Dodaj do ulubionych

kredyt studencki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:50
Mam pare pytań odnosnie tego kredytu. Na stronach banków jest szczególowy opis co i jak ale wiadomo że najlepiej jak ktoś wyjaśnie codzinną polszczyzną.

1. Czy można taki kredyt zaciagna będąc na drugim roku studiów i brać go przez 4 lata a nie 5 ?

2. Co się dzieję gdy przestanę studiować, trace przywilej opłacania odsetek przez państwo ?

3. Ile teraz dostaje się miesięcznie kredytu (podobno coś się miało zmienić, mieli podnieść)

4. Czy jest możliwoś aby ustalić sobie kwotę jaką się dostaje na miesiąc, niższą niż jest to przewidziane ustawowo ?

5. Czy kredy się otrzymuje w każdy miesiacu roku ?

Jak coś wiecie ciekawego na temat kredydtu studenckiego to proszę o podzielenie się wiedzą :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: kredyt studencki IP: *.cnb.com.pl 25.07.07, 21:17
      1. Tak, mozna go brać zaczynając od dowolnego roku.
      2. Musisz od razu (chyba w trzy miesiące) spłacić to, co wziąłeś.
      3. 597 zł.
      4. Nie ma takiej możliwości.
      5. Kredyt się dostaje od października do lipca.
      • Gość: mala Re: kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:39
        nie jestem pewna ale chyba mozna ustalic nizsza kwote
        o i dostaje sie rowne 600 zl przynajmniej ja tak dostaje w pekao sa
        • Gość: Aga Re: kredyt studencki IP: *.cnb.com.pl 25.07.07, 21:57
          A to ciekawe, bo bank tu nie ma żadnego znaczenia, przepisy obowiązują wszędzie
          te same. ;)
          • Gość: mala Re: kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:09
            no ja napewno dostaje rowne 600 zl
            • Gość: opa Re: kredyt studencki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:16
              A znajdziecie ze tak powiem dwóch frajerow ktorzy wam poręcza??wiecie jak z tym
              jest ciezko??musza poreczyc rodzice (musza zarabiac kazdy po min 800zl) a do
              tego dwie osoby obce (zarobki po 1000zl)!!!Jak nie wierzycie idzcie sobie do
              BGŻ i zapytajcie!!!Wiecej kłopotu niż ten kredyt warty!!
              • Gość: poloko Re: kredyt studencki IP: 87.204.12.* 26.07.07, 11:39
                zalezy od banku. pko zyczy sobie 2 poręczycieli (mogą być rodzice), tak samo
                WBK. w kredyt banku też 2 poręczycieli z zaznaczeniem, ze nie mogą być to
                rodzice.
                a jakie musza mieć zarobki to już ustala indywidualnie bank.
              • Gość: student Re: kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:39
                to jak z tymi poręczycielami jest wkążdym banku który oferuje ten kredyt ? (chyba 8 banków ten kredyt ma w swojej ofercie)
              • Gość: Aga Re: kredyt studencki IP: *.cnb.com.pl 26.07.07, 13:32
                Nie wierzę, bo moimi zyrantami są mama i ciocia, po prostu.
                • Gość: student Re: kredyt studencki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:44
                  w jakim banku masz zaciągnięty ten kredyt ?
    • Gość: wsh Re: kredyt studencki IP: *.btsnet.pl 26.07.07, 11:47
      > 2. Co się dzieję gdy przestanę studiować, trace przywilej opłacania odsetek przez państwo ?

To ja się przy okazji chciałam zapytać, jak sprawa wygląda ze zmianą uczelni aka przeniesieniem, nie ma żadnych problemów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka