderzeniowa 30.09.26, 08:50 Mi bardzo pomogła na łokieć. 5 zabiegów mimo najmniejszego natężenia bolących okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Fala uderzeniowa 30.09.26, 12:46 Pomogła, Miałam 5 zabiegów. Pierwsze chyba w odstepie 2 tygodni potem ostatni po trzech. Jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
miki.20105 Re: Fala uderzeniowa 30.09.26, 16:16 Kupiłam sobie cykl zabiegów fali uderzeniowej i po pierwszym zrezygnowałam bo strasznie bolało. Zamiast tego zaproponowano mi ultradźwięki i po serii zabiegów pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Fala uderzeniowa 30.09.26, 16:24 Mi pomogła, ostroga 3 lata temu. Najpierw naturalne metody (masaze, rociaganie, turlanie) nic nie pomagało. Fala uderzeniowa, najpierw 5 razy, po zakończeniu wydawa lo sie, ze lepiej, ale szybko bol powrocil, dopiero po kolejnych 5 przeszło i od tamtej pory nie ma zadnego problemu. Poziom bolu trudno mi okreslic, aleod niskiego do akceptowalnego, ale nie jakos bardzo. Spokojnie wytrzymywałam Odpowiedz Link Zgłoś