Dodaj do ulubionych

Stypendium socjalne

04.08.07, 19:34
Wniosek, ktory jest na stronie kulu
OŚWIADCZENIE
Członka rodziny o wysokości dochodu uzyskanego w roku kalendarzowym
poprzedzającym okres zasiłkowy osób rozliczających się
na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym
od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne
Wniosek_07.doc

maja skladac wszyscy? Czy te wnioski wydrukowac i wyslac maja tylko Ci, ktorzy rozliczaja sie na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym ?
Obserwuj wątek
    • gaadzik Re: Stypendium socjalne 04.08.07, 23:03
      hmm... pomógłbym, ale kompletnie nie rozumiem o co chodzi :/ (może taki tłuczek
      ze mnie:P) Zarzuć jak możesz link do tego wniosku i sformułuj jakoś inaczej pytanie.

• tomkow2 Re: Stypendium socjalne 04.08.07, 23:19
        nie tłuczek,ja tez nie kapuje,chociaż kojarze ten wniosek.pamiętam jak rok temu
        składałem papiery na to stypendium.Szukanie tych różnego rodzaju dokumentów i
        chodzenie po urzędach moze człowieka dobić.ja pamiętam ze swego czasu co do tego
        majątku czy cos to wystarczyło tylko tyle ze z urzędu skarbowego bodajże
        pobrałem kwitki ,czy zaświadczenia jak kto woli o zarobkach rodziców i o tym ze
        sam nie mam żadnych,anie nie prowadze żadnej działalności gospodarczej.Tyle
        pamietam,ale nie wiem w jakim stopniu to odnosi się do twojego pytania,ale jako
        ze mnie też to o co pytasz interesuje przyłącze się do twojego pytania.Mam
        nadzieje,że ktos ma na ten temat jakąś wiedzę.
        • gaadzik Re: Stypendium socjalne 05.08.07, 10:38
          wlasnie Tomek, ja o tym samym myslalem. Zaczalem już rundkę po urzędach
          skarbowych i też biore zasw. o wysokosci dochodow moich rodzicow, swoich i brata
          oraz o nieprowadzeniu dzialanosci gospodarczej przez w.w. osoby :) That's all
          • agafka1988 Re: Stypendium socjalne 05.08.07, 11:36
            trzeba uważać z tymi zaświadczeniami, bo niektóre są ważne przez miesiąc od daty wystawienia, więc nie spóźnijcie się z dosttarczeniem do DSS
    • agafka1988 Re: Stypendium socjalne 05.08.07, 11:37
      Zresztą jak pomyślę, że znowu będę miała widzieć Panią Faustynkę to ąz mi się słabo robi... Ciekawe co w tym roku odstawi ;)
      • darwyn Re: Stypendium socjalne 05.08.07, 12:29
        Na tej stronie: www.kul.lublin.pl/1206.html 7 pozycja. O to oświadczenie mi chodzi, czy każdy ma to składać?

Papiery można wysłać. Zreszta papiery o socjalne mozna skladac do 10 pazdziernika, chyba ze ktos sklada o akademik.
        • tomkow2 Re: Stypendium socjalne 05.08.07, 12:44
          No to przeciez to jest to całe zaswiadczenie o dochodach poszczególnych członków
          rodziny.Ja pamietam ,że rok temu wystarczyło że udałem się do urzędu
          skarbowego,grzecznie poprosiłem i oni mi to wydali,a konkretnie to trzy
          papierki(dwa dotyczące rodziców i jeden-mojej osoby).W tym roku dojdzie jeszcze
          moja siostra,bo skończyła 18 lat.Chociaz nie,to ma dotyczyc poprzedniego
          roku,więc chyba jeszcze nie musi byc uwzględniana.o ile sobie dobrze przypominam
          to złożyłem tylko jakiś dokument(moja ciotka to jakos zatwierdziła) i z tym
          poszłem do tego urzędu,okazałem dowody osobiste i zaraz mi wszystko wydali.To
          chyba jest podstawowy dokument do przyznania stypendium więc jeśli się o nie
          ubiegasz musisz to złożyć.Przynajmnie ja tak sądzę.
          • darwyn Re: Stypendium socjalne 05.08.07, 16:52
            Nie Tomek, to nie jest ten dokument. To jest tak, idziesz do skarbówki, tam bierzesz wniosek, który wypełniasz i oni wydają Ci zaświadczenie o dochodach. Trzeba jeszcze odnosnie prowadzenia, badz nie dzialalnosci gospodarczej.

Mi chodzi czy drukujesz to oswiadczenie, o ktorym pisalem:
            OŚWIADCZENIE

Członka rodziny o wysokości dochodu uzyskanego w roku kalendarzowym
            poprzedzającym okres zasiłkowy osób rozliczających się
            na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym
            od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne
            .................................................................................................
            (nazwisko i imię osoby składającej oświadczenie)

Stopień pokrewieństwa ze studentem* .....................................................................................................................
            (nazwisko i imię studenta)

Oświadczam, że w roku kalendarzowym ..................... uzyskałam/em dochód z działalności
            opodatkowanej w formie*:
             — ryczałtu ewidencjonowanego

 — karty podatkowej

1. Należne składki na ubezpieczenia społeczne wyniosły ......................... zł ........ gr
            2. Należne składki na ubezpieczenie zdrowotne wyniosły ......................... zł ........ gr
            3. Należny zryczałtowany podatek dochodowy wyniósł ......................... zł ........ gr

4.Dochód po odliczeniu kwot z pozycji 1, 2, 3, wyniósł ......................... zł ........ gr

Wyglada ona tak, bo widze, ze dalej nie wiesz o co mi chodzi :)

Na marginesie zapytam, mam brata, ktory teraz idzie na 4 rok studiow, to zaswiadczenie o tym, ze sie uczy mam wybrac, ze byl studentem 3 roku czy, ze jest juz studentem 4 roku.
            Zreszta troche mam problem, bo wyjechal i wroci we wrzesniu, a nie wybral zaswiadczenie z uczelni, a chcialbym zlozyc podanie o akademik na niecala, tyle, ze papiery z pelna dokumentacja trzeba skladac do konca sierpnia, wiec nie wiem czy bede mogl doniesc w pazdzierniku to zaswiadczenie :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka