evelle33 17.07.07, 20:13 Czy na prawie na Kulu jest bardzo ciężko czy wykładowcy są nie wyrozumiali? Czy trzeba dużo uczyć się historii? proszę o odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senna87 Re: KUL - prawo 17.07.07, 20:34 evelle33 napisała: > Czy 1)na prawie na Kulu jest bardzo ciężko? Cięzko jest, bardzo bywa. 2)wykładowcy są nie wyrozumiali? to zależy. od wykładowcy rzecz jasna:) 3)Czy trzeba dużo uczyć się historii? oooooooooooooooooooo tak. na I roku są 3 historyczne przedmioty -hist. filozofii -hist. ustroju państw -hist. prawa No i prawo rzymskie śmiało podciągnąc pod przedmit historyczny I tych właśnie przedmiotów trzeba sie było uczyc najwięcej, no i z tych przedmiotów właśnie najwiecej ludzi nie zdało egzaminów.Ale da sie to wszyyyyyystko lepiej lub gorzej, wcześniej czy później pozaliczać więc bez obaw:) Odpowiedz Link Zgłoś
evelle33 Re: KUL - prawo 17.07.07, 21:27 Kurcze, ja muszę podjąć decyzje i nie wiem! waham się miedzy administracja UMCS i prawem na KUL i dalej nie wiem....... Odpowiedz Link Zgłoś
agafka1988 Re: KUL - prawo 17.07.07, 21:34 evelle, jesli masz do wyboru prawo lub administracje, zdecydowanie polecam prawo. Zreszta w pierwszym roku program prawa i administracji niewiele sie rozni, wiec na historie i tak jestes skazana ;). Daj znac, co wybralas. Odpowiedz Link Zgłoś
darwyn Re: KUL - prawo 17.07.07, 22:46 Niby dlaczego zdecydowanie polecasz prawo? Wybierz to co Cie interesuje, na administracji jest sporo przedmiotow prawniczych, ale sa i ekonomiczne, ktorych nie ma na prawie. Jesli jestes swiadoma, ze chcesz zrobic aplikacje (co nie jest latwe) to idz na prawo, jesli nie to administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
evelle33 Re: KUL - prawo 17.07.07, 22:41 Dziękuje za pocieszenie! Ale ostateczna decyzja jest bardzo trudna! Kurde ,dlaczego to jest takie trudne..... Odpowiedz Link Zgłoś
jaaa88 Re: KUL - prawo 19.07.07, 13:33 oj trudna, trudna... ja dostałam się na prawo na kul i na stosunki międzynarodowe na umcs także też miałem dylemat co wybrać;/ ale decyzję już podjęłam i wybrałam prawo:) mam nadzieję że nie będę żałować... Odpowiedz Link Zgłoś
jaaa88 Re: KUL - prawo 19.07.07, 13:39 jaaa88 napisała: > także też miałem dylemat co wybrać;/ miało być miałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcela88 Re: KUL - prawo 19.07.07, 13:47 cóż tak się skałada że też się dostałam na prawo:) a na tym forum to chyba sami "prawnicy" ;P to moj wymarzony kierunek i wiem ze bedzie ciezko... martwi mnie tylko perspektywa aplikacji... ale mysle ze i to da sie jakos zrobic:) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś